עזרה בבחירת רצפתיים עד כ- 5000 שח
-
clutchless
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 49
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי,
יש לי היום רמקולים ישנים Jamo E370
הרמקולים משמשים בעיקר לקולנוע ביתי ושידורי טלויזיה, מעט מאוד למוזיקה.
המצב היום:
טלויזה LG 77CX
רסיבר Marantz SR5013
סנטר: Q acoustics Concept
2 אחוריים + 2 אטמוס שקועי תקרה של morel
סאב kef kube
הסתכלתי על KEF Q550 ועל Q acoustics concept 40
1. מי מבין הרמקולים האלו עדיפים בעיניכם ולמה?
2. יש לדעתכם רמקולים עדיפים באותו תקציב?
3. זה יהיה שדרוג רציני מהרמקולים הנוכחיים שלי או שהייתם מוותרים על ההחלפה?
4. יש עדיפות לרמקולים מאותה סדרה כמו הסנטר או שזה לא רלוונטי לבחירה? (לא מבחינה עיצובית, רק ווקלית)
תודה
יש לי היום רמקולים ישנים Jamo E370
הרמקולים משמשים בעיקר לקולנוע ביתי ושידורי טלויזיה, מעט מאוד למוזיקה.
המצב היום:
טלויזה LG 77CX
רסיבר Marantz SR5013
סנטר: Q acoustics Concept
2 אחוריים + 2 אטמוס שקועי תקרה של morel
סאב kef kube
הסתכלתי על KEF Q550 ועל Q acoustics concept 40
1. מי מבין הרמקולים האלו עדיפים בעיניכם ולמה?
2. יש לדעתכם רמקולים עדיפים באותו תקציב?
3. זה יהיה שדרוג רציני מהרמקולים הנוכחיים שלי או שהייתם מוותרים על ההחלפה?
4. יש עדיפות לרמקולים מאותה סדרה כמו הסנטר או שזה לא רלוונטי לבחירה? (לא מבחינה עיצובית, רק ווקלית)
תודה
-
clutchless
-
- חבר שרק התחיל

אגב, כמה זה קריטי אם הרמקולים צמודים לקיר ויש פיר אחורי?
- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
לא קריטי...אבל מאוד מומלץ וגם יותר אסתטי .
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
כאשר ישנו פורט אחורי רצוי מאוד להרחיק את הרמקול מהקיר האחורי לפי הוראות היצרן או לפחות 30 ס"מ על מנת לתת לרמקול מרווח "לנשום".
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
-
clutchless
-
- חבר שרק התחיל

רוב המדפיים צריכים סאב למלא חלל, אז זה לא מפתיע. אני גם מעדיף רצפתיים, לא אוהב סטנדים.30/11/2020 20:28clutchless כתב: אני מעדיף רצפתיים, ניסיתי פה את המדפי q acoustics concept 20 וזו היתה פשוט ירידה רצינית ברמה ביחס לרצפתיים שיש לי כרגע.
יש עכשיו מבצעים בKSP על קטגורית הסאונד....
מה מחזיקים KSP בסאונד?
אם אתה מזיז את הרמקולים בזווית כזאת חדה זה ישפיע על הסאונד.
-
clutchless
-
- חבר שרק התחיל

יש סאב וגם איתו ההבדל היה מורגש, בלעדיו ההבדל היה מורגש הרבה יותר. אין לי טעם לרדת ברמה, הרמקולים הנוכחיים נראים כמו חדשים ועדיין עושים אחלה עבודה.
הסיבה העיקרית שאני רוצה להחליף אותם היא שהם לא עושים הפרדה טובה בין התדרים ואז דיבור למשל נשמע פחות ברור. מאוד אהבתי את ההפרדה ב concept 20 וזו הסיבה שהבאתי אותו הביתה לבדיקה אבל מול הרמקולים הנוכחיים הוא פשוט הרגיש כמו ירידה ברמה.
הזוית היא כדי שהרמקול יכוון לאיפה שאני יושב. המרחק מהטלויזיה הוא כ3.5 אז יוצא שיש זוית די חדה. עדיף להשאיר אותו מקביל לקיר?
מצרף תמונה מהמיקום שאני יושב. הרמקול הימני מקביל לקיר והשמאלי בזווית כמו שצילמתי בתמונה הקודמת להמחשה.
KSP מוכרים מוניטור אודיאו, קמבריג', כיף, וארפדל, קליפש.
הסיבה העיקרית שאני רוצה להחליף אותם היא שהם לא עושים הפרדה טובה בין התדרים ואז דיבור למשל נשמע פחות ברור. מאוד אהבתי את ההפרדה ב concept 20 וזו הסיבה שהבאתי אותו הביתה לבדיקה אבל מול הרמקולים הנוכחיים הוא פשוט הרגיש כמו ירידה ברמה.
הזוית היא כדי שהרמקול יכוון לאיפה שאני יושב. המרחק מהטלויזיה הוא כ3.5 אז יוצא שיש זוית די חדה. עדיף להשאיר אותו מקביל לקיר?
מצרף תמונה מהמיקום שאני יושב. הרמקול הימני מקביל לקיר והשמאלי בזווית כמו שצילמתי בתמונה הקודמת להמחשה.
KSP מוכרים מוניטור אודיאו, קמבריג', כיף, וארפדל, קליפש.
נערך לאחרונה על ידי clutchless ב 30/11/2020 23:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
הדיבור בסרטים מגיע בעיקרו מהסנטר לא מהקדמיים ואת ההפרדה עושה הרסיבר לפי מיפוי הערוצים בפס הקול. אולי הסנטר הוא הבעיה? לQA יש סנטרים זעירים למרות שהC20 נחשב סביר. יכול להיות שהוא גם מוגדר חלש מידי. עשית קליברציה?30/11/2020 21:41clutchless כתב: יש סאב וגם איתו ההבדל היה מורגש, בלעדיו ההבדל היה מורגש הרבה יותר. אין לי טעם לרדת ברמה, הרמקולים הנוכחיים נראית כמו חדשים ועדיין עושים אחלה עבודה.
הסיבה העיקרית שאני רוצה להחליף אותם היא שהם לא עושים הפרדה טובה בין התדרים ואז דיבור למשל נשמע פחות ברור. מאוד אהבתי את ההפרדה ב concept 20 וזו הסיבה שהבאתי אותו הביתה לבדיקה אבל מול הרמקולים הנוכחיים הוא םשוט הרגיש כמו ירידה ברמה.
KSP מוכרים מוניטור אודיאו, קמבריג', כיף, וארפדל, קליפש....
הזוית זה משהו שצריך להתנסות איתה. יש הרבה רמקולים שעובדים טוב יותר מופנים קצת פנימה. הרעיון הכללי של יצירת משולש למאזין הוא לא שגוי. מבחינת המרחק מהקיר באמת עדיף שיהיו עם קצת מרווח. לפחות משמאל נראה שלא צריכה להיות בעיה להרחיק אותם קצת. אם יש לך סאב זה קצת פחות משפיע אבל שלא יהיו צמודים מידי.
-
clutchless
-
- חבר שרק התחיל

לא תמיד התוכן הוא קולנוע ביתי, זה יכול להיות בצפיה בחדשות. הסנטר הוא חדש, הוא לא הבעיה, הוא דווקא עושה עבודה טובה. כל המערכת חדשה יחסית מלבד הקדמיים, איתם נשארתי מהסטאפ הישן מטעמי תקציב, השדרוג היה יקר כי הוא כלל העברת חוטים מהרסיבר לתקרה דרך קיר גבס ותקרת גבס. גם המגבלה של רמקולים שקועים עד 5 סמ עומק יקרה מאוד את העסק.
ברמקולים הנוכחיים אין פורט מאחורה (מלבד הסנטר), שאלתי על זה כי זה יכול להשפיע על ההחלטה איזה רמקול לרכוש כי אין סיכוי שהרמקולים יתרחקו 30 סמ מהקיר. אם זה פוסל רמקול עם פורט אחורי אז ה concept 40 יורד מהפרק.
בכל אופן הייתי שמח לשמוע את דעתכם בשאלות שפתחתי איתן את הפוסט.
ברמקולים הנוכחיים אין פורט מאחורה (מלבד הסנטר), שאלתי על זה כי זה יכול להשפיע על ההחלטה איזה רמקול לרכוש כי אין סיכוי שהרמקולים יתרחקו 30 סמ מהקיר. אם זה פוסל רמקול עם פורט אחורי אז ה concept 40 יורד מהפרק.
בכל אופן הייתי שמח לשמוע את דעתכם בשאלות שפתחתי איתן את הפוסט.
הC40 מגיע עם שסתומי גומאוויר אופציונליים לפורט האחורי למקרה שקירבה גדולה מידי לקיר הופכת את הבאסים לבומיים מידי. לא חייב להיות 30 ס"מ אבל שלא יהיה צמוד. אבל באמת לא תדע עד שתנסה, כנ"ל לגבי הבהירות בדיאלוגים.
האם עשית כיול עם ההתאמות המקובלות (הגדרת רמקולים כגדולים או קטנים, קרוסטובר וכו)?
האם עשית כיול עם ההתאמות המקובלות (הגדרת רמקולים כגדולים או קטנים, קרוסטובר וכו)?
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
אם אתה חייב להצמיד לקיר אולי מוטב שתחפש ריצפתיים עם פורט קדמי או תחתי.
ראיתי הצעה מעניינת כאן:
https://audioclub.co.il/he/%D7%A8%D7%9E ... %D7%9D-816
לדעתי שווים יותר ממחירם בחנות.
(יד שנייה מטרייד אין)
ראיתי הצעה מעניינת כאן:
https://audioclub.co.il/he/%D7%A8%D7%9E ... %D7%9D-816
לדעתי שווים יותר ממחירם בחנות.
(יד שנייה מטרייד אין)
-
clutchless
-
- חבר שרק התחיל

עשיתי כיול, הגדרתי את כל הרמקולים כקטנים אבל זה היה ככה גם עם הסטאפ הקודם, רסיבר ישן של ימאהה והגדרה של הרמקולים כגדולים כי היה לי סאב די מאפן של Koda וכיול ידני.
יכול מאוד להיות שגם ברמקולים חדשים אשמע אותו הדבר וזו פשוט איכות המקור.
אין לי אופציה להביא לפה רמקולים לבדיקה. בחנות עם אקוסטיקה וציוד שונה ממה שיש לי בבית זה לא אומר לי הרבה ונותר לי רק להעזר בחכמת ההמונים/אנשים שמתעסקים בזה יותר ממני.
בנוגע לרמקולים של focal. בכמה זה מעלה אותי ברמה שמצדיק יד שניה במחיר כזה? מישהו פרסם פעם בפייסבוק רמקולים של elac במחיר כזה, רמקולים שעולים כחדשים הרבה יותר אז לא יודע כמה זו עסקה משתלמת. (אולי הם עוד זמינים אבל זה היה לפני כמה חודשים והעיצוב שלהם פחות התאים לנו)
יכול מאוד להיות שגם ברמקולים חדשים אשמע אותו הדבר וזו פשוט איכות המקור.
אין לי אופציה להביא לפה רמקולים לבדיקה. בחנות עם אקוסטיקה וציוד שונה ממה שיש לי בבית זה לא אומר לי הרבה ונותר לי רק להעזר בחכמת ההמונים/אנשים שמתעסקים בזה יותר ממני.
בנוגע לרמקולים של focal. בכמה זה מעלה אותי ברמה שמצדיק יד שניה במחיר כזה? מישהו פרסם פעם בפייסבוק רמקולים של elac במחיר כזה, רמקולים שעולים כחדשים הרבה יותר אז לא יודע כמה זו עסקה משתלמת. (אולי הם עוד זמינים אבל זה היה לפני כמה חודשים והעיצוב שלהם פחות התאים לנו)