המלצה על טלוויזיה 75 אינץ עד 6000 שח
תשומש בעיקר לצפייה בערוצים של הוט, לרבות ספורט ובנוסף גם נטפליקס.
חשוב שתהיה השתקפות אור מינימלית כי יש מנורות שמאירות בכיוון לצערי, ברמה שכרגע ממש קשה לצפות בטלוויזיה הנוכחית (אי אפשר לשנות).
יש משהו טוב עד 6000 בערך?
חשוב שתהיה השתקפות אור מינימלית כי יש מנורות שמאירות בכיוון לצערי, ברמה שכרגע ממש קשה לצפות בטלוויזיה הנוכחית (אי אפשר לשנות).
יש משהו טוב עד 6000 בערך?
ציפוי מוצלח נגד השתקפויות מגיע בדר"כ בסדרות הגבוהות והיותר יקרות כמו סמסונג Q90T וסוני XH9505 ולכן מחוץ לתקציב בגודל 75.
אולי יש גם בטלויזיות יותר זולות עם ציפוי כזה ליצרניות אחרות אבל אני לא מכיר.
אם אתה יורד ל65 אינצ אתה יכול לרכוש את הסמסונג Q90T סביב 6300 ש"ח והיא תענה לך על הכל. למרות שיש מצב שמבחינת טיפול בתנועה היא תהיה קצת פחות מוצלחת מהסוני, אבל זה רק אולי וגם אם כן, לא בפער גדול.
אם אתה נעול על 75 ומוותר על ציפוי נגד השתקפויות יש אופציות נוספות.
מה מרחק הצפייה שלך? האם אתם מתכוונים לצפות בספורט עם חברים מזויות שונות בחדר?
אולי יש גם בטלויזיות יותר זולות עם ציפוי כזה ליצרניות אחרות אבל אני לא מכיר.
אם אתה יורד ל65 אינצ אתה יכול לרכוש את הסמסונג Q90T סביב 6300 ש"ח והיא תענה לך על הכל. למרות שיש מצב שמבחינת טיפול בתנועה היא תהיה קצת פחות מוצלחת מהסוני, אבל זה רק אולי וגם אם כן, לא בפער גדול.
אם אתה נעול על 75 ומוותר על ציפוי נגד השתקפויות יש אופציות נוספות.
מה מרחק הצפייה שלך? האם אתם מתכוונים לצפות בספורט עם חברים מזויות שונות בחדר?
קודם כל, תודה על התשובה!
לעניין:
כרגע עם טלוויזיה 55 אינץ של LG (די ישנה) והיא מרגישה קטנה נורא, אז אמרנו אם כבר קונים נשתדרג כבר ל-75 ולא 65 שנראה לפחות "על הנייר" כ-step up קטן.
נגיד אם אני הולך לסביבות 7000 יש משהו יותר מוצלח? ראיתי פה גם שאנשים עם סיפורי זוועה על סמסונג.
עניין ההשתקפויות הוא די קריטי, כרגע אם יושבים ממש מול הטלוויזיה ומישהו במטבח מאוד קשה לצפות, 2 מנורות משתקפות ממנה די חזק.
לגבי ספורט עם חברים, הזוויות לא רציניות, הסלון נע בין לשבת ממש מול הטלוויזיה לעד בערך 30 מעלות (חישוב עם העין לא ממש מדדתי).
מרחק הצפייה נע בין 3.5 ל-4 מ'.
אגב בכל מקרה (אפילו שזה הרבה יותר גבוה מהתקציב), אני לא מעוניין במסך OLED, נכוויתי מספיק מצריבות מסך.
לעניין:
כרגע עם טלוויזיה 55 אינץ של LG (די ישנה) והיא מרגישה קטנה נורא, אז אמרנו אם כבר קונים נשתדרג כבר ל-75 ולא 65 שנראה לפחות "על הנייר" כ-step up קטן.
נגיד אם אני הולך לסביבות 7000 יש משהו יותר מוצלח? ראיתי פה גם שאנשים עם סיפורי זוועה על סמסונג.
עניין ההשתקפויות הוא די קריטי, כרגע אם יושבים ממש מול הטלוויזיה ומישהו במטבח מאוד קשה לצפות, 2 מנורות משתקפות ממנה די חזק.
לגבי ספורט עם חברים, הזוויות לא רציניות, הסלון נע בין לשבת ממש מול הטלוויזיה לעד בערך 30 מעלות (חישוב עם העין לא ממש מדדתי).
מרחק הצפייה נע בין 3.5 ל-4 מ'.
אגב בכל מקרה (אפילו שזה הרבה יותר גבוה מהתקציב), אני לא מעוניין במסך OLED, נכוויתי מספיק מצריבות מסך.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם עניין ההשתקפויות הוא קריטי, יש לך כמה אופציות מבחינת דגמים.
NANO 90
Q80T
XH9505
וכל מה שמעליהם.
NANO 90
Q80T
XH9505
וכל מה שמעליהם.
מבחינת התקציב אלה יותר בכיוון של 7000+ ממה שאני רואה בדגמי 75 אינץ.29/11/2020 0:52TheCoolest כתב: אם עניין ההשתקפויות הוא קריטי, יש לך כמה אופציות מבחינת דגמים.
NANO 90
Q80T
XH9505
וכל מה שמעליהם....
מה לדעתך ה-best value מכל הדגמים האלה?
נראה שה-NANO90 הכי זולה בפער די ניכר - סביבות 7200, מה אומר עליה?
אצל סמסונג וסוני הדגמים בגודל 75 אינץ כבר במחירים לא ריאליים לחלוטין בשבילי.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ה-LG בסה"כ טלוויזיה טובה, אבל יש לה פאנל IPS, מה שאומר שהיא לא תוכל להציג שחורים עמוקים כמו הסוני והסמסונג.
אם לרוב אתה לא צופה בחושך, היא יכולה להיות אופציה לא רעה.
משני הדגמים האחרים, ה-XH95 טוב יותר מה-Q80T.
אם לרוב אתה לא צופה בחושך, היא יכולה להיות אופציה לא רעה.
משני הדגמים האחרים, ה-XH95 טוב יותר מה-Q80T.
הקפיצה מ55 ל65 היא קפיצה מאוד משמעותית ושדרוג ראוי גם באיכות התמונה, בעיקר עם הסוני שאתה שוקל (יש לי אותו). עם זאת המרחק שלך מאוד גדול כך שמה שאמור להיות שדרוג רציני ייראה כשדרוג קטן יחסית והמסך עדיין יהיה לך קטן. במרחק צפיה הזה לעניות דעתי 75 אינץ' זה המינימום. עדיף להתפשר על האיכות ולקחת מסך גדול יותר.29/11/2020 1:36djsavta כתב: אוקיי אני אשקול גם את הסוני XH95 בגודל 65, מאמין שלא אתאכזב מבחינת האיכות, השאלה אם היא לא תרגיש לי קטנה עדיין....
אז ה-NANO90 זאת האופציה היחידה שלי?29/11/2020 1:48Yuvalfrr כתב:הקפיצה מ55 ל65 היא קפיצה מאוד משמעותית ושדרוג ראוי גם באיכות התמונה, בעיקר עם הסוני שאתה שוקל (יש לי אותו). עם זאת המרחק שלך מאוד גדול כך שמה שאמור להיות שדרוג רציני ייראה כשדרוג קטן יחסית והמסך עדיין יהיה לך קטן. במרחק צפיה הזה לעניות דעתי 75 אינץ' זה המינימום. עדיף להתפשר על האיכות ולקחת מסך גדול יותר.29/11/2020 1:36djsavta כתב: אוקיי אני אשקול גם את הסוני XH95 בגודל 65, מאמין שלא אתאכזב מבחינת האיכות, השאלה אם היא לא תרגיש לי קטנה עדיין.......
כי מבחינת מחירים זו היחידה שקרובה לתקציב שלי.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ממה שהבנתי, ל-Q80T בארץ אין את הפילטר הזה.
ידוע ומוכר, וגם לי יש את זה כשאני פותח חלון שמשי מול המסך. יש באנגלית מונח "pick your poison". אף מסך לא מושלם. צריך לבחור את זה עם הכי פחות חסרונות ביחס לשימושים.29/11/2020 7:33yondon כתב: גיליתי בעיה שיכולה מאוד להעיק לבעלי הסמסונג q90t (וכנראה גם הסוני xh9505) . כנראה שדווקא בגלל הציפויים שלהם נגד השתקפויות ולטובת זוית צפייה רחבה יוצא שהשתקפויות (במיוחד של מנורות) נמרחות לרוחב כל המסך במקום להופיע נקודתית .
דוגמא פה
זה משהו שצריך לקחת בחשבון...
אני חושב שהבעיה זה המנורות דווקא. בכל התמונות הבעייתיות שראיתי אלה היו המנורות.29/11/2020 13:51djsavta כתב: אין לי חלון מול המסך, רק מנורות שכיום גם ככה משתקפות די חזק על המסך.
החלון הקרוב הוא חלון המרפסת משמאל לטלוויזיה, הפונה לכיוון צפון-מערב.
חושבים שהבעיה עלולה לצוץ איתו?...
אם לא חשוב לך זוית צפייה רחבה יכול להיות שהQ80T היא בחירה נבונה יותר. יש לה ציפוי נגד השתקפויות אבל לא שכבה לזוית צפייה רחבה בגירסה האירופית. אם זאת אני מציע לך לוודא את מה שאני אומר כי באתר של סמסונג ישראל כן כתוב שיש זויות צפייה רחבות. לא יודע לאשר את העניין.