איכות תמונה mibox לעומת סמסונג os

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Adigal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה

לפני כמה ימים חיברתי טלוויזית qled של סמסונג עם smart TV בבית.
הורדתי לטלוויזיה סטינג טיוי ונטפליקס ושמתי לב שהאיכות תמונה באפליקציות האלו משמעותית יותר טובה מהאפליקציות שבmi box s שאני משתמש בדרך כלל.
זה נורא מפתיע כי סטינג טיוי בעצמם משווקים את ה mibox.
האם אני מפספס משהו? אולי הגדרות שצריך לסדר בmibox?
או שבאמת סמסונג עושים את זה יותר טוב?

תודה רבה

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996

שליחה

זו עובדה די מוגמרת שהאפליקציות שמובנות בטלויזיה מציגות תמונה יותר טובה מאשר סטרימר.

Adigal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

יש הסבר כלשהו? מישהו כתב על זה? מעניין אותי לקרוא

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956

שליחה

אם כבר סמסונג עשו את זה פחות טוב.
מגבלה חומרתית בHDMI - אין.
אפליקציה שנכתבה לאנדרואיד כמעט בטוח עברה יותר בקרת איכות מאפליקציה שנכתבה לטייזן. ( לא שיש פה יותר מדי לוגיקה, בסך הכל סטרים של וידאו)
כשחיברתי סטרימר לandroid tv לא שמתי לב להבדל באיכות באפליקציות מקבילות.

מה קורה כשאתה משווה סרטון מיוטיוב?

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1917

שליחה

מנסיוני, איכות תמונה של מיבוקס פחות טובה מאפליקציה מובנית של מסך בסיסי של LG. לא מפתיע אותי שהיא פחות טובה גם מסמסונג.
מיבוקס זה פתרון זול למי שאין טלויזיה חכמה או שרוצה להשתמש באפליקציה שאין בחנות של הטלויזיה. אחרת אין לזה זכות קיום.

Adigal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אני חייב לציין שהאפליקציה המובנת של stingtv יותר נוחה מהמקבילה באנדרואיד (לפחות לטעמי)
חבר טוב השווה בין apple TV למובנה ואמר שבapple TV רואים יותר טוב, לכן אני מצליח להבין למה mibox הוא החוליה החלשה..
אני חייב לציין שהטלוויזיה מחוברת ישירות לראוטר בעוד הmi box מחובר לרשת דרך מתאם usb ethernet של ugreen, ואין ספק שהמהירות הורדה בmibox משמעותית נמוכה מחיבור ישיר לראוטר, יכול להיות שיש לזה חלק במה שפוגע באיכות צפייה.

HdrPro
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93

שליחה

מבדיקות רבות שעשיתי בנושא (סתם כי זה שיגע אותי 😀)
הגעתי למסקנה זהה שהאפליקציות המובנות בסמסונג נראות הרבה יותר טוב מאשר דרך המיבוקס.
לפי מה שבדקתי אלו התוצאות מבחינת איכות צפייה:
ממיר פרטנר טיוי <שיאומי מי בוקס <אפליקציה מובנית.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633

שליחה

מצטער לאכזב - אבל מיבוקס סטרימר ***.
כלומר הוא עולה כלום כסף ובהחלט מספק תוצאה הרבה יותר טובה מכלום - אז בזה הוא מעולה.
אבל אם תשוו אותו לסטרימר איכותי כשלהו (אפל טיוי או נווידיה שילד) אז הוא ללא ספק גרוע ברמה הכי בסיסית שלו (מעבד, זיכרון וכו׳), בלי בכלל להזכיר את הדברים מסביב.
וכנ״ל אם משווים אותו לאפליקציה מובנית בטלויזיה (אלא אם זאת טלויזיה סינית ממש זולה).

מהירות האינטרנט אפילו לא קשורה פה, לנטלפיקס מספיקים 30-40 מגה לשניה לתכני 4K באיכות HDR.
אפילו Wifi בתקן ישן של 2.4Ghz מגיע ל-150 מגה לשניה.
ו-USB2.0 הותיק מגיע ל-480 מגה לשניה.
המהירות ממש לא הבעיה פה.

בגדול אפליקציה מובנית בטלויזיה אמורה להציג תמונה באיכות אופטימלית - היא בסך הכל לוקחת קוד וממירה אותו ישירות לתמונה.
מתווכים נוספים בדרך (פיענוח, שליחה ב-HDMI, קבלה מ-HDMI, הצגה על המסך) רק יכולים להזיק.
אבל בהחלט ייתכנו מצבים נקודתיים בהם הסטרימר מסוגל לפענח את האות/תמונה אפילו יותר טוב מהטלויזיה:
למשל כשהסטרימר תומך בפורמטים שהטלויזיה לא (למשל סטרימר של אפל תומך ב-DV וטלויזיות סמסונג לא)

HdrPro
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93

שליחה

02/12/2020 10:38  
mdk_25 כתב:
מצטער לאכזב - אבל מיבוקס סטרימר ***.
כלומר הוא עולה כלום כסף ובהחלט מספק תוצאה הרבה יותר טובה מכלום - אז בזה הוא מעולה.
אבל אם תשוו אותו לסטרימר איכותי כשלהו (אפל טיוי או נווידיה שילד) אז הוא ללא ספק גרוע ברמה הכי בסיסית שלו (מעבד, זיכרון וכו׳), בלי בכלל להזכיר את הדברים מסביב.
וכנ״ל אם משווים אותו לאפליקציה מובנית בטלויזיה (אלא אם זאת טלויזיה סינית ממש זולה).

מהירות האינטרנט אפילו לא קשורה פה, לנטלפיקס מספיקים 30-40 מגה לשניה לתכני 4K באיכות HDR.
אפילו Wifi בתקן ישן של 2.4Ghz מגיע ל-150 מגה לשניה.
ו-USB2.0 הותיק מגיע ל-480 מגה לשניה.
המהירות ממש לא הבעיה פה.

בגדול אפליקציה מובנית בטלויזיה אמורה להציג תמונה באיכות אופטימלית - היא בסך הכל לוקחת קוד וממירה אותו ישירות לתמונה.
מתווכים נוספים בדרך (פיענוח, שליחה ב-HDMI, קבלה מ-HDMI, הצגה על המסך) רק יכולים להזיק.
אבל בהחלט ייתכנו מצבים נקודתיים בהם הסטרימר מסוגל לפענח את האות/תמונה אפילו יותר טוב מהטלויזיה:
למשל כשהסטרימר תומך בפורמטים שהטלויזיה לא (למשל סטרימר של אפל תומך ב-DV וטלויזיות סמסונג לא)
...
צודק מאוד, איכות עולה כסף.
אני בינתיים מסתפק בשיאומי לצפייה יומיומית רגילה ובאפליקציות המובנות לסדרות איכות ותוכניות שבא לי לראות באיכות טובה בטלוויזיה, להגיד לך שלא מדגדג לי להביא שילד יהיה שקר, אבל כרגע אני מסתדר עם מה שיש ובהחלט מרוצה פשוט כי אין לזה סוף.
לרוב האנשים (שכנראה לא נמצאים פה בפורום :wink: ) שיאומי יהיה מספק ביותר פשוט כי הם לא שמים לב להבדל כלל במיוחד שרואים בו טיפה יותר טוב מהממירים של פרטנר/סלקום.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”