מחשב מפסיק להגיב אחרי כמה שניות
שלום
מערכת הפעלה וינדוס 10 מותקנת על ssd . פתאום המחשב נתקע ולא מגיב , אחרי כיבוי והדלקה מחדש המחשב עובד כדקה ושוב קופא.
חשבתי בהתחלה אולי הוא מתחמם והמאוורר של המעבד לא עובד אבל זו לא הבעיה
ייתכן וה ssd תקול והפסיק לעבוד?
ניסיתי להתקין מערכת הפעלה מחדש על ה ssd והיא גם באיזה שלב של ההתקנה קופאת ונתקעת.
מה יכולה להיות הבעיה ?
אגב כעת כשאני מפעיל את המחשב הוידוס כבר לא עולה אלא ניתקע ישר ומופיע מסך כחול
מערכת הפעלה וינדוס 10 מותקנת על ssd . פתאום המחשב נתקע ולא מגיב , אחרי כיבוי והדלקה מחדש המחשב עובד כדקה ושוב קופא.
חשבתי בהתחלה אולי הוא מתחמם והמאוורר של המעבד לא עובד אבל זו לא הבעיה
ייתכן וה ssd תקול והפסיק לעבוד?
ניסיתי להתקין מערכת הפעלה מחדש על ה ssd והיא גם באיזה שלב של ההתקנה קופאת ונתקעת.
מה יכולה להיות הבעיה ?
אגב כעת כשאני מפעיל את המחשב הוידוס כבר לא עולה אלא ניתקע ישר ומופיע מסך כחול
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4804
- נתן תודות: 346 פעמים
- קיבל תודות: 769 פעמים
האם אפשר להכנס לביוס ?
סביר להניח שזה ה-ssd או אכן הזכרונות. הייתי מנסה קודם כל התקנה על כונן אחר ואז בודק את הזכרונות (אפשר לשם הניסוי להשאר רק עם אחד מהסטיקים ולהחליף בינהם. יכול להיות ששניהם (או ארבעתם ?) פגומים ואז אפשר לבדוק עם ערכה אחרת.
סביר להניח שזה ה-ssd או אכן הזכרונות. הייתי מנסה קודם כל התקנה על כונן אחר ואז בודק את הזכרונות (אפשר לשם הניסוי להשאר רק עם אחד מהסטיקים ולהחליף בינהם. יכול להיות ששניהם (או ארבעתם ?) פגומים ואז אפשר לבדוק עם ערכה אחרת.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
מהניסיון שלי עם זכרון פגום, המחשב יקרוס לגמרי או שיהיה מסך כחול. הוא לא יתקע.
לבדיקת זכרון אפשר להריץ memtest86 מ-DOK בערך שעה-שעתיים (1-2 passes) ולראות אם יש שגיאות או לא. במידה ולא, אז זה לא הזכרון.
החשד שלי גם ל-SSD עצמו.
לבדיקת זכרון אפשר להריץ memtest86 מ-DOK בערך שעה-שעתיים (1-2 passes) ולראות אם יש שגיאות או לא. במידה ולא, אז זה לא הזכרון.
החשד שלי גם ל-SSD עצמו.
ניסיתי לוותר על זכרון אחד ואז את השני ולהתקין מחדש וינדוס ושוב התחיל התקנה ושוב ניתקע באמצע . ואחרי דקה שתיים מופיע לי מסך כחול שאומר שהמערכת אוספת נתונים לפני הפעלה מחדש ופה בערך העניין ניגמר
אני אנסה להחליף ssd ונראה אם הבעיה בו
אני אנסה להחליף ssd ונראה אם הבעיה בו
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כתבתי, בכדי לבדוק זכרון - אפשר להריץ memtest86 מ-DOK. כמובן צריך מחשב שעובד בשביל ליצור את ה-DOK, אבל אפשר.
בכל אופן, איסוף נתונים מתחיל רק כשהמסך הכחול מופיע. אם המחשב נתקע ורק לאחר זמן מה מופיע המסך כחול, אז זה כנראה SSD. גם לי היה דיסק שנפטר בצורה דומה, פשוט הוא לא היה דיסק מערכת, לכן המחשב לא ממש נתקע.
בכל אופן, איסוף נתונים מתחיל רק כשהמסך הכחול מופיע. אם המחשב נתקע ורק לאחר זמן מה מופיע המסך כחול, אז זה כנראה SSD. גם לי היה דיסק שנפטר בצורה דומה, פשוט הוא לא היה דיסק מערכת, לכן המחשב לא ממש נתקע.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4804
- נתן תודות: 346 פעמים
- קיבל תודות: 769 פעמים
יש לך קשיח או ssd אחר שתוכל לנסות להתקין עליו ווינדוס ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הצעת לו את זה אתמול בצהריים וכנראה שזה לא נראה לו, לכן הצעתי לו גישה אחרת.29/11/2020 19:26TheCoolest כתב: @qsub00 מה בדיוק זה ייתן לו?
@new2014 קח מחשב אחר, תיצור USB עם Memtest86 ותעלה את המחשב הבעייתי ממנו ותן לו לרוץ שעה-שעתיים. לפחות תוכל להבין אם יש בעיות בזכרון או לא.
אם זה לא הזכרון, תנסה אולי להחליף את כבל ה-SATA....
תודה לכל מי שניסה לעזור אני התייאשתי , אני ארכוש ssd חדש וזכרונות ואנסה להתקין חלונות שוב בתקווה שבאחד מהם הבעיה. אגב אם זה עוזר ניסיתי להתקין חלונות עם זכרון אחד ושוב אחרי הריסטרט הראשון שוב קפא והופיע לי מסך כחול עם שגיאה stop code machine check exception
מה שזה אומר...
מה שזה אומר...
אתפלא מאוד אם זה יועיל, היות וכבר ניסית דיסק אחר וניסית כל זיכרון בנפרד.30/11/2020 13:12new2014 כתב: תודה לכל מי שניסה לעזור אני התייאשתי , אני ארכוש ssd חדש וזכרונות ואנסה להתקין חלונות שוב בתקווה שבאחד מהם הבעיה. אגב אם זה עוזר ניסיתי להתקין חלונות עם זכרון אחד ושוב אחרי הריסטרט הראשון שוב קפא והופיע לי מסך כחול עם שגיאה stop code machine check exception
מה שזה אומר......
דבר נוסף שכדאי לנסות (לפני כל דבר אחר שהצעתי קודם) זה להעלות את המחשב עם BIOS ולהחזיר להגדרות יצרן.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
תצלם את המסך הכחול ותעלה תמונה.
ICE MAN החלפתי סלוטים השתמשתי באחד הזכרונות ושמתי אותו בסלוט אחר (יש לי ארבע ושמתי באחד מהשניים שלא היו בשימוש)
עם אותו ה ssd הקודם שהיה וניסיתי להתקין והפעם הגעתי לנקודה הרבה יותר רחוקה וכבר חשבתי שניגמר אבל שוב ניתקע
יכול להיות שזה לוח האם?
ניסיתי להעלות תמונה ללא הצלחה נתקע לי בשלב שאני מוותר על חשבון מייקרוסופט
עם אותו ה ssd הקודם שהיה וניסיתי להתקין והפעם הגעתי לנקודה הרבה יותר רחוקה וכבר חשבתי שניגמר אבל שוב ניתקע
יכול להיות שזה לוח האם?
ניסיתי להעלות תמונה ללא הצלחה נתקע לי בשלב שאני מוותר על חשבון מייקרוסופט