גובה תלייה של טלוויזיה 85"

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
odin1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

חפרתי בפורום, אבל לא הצלחתי להגיע לתשובה חד משמעית.
לכן שואל שוב. טלוויזיה חדשה 85" , גובה הטלוויזיה 112.5 ס"מ . מרחק צפייה 5 מטר , גובה עיניים בישיבה 105 ס"מ מהריצפה.
מה גובה התלייה הרצוי מהריצפה ? תודה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #2 

70 ס"מ מהרצפה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #3 

27/11/2020 14:34  
avihuli כתב:
70 ס"מ מהרצפה.
...
על סמך מה אתה מחשב? כי ראיתי הרבה טענות סותרות.
ראה:
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... 0zNTM0MjQ=

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #4 

מאוד פשוט.
חלק עליון של גובה שליש מסך תחתון צריך להיות בגובה העיניים.
למה שליש מסך תחתון ? כי שם הכתוביות.
אז גובה מסך חלקי שלוש, פחות גובה העיניים שווה למרחק התלייה מהרצפה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אישית מעדיף לראות בלי כתוביות, שם אותן רק אם אין ברירה (כי אני לא צופה לבד או למקרה הסופר נדיר שזה לא באנגלית).
בגדול ראיתי גם את התיאוריה של שליש מסך תחתון בגובה עיניים, גם אמצע מסך בגובה עיניים, וגם אמצע מסך בגובה שאליו העיניים יופנו אחרי שתישען אחורה 10-15 מעלות. לשליש תחתון לא מצאתי הסבר (וראיתי את זה באתרים בחו"ל שלא מתייחסים לכתוביות), אמצע מסך בגובה עיניים נראה ממש נמוך ולהתחשב בזווית הטיה של 10-15 מעלות נראה ממש גבוה.

כרגע ההשערה שלי זה שהתיאוריה של זווית ההטיה היא הנכונה אבל המספר לא נכון (כלומר זה פחות מ-10 מעלות). צריך למצוא זמן ודרך לעשות ניסוי שינסה לבדוק את העניין.
מה שעוד יותר מקשה למצוא תשובה זה שרוב הטלויזיות תלויות בגבהים מאולצים משיקולים לוגיסטיים ו/או עיצוביים, ולכן לך תלמד מזה משהו לגבי גובה אידאלי לצפיה נטו מבחינה טכנית וארגונומית.
ואולי זה לא באמת כזה משנה... אבל כשמשלמים 10000-15000 ש"ח על טלויזיה שדאגו לכל פיפס באיכות התמונה שלה, נראה לי ששווה להשקיע עוד קצת כדי שגם הגובה שלה יהיה אידאלי, במיוחד שזה בחינם.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #6 

אין שום תיאוריות. יש רצוי ויש מצוי. הצפיה המומלצת היא on-axis. קרי זווית אפס בשני הצירים. כלומר צפיה במרכז המסך בזווית ישרה.
פרקטית זה אומר שאתה יושב מול מרכז המסך גם בגובה. הטיה נועדה כדי לפצות על הפרשי גובה ולהחזיר את הזווית לאפס אבל זה מגדיל את המרחק.
הרוב תולים אותה מעט גבוה מדי בגלל נושא עיצובי.
ברגע שה85 שלי תגיע אתקין אותה הכי נמוך שאפשר למרות שאני עובר מ55 אוריד את המרכז שלה.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

כשאתה על הספה אתה לא נשען אחורה בכלל? מבט מקביל לגמרי לרצפה? מצד אחד אם יושבים זקוף יחסית (ואז גם גובה העיניים עולה באיזה 10 ס"מ) זה הגיוני לתלות בגובה עיניים, מצד שני כשנשענים קצת הזווית משתנה משמעותית וזה כבר קשה להסתכל לנקודה כזו נמוכה. כשיושבים שעה-שעתיים לראות סרט או סדרה אני לא בטוח איך יותר סביר לשבת. אולי באמת האיזון באמצע זה ההגיוני כדי שלא יהיה גבוה מדי כשיושבים ישר ולא יהיה נמוך מדי כשנשענים אחורה, כלומר ל-85" במרחק 3 מ' באזור ה 70 ס"מ מהרצפה, במקום 50 לישיבה זקובה או 90 לכשנשענים אחורה.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #8 

אני יושב כמעט 90 מעלות מול המסך שלי (65), כולל הנחת רגליים על הדום. העיניים שלי מביטות בדיוק באמצע המסך אולי ס"מ בודדים למטה. רק צריך להתרגל בלי כתוביות (די קל בסרטים אמריקאים, יותר קשה בתוכן בריטי נגיד "הכתר"). וזה מאוד מהנה. הפשרה היחידה לדעתי זה שהסאונדבר לא יהיה ככה בגובה האזניים. הפתרון היחיד הוא רמקולים רצפתיים עם מגבר. אה והגובה הוא 62 ס" מ (מסך 65).

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”