"75 - 8000NIS -איזו טלוויזיה?
שלום כולם. אני מתנצל על העברית שלי מראש, אני עולה.
אני מעוניין לקנות טלוויזיה בגודל 75 אינץ '
התקציב שלי הוא ~ 8000 ₪
השימוש היומיומי העיקרי הוא נטפליקס. אשתי גם צופה בהרבה תוכניות טלוויזיה משודרות (מירוץ למיליון, חתונה ממבט ראשון וכו '). בסופי שבוע נצפה בסרטים UHD ואני מתכנן לשחק xbox.
אני מתלבט בין הטלוויזיות הבאות שנראות סביב 8000 ₪
Samsung Q80T 75
Sony XH90 75
LG CX 65
Samsung Q90T 65
הסלון שלנו הוא בהיר בינוני ללא השתקפויות ישירות
בגלל שאנחנו יושבים 3.5 מטר, ראיתי 75 "מומלץ מעל האיכות. אני גם מפחד ,מburn-in כיוון אשתי צופה בטלוויזיה עם תוכן סטטי
וגם אני מתכנן לשחק קצת במשחקי וידאו. בגלל זה חשבתי על ה- xh90 או על q80t
אנחנו רגילים למסך סמסונג בגודל 40 אינץ 'שקניתי כשהגעתי לראשונה לישראל לפני 6 שנה, ולכן אני מצפה שכל טלוויזיה חדשה תהיה שיפור
משמעותי עבורנו.
אשמח לקבל המלצות
תודה
אני מעוניין לקנות טלוויזיה בגודל 75 אינץ '
התקציב שלי הוא ~ 8000 ₪
השימוש היומיומי העיקרי הוא נטפליקס. אשתי גם צופה בהרבה תוכניות טלוויזיה משודרות (מירוץ למיליון, חתונה ממבט ראשון וכו '). בסופי שבוע נצפה בסרטים UHD ואני מתכנן לשחק xbox.
אני מתלבט בין הטלוויזיות הבאות שנראות סביב 8000 ₪
Samsung Q80T 75
Sony XH90 75
LG CX 65
Samsung Q90T 65
הסלון שלנו הוא בהיר בינוני ללא השתקפויות ישירות
בגלל שאנחנו יושבים 3.5 מטר, ראיתי 75 "מומלץ מעל האיכות. אני גם מפחד ,מburn-in כיוון אשתי צופה בטלוויזיה עם תוכן סטטי
וגם אני מתכנן לשחק קצת במשחקי וידאו. בגלל זה חשבתי על ה- xh90 או על q80t
אנחנו רגילים למסך סמסונג בגודל 40 אינץ 'שקניתי כשהגעתי לראשונה לישראל לפני 6 שנה, ולכן אני מצפה שכל טלוויזיה חדשה תהיה שיפור
משמעותי עבורנו.
אשמח לקבל המלצות
תודה
קודם כל העברית שלך סבבה.29/11/2020 21:02tvbuyer כתב: אתה חושב שזה באמת שווה את הכסף הנוסף? כפי שציינתי בפוסט, אנחנו רגילים לטלוויזיה די ישנה ולכן אני חושב שאפילו ה- xh90 יהיה שדרוג גדול. האם ההבדל ביניהם הוא כה דרסטי?...
אם החזקתם מעמד שנים עם טלויזיה 40 אינץ' אז אני מניח שאתם לא תקנו היום 75 אינץ' ותשדרגו עוד שנתיים כשתהיה איזה טכנולוגיה חדשה של פאנלים.
לכן, הגיוני ביותר להוסיף את ה1000 ש"ח האלה ולקבל מסך הרבה יותר טוב וכן Q90T הרבה יותר טוב מ XH90. זה מסך אחד החזקים בשוק ורק צריך לשים לב שלא מגיע פאצל מלוכלך מדי עם בדיקה קצרה ביוטיוב ואפשר להינות.
האם שקלת XH95? אני משתמש ב65 אינץ' והוא מסך נהדר. אם הגרסא של ה75 אינץ' לא הרבה מעל התקציב אפשר להוסיף לרשימת האופציות.
דרך אגב דווקא מי שצופה בתכנים באיכות נמוכה (מירוץ למיליון וכו') יהנה מאוד ממסך פרימיום (Q90T/XH95) כיוון שמסכי פרימיום הם בעלי יכולות העיבוד הגבוהות ביותר, בין היתר תנועה ואפסקיילינג כדי להציג תמונה של כבלים או לוויין הכי טוב שאפשר.
נקודה אחרונה - במרחק שלכם כדאי להתמקד ב75 אינץ', להתעלם מה65.
כדאי בעיקר לבדוק שני דברים:30/11/2020 0:17Ben-nadav כתב: לשים לב שלא מגיע פאצל מלוכלך מדי עם בדיקה קצרה ביוטיוב
תוכל להרחיב איך מבצעים את זה? מאמין שזה יעזור גם לו, לכשיקנה. אם יקנה סמסונג....
1. Grey Uniformity
2. DSE banding test
הראשון זה סרטונים שמציגים גוונים של אפור. המטרה היא לחפש אזורים כהים יותר שנקראים לכלוך של הפאנל.
השני בודק כבר בסרטונים אחרים האם הפאנל לא אחיד בצורה כזו שכאשר מריצים תוכן מסויים (תמונה של השמיים ותזוזה של המצלמה, או שחקן הוקי זז מהר על רקע לבן) האם חווים קווים אנכיים לרוחב המסך. לעתים יש גם אופקיים אבל האנכיים הם השכיחים.
בדיקות חובה כשמדובר בסמסונג שמייצרת מסכים עם המון יכולות אבל בקרת איכות ברצפה ביחס למחיר שהיא גובה. מילא רק על הסדרות הנמוכות אבל גם בדגם הדגל שלהם.
תודה על הפירוט, תגיד, ונניח מוצרים קווים כאלו, זה כלול באחריות?30/11/2020 0:32Yuvalfrr כתב:כדאי בעיקר לבדוק שני דברים:30/11/2020 0:17Ben-nadav כתב: לשים לב שלא מגיע פאצל מלוכלך מדי עם בדיקה קצרה ביוטיוב
תוכל להרחיב איך מבצעים את זה? מאמין שזה יעזור גם לו, לכשיקנה. אם יקנה סמסונג....
1. Grey Uniformity
2. DSE banding test
הראשון זה סרטונים שמציגים גוונים של אפור. המטרה היא לחפש אזורים כהים יותר שנקראים לכלוך של הפאנל.
השני בודק כבר בסרטונים אחרים האם הפאנל לא אחיד בצורה כזו שכאשר מריצים תוכן מסויים (תמונה של השמיים ותזוזה של המצלמה, או שחקן הוקי זז מהר על רקע לבן) האם חווים קווים אנכיים לרוחב המסך. לעתים יש גם אופקיים אבל האנכיים הם השכיחים.
בדיקות חובה כשמדובר בסמסונג שמייצרת מסכים עם המון יכולות אבל בקרת איכות ברצפה ביחס למחיר שהיא גובה. מילא רק על הסדרות הנמוכות אבל גם בדגם הדגל שלהם....
במקרים קשים אם היבואן הגון אז כן. אבל לא כל המקרים קשים ולא כל יבואן הוגן.30/11/2020 8:06sandmanz כתב:תודה על הפירוט, תגיד, ונניח מוצרים קווים כאלו, זה כלול באחריות?30/11/2020 0:32Yuvalfrr כתב:
כדאי בעיקר לבדוק שני דברים:
1. Grey Uniformity
2. DSE banding test
בדיקות חובה כשמדובר בסמסונג שמייצרת מסכים עם המון יכולות אבל בקרת איכות ברצפה ביחס למחיר שהיא גובה. מילא רק על הסדרות הנמוכות אבל גם בדגם הדגל שלהם.......
לכן כשהמתקין אומר לך לשמור על הקופסא כמה ימים זה סימן טוב.