המלצה לכבל אופטי איכותי
אם יש לך סבלנות קצת, תזמין באיביי או אליאקספרס, זה יעלה 3-5 דולר (תלוי באורך) עם משלוח חינם. חפש אחד עם הרבה מכירות.23/11/2020 10:01עדוש כתב: אהלן , צריך בבקשה המלצה לכבל אופטי לחבר בין המסך לרסיבר , רוצה כבל איכותי בשביל מקסימום איכות , תודה .
ממיר מחשב וסוני מחוברים ישירות למסך
האופטי בגלל שהרסיבר לא תומך 4k...
חיפשתי בעצמי לא מזמן, והכי זול שמצאתי (עד שהתייאשתי) היה בKSP באיזה 30 ש"ח וניכנסתי לכמה חנויות שדרשו משהו כמו 60. בסוף מצאתי אחד בסבך הכבלים שלי. עם כל הסימפטיה למוכר הישראלי, יש גבול לחזירות מחירים. זה לא שהם הציעו כבלים עשויי זהב טהור בעיצוב סלבדור דאלי, אלא אותם כבלים גנריים בשקית ניילון שקונים בסין.
הנה דוגמא לאחד:
https://www.aliexpress.com/item/4000481 ... 18e4G6W0Hf
$1.72 לבסיסי / $4.57 למעוצב. 1 מטר, 2629 הזמנות.
קבל עוד דוגמא למוצר בהתפחת מחיר מקומית:
https://www.aliexpress.com/item/3301937 ... 4c4dfjjxfs
$4.21, וראיתי את אותו מוצר בדיוק בכמה חנויות מקומיות ב70 שקל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
כבל אופטי - או שהוא עובד, או שלא. אין מצב אחר.
אם הוא עובד, אז הוא עובד, ואין יותר טוב מזה.
אם הוא עובד, אז הוא עובד, ואין יותר טוב מזה.
עדיין יש *** סיני שהראש נשמט מהכבל, שעשוי מפלסטיק23/11/2020 18:47Amir64 כתב: כבל אופטי - או שהוא עובד, או שלא. אין מצב אחר.
אם הוא עובד, אז הוא עובד, ואין יותר טוב מזה....
יש מוצרי מותג שמוכרים מונוליט יותר חזק ותקוה ששמים שם סיב זכוכית (למרות שמציאות זה לא משנה, העיקר שיהיה רציף ומבודד מהאור)
מה זה מונוליט?23/11/2020 19:14legopart כתב: עדיין יש *** סיני שהראש נשמט מהכבל, שעשוי מפלסטיק
יש מוצרי מותג שמוכרים מונוליט יותר חזק ותקוה ששמים שם סיב זכוכית (למרות שמציאות זה לא משנה, העיקר שיהיה רציף ומבודד מהאור)...
בכבלים: זה כאשר הפלסטיק של הכבל מצופה על המגעים של החיבור.23/11/2020 20:40Avi_Dagan כתב:מה זה מונוליט?23/11/2020 19:14legopart כתב: עדיין יש *** סיני שהראש נשמט מהכבל, שעשוי מפלסטיק
יש מוצרי מותג שמוכרים מונוליט יותר חזק ותקוה ששמים שם סיב זכוכית (למרות שמציאות זה לא משנה, העיקר שיהיה רציף ומבודד מהאור)......
זה מאפשר לחיבור להראות קטן וקומפקטי
כאשר ההלחמה ועליה ציפוי הפלסטיק נעשו במפעל נטו
לעומת חיבורים לא מונוליטיים
שרואים שהבריגו אותם באופן ידני (אחרי שהלחימו), הם הרבה יותר גדולית, מגושמים ופחות גמישים
סיב אופטי הוא תמיד מונוליט (אחרת לא יוביל אור, אני חושב כולל החיבורים בקצוות).
מונו = אחד
לית = יציקה (אבן)
== יציקה אחידה / יחידה שלמה
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7 ... 7%99%D7%AA
https://milog.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A0% ... 7%99%D7%98
לפחות ככה אני מכנה אותם.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
שמת לב שהשואל אמר שיש לו כבל שעובד?23/11/2020 19:14legopart כתב:עדיין יש *** סיני שהראש נשמט מהכבל, שעשוי מפלסטיק23/11/2020 18:47Amir64 כתב: כבל אופטי - או שהוא עובד, או שלא. אין מצב אחר.
אם הוא עובד, אז הוא עובד, ואין יותר טוב מזה....
יש מוצרי מותג שמוכרים מונוליט יותר חזק ותקוה ששמים שם סיב זכוכית (למרות שמציאות זה לא משנה, העיקר שיהיה רציף ומבודד מהאור)...
הוא רק חשב לקנות אחד "טוב יותר".
כמו כן, אמרתי שכשהכבל עובד, אז הוא מספיק טוב.
ברור שאם קונים את הסיני הכי זול, והמחבר מתפרק, אז הכבל לא יעבוד. לא על זה הדיון.
בכל מקרה, זה עניין של מזל. יש הרבה שמשתמשים בכבלים הסיניים הזולים (שנקנו באלי או בחנויות בארץ במחיר מופקע, לא משנה) בלי שהם יתפרקו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מעולם לא מצאתי הבדל כלשהו באיכות העברת האודיו בין כבלים אופטיים באורכים סטנדרטיים וזה לא משנה אם השתמשתי בשקל וחצי שמצאתי באריזת המוצר או במשהו מלוקק שקיבלתי מ"אחד שמבין". בתכלס המידע המועבר באותם כבלים לא מאתגר בכלל ומשום מה רק בתחום האודיו מנסים לגרום לאנשים להאמין שהעברת מידע דיגיטלי בין שני רכיבים זה כמו לדחוף סלע במעלה ההר.
ההבדל היחיד שבו נתקלתי הוא במחברים. היות ולכבל אופטי אין נעילה מכאנית אז החיבור התקין בינו לבין השקע מסתמך כולו על חיכוך בין בליטה קטנה בתקע לבית השקע ולכן דורש יציקת תקע מדוייקת ולהימנע מהפעלת כוחות מתיחה או סיבוב על הכבל, מה שיכול להיות קצת בעייתי אם יש פיתולים או במרחקים גבוליים והיו לי כבלים שהיו נשלפים בכוחות עצמם מהשקע אם רק הסתכלתי עליהם בצורה עקומה. בסוף פתרתי את הבעיות האלו עם שימוש בכבלים ארוכים יותר או קיצור מרחקים, מעבר לכבלים קואקסיאלים או לטכנולוגיה אחרת כמו USB.
ההבדל היחיד שבו נתקלתי הוא במחברים. היות ולכבל אופטי אין נעילה מכאנית אז החיבור התקין בינו לבין השקע מסתמך כולו על חיכוך בין בליטה קטנה בתקע לבית השקע ולכן דורש יציקת תקע מדוייקת ולהימנע מהפעלת כוחות מתיחה או סיבוב על הכבל, מה שיכול להיות קצת בעייתי אם יש פיתולים או במרחקים גבוליים והיו לי כבלים שהיו נשלפים בכוחות עצמם מהשקע אם רק הסתכלתי עליהם בצורה עקומה. בסוף פתרתי את הבעיות האלו עם שימוש בכבלים ארוכים יותר או קיצור מרחקים, מעבר לכבלים קואקסיאלים או לטכנולוגיה אחרת כמו USB.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
הבעיה שפה חשפת את עצמך לטכנולוגיות שחייבות כבלים מאוד מאוד איכותיים כדי לזכך את הסאונד.24/11/2020 5:59Catskinner כתב: בסוף פתרתי את הבעיות האלו עם שימוש בכבלים ארוכים יותר או קיצור מרחקים, מעבר לכבלים קואקסיאלים או לטכנולוגיה אחרת כמו USB....
ממליץ לך על אלו, אמנם ברמת כניסה אבל נותנים תמורה טובה:
https://shunyata.com/products/digital-c ... a-usb-new/
https://www.highfidelitycables.com/digi ... ral-helix/
למי שחשוב לו הסאונד כמובן יש טובים יותר.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מאז האירוע הטראומתי שחוויתי עם כבל אודיופילי אמיתי אני מאוד נזהר כי אני לא בטוח שהחתול שלי יצליח לחלץ אותי בפעם הבאה.
בכל מקרה, אם באמת רוצים לשמוע על טיפ אמיתי ושעובד, מגובה במדע וניתן לאימות, אז הרי לפניכם stabilant 22. זה חומר שמשתמשים ממנוממש במשורה וטיפה אחת תספיק להמון. העקרון הוא שיפור מגעים חשמליים ונחשפתי לחומר הזה בשנות ה 80 כאשר לפעמים היה צורך בטיפול יסודי יותר במגעים של לוחות אלקטרוניים, מעבר לסתם השפרצות של contact cleaner ושפשפוף באלכוהול. זה בהחלט יעיל במגעים של קונקטורים של כבלי אודיו - ביחוד באלו של פטיפונים שבהם המתח מאוד נמוך. כמובן שזה לא יעבוד על חיבורים אופטיים אבל מה לעשות, אנחנו חיים בעולם לא מושלם שיש בו מעט מאוד צדק.
בכל מקרה, אם באמת רוצים לשמוע על טיפ אמיתי ושעובד, מגובה במדע וניתן לאימות, אז הרי לפניכם stabilant 22. זה חומר שמשתמשים ממנוממש במשורה וטיפה אחת תספיק להמון. העקרון הוא שיפור מגעים חשמליים ונחשפתי לחומר הזה בשנות ה 80 כאשר לפעמים היה צורך בטיפול יסודי יותר במגעים של לוחות אלקטרוניים, מעבר לסתם השפרצות של contact cleaner ושפשפוף באלכוהול. זה בהחלט יעיל במגעים של קונקטורים של כבלי אודיו - ביחוד באלו של פטיפונים שבהם המתח מאוד נמוך. כמובן שזה לא יעבוד על חיבורים אופטיים אבל מה לעשות, אנחנו חיים בעולם לא מושלם שיש בו מעט מאוד צדק.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.