XH9096 - התרשמות, וכמה שאלות כלליות
הותקנה אתמול 9096, 55 אינטש.
נתחיל בשלילי לצערי, אולי כי זו החוויה הראשונה שחוויתי.
1. לראות את הערוצים 11,12,13 ספורט ובתכלס רוב הערוצים - אכזבה קשה.
לטעמי ממש רואים רע.
במסך שהוחלף, סמסונג ישן ותיק שבזמנו ( כמעט 10 שנים) היה הטופ, ראו ורואים עדיין הרבה יותר טוב, את הערוצים האלה. קיוויתי שיכולת upscale של המסך תהיה הרבה יותר טובה. טעיתי.
2. שלט עם תגובה מאוד איטית.
גם כפתור הווליום, גם ריצה קדימה \ אחורה עם "מעגל הניווט" מאוט איטית.
מניח שאתרגל לזה, אבל עד כה - זה די מעצבן אותי.
אחרי השלילי, נעבור לדברים המעניינים יותר.
3. כרגע אני מנוי סלכלום, באתי אליהם לפני כמה חודשים בשביל HBO בכלל, ובעיקר כדי לראות את עונה 8 של משחקי הכס.
קצת נמאס לי בזמנו מנטפליקס. הרבה מהתכנים הם פשוט משעשממים. יש שם הרבה garbage.
עכשיו עם המסך החדש, אני רואה שגם תכני HBO משודרים באיכות נמוכה. לפחות בסלכלום.
לעומת זאת בערוץ הפרומואים של נטפליקס, המסך מראה את יכולותיו.
כנראה שהגיע הזמן לחדש מנוי נטפליקס בשביל להנות באמת מהמסך.
4. עשיתי ניסיון קטן, יש לי כונן חיצוני שמחובר לראוטר.
בדקתי סרט ברזולוציה לא גבוהה מידיי 1080p. פעם ראשונה ניגנתי אותו דרך ממיר סלכלום, ופעם דרך המסך. סה"כ היה סביר. לגמרי טוב יותר מאיכות הצפייה בערוצים. חשבתי שהערוצים משדרים HD. אולי אני טועה.
יחד עם זאת, כאשר הסרט נוגן דרך המסך, ראו טוב יותר מאשר דרך הממיר.
האם זה הגיוני?
מה יכולה להיות הסיבה?
זה גם גורם לי לחשוב שאולי עדיף לעבוד ללא ממיר אלא רק עם האפליקציה.
ניסיתי אבל אני לא מצליח להתחבר לאפליקציית סלכלום בטלוויזיה, ושירות סלכלום - הוא כמו שהוא, אז בינתיים אין תשובות.
5. חיבורים:
ממיר סלכלום מחובר ליציאת ARC עם HDMI 1.4.
אני תוהה למה דווקא ARC. מה זה נותן בדיוק.
להבנתי, ARC מאפשר שליטה על הממיר עם השלט של המסך.
אבל גם כשחיברתי את הממיר ליציאת HDMI 4 הכל עבד.
אז מה היתרון בכניסה הזו?
6. אני רוצה לקנות גם מקרן קול.
ולמעשה שאלה 5 קצת קשורה לעניין, אולי אפילו זו אותה השאלה.
אני רואה שבכל מקום נכתב לחבר את המקרן עם כניסת ARC.
אם הבנתי נכון המטרה היא לשרשר למסך מכשיר נוסף, נניח ממיר, דרך המקרן ועדיין לקבל ועדיין לקבל שליטה על הממיר עם השלט של המסך.
האם אני טועה?
נתחיל בשלילי לצערי, אולי כי זו החוויה הראשונה שחוויתי.
1. לראות את הערוצים 11,12,13 ספורט ובתכלס רוב הערוצים - אכזבה קשה.
לטעמי ממש רואים רע.
במסך שהוחלף, סמסונג ישן ותיק שבזמנו ( כמעט 10 שנים) היה הטופ, ראו ורואים עדיין הרבה יותר טוב, את הערוצים האלה. קיוויתי שיכולת upscale של המסך תהיה הרבה יותר טובה. טעיתי.
2. שלט עם תגובה מאוד איטית.
גם כפתור הווליום, גם ריצה קדימה \ אחורה עם "מעגל הניווט" מאוט איטית.
מניח שאתרגל לזה, אבל עד כה - זה די מעצבן אותי.
אחרי השלילי, נעבור לדברים המעניינים יותר.
3. כרגע אני מנוי סלכלום, באתי אליהם לפני כמה חודשים בשביל HBO בכלל, ובעיקר כדי לראות את עונה 8 של משחקי הכס.
קצת נמאס לי בזמנו מנטפליקס. הרבה מהתכנים הם פשוט משעשממים. יש שם הרבה garbage.
עכשיו עם המסך החדש, אני רואה שגם תכני HBO משודרים באיכות נמוכה. לפחות בסלכלום.
לעומת זאת בערוץ הפרומואים של נטפליקס, המסך מראה את יכולותיו.
כנראה שהגיע הזמן לחדש מנוי נטפליקס בשביל להנות באמת מהמסך.
4. עשיתי ניסיון קטן, יש לי כונן חיצוני שמחובר לראוטר.
בדקתי סרט ברזולוציה לא גבוהה מידיי 1080p. פעם ראשונה ניגנתי אותו דרך ממיר סלכלום, ופעם דרך המסך. סה"כ היה סביר. לגמרי טוב יותר מאיכות הצפייה בערוצים. חשבתי שהערוצים משדרים HD. אולי אני טועה.
יחד עם זאת, כאשר הסרט נוגן דרך המסך, ראו טוב יותר מאשר דרך הממיר.
האם זה הגיוני?
מה יכולה להיות הסיבה?
זה גם גורם לי לחשוב שאולי עדיף לעבוד ללא ממיר אלא רק עם האפליקציה.
ניסיתי אבל אני לא מצליח להתחבר לאפליקציית סלכלום בטלוויזיה, ושירות סלכלום - הוא כמו שהוא, אז בינתיים אין תשובות.
5. חיבורים:
ממיר סלכלום מחובר ליציאת ARC עם HDMI 1.4.
אני תוהה למה דווקא ARC. מה זה נותן בדיוק.
להבנתי, ARC מאפשר שליטה על הממיר עם השלט של המסך.
אבל גם כשחיברתי את הממיר ליציאת HDMI 4 הכל עבד.
אז מה היתרון בכניסה הזו?
6. אני רוצה לקנות גם מקרן קול.
ולמעשה שאלה 5 קצת קשורה לעניין, אולי אפילו זו אותה השאלה.
אני רואה שבכל מקום נכתב לחבר את המקרן עם כניסת ARC.
אם הבנתי נכון המטרה היא לשרשר למסך מכשיר נוסף, נניח ממיר, דרך המקרן ועדיין לקבל ועדיין לקבל שליטה על הממיר עם השלט של המסך.
האם אני טועה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2608 פעמים
- יצירת קשר:
4. כן, הגיוני. הסיבה שהממיר לא משהו מבחינת איכות עיבוד התמונה.
6\5. זה לא נותן לך כלום. CEC קיים בכל כניסה, ARC נועד לערוץ אודיו חוזר. הכוונה שאת המקרן קול תחבר לכניסת\יציאת ARC.
6\5. זה לא נותן לך כלום. CEC קיים בכל כניסה, ARC נועד לערוץ אודיו חוזר. הכוונה שאת המקרן קול תחבר לכניסת\יציאת ARC.
לי יש את הסוני 75xg95, זה הדגם של שנה שעברה שאני חושב שמקביל ל-xh95 שיש בו קצת שיפורים אבל לא נראה לי שזה הבדל "שמיים וארץ" במיוחד שאתה אומר שרואים רע.
אין לי כבלים בבית (אז לא יכול להתייחס לסלקום) ואני צורך את התכנים מהאינטרנט, אבל יש את העידן (11,12,13) ורואים יחסית ממש יפה - הרבה פעמים משפחה שרואים אצלי מתלהבים מזה. סוני דווקא אמורה להיות טובה בזה...
אני מציע שתתחיל בבדיקה אם יש הבדל כאשר אתה קולט את הערוצים ישירות בטלוויזיה (כלומר לסרוק את הערוצים כשהכבל של האנטה מחובר ישירות לטלוויזיה).
בנוסף יש לטלוויזה כל מיני הגדרות של המסך/תמונה שאתה יכול לבדוק: בהירות, גווני שחור, חדות, החלקה או Motion (שנראה לי יותר רלוונטי לתכני כבלים) וכו'. אתה אומר שרואים רע אבל קשה לכוון אותך רק לפי זה.
לגבי איכות הטלוויזה, לא כל מקור שידור הוא באותו איכות, גם אם רשום לך 1080 זה לא אומר שאין שם כיווץ ויכול להיות הבדל משמעותי מול מקור אחר. צריך להכיר את המקורות שמהם אתה מנגן, אני מאמין (לא יודע בוודאות) שבכבלים אתה מקבל מקור של 720p או 1080i ולא 1080p ובנוסף יש דחיסה מסויימת + הטלוויזה עושה Upscale ל-4k אז יש עוד מנגנון עיבוד בדרך.
בשביל בדיקת יכולות, אני מציע שתוריד סרט באיכות 4K לבדיקה (משהו שבדרך כלל מכיל בשם 2160P.HDR), קבצי x.265 אמורים להיות יחסית לא ענקיים - קובץ באיזור 10GB צריך להיות איכותי לבדיקה.
יש גם דמויים קצרים כמו באתר https://4kmedia.org/
לגבי ה-ARC, בגדול מדובר על חיבור HDMI שיודע להעביר את השמע בצורה דו-כיוונית:
בדרך כלל מכשיר כמו רסיבר/מגבר קולנוע מעביר את התמונה והסאונד של מכשיר אחר שמחובר אליו (נגיד Blu-ray) דרך ה-HDMI אל הטלוויזה,
ואתה יכול להחליט אם לשמוע דרך הרסיבר (רמקולים) או ישירות בטלוויזה (היא גם מקבלת את הסאונד).
כאשר רשום ARC על חיבורי ה-HDMI אתה יכול גם להעביר את הסאונד בצורה הפוכה, כלומר מהטלוויזיה אל הרסיבר - זה נדרש כי היום הטלוויזיות החכמות הן בעצמן נגני מדיה (דרך אפליקציות בטלוויזיה) ויש להם מספר מקורות/חיבורי HDMI כמו ברסיבר.
במקרה של סאונדבר הטלוויזיה יכולה להעביר את הסאונד דרך ה-ARC אבל אם אתה רוצה לחבר אליו עוד מכשיר מלבד הטלוויזיה, אתה יכול לחבר אותו ישירות לסאונדבר (אם יש חיבור נוסף) או לחבר גם לטלוויזיה והיא תעביר את הסאונד לסאונדבר.
מה שאתה רשמת לגבי השליטה עם שלט נקרא CEC, זה יכולת לשלוט על מכשירים שונים דרך ה-HDMI.
אני חושב שזה לא בהכרח קשור ל-ARC אבל בדרך כלל יהיה חיבור אחד לפחות שהוא גם ARC (או EARC) וגם תומך CEC.
אין לי כבלים בבית (אז לא יכול להתייחס לסלקום) ואני צורך את התכנים מהאינטרנט, אבל יש את העידן (11,12,13) ורואים יחסית ממש יפה - הרבה פעמים משפחה שרואים אצלי מתלהבים מזה. סוני דווקא אמורה להיות טובה בזה...
אני מציע שתתחיל בבדיקה אם יש הבדל כאשר אתה קולט את הערוצים ישירות בטלוויזיה (כלומר לסרוק את הערוצים כשהכבל של האנטה מחובר ישירות לטלוויזיה).
בנוסף יש לטלוויזה כל מיני הגדרות של המסך/תמונה שאתה יכול לבדוק: בהירות, גווני שחור, חדות, החלקה או Motion (שנראה לי יותר רלוונטי לתכני כבלים) וכו'. אתה אומר שרואים רע אבל קשה לכוון אותך רק לפי זה.
לגבי איכות הטלוויזה, לא כל מקור שידור הוא באותו איכות, גם אם רשום לך 1080 זה לא אומר שאין שם כיווץ ויכול להיות הבדל משמעותי מול מקור אחר. צריך להכיר את המקורות שמהם אתה מנגן, אני מאמין (לא יודע בוודאות) שבכבלים אתה מקבל מקור של 720p או 1080i ולא 1080p ובנוסף יש דחיסה מסויימת + הטלוויזה עושה Upscale ל-4k אז יש עוד מנגנון עיבוד בדרך.
בשביל בדיקת יכולות, אני מציע שתוריד סרט באיכות 4K לבדיקה (משהו שבדרך כלל מכיל בשם 2160P.HDR), קבצי x.265 אמורים להיות יחסית לא ענקיים - קובץ באיזור 10GB צריך להיות איכותי לבדיקה.
יש גם דמויים קצרים כמו באתר https://4kmedia.org/
בדרך כלל מכשיר כמו רסיבר/מגבר קולנוע מעביר את התמונה והסאונד של מכשיר אחר שמחובר אליו (נגיד Blu-ray) דרך ה-HDMI אל הטלוויזה,
ואתה יכול להחליט אם לשמוע דרך הרסיבר (רמקולים) או ישירות בטלוויזה (היא גם מקבלת את הסאונד).
כאשר רשום ARC על חיבורי ה-HDMI אתה יכול גם להעביר את הסאונד בצורה הפוכה, כלומר מהטלוויזיה אל הרסיבר - זה נדרש כי היום הטלוויזיות החכמות הן בעצמן נגני מדיה (דרך אפליקציות בטלוויזיה) ויש להם מספר מקורות/חיבורי HDMI כמו ברסיבר.
במקרה של סאונדבר הטלוויזיה יכולה להעביר את הסאונד דרך ה-ARC אבל אם אתה רוצה לחבר אליו עוד מכשיר מלבד הטלוויזיה, אתה יכול לחבר אותו ישירות לסאונדבר (אם יש חיבור נוסף) או לחבר גם לטלוויזיה והיא תעביר את הסאונד לסאונדבר.
מה שאתה רשמת לגבי השליטה עם שלט נקרא CEC, זה יכולת לשלוט על מכשירים שונים דרך ה-HDMI.
אני חושב שזה לא בהכרח קשור ל-ARC אבל בדרך כלל יהיה חיבור אחד לפחות שהוא גם ARC (או EARC) וגם תומך CEC.
קצת קשה לי לתאר איך זה רע כמובן הצבעים חיים יותר ולכאורה חד יותר, אבל רואים שהאיכות לא גבוהה.27/11/2020 15:24EliranAv כתב:
בנוסף יש לטלוויזה כל מיני הגדרות של המסך/תמונה שאתה יכול לבדוק: בהירות, גווני שחור, חדות, החלקה או Motion (שנראה לי יותר רלוונטי לתכני כבלים) וכו'. אתה אומר שרואים רע אבל קשה לכוון אותך רק לפי זה....
דוגמא אחת ברורה לרע אני יכול לתת.
אני מבין שאתה לא רואה ספורט.
אבל נניח אתמול, משחק כדורסל, מכבי ת"א - מילאנו.
האיטלקים בתלבושת אדומה ומספרי השחקנים - כנראה בכחול. לא בטוח.
מה שיותר בטוח שהמספרים של השחקנים האיטלקים מטושטשים\לבטח לא ברורים.
לא במקרה של פוקוס קרוב על השחקן כמובן, אלא בצילום השוטף של המשחק.
את המספרים של מכבי (כחול על צהוב) רואים הרבה יותר ברור, גם אם לא חד וחלק.
אז יש פה גם עניין של יחסי צבעים, אבל גם חדות שחסרה.
זו דוגמה קיצונית שאני יודע לתאר די במדויק, אבל בכללי רואים פשוט פחות חד. ועוד פחות טוב ממסך סמסונג HD הקודם.
הרבה זמן בחרתי שלא להתקדם למסך עם רזולוציה גבוהה, הרבה בגלל החשש מאיך יראו הערוצים הפחות איכותיים.
אולי הבעיה שלי הייתה בציפייה שהטכנולוגיה התקדמה מספיק, וכמו שציינת קראתי פה ושם שסוני עושים עבודה טובה בעניין הזה.
אז אולי זה נכון יחסית לאחרים, אבל התוצאה הסופית מאכזבת.
איזה תכנים אם מותר לשאול? מאיזה מקורות?27/11/2020 15:24EliranAv כתב:
אני צורך את התכנים מהאינטרנט, אבל יש את העידן (11,12,13) ורואים יחסית ממש יפה
...
לא חשבתי על עידן, ולא ידעתי שיש מקלט עידן מובנה. מזמן הבנתי שהדיל ברייקר שלי שמחייב אותי להתקשר לספק הוא שידורי ספורט.
לא כל כך מצאתי איך לסרוק, אולי בגלל שאנטנה לא מחוברת המסך לא מאפשר לסרוק. בחוברת הדרכה זה לא מוזכר.
מה שכן עכשיו הכרתי והורדתי את האפליקציה IZEE TV שמעבירה את ערוצי עידן, לא יודע להגיד שהתמונה טובה יותר. אולי עם אנטנה זה אחרת.
עכשיו אני מבין שלא הבנתי.27/11/2020 15:24EliranAv כתב:
אני חושב שזה לא בהכרח קשור ל-ARC אבל בדרך כלל יהיה חיבור אחד לפחות שהוא גם ARC (או EARC) וגם תומך CEC....
הטבת להסביר.
הבנתי את זה, השאלה הייתה למה דווקא ARC . טעיתי בניסוח....
יחד עם התשובה של @EliranAv אני מבין עכשיו לא הבנתי מה זה ARC.
עכשיו כן
תוכן באיכות גרועה ייראה קצת פחות גרוע על טלויזיה טובה אבל עדיין ייראה גרוע.
השאלה אם זה באמת נראה פחות טוב מהטלויזיה הקודמת, או פשוט בגלל שהאיכות של הטלויזיה יותר גבוהה יותר שמים לב לפגמים באיכות של התוכן...
השאלה אם זה באמת נראה פחות טוב מהטלויזיה הקודמת, או פשוט בגלל שהאיכות של הטלויזיה יותר גבוהה יותר שמים לב לפגמים באיכות של התוכן...
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
לגבי איכות אני גם תמיד בתחושה שUPSCALE לא עושה טוב לתמונה. כלומר 720P יראו טוב יותר על מסך HD ready לעומת UHD למרות שהוא כאילו עושה upscale אבל זה תמיד מרגיש כמו מריחה.
עוד דבר, אם עברת למסך גדול יותר אז תראה בזה זום דיגיטאלי ואז ברור למה זה נראה פחות טוב בהשוואה למסך קטן יותר.
עוד דבר, אם עברת למסך גדול יותר אז תראה בזה זום דיגיטאלי ואז ברור למה זה נראה פחות טוב בהשוואה למסך קטן יותר.
הוא מדבר אבל אפילו על 55 לא על 60 ולא 75.
שזה יכול לבאס בן אדם שלא חי קולנוע 100% ולא כל יום רואה סרטי 4K
כמו לא מעט בתים בישראל שפשוט אוהבים להתפנק מול 11/12/13 (יש כאלה, אפילו אם פה זה נחשב אולי לגנאי)
רוב הישראלים זה לצפות קצת בהאח הגדול, המירוץ למיליון, הישרדות, סברי מרנן/הנחלה.
אני מתקשה להאמין שהטלויזיות של 2019-20 לא מתמודדות טוב עם הערוצים הרגילים.
מה שאני כן מאמין זה שמי שקונה דגם שמראש מיועד לחובבי קולנוע - כנראה היצרן אומר לעצמו שהרוכש מראש לא צופה
בתכנים המודגשים שכתבתי, ושזה כנראה לא יפריע לו.
המסקנה שלי פשוט מי שצופה בתכנים שכתבתי, לא לכוון לדגמי הפרימיום. ביניים/מותגים ככה-ככה יתאימו לכם (לדעתי, שיאומי/TCL /הייסנס/פנסוניק/טושיבה המדבקה וכולי, או LG/SAMSUNG אבל במחירים הזולים שלהם, לא הפרימיום)
תשמע כבר קנית. זה אצלך.
תהנה. מה אפשר לעשות?
רוב הישראלים לא באים לפה להתייעץ ברכישת טלויזיה.
מי שבא לפה מראש יקבל המלצה של חובבי קולנוע 100%.
אני גם מחפש דגם שיתמודד טוב עם ערצי טלויזיה 99% מהזמן ופעם בה1% של הנטפליקס ב4K
בהתחלה הגעתי עם תקציב ואמרתי ניקח אחד מה SONY או אפילו SAMSUNG הגירסה הבכירה אולי איזה QT
ואז הבנתי, ואני אפילו מתלבט בין שיאומי או אפילו סמסמונג באמצע (לא ה QT). מה שכן את SONY הורדתי לי מהרשימה.
לא כי היא לא טובה.
כי אני לא הצרכן של מה שהיא מסוגלת לתת לי. חבל לי על תוספת הכסף.
שזה יכול לבאס בן אדם שלא חי קולנוע 100% ולא כל יום רואה סרטי 4K
כמו לא מעט בתים בישראל שפשוט אוהבים להתפנק מול 11/12/13 (יש כאלה, אפילו אם פה זה נחשב אולי לגנאי)
רוב הישראלים זה לצפות קצת בהאח הגדול, המירוץ למיליון, הישרדות, סברי מרנן/הנחלה.
אני מתקשה להאמין שהטלויזיות של 2019-20 לא מתמודדות טוב עם הערוצים הרגילים.
מה שאני כן מאמין זה שמי שקונה דגם שמראש מיועד לחובבי קולנוע - כנראה היצרן אומר לעצמו שהרוכש מראש לא צופה
בתכנים המודגשים שכתבתי, ושזה כנראה לא יפריע לו.
המסקנה שלי פשוט מי שצופה בתכנים שכתבתי, לא לכוון לדגמי הפרימיום. ביניים/מותגים ככה-ככה יתאימו לכם (לדעתי, שיאומי/TCL /הייסנס/פנסוניק/טושיבה המדבקה וכולי, או LG/SAMSUNG אבל במחירים הזולים שלהם, לא הפרימיום)
תשמע כבר קנית. זה אצלך.
תהנה. מה אפשר לעשות?
רוב הישראלים לא באים לפה להתייעץ ברכישת טלויזיה.
מי שבא לפה מראש יקבל המלצה של חובבי קולנוע 100%.
אני גם מחפש דגם שיתמודד טוב עם ערצי טלויזיה 99% מהזמן ופעם בה1% של הנטפליקס ב4K
בהתחלה הגעתי עם תקציב ואמרתי ניקח אחד מה SONY או אפילו SAMSUNG הגירסה הבכירה אולי איזה QT
ואז הבנתי, ואני אפילו מתלבט בין שיאומי או אפילו סמסמונג באמצע (לא ה QT). מה שכן את SONY הורדתי לי מהרשימה.
לא כי היא לא טובה.
כי אני לא הצרכן של מה שהיא מסוגלת לתת לי. חבל לי על תוספת הכסף.
מסתבר שהנושא של סלקום זה משהו מוכר : https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... I4NTA0ODE=
הבנתי שלסלקום יש אפליקציה שאתה יכול להוריד לטלוויזיה (קראתי שזה מתאים ל-Xiaomi Box אז זה גם אמור להתאים ל-Sony),
טוענים שיש הבדל מול הממיר אז שווה לבדוק.
אני מוריד Torrent-ים לפי האיכות הרצויה (2160P + HDR או 1080P) ורואה ישירות במסך (לא Streaming) - זה מן הסתם יותר עבודה אבל מבחינת איכות לא נראה לי שיש יותר טוב מזה.
אם צריך יותר פירוט תשלח לי בפרטי...
לגבי שידורי הספורט, יש Preset-ים שאולי יכולים לשנות את איכות התמונה, לדוגמא אני שם את התמונה על Cinema (לי זה נראה צבעים יותר טבעיים) בחיבור של עידן פלוס (11, 12, 13 וכו') אבל Standard בחיבורים האחרים.
באחד הפורומים ראיתי שהמליצו עבור ספורט לעשות : Turn off motionflow or custom set to 1 and 1
עדכון מערכת זה גם משהו שיכול להשפיע ובכללי שווה לעשות.
הבנתי שלסלקום יש אפליקציה שאתה יכול להוריד לטלוויזיה (קראתי שזה מתאים ל-Xiaomi Box אז זה גם אמור להתאים ל-Sony),
טוענים שיש הבדל מול הממיר אז שווה לבדוק.
לפי מה שקראתי באינטרנט זה 720P.27/11/2020 17:47jammusi כתב: מה שכן עכשיו הכרתי והורדתי את האפליקציה IZEE TV שמעבירה את ערוצי עידן, לא יודע להגיד שהתמונה טובה יותר. אולי עם אנטנה זה אחרת....
אצלי המסך מחובר למחשב (דרך רסיבר) ומתפקד גם כ-Monitor משני (חיבור של 4K 60hz),...
אני מוריד Torrent-ים לפי האיכות הרצויה (2160P + HDR או 1080P) ורואה ישירות במסך (לא Streaming) - זה מן הסתם יותר עבודה אבל מבחינת איכות לא נראה לי שיש יותר טוב מזה.
אם צריך יותר פירוט תשלח לי בפרטי...
לגבי שידורי הספורט, יש Preset-ים שאולי יכולים לשנות את איכות התמונה, לדוגמא אני שם את התמונה על Cinema (לי זה נראה צבעים יותר טבעיים) בחיבור של עידן פלוס (11, 12, 13 וכו') אבל Standard בחיבורים האחרים.
באחד הפורומים ראיתי שהמליצו עבור ספורט לעשות : Turn off motionflow or custom set to 1 and 1
עדכון מערכת זה גם משהו שיכול להשפיע ובכללי שווה לעשות.
כן, רק שבאפליקציה של STING הוא ירצה לשבור את הטלויזיה שרק הרגע רכש.
מרגיש שYES מכוונים בכוונה לייאש את הלקוח שיתקשר, והם יציעו לו את YES במחיר דומה לSTING.
אני בטוח שאני לא היחידי שלא סובל את אפליקצית STING. עזבו את המחיר שם, שהרוב שם בגלל המחיר. החווית שימוש 0.
מרגיש שYES מכוונים בכוונה לייאש את הלקוח שיתקשר, והם יציעו לו את YES במחיר דומה לSTING.
אני בטוח שאני לא היחידי שלא סובל את אפליקצית STING. עזבו את המחיר שם, שהרוב שם בגלל המחיר. החווית שימוש 0.
אין לי מושג למה אתה אומר את זה. אנחנו סופר מרוצים מהאפליקציה של סטינג.
הייתי לפני זה בפרטנר טיוי היה ממש נורא מבחינת האפליקציה - ממש UX שעושה לך חשק לכבות את הטלוויזיה.
לסלקום יש אפליקציה מצוינת, אבל איכות השידור על הפנים.
אבל לסטינג יש אפליקציה טובה מאוד (אולי רק טיפה פחות טובה מסלקום, אבל באמת בנקודות, לא משהו שאני מרגיש), השידור מעולה, והתכנים מצוינים.
אני באמת מתקשה להבין מה לא עובד לך באפליקציה שלהם. אשמח לשמוע.
הייתי לפני זה בפרטנר טיוי היה ממש נורא מבחינת האפליקציה - ממש UX שעושה לך חשק לכבות את הטלוויזיה.
לסלקום יש אפליקציה מצוינת, אבל איכות השידור על הפנים.
אבל לסטינג יש אפליקציה טובה מאוד (אולי רק טיפה פחות טובה מסלקום, אבל באמת בנקודות, לא משהו שאני מרגיש), השידור מעולה, והתכנים מצוינים.
אני באמת מתקשה להבין מה לא עובד לך באפליקציה שלהם. אשמח לשמוע.
דבר אחד, פשוט, אתה משתמש הרבה בהתחל שידור מחדש/מחזיר קטעים אחורה?
אם כן, תשווה את זה אחד לאחד מול סלקום טי.וי.
תראה את ההבדלים.
לצערי, אין לי איך לתת לך משתמש להתנסות. אולי תצליח אצל חבר/מכר.
אצלי 100% מהשימוש בטלויזיה זה הפעלה מחדש של תוכנית/השהה/חזרה וכולי (מכור לאי צפייה בפרסומות, ואי צפייה בתכנים שלא מעניינים אותי, לכן זו פונקציה סופר שימושית אצלי).
סלקום
סטינג
אצלי הסלקום לוקח. אבל המחיר שלהם יקר ללא הצדקה (רק בגלל הפיצ'ר הזה לא שווה לשלם להם 100 שח).
אם כן, תשווה את זה אחד לאחד מול סלקום טי.וי.
תראה את ההבדלים.
לצערי, אין לי איך לתת לך משתמש להתנסות. אולי תצליח אצל חבר/מכר.
אצלי 100% מהשימוש בטלויזיה זה הפעלה מחדש של תוכנית/השהה/חזרה וכולי (מכור לאי צפייה בפרסומות, ואי צפייה בתכנים שלא מעניינים אותי, לכן זו פונקציה סופר שימושית אצלי).
סלקום
סטינג
אצלי הסלקום לוקח. אבל המחיר שלהם יקר ללא הצדקה (רק בגלל הפיצ'ר הזה לא שווה לשלם להם 100 שח).
יש לי את הטלוויזיה הזו ב 85" , צופה בערוצים 12-13 דרך פרטנר.
מבחינתי האיכות תמונה טובה מאוד, האלגוריתם של האפסקיילינג עושה עבודה מצויינת.
יתכן שאיכות השידור בסלקום היא ירודה מלכתחילה (ביטרייט נמוך), לטלוויזיה אין הרבה מה לעשות פה...
יתכן שאיכות השידור בסלקום היא ירודה מלכתחילה (ביטרייט נמוך), לטלוויזיה אין הרבה מה לעשות פה...
Natural Born Gamer
אין לי כבר איך להשוות לסלקום טיוי. אבל משתמש בזה הרבה, כן.
אין שום בעיה עם זה בסטינג. הדבר היחיד שבו הוא קצת חלש, זה שאם אני רוצה להחזיר אחורה נגיד כמה דקות, אני חייב קודם כל ללחוץ על PAUSE, ורק אז יכול להחזיר אחורה. אבל מרגע זה, זה עובד חלק לגמרי אצלי.
אין שום בעיה עם זה בסטינג. הדבר היחיד שבו הוא קצת חלש, זה שאם אני רוצה להחזיר אחורה נגיד כמה דקות, אני חייב קודם כל ללחוץ על PAUSE, ורק אז יכול להחזיר אחורה. אבל מרגע זה, זה עובד חלק לגמרי אצלי.
כן. כשקניתי את ה-XG95, לפני שנה, היה לי פרטנר טיוי. ראו בסדר, למעט העובדה שהממשק של פרטנר פשוט נוראי (הבנתי שמאז הם החליפו אפליקציה אז אולי זה השתפר). ואז עשיתי פיילוט גדול - עשיתי משתמשים לניסיון בסלקום, סטינג ונקסט.29/11/2020 0:00snowgoose כתב: יש לי את הטלוויזיה הזו ב 85" , צופה בערוצים 12-13 דרך פרטנר.
יתכן שאיכות השידור בסלקום היא ירודה מלכתחילה (ביטרייט נמוך), לטלוויזיה אין הרבה מה לעשות פה......
סלקום וסטינג נצחו ביג טיים באפליקציה
סטינג ניצח באיכות, בפער קטן מפרטנר, אבל סלקום היו ממש בתחתית האיכות, בפער ניכר. חפרתי על זה בשעתו קצת בקבוצות פה של טלוויזיה באינטרנט והמסקנה היתה שכן, האיכות שידור של סלקום מאוד נמוכה. מאז אני עם סטינג, וממש מרוצה. גם התכנים טובים, גם השידור טוב, והכל עובד חלק.
גם אצלי. אני לא רואה כמעט כלום בזמן השידור האמיתי. הכל בדיליי.28/11/2020 23:38Ben-nadav כתב:
אצלי הסלקום לוקח. אבל המחיר שלהם יקר ללא הצדקה (רק בגלל הפיצ'ר הזה לא שווה לשלם להם 100 שח)....
בגלל פרסומות, חסויות, פרומואים, אנשים שלא באים לי טוב בעין ועוד 60% מהתוכן שאני מדלג עליו, או אפילו לא בוחן.
לא רואה ולו שניה של משהו שאני לא בוחר לראות.
בגלל זה "איטיות השלט" קצת מפריעה לי, וישר קפצה לי למודעות.
המסך היה הטופ. אבל הוא בן 10. ובעיקר בכהים - שחורים רואים את השנים.27/11/2020 21:02GalZohar כתב: תוכן באיכות גרועה ייראה קצת פחות גרוע על טלויזיה טובה אבל עדיין ייראה גרוע.
השאלה אם זה באמת נראה פחות טוב מהטלויזיה הקודמת, או פשוט בגלל שהאיכות של הטלויזיה יותר גבוהה יותר שמים לב לפגמים באיכות של התוכן......
זו הייתה החולשה שלו גם כשהוא היה חדש.
לא יודע עד כמה זה משנה.
במקרה הזה חשובה התוצאה הסופית והיא לא מרשימה אותי.
בדיוק כמו שאמרת, וגם @Alon_Solo - תוכן באיכות אפילו טובה, אבל ירודה ביחס למסך כנראה תמיד יראה פחות טוב.
מסכים....
מקווה שאתרגל לראות צבעים לא אחידים, בוהק מרוח, פיסקלים קצת מרצדים, ולעיתים חדות ירודה, בעיקר כשיש יש אובייקט בפוקוס קרוב והרקע קצת מרוחק. קיוויתי שזה יהיה אחרת אבל זה מה יש. אולי האכזבה הכי גדולה, הם התכנים של HBO. לא בדקתי לפני, אבל הנחתי שהם יהיו ברמה גבוהה יותר. ולפעמים הם ניראים באיכות נמוכה אפילו מהערוצים 11,12,13.
נטפליקס קורא לי.
29/11/2020 0:00snowgoose כתב: יתכן שאיכות השידור בסלקום היא ירודה מלכתחילה (ביטרייט נמוך), לטלוויזיה אין הרבה מה לעשות פה......
יכול להיות, זה בדיוק מה שאני מנסה לברר עכשיו.
איזה ספק, נותן איזו איכות בממיר ובאפליקציה אם קיימת, ואני גם מניח שזה תלוי באיזה ערוץ.
בינתיים אין לי תשובות, אם מישהו יודע נתונים, אשמח לשמוע.
@EliranAv
הפוסט על איכות השידור של סלקום כבר בן שנתיים, אבל התוצאה - לא השתנתה, כנראה
אני מוריד טורנטים לפעמים, אבל להסתמך רק על זה - לא בשבילי.
כן אני עוד צריך לקחת כמה ימים לשחק עם ההגדרות, אולי לשפר. אולי להחליף פלטפורמה שאולי תתן משהו יותר טוב.
@snowgoose29/11/2020 0:00snowgoose כתב: יש לי את הטלוויזיה הזו ב 85" , צופה בערוצים 12-13 דרך פרטנר.
יתכן שאיכות השידור בסלקום היא ירודה מלכתחילה (ביטרייט נמוך), לטלוויזיה אין הרבה מה לעשות פה......
אשמח לשמוע ממך איזה כיול מומלץ לדגם הזה (אם אפשר בפרטי זה יהיה מעולה)