מחשב לא נדלק אחרי עדכון BIOS
-
tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
מחשב של חבר, חדש.
לוח אם z390 aorus elite
בזמן עדכון bios עם התוכנה @bios של gigabyte קיבלנו BSOD.
המחשב עשה ריסט, וכעבור כמה שניות הוא עלה כרגיל, אבל עם הגירסה הקודמת של ה BIOS (כלומר העדכון לא צלח)
אני די בטוח שמה שקרה זה המערכת של ה dual-bios פעלה ושחזרה ל main את הגירסה הקודמת.
לאחר שקראנו מה גורם ל BSOD (דרייבר כלשהו של GIGABYTE), ניסינו להסיר ואז לעדכן שוב את ה BIOS, ושוב פעם BSOD
הפעם המחשב לא נדלק, בכלל, כמו אבן.
משם ניסינו כל פוסט אפשרי באינטרנט, בערך 10 עמודים של גוגל...
CLEAR CMOS, להדליק, לכבות, להוציא, להכניס, לנתק הכל...
אין ביפים, אין בוט, אין כלום, הכנסה והוצאה של הכבל חשמל מהספק מדליקה את האורות RGB של הלוח-אם (ולא את האינדיקטורים)
כל עזרה תועיל
לוח אם z390 aorus elite
בזמן עדכון bios עם התוכנה @bios של gigabyte קיבלנו BSOD.
המחשב עשה ריסט, וכעבור כמה שניות הוא עלה כרגיל, אבל עם הגירסה הקודמת של ה BIOS (כלומר העדכון לא צלח)
אני די בטוח שמה שקרה זה המערכת של ה dual-bios פעלה ושחזרה ל main את הגירסה הקודמת.
לאחר שקראנו מה גורם ל BSOD (דרייבר כלשהו של GIGABYTE), ניסינו להסיר ואז לעדכן שוב את ה BIOS, ושוב פעם BSOD
הפעם המחשב לא נדלק, בכלל, כמו אבן.
משם ניסינו כל פוסט אפשרי באינטרנט, בערך 10 עמודים של גוגל...
CLEAR CMOS, להדליק, לכבות, להוציא, להכניס, לנתק הכל...
אין ביפים, אין בוט, אין כלום, הכנסה והוצאה של הכבל חשמל מהספק מדליקה את האורות RGB של הלוח-אם (ולא את האינדיקטורים)
כל עזרה תועיל
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4795
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 769 פעמים
לא מצליח להבין את ההתעסקות המרובה בביוס שעולה פה לאחרונה. אם זה לא משהו קריטי (למשל תמיכה ברייזן 5000 ב-b450) אני לא מבין למה לעדכן.
בכל מקרה, לעניין, לי יש את z390 auros ultra והוא התעדכן היטב דרך התוכנה (הגרועה) של gigabyte.
האם הייתה הפרעה כלשהי לתהליך כלומר הפסקת חשמל או שאתם הפעלתם מחדש באופן יזום ?
בכל מקרה, לעניין, לי יש את z390 auros ultra והוא התעדכן היטב דרך התוכנה (הגרועה) של gigabyte.
האם הייתה הפרעה כלשהי לתהליך כלומר הפסקת חשמל או שאתם הפעלתם מחדש באופן יזום ?
-
tomer953
- חבר מכור קשה

כתבתי, קיבלנו (מסך כחול) BSOD באמצע הצריבה (בשתי הפעמים)
פעם ראשונה ה dual bios כנראה נכנס לפעולה
ומיד לאחר מכן ניסינו שוב ואז מת.
הייתה היפוטזה שלאחר שהראשון נכשל, המחשב עלה מהביוס החלופי, ואז גם הרסנו את הביוס החלופי ולא נשאר לו מאיפה לעלות.
אבל שקראתי על המנגנון dual bios ראיתי שהוא אמור לבצע auto recovery במקרה של נפילה ולכן בתיאוריה בנפילה הראשונה הוא היה אמור לשחזר לתוך הראשי את הגיבוי.
פעם ראשונה ה dual bios כנראה נכנס לפעולה
ומיד לאחר מכן ניסינו שוב ואז מת.
הייתה היפוטזה שלאחר שהראשון נכשל, המחשב עלה מהביוס החלופי, ואז גם הרסנו את הביוס החלופי ולא נשאר לו מאיפה לעלות.
אבל שקראתי על המנגנון dual bios ראיתי שהוא אמור לבצע auto recovery במקרה של נפילה ולכן בתיאוריה בנפילה הראשונה הוא היה אמור לשחזר לתוך הראשי את הגיבוי.
לא הרסת את הביוס גיבוי כי לא נראה לי שאפשר לצרוב עליו רק על הביוס הראשי. גם לי זה קרה בעבר בלוח של gigabyte פשוט לא תמיד המנגנון של שחזור הביוס נכנס לפעולה.
אצלי כשהמחשב כבוי לחצתי יחד על כפתור הריסט ועל הכפתור הדלקה ביחד ל- 10 שניות וזה עשה טריגר לשחזור הביוס. לפי הבנתי יש כמה צורות לעשות טריגר לשחזור הביוס תראה כאן:
https://superuser.com/questions/1141050 ... ng-pins-on
אצלי כשהמחשב כבוי לחצתי יחד על כפתור הריסט ועל הכפתור הדלקה ביחד ל- 10 שניות וזה עשה טריגר לשחזור הביוס. לפי הבנתי יש כמה צורות לעשות טריגר לשחזור הביוס תראה כאן:
https://superuser.com/questions/1141050 ... ng-pins-on
מומלץ יותר לעדכן דרך הביוס עצמו ולא דרך חלונות אבל בכל מקרה כנראה בחרת/או נבחר Qflash לעדכן גם את הביוס המשני
נסה לשנות לביוס המשני דרך הסויטש על הלוח אם, יש נורית חיווי שאומרת על איזה ביוס אתה נמצא. אם לא עוזר אפשר להעתיק ביוס ל USB ולעדכן את הלוח גם שהוא לא עושה Post (לא כל לוח תומך בזה)
נסה לשנות לביוס המשני דרך הסויטש על הלוח אם, יש נורית חיווי שאומרת על איזה ביוס אתה נמצא. אם לא עוזר אפשר להעתיק ביוס ל USB ולעדכן את הלוח גם שהוא לא עושה Post (לא כל לוח תומך בזה)
נערך לאחרונה על ידי moog ב 04/12/2020 13:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.
בחלק השני של העמוד יש הסבר איך ליצור דיסק USB להצלת לוח שלא נדלק, בעבר הרחוק אני זוכר שהצלחתי להשמיש כך מחשב שעדכון לא הצליח.
https://www.aorus.com/blog/How-to-Updat ... Part-2.php
https://www.aorus.com/blog/How-to-Updat ... Part-2.php
-
tomer953
- חבר מכור קשה

היי חברים,
תודה על התגובות.
מכיר את כל הקישורים שנשלחו כאן, ניסינו הכל.
קצת פרטים:
1. הלוח הנ"ל מדגם Elite אינו תומך ב Q-Flash Plus כלומר אין אפשרות לעשות Flash דרך USB מכיוון ואין את כפתור ה QFLASH PLUS בלוח.
2. הלוח הנ"ל לא מכיל מתג להעברה בין ה BIOS (SWITCH) - לפחות לא משהו שנראה לעין או בדוקומנטציה. לפי הפורומים הדרך לגרום לביוס השני לעלות היא לקצר את פינים 1 ו 6 בביוס הראשי ואז המשני אמור לעלות. לא צלח
3. שי ניסיתי כל מה שכתוב שם, למעט האופציה של ה POWER וה RESEET ביחד מכיוון והמארז לא מכיל כפתור ריסט.
בכל מקרה, עשיתי בדיקה גם עם סיכה והספק כוח עובד. זה די בוודאות שהלוח אם פשוט מת.
השאלה אם יש משהו נוסף לנסות לפני שזורקים לפח
אגב בלוח-אם שלי אני בוודאות תמיד אשקיע ב DUAL BIOS ובנוסף אפשרות ל QFLASH PLUS, משהו שבעבר לא הייתי מייחס לו חשיבות.
תודה על התגובות.
קצת פרטים:
1. הלוח הנ"ל מדגם Elite אינו תומך ב Q-Flash Plus כלומר אין אפשרות לעשות Flash דרך USB מכיוון ואין את כפתור ה QFLASH PLUS בלוח.
2. הלוח הנ"ל לא מכיל מתג להעברה בין ה BIOS (SWITCH) - לפחות לא משהו שנראה לעין או בדוקומנטציה. לפי הפורומים הדרך לגרום לביוס השני לעלות היא לקצר את פינים 1 ו 6 בביוס הראשי ואז המשני אמור לעלות. לא צלח
3. שי ניסיתי כל מה שכתוב שם, למעט האופציה של ה POWER וה RESEET ביחד מכיוון והמארז לא מכיל כפתור ריסט.
בכל מקרה, עשיתי בדיקה גם עם סיכה והספק כוח עובד. זה די בוודאות שהלוח אם פשוט מת.
אגב בלוח-אם שלי אני בוודאות תמיד אשקיע ב DUAL BIOS ובנוסף אפשרות ל QFLASH PLUS, משהו שבעבר לא הייתי מייחס לו חשיבות.
-
tomer953
- חבר מכור קשה

לא מכיר,
https://download.gigabyte.com/FileList/ ... e_v3_e.pdf
חיפוש פה למילים SPI לא מוצא כלום
תוכל להכווין ?
חיפוש פה למילים SPI לא מוצא כלום
תוכל להכווין ?
לפי המדריך אין אלא אם כן יש חיבור לא מתועד. זה היה מאפשר צריבה ישירה על ידי צורב.
אם אתה לא מצליח על ידי טעינה מ usb ללא מסך בשום דרך, אפשר לנסות לצרוב על ידי צורב spi ו test clip שמתחבר ישירות לשבב. אם אתה מהמרכז אני יכול לנסות לעזור.
אם אתה לא מצליח על ידי טעינה מ usb ללא מסך בשום דרך, אפשר לנסות לצרוב על ידי צורב spi ו test clip שמתחבר ישירות לשבב. אם אתה מהמרכז אני יכול לנסות לעזור.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
היתה לי בעבר בעיה דומה במקצת עם צריבת ביוס ללוח של גיגה בייט
אחרי עדכן תוכנה החשב הפסיק להיכנס למצב שינה.
הלוח היה באחריות ולקחתי אותו למעבדת היבואן (לא בארץ)
הם היו מאוד מקצועיים, הבעיה היתה שרק אחד מהזכרונות נצרב והשני לא... משמע שהיה צריך ישור קו.
עם כלים מיוחדים של גיגה בייט הוא צרב את הביוס במעודכן ואח"כ הריץ טסט ללוח. עניין של חצי שעה.
לא הייתי זורק את הלוח. הוא לגמרי בר תיקון. חפש את היבואן או נותן השרות שלהם.
להבא.. אל תעדכן ביוס. זה מיותר!
אחרי עדכן תוכנה החשב הפסיק להיכנס למצב שינה.
הלוח היה באחריות ולקחתי אותו למעבדת היבואן (לא בארץ)
הם היו מאוד מקצועיים, הבעיה היתה שרק אחד מהזכרונות נצרב והשני לא... משמע שהיה צריך ישור קו.
עם כלים מיוחדים של גיגה בייט הוא צרב את הביוס במעודכן ואח"כ הריץ טסט ללוח. עניין של חצי שעה.
לא הייתי זורק את הלוח. הוא לגמרי בר תיקון. חפש את היבואן או נותן השרות שלהם.
להבא.. אל תעדכן ביוס. זה מיותר!
-
tomer953
- חבר מכור קשה

תודה.
אני מנסה להבין האם המצב שבו המחשב לא מגיב בכלל (אין ביפים, אין אורות חיווי, אין סיבוב של הקירור מעבד, מת לחלוטין) - הוא מצב שהגיוני בעקבות BIOS תקול.
בשרשורים שאני רואה של BIOS תקול אנשים נתקעים ב BOOT LOOP, שזה עוד בסדר, אבל אצלנו גם את זה אין
אני מנסה להבין האם המצב שבו המחשב לא מגיב בכלל (אין ביפים, אין אורות חיווי, אין סיבוב של הקירור מעבד, מת לחלוטין) - הוא מצב שהגיוני בעקבות BIOS תקול.
בשרשורים שאני רואה של BIOS תקול אנשים נתקעים ב BOOT LOOP, שזה עוד בסדר, אבל אצלנו גם את זה אין
04/12/2020 15:28tomer953 כתב: היי חברים,
תודה על התגובות.
קצת פרטים:
אגב בלוח-אם שלי אני בוודאות תמיד אשקיע ב DUAL BIOS ובנוסף אפשרות ל QFLASH PLUS, משהו שבעבר לא הייתי מייחס לו חשיבות....
תומר זה שאין לך כפתור פיזי של ריסט לא אומר שללוח אם אין אפשרות של כפתור ריסט תראה במדריך שאתה הבאת בעמוד 18 החיבורים של ה- F_Panel יש שם 2 פינים שמיועדים להיות לכפתור ריסט. תנסה לקצר אותם בו בזמן שאתה לוחץ על הכפתור הדלקה ל- 10 שניות.
מה שאתה מתאר כל התסמינים זה בדיוק מה שאצלי היה כמה פעמים ולחיצה על כפתור ריסט והדלקה ל- 10 שניות הקפיצה לי מסך של שיחזור ביוס. אצלי זה עבד כמה פעמים.
זה המדריך ראה עמוד 18 יש 2 פינים לכפתור ריסט RES:
-
tomer953
- חבר מכור קשה

טוב זה בערך הדבר האחרון שעוד לא ניסינו...
ניסינו עכשיו,
המחשב אבן לא מגיב
שלך בזמנו לא הגיב בכלל? או היה תקוע ב LOOP BOOT כזה? אין לנו צפצופים אין כלום, כאילו הלוח שרוף
הלחיצה על הכפתור ריסט וה POWER מתבצעת שהספק מחובר לחשמל ודולק כן?
במדריכים כתוב pc shutdown אבל מן הסתם אצלנו המחשב "מת" אז זה טריוואלי
ניסינו עכשיו,
המחשב אבן לא מגיב
שלך בזמנו לא הגיב בכלל? או היה תקוע ב LOOP BOOT כזה? אין לנו צפצופים אין כלום, כאילו הלוח שרוף
במדריכים כתוב pc shutdown אבל מן הסתם אצלנו המחשב "מת" אז זה טריוואלי
בזמנו שאצלי שזה קרה אז כן גם כלום לא הגיב מסך שחור ללא ציפצופים או כלום לא היה LOOP BOOT היה רק מסך שחור בלי כלום אני רק לא זוכר אם המאווררים עבדו או לא אבל חוץ מזה נשמע ממש דומה למה שקרה לך.05/12/2020 18:19tomer953 כתב: טוב זה בערך הדבר האחרון שעוד לא ניסינו...
ניסינו עכשיו,
המחשב אבן לא מגיב
במדריכים כתוב pc shutdown אבל מן הסתם אצלנו המחשב "מת" אז זה טריוואלי...
אם אצלך אתה אומר שאין כלום גם לא מאווררים כמה שזה מוזר זה נשמע ספק כוח למרות שזה קרה ישירות אחרי עדכון ביוס ככה שזה לא נשמע הגיוני אבל אולי סתם בשביל הבדיקה תנסה עם ספק כוח אחר במידה ויש לך?
לגבי לחיצה על כפתור הריסט כן ברור שהספק מחובר למחשמל והמחשב כבוי לוחצים יחד על הריסט+כפתור ההדלקה ואז אחרי 10 שניות בערך נדלק פתאום המסך עם שיחזור ביוס.
דרך אגב אם בא לך לנסות להתעסק עם הלחמות ניתן לקנות את הצ'יפ של הביוס ב- 30 שקלים מאיביי ולנסות להחליף אותו:
https://www.ebay.com/itm/New-BIOS-CHIP- ... SwkAxeR09Q
https://www.ebay.com/itm/New-BIOS-CHIP- ... SwkAxeR09Q
-
tomer953
- חבר מכור קשה

תודה, מנסים לבדוק את עניין הספק כרגע. זה מארז של NZXT עם קירור מים של NZXT, המאווררים של ה CASE לא פועלים, המשאבה של המעבד לא פועלת.
אין לנו ספק חלופי במקום שאנחנו נמצאים, מחר יהיה ונבדוק...
אין לנו ספק חלופי במקום שאנחנו נמצאים, מחר יהיה ונבדוק...
-
tomer953
- חבר מכור קשה

עשינו בדיקת paperclip על הספק-כוח,
הוא מגיב והמאורר מסתובב (ממש קצת ואז מפסיק, אבל זה תקין כי לספק הזה יש פיצ'ר של zero rpm בהיעדר load)
אז למרות שנבדוק ספק אחר, לדעתי זה לא הספק.
הוא מגיב והמאורר מסתובב (ממש קצת ואז מפסיק, אבל זה תקין כי לספק הזה יש פיצ'ר של zero rpm בהיעדר load)
אז למרות שנבדוק ספק אחר, לדעתי זה לא הספק.
05/12/2020 19:39tomer953 כתב: עשינו בדיקת paperclip על הספק-כוח,
אז למרות שנבדוק ספק אחר, לדעתי זה לא הספק....
כן כנראה זה לא הספק כוח אבל ליתר ביטחון תמיד טוב לבדוק עם ספק נוסף.
כמו שאמרתי תשקול אם בא לך להתעסק עם זה במקרה הכי גרוע לקנות את הצ'יפ של הביוס ולנסות להחליף בהלחמה או לתת למישהו שיחליף לך.