בעיית סראונד מהמחשב לרסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Jonathanlevi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי, יש לי רסיבר pioneer vsx s510 מחובר בHDMI מהכרטיס מסך לטלוויזיה של LG. הרסיבר מחובר בHDMI OUT לARC של הטלוויזיה.
הכל עובד, אך הווינדוס לא מאפשר לי לבחור 5.1 ומגביל אותי לסטריאו בלבד. ניסיתי שלל ניסיונות של דרייברים, ווינדוס, פקודות והגדרדות שונות. יש לציין כאשר אני מחבר את המחשב בHDMI לערוץ ברסיבר ולא ישירות לטלוויזיה אין בכלל סאונד ולכן אני לא יכול להשמיע בכלל סאונד מהמערכת ללא הדלקת הטלווזיה. בעבר היה לי מחשב נייד ויכלתי לעשות גם את שני סוגי החיבור (ARC או ישירות לרסיבר ולא להיות תלוי בהדלקת הטלוויזיה) וגם יכולתי לבחור את מס' הערוצים בויינדוס. גם בנייד היה לי ווינדוס 10.
ההבדל הוא שהמחשב נייד היה לי מעבד של אינטל וכרטיס גרפי של NVIDIA לעומת מעבד AMD וכרטיס גרפי של AMD שיש לי עכשיו. בשניהם הלוחות אם תומכים דולבי וחברים.
תודה!

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

בתפריט הרסיבר, HDMI Audio מוגדר אצלך על AMP או על THRU?
http://docs.pioneer.eu/Manuals/VSX_S510 ... l/?page=40

כשאתה מחבר מחשב לטלויזיה, והטלויזיה יודעת לטפל רק בסטריאו, הרסיבר מזהה זאת ולכן מאפשר רק סטריאו.
אתה בדקת שהטלויזיה יודעת לקבל 5.1 אודיו?

EliranAv
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

אצלי המחשב מחובר לרסיבר וזה מעביר את התמונה והסאונד לטלוויזיה (הדרך השנייה שרשמת),
מהניסיון שלי ההתנהגות של ה-HDMI יכולה להיות שונה בהתאם למכשירים שאתה משתמש בהם (הטלוויזיה הישנה שלי של סמסונג עשתה פחות בעיות מהחדשה של סוני).

אני מציע שתתחיל דווקא בחיבור אל הרסיבר (בהתאם לכניסות IN אצלך) ומהרסיבר אל הטלוויזיה דרך חיבור ה-OUT (עם ה-Arc), תעבור לערוצים המתאימים ברסיבר ובטלוויזיה.
ברגע שהכל מחובר אתה אמור לזהות במחשב מסך משני שאתה יכול לראות בו את התמונה (צריך להעביר למצב של Extend או Duplicate בשביל 2 המסכים במקביל).
האם יצא לך לבדוק את זה? האם יש תמונה?
אם יש תמונה אז החיבור עובד ובתפריט של ה-Sound במחשב אתה אמור לראות Playback Device של הרסיבר שלך בהתאמה (אצלי Sony AVSYSTEM), שם אמורה להיות האפשרות לשנות את מספר הערוצים דרך ה-Configure.

כשאני מעביר במחשב את המסך ל-PC Screen Only יש ניתוק מהרסיבר - ה-Playback Device של הרסיבר יעבור ל-Disconnected (ואז אין Sound), אבל כל עוד מוגדר Extend או Duplicate אז יש Sound גם אם הטלוויזה כבויה.

Jonathanlevi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

29/11/2020 13:58  
Amir64 כתב:
בתפריט הרסיבר, HDMI Audio מוגדר אצלך על AMP או על THRU?
http://docs.pioneer.eu/Manuals/VSX_S510 ... l/?page=40

כשאתה מחבר מחשב לטלויזיה, והטלויזיה יודעת לטפל רק בסטריאו, הרסיבר מזהה זאת ולכן מאפשר רק סטריאו.
אתה בדקת שהטלויזיה יודעת לקבל 5.1 אודיו?
...
AMP
, וכן היא מסוגלת. כמו שאמרתי בעבר הצלחתי לקבל 5.1 עם אותה טלוויזיה ורסיבר אך מחשב אחר

Jonathanlevi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

29/11/2020 14:14  
EliranAv כתב:
אצלי המחשב מחובר לרסיבר וזה מעביר את התמונה והסאונד לטלוויזיה (הדרך השנייה שרשמת),
מהניסיון שלי ההתנהגות של ה-HDMI יכולה להיות שונה בהתאם למכשירים שאתה משתמש בהם (הטלוויזיה הישנה שלי של סמסונג עשתה פחות בעיות מהחדשה של סוני).

אני מציע שתתחיל דווקא בחיבור אל הרסיבר (בהתאם לכניסות IN אצלך) ומהרסיבר אל הטלוויזיה דרך חיבור ה-OUT (עם ה-Arc), תעבור לערוצים המתאימים ברסיבר ובטלוויזיה.
ברגע שהכל מחובר אתה אמור לזהות במחשב מסך משני שאתה יכול לראות בו את התמונה (צריך להעביר למצב של Extend או Duplicate בשביל 2 המסכים במקביל).
האם יצא לך לבדוק את זה? האם יש תמונה?
אם יש תמונה אז החיבור עובד ובתפריט של ה-Sound במחשב אתה אמור לראות Playback Device של הרסיבר שלך בהתאמה (אצלי Sony AVSYSTEM), שם אמורה להיות האפשרות לשנות את מספר הערוצים דרך ה-Configure.

כשאני מעביר במחשב את המסך ל-PC Screen Only יש ניתוק מהרסיבר - ה-Playback Device של הרסיבר יעבור ל-Disconnected (ואז אין Sound), אבל כל עוד מוגדר Extend או Duplicate אז יש Sound גם אם הטלוויזה כבויה.
...
היי, כמו שכתבתי ניסיתי לחבר ישירות אל הרסיבר ומהרסיבר לטלוויזיה, אין תמונה ואין סאונד. בנוסף גם המחשב לא מזהה את השם של הרסיבר כמו במחשב הקודם שהיה לי, זה מזהה אותו בתור realtek digital output. (במקרה שאני מחבר ישירות לרסיבר) אם אני מחבר ישירות לטלווזיה ואז לרסיבר הוא מזהה את זה בתור LG (הטלוויזיה)

Amir64
גורו
גורו

שליחה #6 

איפה בחלונות אתה מנסה לשנות ל- 5.1?
באיזו תוכנה אתה משתמש?
מוגדר בה להעביר אודיו passthrough?

אם אתה מחבר מחשב לרסיבר ואין תמונה וקול -
בדקת שהרזולוציה (כולל תדירות) שהמחשב נמצא עליה נתמכת ע"י הרסיבר?
ניסית להעביר את המחשב לכניסה אחרת ברסיבר?
ניסית להדליק קודם טלויזיה אח"כ רסיבר ובסוף מחשב?

Jonathanlevi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

29/11/2020 16:02  
Amir64 כתב:
איפה בחלונות אתה מנסה לשנות ל- 5.1?
באיזו תוכנה אתה משתמש?
מוגדר בה להעביר אודיו passthrough?

אם אתה מחבר מחשב לרסיבר ואין תמונה וקול -
בדקת שהרזולוציה (כולל תדירות) שהמחשב נמצא עליה נתמכת ע"י הרסיבר?
ניסית להעביר את המחשב לכניסה אחרת ברסיבר?
ניסית להדליק קודם טלויזיה אח"כ רסיבר ובסוף מחשב?
...
אני מחובר מהכרטיס מסך גם בDP למסך ממחשב 144, אני אנסה להוריד את ההרץ למרות שהייתי מחובר בעבר עם מחשב נייד לאותו מסך מחשב עם DP ולאותו רסיבר עם אותה טלווזיה ויכלתי להגדיר 5.1
מה הכוונה בתוכנה? בדקתי בcontrol panel sound בווינדוס וגם בקליק ימני על הרמקול, אופציה נוספת זה בamd catalyst שזה כמו control panel של NVIDIA שם ניתן גם לבדוק את היציאות סאונד. לא הצלחתי להעלות תמונה אבל הוא קולט את המסך מחשב (למרות שאין שם רמקולים) , את המסך טלוויזיה ואת הכרטיס קול REALTEK קולט אותו כאופטי (ישלי יציאה אופטית בלוח אם). זה במצב של חיבור ישיר לטלוויזיה ומהטלוויזיה לרסיבר. למעשה כשאני מחבר ישירות מהכרטיס מסך לרסיבר הוא לא קולט את השם של הרסיבר (עם הנייד זה כן קלט) וקולט אותו כamd high definition digital output. אבל אין תמונה בטלוויזיה ואין סאונד.
מוגדר passthrouth ברסיבר ובטלוויזיה
ניסיתי כניסות אחרות ברסיבר
נוסה סדר הפעולות שהצעת ללא הצלחה.. ניסיתי גם לנתק מהחשמל את כל המוצרים ולחבר את כבלי הHDMI אחד אחד ללא שינוי.

Jonathanlevi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אם זה יעזור הלוח אם שלי הוא asus tuf b550 plus
כרטיס מסך amd r9 380

Amir64
גורו
גורו

שליחה #9 

הגדרות הקול ב- control panel לא רלוונטיות.
לא מכיר את ההגדרות בכרטיסי AMD, אבל לפי התיאור שלך נראה שההגדרות מופנות למסך מחשב שלך.
צריכה להיות הגדרה המעבירה את העברת התמונה והקול לאיזו יציאה בכרטיס שאתה בוחר.
אם אתה מנתק את מסך המחשב, מחבר את המחשב לטלויזיה ומדליק את המחשב, מה קורה?

Jonathanlevi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

29/11/2020 19:12  
Amir64 כתב:
הגדרות הקול ב- control panel לא רלוונטיות.
לא מכיר את ההגדרות בכרטיסי AMD, אבל לפי התיאור שלך נראה שההגדרות מופנות למסך מחשב שלך.
צריכה להיות הגדרה המעבירה את העברת התמונה והקול לאיזו יציאה בכרטיס שאתה בוחר.
אם אתה מנתק את מסך המחשב, מחבר את המחשב לטלויזיה ומדליק את המחשב, מה קורה?
...
אז יש לי סטריאו כמו שהמסך מחשב גם מחובר

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #11 

עדיך שתמחק את הדרייבר של רילטק בתור התחלה ותעשה ריסטרט אחרי כן.
בתוכנה של כרטיס המסך יש לך לשונית אודיו? אתה יכול לצלם לכאן מה יש בה?
תוודא באודיו ב control panel בחלונות שהרסיבר שלך מוגדר 5.1.
אגב אתה מחבר את הכבל HDMI לכרטיס מסך כן ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”