לפי מה שאני מבין כעת - לאחר הפרק היום של הסדרה דקסטר שאנשי הרכש של YES עשו פשלה
נראה שילמו מחיר מלא על הסדרה דקסטר אבל קיבלו אותה בפורמט letterbox ולא widescreen וכמו תמיד זה כבר לא בעיה - אפשר לשדר את הסדרה ב letterbox ואין בעיה, אחרי הכול הקהל לא מבין כלום
אז YES חלק מהקהל שלכם, למשל אני, חושב שעשיתם פשלה
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
לפי מה שאני מבין זה עובד ככה:
1. הם מזמינים קלטות עם מין טופס כזה שצריך למלא פרטים (כלומר מסמנים WIDESCREEN)
2. שולחים את זה
3. החברה שולחת קלטות מעט לפני מועד השידור
4. הקלטות נבדקות
5. הקלטות הולכות לתרגום
6. משדרים
הבעיה היא אם אתה סימנו כראוי אבל לא קיבלו קלטות כראוי. יש לגוף המשדר שתי אופציות במקרה כזה:
א. להחזיר את הקלטת ולדרוש שישלחו מחדש
ב. לשדר בכ"ז
אם יש לך משבצת שידור בשעה מסויימת וביום מסויים והקלטות בעייתיות בפורמט (כלומר, רואים בסדר, אבל התקלה היא שאין WIDESCREEN) אז ההחלטה קשה.
לי ולך זה די ברור שצריך להחזיר ולדרוש קלטת תקינה. מצד שני, אם אין מה לשים במקום זה או שהגוף ששולח אומר לך "זה מה יש" וזהו, אז אתה SOL (למי שמכיר את השילוב אותיות הזה).
הבעיה העקרונית יותר שבעיני האולפנים ישראל זו ארץ עם גמלים והאנשים בה לא מבינים WIDESCREEN SHMIDESCREEN...
מצידי שימשיכו לחשוב שאנחנו רוכבים על חמורים וגרים באוהלים.
זה עדיין לא מבטל את הרשלנות של יס.
אם מישהו ביס היה עומד על שלו או שהיה טורח לבדוק לפני מועד השידור אז זה לא היה קורה.
שוב פעם זה מראה על זלזול בלקוח מצד החברות הגדולות.
אולי ביס אומרים לעצמם שגם ככה אף אחד לא ירגיש שזה לא משודר במסך רחב...
מהתרשמותי הם ממש לא חושבים כך (לפחות לא במח' הטכנית). למען האמת, כשבררתי את הנושא הם מאוד התלהבו שהצופים שלהם מבחינים בהבדל (כי היה ועדיין יש חשש גדול שם שמרבית הלקוחות של יס לא יודעים מה זה WIDESCREEN ולא מבינים את ההבדל בין שידורי LETTERBOX לשידורי WIDESCREEN אמיתיים).
כשאמרתי להם שמתלוננים על כך שדקסטר לא תקין, הם מצד אחד התלהבו ששמו לב ומצד שני הודו שהיתה שם תקלה.
השאלה העקרונית היא האם האולפן שהפיק את זה מסוגל בכלל להעביר תכני WIDESCREEN. יש כאלה חברות הפקה שפשוט לא מספקות תכנים ב-WIDESCREEN. מדובר כאן על SHOWTIME, שאנחנו לא קולטים הרבה דברים מהם (אולי חוץ מ-WEEDS). האם מישהו זוכר אם WEEDS שודר ב-WIDESCREEN?
הברירה במקרה כזה היא או לדחות שידור או לבטל לחלוטין (שזה פשוט לא הגיוני).
קשה לי לחשוב על מנהל שיאשר דחיית שידור על כזה מין דבר (הרי אנשי השיווק יחנקו אותו).
אין ספק שזה לא בסדר (ואני ממליץ לכולם להתלונן על כך!), אבל אני רק אומר שיש כאן מגוון שקלולים שצריך לקחת בחשבון.
התקשרתי ליס.
והגברת הנחמדה בדקה את העניין ואמרה לי שאין לה תשובות ברורות לגבי העתיד בנוגע לדקסטר.
כנראה שהפרקים הקרובים ימשיכו בפורמט ה-LetterBox.
מה שכן היא הייתה שמחה על זה שהלקוחות כן קלטו את העניין (בדיוק מה שאמרת, עפר) והבטיחה להעביר את זה לגורמים יותר בכירים.
אך תשובות ודאיות הן כנראה ממנה והלאה.
oferlaor כתב:
השאלה העקרונית היא האם האולפן שהפיק את זה מסוגל בכלל להעביר תכני WIDESCREEN. יש כאלה חברות הפקה שפשוט לא מספקות תכנים ב-WIDESCREEN. מדובר כאן על SHOWTIME, שאנחנו לא קולטים הרבה דברים מהם (אולי חוץ מ-WEEDS). האם מישהו זוכר אם WEEDS שודר ב-WIDESCREEN?
...
גם Weeds וגם Sleeper Cell (עוד נציגות מכובדת של Showtime, אם תשאל אותי) שודרו ב-Widescreen.
גם הפאמליה מתחיל בקרוב ? מישהו יודע מתי?
תאמת משבוע הבא העונות של הסדרות הקיימות מתחילות להסתיים.
וכבר השבוע הסתיימה רוק 30 (שמעתי שבתחילת עונה הבאה מתארח ג'רי סיינפלד לכמה פרקים - יש למה לחכות)