בעיה XH9096 סוני
-
attiasdor00
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
אז ככה, התקינו לי היום את הטלוויזיה 55' ועזבו את זה שהמסך עם זליגות אור מטורפות בגלל עיקום פנימה של המסך בחלק העליון מתחת לפאנ
בכל מקרה הם השאירו לי את המסך עד שיביאו לי חדש כי מסתבר שאין כרגע מלאי בארץ ...
הבעיה זה שאני מנסה להגדיר את ההגדרות של התמונה בטלוויזיה ואני פשוט לא מוצא את ההגדרות של הדולבי ויזן
לפי מה שהבנתי אמור להיות BRIGHT ו DARK ואני פשוט לא מוצא אותם..
נטפליקס ברקע עם פיקי בליינדרס עם דולבי ויזן ואטומס, ועדיין ההגדרה לא מופיעה כאילו אני לא על דולבי ויזן. מה שכן, יש הגדרה שקוראים לה NETFLIX אבל מסרטונים שראיתי ההגדרה הזאת קיימת עם דולבי ויזן DARK/BRIGHT
הטלוויזיה עברה עדכון היום אבל אני מתאר לעצמי שזה עדכון שכבר יצא ולא משהו חדש
חברה עזרה ?
הבעיה זה שאני מנסה להגדיר את ההגדרות של התמונה בטלוויזיה ואני פשוט לא מוצא את ההגדרות של הדולבי ויזן
נטפליקס ברקע עם פיקי בליינדרס עם דולבי ויזן ואטומס, ועדיין ההגדרה לא מופיעה כאילו אני לא על דולבי ויזן. מה שכן, יש הגדרה שקוראים לה NETFLIX אבל מסרטונים שראיתי ההגדרה הזאת קיימת עם דולבי ויזן DARK/BRIGHT
חברה עזרה ?
- hapoelpt
-
- חבר פעיל

- תגובות: 67
1. תבטל את נטפליקס Calibrated
2. יש סדרות בנטפליקס שמופיעות עם אייקון של Vision כי העונה החדשה שלהן היא בDolby Vision אבל העונות הקודמות לא. תנסה לנגן את העונה הכי חדשה של פיקי בליינדרס או תנגן סדרה כמו The Crown שמעונתה הראשונה היא בDV.
ברגע שתנגן תוכן שהוא DV יהיו לך 3 אופציות להגדרות תמונה: DV dark, DV bright ו-Vivid.
2. יש סדרות בנטפליקס שמופיעות עם אייקון של Vision כי העונה החדשה שלהן היא בDolby Vision אבל העונות הקודמות לא. תנסה לנגן את העונה הכי חדשה של פיקי בליינדרס או תנגן סדרה כמו The Crown שמעונתה הראשונה היא בDV.
ברגע שתנגן תוכן שהוא DV יהיו לך 3 אופציות להגדרות תמונה: DV dark, DV bright ו-Vivid.
- Ben-nadav
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 167
מפתיע, כי לא מפסיקים להלל את סוני פה, ואת השירות שלהם
ודווקא ממותג אחר בשם S... מפחידים. אתה לא הראשון, היה פה עוד אחד עם חו"ד דומה (לא מרוצה מסוני בשידורי SD-HDR)
לא אומר שסוני לא טוב, כן אומר שלא צריך להגיד ש-1 הכי טוב. לכולם יש נפילות.
ודווקא ממותג אחר בשם S... מפחידים. אתה לא הראשון, היה פה עוד אחד עם חו"ד דומה (לא מרוצה מסוני בשידורי SD-HDR)
לא אומר שסוני לא טוב, כן אומר שלא צריך להגיד ש-1 הכי טוב. לכולם יש נפילות.
- snowgoose
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 713
מבאס לגמרי!29/11/2020 17:43attiasdor00 כתב: אז ככה, התקינו לי היום את הטלוויזיה 55' ועזבו את זה שהמסך עם זליגות אור מטורפות בגלל עיקום פנימה של המסך בחלק העליון מתחת לפאנ
חברה עזרה ?...
מקווה שיחליפו לך מהר.
איך בדקת את הזליגות אור?
Natural Born Gamer
- bhalamis
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 323
מרגיש כאילו בעלי עניין מטעם סוני נמצאים פה טוב טוב בין שורות הממליצים29/11/2020 19:30Ben-nadav כתב: מפתיע, כי לא מפסיקים להלל את סוני פה, ואת השירות שלהם
לא אומר שסוני לא טוב, כן אומר שלא צריך להגיד ש-1 הכי טוב. לכולם יש נפילות....
אני עם שני סוני - לא טלוזיה מושלמת בכלל.
- yuvalsap
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 227
30/11/2020 0:03bhalamis כתב:מרגיש כאילו בעלי עניין מטעם סוני נמצאים פה טוב טוב בין שורות הממליצים29/11/2020 19:30Ben-nadav כתב: מפתיע, כי לא מפסיקים להלל את סוני פה, ואת השירות שלהם
לא אומר שסוני לא טוב, כן אומר שלא צריך להגיד ש-1 הכי טוב. לכולם יש נפילות....
אני עם שני סוני - לא טלוזיה מושלמת בכלל....
לא מזמן היה פה סקר מה עדיף סמסונג Q95T או איזה מסך מסדרה 90 של סוני שאני לא זוכר, האחוזים היו פחות או יותר 85%-15% לטובת הסוני שהיא נחותה בצורה משמעותית מאד מ ה Q95, אז הבנתי באמת כמה חמור המצב בפורום הזה. זה שילוב של מגיבים מטעם בתוספת אנשים שקנו סוני ולא מוכנים להודות שעשו טעות אז הם ידחפו את הטעות הזאת הלאה גם לאנשים אחרים, אין פה אפילו קורטוב של אובייקטיביות. ממשיכים להלל תמונה נחותה יותר, ממשק אנדרואיד עייף ומיושן רק כי הוא פתוח עם אלפיי אפליקציות שאף אחד לא משתמש בהם, שלטים גרועים, זוויות צפיה על הפנים, בהירות נמוכה יחסית.
לא מעניין אותי מה חושבים אותם פאן בויס, בעיקר עצוב לי על אלו שקנו את הסוני בגלל עצות אחיתופל האלה, שפכו אלפי ש"ח ובסוף הם מקבלים מוצר שהם מתבאסים ממנו במקום להיות מאושרים, והמקרים האלה הולכים ומתרבים פה מיום ליום.
- RROONNII
-
- חבר פעיל

- תגובות: 93
יש אנשים שלא אוהבים את התמונה הצבעונית מידי בסמסונג.
תקבל את זה שישנם אנשים שעדיין ממלצים ומעדיפים את הסוני .כן לדעתי במציאות סוני 95 יותר טובה מQ95 .
מי שמתבאס זה רק אותם שמתחברים לצבעים העזים של סמסונג.
ואין להשוות דגם שאינו פרמיום שהנו 90xh לפרימיום של סמסונג Q95
תקבל את זה שישנם אנשים שעדיין ממלצים ומעדיפים את הסוני .כן לדעתי במציאות סוני 95 יותר טובה מQ95 .
ואין להשוות דגם שאינו פרמיום שהנו 90xh לפרימיום של סמסונג Q95
- yondon
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
תקבל את זה שלא כל מי שמתבאס בהכרח חיפש צבעים עזים ומלאכותיים. זו קלישאה כוללנית ומעייפת..30/11/2020 17:02RROONNII כתב: יש אנשים שלא אוהבים את התמונה הצבעונית מידי בסמסונג.
ואין להשוות דגם שאינו פרמיום שהנו 90xh לפרימיום של סמסונג Q95...
- RROONNII
-
- חבר פעיל

זה בכלליות.30/11/2020 17:07yondon כתב:תקבל את זה שלא כל מי שמתבאס בהכרח חיפש צבעים עזים ומלאכותיים. זו קלישאה כוללנית ומעייפת..30/11/2020 17:02RROONNII כתב: יש אנשים שלא אוהבים את התמונה הצבעונית מידי בסמסונג.
ואין להשוות דגם שאינו פרמיום שהנו 90xh לפרימיום של סמסונג Q95......
אני נמצא בקבוצה של מחיר למשתכן קנו הרבה טלווזיות. הרבה כתבו שלא קנו את סמסונג כי הצבעים היו נועזים מידי. אלו אנשים רגילים. בסופו של דבר כל אחד מתחבר למה שאוהב.
אבל אין ספק שצריך גם לראות טלווזיה ליד טלווזיה וגם לכוון כל אחת.
אני את 95 Xh בשידורי יס כיוונתי ורואים עכשיו טוב מאוד. כי בהתחלה איך שזה הגיע נבהלתי.
ובנטפליקס ישר ראיתי מדהים.
- yondon
-
- חבר פעיל מאוד

קודם כל מציע לך לשים את הקבוצה של המשתכן על מיוט לכל החיים. במיוחד לקראת קבלת המפתח... : )30/11/2020 17:13RROONNII כתב:זה בכלליות.30/11/2020 17:07yondon כתב:
תקבל את זה שלא כל מי שמתבאס בהכרח חיפש צבעים עזים ומלאכותיים. זו קלישאה כוללנית ומעייפת.....
אני נמצא בקבוצה של מחיר למשתכן קנו הרבה טלווזיות. הרבה כתבו שלא קנו את סמסונג כי הצבעים היו נועזים מידי. אלו אנשים רגילים. בסופו של דבר כל אחד מתחבר למה שאוהב.
אני את 95 Xh בשידורי יס כיוונתי ורואים עכשיו טוב מאוד. כי בהתחלה איך שזה הגיע נבהלתי.
ובנטפליקס ישר ראיתי מדהים....
סמסונג אכן מגיעות בדיפולט שלהן יותר פופיות ודינמיות והסוני במצב יותר טבעי. זה נכון.
אבל אני מצפה מאנשים מנוסים פה בפורום שידעו שאחרי קצת קליברציה אפשר להגיע לתמונה סופר טבעית ומאוזנת בסמסונג.
זה בכלל לא שיקול...
- RROONNII
-
- חבר פעיל

כבר קיבלנו מפתח.30/11/2020 17:18yondon כתב:קודם כל מציע לך לשים את הקבוצה של המשתכן על מיוט לכל החיים. במיוחד לקראת קבלת המפתח... : )30/11/2020 17:13RROONNII כתב:
זה בכלליות.
ובנטפליקס ישר ראיתי מדהים....
סמסונג אכן מגיעות בדיפולט שלהן יותר פופיות ודינמיות והסוני במצב יותר טבעי. זה נכון.
אבל אני מצפה מאנשים מנוסים פה בפורום שידעו שאחרי קצת קליברציה אפשר להגיע לתמונה סופר טבעית ומאוזנת בסמסונג.
זה בכלל לא שיקול......
לי אישית היו רק 2 טלווזיות.
סוני 828 50 שעכשיו עברה לחדר שינה.
ועכשיו 75XH95 בסלון.
אני חושב שבכללי הטלווזיות של סוני גם יותר אמינות לטווח ארוך ( פחות מתקלקלות) .יש מידע כזה?
בקיצר לא ראיתי טלווזיה ליד טלווזיה אבל מעניין לראות .
זה תמיד קשה לראות כל טלווזיה במקום אחר ולבד . אבל לרשום ( לא אתה) שהסוני גם ה95 נחותה בהרבה.. מהסמסונג.
מה אני יגיד דווקא נשמע כאחד שעובד בסמסונג.
- yondon
-
- חבר פעיל מאוד

לי יש סמסונג כבר 8 שנים והיא נהדרת ממש. אני מניח שאם היתה בגודל הנכון לא הייתי משדרג. 46 אינצ' EH5300.30/11/2020 17:27RROONNII כתב:כבר קיבלנו מפתח.30/11/2020 17:18yondon כתב:
קודם כל מציע לך לשים את הקבוצה של המשתכן על מיוט לכל החיים. במיוחד לקראת קבלת המפתח... : )
זה בכלל לא שיקול......
ועכשיו 75XH95 בסלון.
אני חושב שבכללי הטלווזיות של סוני גם יותר אמינות לטווח ארוך ( פחות מתקלקלות) .יש מידע כזה?
זה תמיד קשה לראות כל טלווזיה במקום אחר ולבד . אבל לרשום ( לא אתה) שהסוני גם ה95 נחותה בהרבה.. מהסמסונג.
מה אני יגיד דווקא נשמע כאחד שעובד בסמסונג....
מצד שני אני לא נשוי לשום ברנד, עובדה שהזמנתי את הסוני ורק אחרי שראיתי אותה ביטלתי.
- RROONNII
-
- חבר פעיל

שים לב שהיה לך סמסונג 8 שנים. כנראה התרגלת לצבעים שלה חח. כמובן אני צוחק. אבל יתכן שיש הרגל לאיכות תמונה של חברה מסויימת .30/11/2020 17:30yondon כתב:לי יש סמסונג כבר 8 שנים והיא נהדרת ממש. אני מניח שאם היתה בגודל הנכון לא הייתי משדרג. 46 אינצ' EH5300.30/11/2020 17:27RROONNII כתב:
כבר קיבלנו מפתח.
ועכשיו 75XH95 בסלון.
מה אני יגיד דווקא נשמע כאחד שעובד בסמסונג....
מצד שני אני לא נשוי לשום ברנד, עובדה שהזמנתי את הסוני ורק אחרי שראיתי אותה ביטלתי....
כמובן אמינות של מוצר נמדדת בבדיקה של ריבוי משתמשים. לא בדקתי לעומק אם אכן סוני בזה עדיפים . אבל פשוט בכללי פה ושם קראתי.
את xh90 לא ראיתי אין לי איך לחוות דעה. אבל אני בכללי מאוד אוהב תמונה מציאותית ועיבוד תמונה טוב.
- bhalamis
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 323
העדכון דופק את הצפיה בנטפליקס בתכני DOLBY VISION !!!29/11/2020 17:43attiasdor00 כתב: אז ככה, התקינו לי היום את הטלוויזיה 55' ועזבו את זה שהמסך עם זליגות אור מטורפות בגלל עיקום פנימה של המסך בחלק העליון מתחת לפאנ
חברה עזרה ?...
צבעים מתים,
הכל כהה!!!
לא להתקין !!!
תפנו לברימאג שיתנו פתרון !!!
אני עדיין מחכה לתגובה שלהם... שכנראה לא תגיע !!! כי בכל שיחה הם לא מבינים על מה אני מדבר למרות שטכנאי שלהם היה פה וראה וצילם!!!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
מה בדיוק אתה מצפה מהם לעשות? המקסימום שהם יכולים לעשות זה להציף את זה הלאה, ואתה יכול להיות בטוח שאם קיימת בעיה, אז סוני מודעת אליה.
- yuvalsap
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 227
התמונה ה"צבעונית מדיי" ו"ססגונית" שלך מקבל את ציון מנעד הצבעים לאחר כיול כמעט הכי גבוהה באתר Rtings, אין שום יתרון לסוני, יש להם רק חסרונות בתקן HDR שנראה זוועה. זה שלדעתך סדרה 95 של סוני יותר טובה זה טוב ויפה, לדעתי אני נשיא אוגנדה.. זה לא הופך את זה למציאות. המתחרים של ה Q95T הם מסכי ה OLED של סוני ו LG30/11/2020 17:02RROONNII כתב: יש אנשים שלא אוהבים את התמונה הצבעונית מידי בסמסונג.
ואין להשוות דגם שאינו פרמיום שהנו 90xh לפרימיום של סמסונג Q95...
- Yuvalfrr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
אני לא מבין למה קשה לך להבין שזה עניין סובייקטיבי? לכל אחד יש את השימושים שלו וההעדפות שלו ולמרות הטענות שלך על הצבעים של Q90T אחרי כיול, לנצח שני מותגים יהיו30/11/2020 20:30yuvalsap כתב:התמונה ה"צבעונית מדיי" ו"ססגונית" שלך מקבל את ציון מנעד הצבעים לאחר כיול כמעט הכי גבוהה באתר Rtings, אין שום יתרון לסוני, יש להם רק חסרונות בתקן HDR שנראה זוועה. זה שלדעתך סדרה 95 של סוני יותר טובה זה טוב ויפה, לדעתי אני נשיא אוגנדה.. זה לא הופך את זה למציאות. המתחרים של ה Q95T הם מסכי ה OLED של סוני ו LG30/11/2020 17:02RROONNII כתב: יש אנשים שלא אוהבים את התמונה הצבעונית מידי בסמסונג.
שונים ביכולות עיבוד תמונה ותנועה ואפסקיילינג, איזון הצבעים וטווח הצבעים תמיד יהיה שונה, כמובן מערכת הפעלה, רבאק אפילו שלט שונה יכול להוות פקטור. יש שהעדיפו צד אחד יש שיעדיפו צד שני. יחס הניגודיות של הסמסונג הרבה יותר גבוה מהסוני אבל מה? כשחוצים את רף ה1:4000 ההבדלים לאט לאט מצטמצמים, אך קיימים. סמסונג בהירה יותר, אולי אני לא זקוק לטלויזיה כה בהירה? השחורים של הסמסונג עמוקים יותר? נכון בגלל הניגודיות אבל באור יום או תאורה פסיבית בלילה זה מצטמצם, ואני אישית לא צופה בחושך. אני לא אוהד מושבע של סוני אבל בחודש ימים הפכתי אוהד מושבע של XH95. ההבדל בינינו הוא שאני מוכן להודות שלאנשים מסוימים הסמסונג שלך תהיה נהדרת ומדהימה ולאנשים אחרים (כמוני) תהיה הרבה נחת עם סוני XH95. להשמיץ מסך פרימיום רק כי הוא של סוני שלטענתך הוא נותן החסות של הפורום זה בורות. אתה אי פעם צפית בו? כי אני צפיתי ב Q90T. גם במציאות וגם בוידאו.
- slarti
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1009
"חסרונות בתקן HDR שנראה זוועה" - נו באמת....30/11/2020 20:30yuvalsap כתב:התמונה ה"צבעונית מדיי" ו"ססגונית" שלך מקבל את ציון מנעד הצבעים לאחר כיול כמעט הכי גבוהה באתר Rtings, אין שום יתרון לסוני, יש להם רק חסרונות בתקן HDR שנראה זוועה. זה שלדעתך סדרה 95 של סוני יותר טובה זה טוב ויפה, לדעתי אני נשיא אוגנדה.. זה לא הופך את זה למציאות. המתחרים של ה Q95T הם מסכי ה OLED של סוני ו LG30/11/2020 17:02RROONNII כתב: יש אנשים שלא אוהבים את התמונה הצבעונית מידי בסמסונג.
לסוני יש תמיכה בכל התקנים, בעוד שלסמסונג רק בחלקם.
HDR נראה *נפלא* בסוני
ולמרות הטענות המזויפות שלך - אם אתה מסתכל על הציון של "איכות תמונה" ב-RTINGS, אז גם ה-XH95 וגם ה-Q90T מקבלות 8.3 כל אחת. כשכל אחת מובילה בנקודות (ולא בנוקאאוט) בהיבטים מסוימים של איכות התמונה. ואם תראה את ההשואות של HDTV, גם שם יש לא מעט התייחסויות לכאן ולכאן (אפילו ה-LOCAL DIMMING, שמקבל יתרון גדול ב-RTINGS, מוסבר יותר לעומק בHDTV בבלאנס שבין בלומינג לבין מעיכת שחורים). ואגב - למרות מה שאתה כותב, בחלק מהפרמטרים של הצבע הסוני מובילה גם אחרי הקליברציה, אבל זה באמת שיקולים משניים כי זה מדידות מלאכותיות והפערים קטנים. שתי הטלוויזיות טובות מאוד. אתה פשוט לא מוכן לקבל את זה שהסוני טובה, וגם ישפאר נהיו אגרסיביים במחיר.
ויש אנשים (כמוני), שמעדיפים את האנדרויד טיוי ואת הממשק הנח יותר של הסוני, וגם זה שיקול בשבילם.
ואגב - כשקניתי את הסוני הזאת לפני שנה, בכלל לא התכוונתי לקנות סוני. רציתי לקנות Q70R. אלא שה-Q70R, ב-82", במבצעים הכי טובים של BF שנה שעברה, עלתה 17,000. וה-XG95, ב-85" (3 אינץ יותר, זה לא עניין של מה בכך), עלתה לי 16,000. אז לשלם 1000 ש"ח יותר בשביל 3" פחות, נראה לי מוגזם. בדיעבד אני מבין כמה שהרווחתי, כי אני מאמין שמעבר ל-3", ההבדל באיכות הפאנל, אם קיים, לא היה משהו שהייתי מרגיש ביומיום. לעומת זאת, חויית המשתמש העדיפה *בהמון* בסוני פשוט לוקחת בענק על פני הסמסונג בחדר שינה שלי.
- yondon
-
- חבר פעיל מאוד

זה מתחיל להזכיר יותר מידי ויכוחי אייפון נגד אנדרואיד..(בקטע רע)
שימו לב שפותח הפוסט נעלם ממזמן
-
attiasdor00
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
האמת שאני די נהנה כאן לקרוא את התגובות בשקט01/12/2020 7:40yondon כתב: זה מתחיל להזכיר יותר מידי ויכוחי אייפון נגד אנדרואיד..(בקטע רע)
...
בכל מקרה הצלחתי לסדר את הבעיה של הDOLBY VISOIN וכנראה גם הטלוויזיה החדשה תגיע גם לפני הזמן
אמנם לא הייתי אמור להתקל בבעיה כזו מלכתכילה ( מסך שבור מהקרטון ) חייב לציין לטוב את ההתנהלות של ישפאר והמתקינים שלהם בנושא.
כל טענה שעלתה לי התקבלה ללא וויכוח מצידם
בכל אופן, תודה לכל מי שהגיב