מחפש מסך עם חויה דומה לפלזמה הישנה שלי
יש לי פלזמה של סמסונג משנת 2012 (5500 ) שהגיעה לסוף חייה. האם קיימים היום מסכים שמזכירים במשהו את חווית הצפייה הטבעית/קולנועית בפלזמה ?
בחנויות המסכים נראים מאד קונטרסטיים. קצת מלאכותיים, אם זו המילה המתאימה.
בחנויות המסכים נראים מאד קונטרסטיים. קצת מלאכותיים, אם זו המילה המתאימה.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
מצטרף לשאלה , לי יש Pioneer Kuro , אמנם תקינה אבל הרגשתי שהמסכים היום פחות טבעיים מהמציאות ויותר מלאכותיים.
ולא מעניין אותי איזה מעבד יש במסכים החדשים.
במסך שלי אני חווה כאילו הדמות נמצאת מולי ולא על גבי רכיבים אלקטרוניים.

במסך שלי אני חווה כאילו הדמות נמצאת מולי ולא על גבי רכיבים אלקטרוניים.
- attiasdor00
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
רק OLED מהם בארץ יש לך LG ו SONY
תלוי במסכים.
רוב הציבור אוהב קונטרסט ורוויה (אתה מוזמן לעקוב פה בשרשורים על הדיונים כמה הסוני XH90 לא טובה בגלל שהDOLBYVISION שלה מציג את ה-HDR כמו שיוצר הסרט התכוון ולא בקונרטרסט מוגזם כמו סמסונג
). סמסונג הלכו עם זה עד הקצה והתמונה אצלהם תמיד מאוד צבעונית וקונטרסטית בכללי.
בגדול - בהשוואה לפלאזמה, האתגר המרכזי שלך הוא איכות השחורים. בפלאזמה השחורים הם שחורים אמיתיים, בעוד שבLED הם תמיד סובלים קצת מתאורה אחורית. פתרון אחד הוא ללכת על OLED - שם השחורים אמיתיים, אבל אתה משלם הרבה כסף ביחס לגודל שם. פתרון אחר הוא ללכת על מסך FALD - כלומר שיש לו איזורי תאורה והוא יכול לכבות את הכהים - זה טוב יותר ממסך LED רגיל אבל זה לא מושלם ולא ברמה של OLED.
אישית, בעיני, ההשפעה של הגודל על החוייה וה-IMMERSIVENESS שלה יותר משמעותי מכמעט כל דבר אחר, ומהצד השני אני מוצא שהאיכות של מסכי FALD היא טובה מספיק בהיבט השחורים. כלומר - אם אני מתרכז בזה כי אני חושב על הפורום אני ישר שם לב לכל הבעיות במסך, אבל אם אני לא חושב על זה, אני פשוט נורא נהנה מהתמונה. ובתמורה אני יכול לצפות במסך 85" במחיר נמוך יותר ממה שעולה OLED77"
קח בחשבון, פלאמזה או לא, שמסכים חדשים הם טובים בהמון ממסכים ישנים - בהירים יותר, תומכים ב-HDR, וכיוצ"ב - ככה שבכל מקרה צפוי לך שדרוג מאסיבי.
רוב הציבור אוהב קונטרסט ורוויה (אתה מוזמן לעקוב פה בשרשורים על הדיונים כמה הסוני XH90 לא טובה בגלל שהDOLBYVISION שלה מציג את ה-HDR כמו שיוצר הסרט התכוון ולא בקונרטרסט מוגזם כמו סמסונג
בגדול - בהשוואה לפלאזמה, האתגר המרכזי שלך הוא איכות השחורים. בפלאזמה השחורים הם שחורים אמיתיים, בעוד שבLED הם תמיד סובלים קצת מתאורה אחורית. פתרון אחד הוא ללכת על OLED - שם השחורים אמיתיים, אבל אתה משלם הרבה כסף ביחס לגודל שם. פתרון אחר הוא ללכת על מסך FALD - כלומר שיש לו איזורי תאורה והוא יכול לכבות את הכהים - זה טוב יותר ממסך LED רגיל אבל זה לא מושלם ולא ברמה של OLED.
אישית, בעיני, ההשפעה של הגודל על החוייה וה-IMMERSIVENESS שלה יותר משמעותי מכמעט כל דבר אחר, ומהצד השני אני מוצא שהאיכות של מסכי FALD היא טובה מספיק בהיבט השחורים. כלומר - אם אני מתרכז בזה כי אני חושב על הפורום אני ישר שם לב לכל הבעיות במסך, אבל אם אני לא חושב על זה, אני פשוט נורא נהנה מהתמונה. ובתמורה אני יכול לצפות במסך 85" במחיר נמוך יותר ממה שעולה OLED77"
קח בחשבון, פלאמזה או לא, שמסכים חדשים הם טובים בהמון ממסכים ישנים - בהירים יותר, תומכים ב-HDR, וכיוצ"ב - ככה שבכל מקרה צפוי לך שדרוג מאסיבי.
אם אני זוכר נכון, פלזמות סדרה 5 של סמסונג היו די בסיסיות, ופיוניר קורו הייתה הכי טובה שיש.
אני עברתי מפלזמה של סמסונג סדרה 4 ללד בסיסי וזה היה נראה וואו. הפלזמה הייתי HD READY, צבעים דהוים, והתכנים של 4K של היום נראו הרבה יותר טוב אפילו על מסך בסיסי.
היום אני עם מסך איכותי FALD שהוא כמה רמות מעל אותו מסך בסיסי.
לפותח השרשור הייתי אומר שכל טלויזיה חדשה תהיה יותר טובה מהפלזמה שלו.
אני עברתי מפלזמה של סמסונג סדרה 4 ללד בסיסי וזה היה נראה וואו. הפלזמה הייתי HD READY, צבעים דהוים, והתכנים של 4K של היום נראו הרבה יותר טוב אפילו על מסך בסיסי.
היום אני עם מסך איכותי FALD שהוא כמה רמות מעל אותו מסך בסיסי.
לפותח השרשור הייתי אומר שכל טלויזיה חדשה תהיה יותר טובה מהפלזמה שלו.
- Moto
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 403
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
בתור בעלים של קורו 5090 (עברה לחדר שינה) ממליץ רק על OLED (כל השאר פשוט לא זה - לא אותו קונטרסט. שחור, זוית צפיה, זליגת אור ועוד).30/11/2020 13:31רונן כתב: מצטרף לשאלה , לי יש Pioneer Kuro , אמנם תקינה אבל הרגשתי שהמסכים היום פחות טבעיים מהמציאות ויותר מלאכותיים.
במסך שלי אני חווה כאילו הדמות נמצאת מולי ולא על גבי רכיבים אלקטרוניים....
The following line is true
The previous line is false
The previous line is false
האמת מאכזב לראות שאחרי אינספור דיונים עניניים ובוגרים, אפילו מהצד שלך, שוב יוצא ממך הפאנבוי ברגע שמישהו מבקש המלצה. אתה חוזר לקלישאות השחוקות על כמה סוני "אמיתית" וסמסונג "מזויפת", בלי שום הסתייגות כאילו לא למדת כלום.01/12/2020 0:41slarti כתב: תלוי במסכים.
רוב הציבור אוהב קונטרסט ורוויה (אתה מוזמן לעקוב פה בשרשורים על הדיונים כמה הסוני XH90 לא טובה בגלל שהDOLBYVISION שלה מציג את ה-HDR כמו שיוצר הסרט התכוון ולא בקונרטרסט מוגזם כמו סמסונג). סמסונג הלכו עם זה עד הקצה והתמונה אצלהם תמיד מאוד צבעונית וקונטרסטית בכללי.
....
חבל.
הנה אני מצהיר בפני כולם שאני לא מחבב באופן מיוחד קונטרסט ובטח לא רוויה ולמרות זאת הלכתי על סמסונג. קטעים...
עזוב זה קרב אבוד. אתה נלחם פה בטחנות רוח. אין טעם להתווכח איתם, רק לכתוב פה למבקשי המידע גם את האמת לצד השטויות שהם רושמים, ושהם יקבלו את ההחלטה שלהם על המסך המידע משני הצדדים.01/12/2020 21:11yondon כתב:האמת מאכזב לראות שאחרי אינספור דיונים עניניים ובוגרים, אפילו מהצד שלך, שוב יוצא ממך הפאנבוי ברגע שמישהו מבקש המלצה. אתה חוזר לקלישאות השחוקות על כמה סוני "אמיתית" וסמסונג "מזויפת", בלי שום הסתייגות כאילו לא למדת כלום.01/12/2020 0:41slarti כתב: תלוי במסכים.
רוב הציבור אוהב קונטרסט ורוויה (אתה מוזמן לעקוב פה בשרשורים על הדיונים כמה הסוני XH90 לא טובה בגלל שהDOLBYVISION שלה מציג את ה-HDR כמו שיוצר הסרט התכוון ולא בקונרטרסט מוגזם כמו סמסונג). סמסונג הלכו עם זה עד הקצה והתמונה אצלהם תמיד מאוד צבעונית וקונטרסטית בכללי.
....
חבל.
הנה אני מצהיר בפני כולם שאני לא מחבב באופן מיוחד קונטרסט ובטח לא רוויה ולמרות זאת הלכתי על סמסונג. קטעים......