בעיית arc במסך 9096
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3740
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 864 פעמים
- קיבל תודות: 287 פעמים
האמת היא שגם אצלי זה אותו הדבר.רק שאצלי בשונה משלך מדובר ברסיבר של yamaha rxa2080.
ממה שנאמר לי זה יכול להיות בעיה של כבל.
עדיין לא יצא לי להחליף..
עדיין לא יצא לי להחליף..
- big007
-
- חבר מביא חבר

האמת היא שגם אצלי זה אותו הדבר.רק שאצלי בשונה משלך מדובר ברסיבר של yamaha rxa2080.
עדיין לא יצא לי להחליף..האם אפשרי להשתמש בarc
רק לשמיעה חוזרת מהטלויזיה.ומבלי שליטה על כיבוי המכשירים.
עדיין לא יצא לי להחליף..האם אפשרי להשתמש בarc
רק לשמיעה חוזרת מהטלויזיה.ומבלי שליטה על כיבוי המכשירים.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
הגמישות של הפרדת הARC מCEC תלויה בהגדרות שהטלוויזיה מאפשרת לשלוט עליהן ואז אפשר להחליט אם מעבירים רק סאונד או גם פרודות שליטה (כיבוי, הדלקה, ווליום, והעברת מקור לטלוויזיה שדופק את כל העסק לפעמים)
הסיבה שARC לא עובד זה לא משהו כללי. מאוד לא סביר שזה בגלל כבל. אבל אם חיברתם גם ברסיבר וגם במסך את הכבל ליציאה/כניסה עם תמיכה ב-ARC (הרבה פעמים זאת הטעות כי יש רק כניסה/יצאה אחת שתומכת בזה) וגם כל ההגדרות נכונות (למשל אם ממשיך לצאת סאונד מהמסך זה סימן להגדרות לא טובות) אז תתחילו לחפש כל מני מקרי קצה
הסיבה שARC לא עובד זה לא משהו כללי. מאוד לא סביר שזה בגלל כבל. אבל אם חיברתם גם ברסיבר וגם במסך את הכבל ליציאה/כניסה עם תמיכה ב-ARC (הרבה פעמים זאת הטעות כי יש רק כניסה/יצאה אחת שתומכת בזה) וגם כל ההגדרות נכונות (למשל אם ממשיך לצאת סאונד מהמסך זה סימן להגדרות לא טובות) אז תתחילו לחפש כל מני מקרי קצה
צריך לוודא:
כבל תומך ב-ARC, בדרך כלל מצויין על הכבל/אריזה.
ברסיבר לחבר את הכבל ב-Out שרשום עליו Arc/EARC, ובטלווזיה בהתאמה גם בחיבור ששרשום עליו Arc/EARC - בדרך כלל יש חיבור אחד כזה פר מכשיר.
לאפשר ברסיבר ובטלוויזה את ה-Arc/EARC (בדרך כלל בתפריט של ה-HDMI) + שליטה של CEC או Bravia.
בטלוויזיה Android TV צריך להעביר ב-Display&Sound->Audio Output->Speakers מ-TV Speakers ל-Audio System (לא תמיד אוטומטי).
כבל תומך ב-ARC, בדרך כלל מצויין על הכבל/אריזה.
ברסיבר לחבר את הכבל ב-Out שרשום עליו Arc/EARC, ובטלווזיה בהתאמה גם בחיבור ששרשום עליו Arc/EARC - בדרך כלל יש חיבור אחד כזה פר מכשיר.
לאפשר ברסיבר ובטלוויזה את ה-Arc/EARC (בדרך כלל בתפריט של ה-HDMI) + שליטה של CEC או Bravia.
בטלוויזיה Android TV צריך להעביר ב-Display&Sound->Audio Output->Speakers מ-TV Speakers ל-Audio System (לא תמיד אוטומטי).
תלך ב-DENON לתפריטים. תכנס להגדרות VIDEO, שם תכנס ל-HDMI SETUP, ותדליק HDMI CONTROL שיהיה ON.28/11/2020 20:18hernik כתב: הכל בוצע ועדין לא עובד.
ֿכנראה שיש הגדרות ספציפיות של ה hdmi שאני לא מודע אליהם...
בנוסף תדליק TV AUDIO SWITCHING ל-ON.
ההגדרה החשובה זה ה-HDMI CONTROL. זה מפעיל את ה-CEC (מה שמאפשר לטלוויזיה לשלוט ברסיבר). בלי זה ה-ARC לא עובד.
הכניסה של ה-TV (לא יציאה, כניסה... זה אינפוט נכנס) - זה הכניסה שמסמלת את הפורט של ה-ARC.28/11/2020 21:35EliranAv כתב: עוד משהו קטן אצלי ברסיבר של סוני, כדי לשמוע דרך ה-ARC אני צריך להעביר את הרסיבר למצב של TV (זאת לא יציאת HDMI פיסית ברסיבר).
אולי יש משהו בסגנון גם בדנון/ימאהה ......
אם אתה צריך להעביר לשם את הרסיבר ידנית, סימן שלא הגדרת לרסיבר שלך אפשרות להעברת INPUT אוטומטית. ממליץ בחום לאפשר את זה.
עשיתי גם את הפעולות האלה.28/11/2020 22:54slarti כתב:תלך ב-DENON לתפריטים. תכנס להגדרות VIDEO, שם תכנס ל-HDMI SETUP, ותדליק HDMI CONTROL שיהיה ON.28/11/2020 20:18hernik כתב: הכל בוצע ועדין לא עובד.
ֿכנראה שיש הגדרות ספציפיות של ה hdmi שאני לא מודע אליהם...
בנוסף תדליק TV AUDIO SWITCHING ל-ON.
ההגדרה החשובה זה ה-HDMI CONTROL. זה מפעיל את ה-CEC (מה שמאפשר לטלוויזיה לשלוט ברסיבר). בלי זה ה-ARC לא עובד....
ה cec עובד אבל הarc לא עובד
- big007
-
- חבר מביא חבר

הסתדר ועובד יפה אצלי עם הימהה.
הטלויזיה יודעת להחליף אוטומטית בין הרמקולים של הטלויזיה לבין מעבר לרסיבר.
וכשהרסיבר כבוי השמע עובר לטלויזיה.
הטלויזיה יודעת להחליף אוטומטית בין הרמקולים של הטלויזיה לבין מעבר לרסיבר.
וכשהרסיבר כבוי השמע עובר לטלויזיה.
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... 0zNTE0MTU=
תראה את סעיף ״איך גורמים ל-HDMI-CEC ו-HDMI-ARC לעבוד כמו שצריך?״
תראה את סעיף ״איך גורמים ל-HDMI-CEC ו-HDMI-ARC לעבוד כמו שצריך?״
הקישור לא עובד29/11/2020 18:41mdk_25 כתב: https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... 0zNTE0MTU=
תראה את סעיף ״איך גורמים ל-HDMI-CEC ו-HDMI-ARC לעבוד כמו שצריך?״...
באגים בפורום29/11/2020 21:33hernik כתב:הקישור לא עובד29/11/2020 18:41mdk_25 כתב: https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... 0zNTE0MTU=
תראה את סעיף ״איך גורמים ל-HDMI-CEC ו-HDMI-ARC לעבוד כמו שצריך?״......
קח קישור אחר:
viewtopic.php?p=3120020#p3120020