מרחק צפייה 4.5מ׳, oled65 או sony75? איך מכריעים?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
sandmanz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65

שליחה

היי שלום,

אני אוכל לעצמי את הראש כבר חודש, עכשיו הגיע השבוע השחור והמלא במבצעים ואני צריך לקבל החלטה.
אבל החלטות זה דבר קשה, אז אולי תעזרו לי?

מרחק צפייה 4.5 מ׳ - עברנו לדירה לפני שבועיים. הסלון מואר ביום, בלילה ניתן להחשיך אותו לגמרי.

במקור חסכתי וחלמתי על oled 65. אבל לא ציפיתי שנעבור לדירה עם סלון כל כך גדול! אין אפשרות לקרב את הספה וכל מיני כאלו טריקים.

בגדול - קראתי וחיפשתי ונראה שבכל מקום ממליצים על 75׳ למרחק כזה.

אבל כל כך בא לי על oled!
מצד שני, מה ייתן לי oled אם המסך ייראה לי קטן?

שימושים - סרטים, סדרות (נטפליקס או הורדה באיכות גבוהה) והכי חשוב לי - גיימינג (שתיהן מצוינות מבחינת נתונים לגיימינג, אבל למשחקים עדיף גודל לרוב, אחרת התפריטים והטקסט יכולים להיות קטנים מדי).

ככל הנראה אלך על הסוני 75 (9096).

איך אוכל לקבל החלטה בעניין? מה יכול לעזור לי להבין איך 65 תראה לי בסלון?

סנטי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124

שליחה

בוקר טוב

אם אתה הולך על פי הטבלאות, אז ממרחק 4.5 מ', גם 75 קטן מדי. אני באותו המצב כמעט (4.2 מ' ועובר מפלסמה 50").

הכלל הוא שעדיף כמה שיותר גדול, אבל לכלל הזה נכנסים עוד שיקולים כגון הזוגיות, האסטטיקה (לא כולם רוצים להפוך קיר שלם למסך).

אז מכיוון שממרחק כזה ממילא לא תראה את הרזולוציה של 4K, ומכיוון שעשיתי בדיקה עצמית למתי וכמה אני אצפה בטלוויזיה כמו ש א נ י רוצה, שזה הסתכם בחצי שעה בחודש בערך, אז להלן מערכת השיקולים וההחלטה שעשיתי. (ודי בטוח שהיא לא האולטימטיבית).

1. תוכן. כמה טלוויזיה מסורתית ומתי
2. סדרות. האם סדרות מדע בדיוני או דרמה/קומדיות רומנטיות
3. סרטים. כמו בסעיף 2
4. האם מהטלוויזיה או ממערכת קולנוע ביתית
5. ניסיון קודם. מאיזו טלוויזיה אתה בא. לד או פלסמה?

אחרי שעניתי לעצמי בכנות על השאלות האלה, הלכתי על אולד 65, מחובר למערכת הקולנוע הביתית ולאותו היום המיוחד בו ארצה לראות סרט אקשן בווליום שאני רוצה, אקח לי כורסא נחמדה ואשב במרחק של 2.5 מ' מהמסך. בחושך. לבד
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996

שליחה

יש נוסחאות שונות לגבי מרחק צפיה לעומת גודל. זה לא תורה מסיני וברגע שמבינים איך זה עובד אפ-ר לבדוק לגבי כל גודל/מרחק.

לגבי המצב שלך לצערי 65 יהיה קטן. כמה קטן? אולי כמו 40 אינץ' במרחק מתאים. יהרוס לך את כל חווייה.

למען האמת המצב ב75 ישתפר אבל עדיין קטן מידי. רק 85 יעבוד. המרחק שלך הוא מרחק למקרן 100+ אינץ'.

sandmanz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

25/11/2020 13:56  
סנטי כתב:
בוקר טוב
...

אתה ענק! (:

מתחבר מאוד לתשובה שלך - הרגע הזה הוא קסם.

אצלי המצב קצת אחר - יש אישור (ואפילו התלהבות) מצד בת הזוג ל75׳, יש מערכת סראונד קולנוע ביתית שתמיד רואים דרכה.

אנחנו רואים סדרות או סרט 3 פעמים בשבוע בערך. ואני משחק כמעט כל יום חצי שעה. (או בסופש 4 שעות אם לא יצא לי במהלך השבוע).
זו כמות השימוש בהערכה גסה.

מעדיף להימנע מלקחת כיסא ולשחק באמצע הסלון, הרבה פעמים מגיעים חברים ואנחנו משחקים ביחד (Speedrunners, מומלץ!).

אז לפי הקריטריונים שלך - עדיף לי 75׳.
(85׳ זו לא אופציה)

sandmanz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

25/11/2020 14:01  
Yuvalfrr כתב:
יש נוסחאות שונות לגבי מרחק צפיה לעומת גודל. זה לא תורה מסיני וברגע שמבינים איך זה עובד אפ-ר לבדוק לגבי כל גודל/מרחק.

לגבי המצב שלך לצערי 65 יהיה קטן. כמה קטן? אולי כמו 40 אינץ' במרחק מתאים. יהרוס לך את כל חווייה.

למען האמת המצב ב75 ישתפר אבל עדיין קטן מידי. רק 85 יעבוד. המרחק שלך הוא מרחק למקרן 100+ אינץ'.
...
השתמשתי בכל הנוסחאות שמצאתי, אם הביתה היה שלי ולא דירה שכורה לשנתיים שלוש אולי עוד הייתי משקיע ב85׳. אבל זו לא אופציה כרגע.
לגבי מקרן - אחרי הרבה מחשבה - ירדתי מהאופציה הזו מכיוון ואין לי אפשרות להחשיך את הסלון במהלך היום לתאורה שתהיה מספיק נמוכה כדי להנות ממנו (אפילו בשביל צפייה קצרה בצהריים)

sandmanz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

25/11/2020 14:01  
Yuvalfrr כתב:

...
השתמשתי בכל הנוסחאות שמצאתי, אם הביתה היה שלי ולא דירה שכורה לשנתיים שלוש אולי עוד הייתי משקיע ב85׳. אבל זו לא אופציה כרגע.
לגבי מקרן - אחרי הרבה מחשבה - ירדתי מהאופציה הזו מכיוון ואין לי אפשרות להחשיך את הסלון במהלך היום לתאורה שתהיה מספיק נמוכה כדי להנות ממנו (אפילו בשביל צפייה קצרה בצהריים)

סנטי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124

שליחה

25/11/2020 14:04  
sandmanz כתב:
25/11/2020 13:56  
סנטי כתב:
בוקר טוב
...

אתה ענק! (:

מתחבר מאוד לתשובה שלך - הרגע הזה הוא קסם.

אצלי המצב קצת אחר - יש אישור (ואפילו התלהבות) מצד בת הזוג ל75׳, יש מערכת סראונד קולנוע ביתית שתמיד רואים דרכה.

אנחנו רואים סדרות או סרט 3 פעמים בשבוע בערך. ואני משחק כמעט כל יום חצי שעה. (או בסופש 4 שעות אם לא יצא לי במהלך השבוע).
זו כמות השימוש בהערכה גסה.

מעדיף להימנע מלקחת כיסא ולשחק באמצע הסלון, הרבה פעמים מגיעים חברים ואנחנו משחקים ביחד (Speedrunners, מומלץ!).

אז לפי הקריטריונים שלך - עדיף לי 75׳.
(85׳ זו לא אופציה)
...
האמת, אם כך, אז הייתי הולך על אמא של מקרן איכותי 4k. ממילא את הסאונד אתה מקבל מהמערכת, אז למה לא ללכת על 100".
אני מבין שזו החלטה פסיכולוגית, כי מאז שאנחנו ילדים, אנחנו יודעים שיש "טלוויזיה", אבל למה אתה צריך אותה?
אבל אם זה לא הכיוון, והזוגיות לצידך, אז 75".
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)

sandmanz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

25/11/2020 14:38  
סנטי כתב:
25/11/2020 14:04  
sandmanz כתב:

...
האמת, אם כך, אז הייתי הולך על אמא של מקרן איכותי 4k. ממילא את הסאונד אתה מקבל מהמערכת, אז למה לא ללכת על 100".
אני מבין שזו החלטה פסיכולוגית, כי מאז שאנחנו ילדים, אנחנו יודעים שיש "טלוויזיה", אבל למה אתה צריך אותה?
אבל אם זה לא הכיוון, והזוגיות לצידך, אז 75".
...

מקרן זו לא אופציה בגלל כמות האור שיש בסלון (4 כיווני אוויר). אפשר להחשיך בשביל צפייה בטלויזיה, אבל למקרן זה לא יהיה מספיק טוב. (לצערי!)

sandmanz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

בשעה טובה - התקבלה החלטה! 75׳.

תודה רבה לעוזרים!

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”