שאלה לגבי מסכים
-
jingo09
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 16
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
מישהו יכול להסביר למה sony x900h יותר טוב מ q60t?
אני מסתכל עכשיו עוד פעם בביקורות של rtings https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold=0.1
ואני לא מבין למה היא שווה יותר גם אפשר לראות שעם ה local dimming ה q60t יותר טוב אם אני מבין נכון וחוץ מזה היתרון היחיד שקריטי אולי זה ה gradient אבל משום מה בציון הכולל הסוני הרבה יותר טובה
אני מסתכל עכשיו עוד פעם בביקורות של rtings https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold=0.1
ואני לא מבין למה היא שווה יותר גם אפשר לראות שעם ה local dimming ה q60t יותר טוב אם אני מבין נכון וחוץ מזה היתרון היחיד שקריטי אולי זה ה gradient אבל משום מה בציון הכולל הסוני הרבה יותר טובה
כמה דברים מרכזיים:22/11/2020 20:57jingo09 כתב: מישהו יכול להסביר למה sony x900h יותר טוב מ q60t?
ואני לא מבין למה היא שווה יותר גם אפשר לראות שעם ה local dimming ה q60t יותר טוב אם אני מבין נכון וחוץ מזה היתרון היחיד שקריטי אולי זה ה gradient אבל משום מה בציון הכולל הסוני הרבה יותר טובה...
לסוני יש FALD, לסמסונג אין לוקאל דימינג כלל.
לסוני בהירות מקסימלית גבוהה יותר
ולסוני יש פאנל 120Hz לאומת ה-60Hz של סמסונג.
יש עוד כמה, אבל לדעתי אלה המרכזיים שמשפיעים על הציון.
-
jingo09
- חבר שרק התחיל

אבל לא הבנתי מה הפאלד נותן סמסונג - Native Contrast23/11/2020 8:12mdk_25 כתב:כמה דברים מרכזיים:22/11/2020 20:57jingo09 כתב: מישהו יכול להסביר למה sony x900h יותר טוב מ q60t?
ואני לא מבין למה היא שווה יותר גם אפשר לראות שעם ה local dimming ה q60t יותר טוב אם אני מבין נכון וחוץ מזה היתרון היחיד שקריטי אולי זה ה gradient אבל משום מה בציון הכולל הסוני הרבה יותר טובה...
יש עוד כמה, אבל לדעתי אלה המרכזיים שמשפיעים על הציון....
7000 : 1
סוני - 4267 : 1
Contrast with local dimming
4786 : 1
זה עדיין יותר נמוך
האם זה שווה עוד תוספת של 1500 ש"ח ?
נכון, לסמסונג יש ניגודיות טובה יותר.23/11/2020 10:15jingo09 כתב:אבל לא הבנתי מה הפאלד נותן סמסונג - Native Contrast23/11/2020 8:12mdk_25 כתב:
כמה דברים מרכזיים:
יש עוד כמה, אבל לדעתי אלה המרכזיים שמשפיעים על הציון....
זה עדיין יותר נמוך
האם זה שווה עוד תוספת של 1500 ש"ח ?...
וגם אחידות שחורים טובה יותר.
ה-FALD נותן את היכולת לחלקים שונים בסצנה להיות ברמת תאורה שונה.
לסמסונג יש מנגנון שנקרא global dimming. כלומר כל התמונה מוחשכת כדי לקבל שחורים כהים יותר, ואז כל התמונה מתבהרת כדי לקבל את הסצינות המוארות.
תסתכל רגע על הערכים ב-rtings בקטגוריית SDR/HDR peak brightness.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold=0.1
לסוני יש מנעד של בהירויות, בהתאם לאיזה אחוז מהמסך מואר כרגע.
לסמסונג יש 2: מואר לגמרי או חצי חשוך. וזהו.
-
jingo09
- חבר שרק התחיל

אני לא בדיוק מבין בזה אבל HDR לא מעניין אותי.23/11/2020 10:52mdk_25 כתב:נכון, לסמסונג יש ניגודיות טובה יותר.23/11/2020 10:15jingo09 כתב:
אבל לא הבנתי מה הפאלד נותן סמסונג - Native Contrast
זה עדיין יותר נמוך
האם זה שווה עוד תוספת של 1500 ש"ח ?...
וגם אחידות שחורים טובה יותר.
ה-FALD נותן את היכולת לחלקים שונים בסצנה להיות ברמת תאורה שונה.
לסמסונג יש מנגנון שנקרא global dimming. כלומר כל התמונה מוחשכת כדי לקבל שחורים כהים יותר, ואז כל התמונה מתבהרת כדי לקבל את הסצינות המוארות.
תסתכל רגע על הערכים ב-rtings בקטגוריית SDR/HDR peak brightness.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold=0.1
לסוני יש מנעד של בהירויות, בהתאם לאיזה אחוז מהמסך מואר כרגע.
לסמסונג יש 2: מואר לגמרי או חצי חשוך. וזהו....
מעניין אותי למה בשום מקום לא ממליצים על הטלוויזיה הזאת. איזה טלוויזיה אחרת כדאי לקנות בתקציב הזה? כי לשלם עוד 1500 ש"ח על פאלד זה נראה לי מוגזם
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20186
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2608 פעמים
- יצירת קשר:
כי Q60T זה מסך ביניים-מינוס.
FALD מאד משמעותי לאיכות התמונה. רמת ניגודיות של 7000:1 לא מפצה על מה ש-FALD מאפשר.
אמנם הוא מגיע לרמת בהירות קרובה לזו של הסוני ב-SDR, אבל רמת השחורים תהיה נמוכה מאד ביחס למה שתקבל בסוני. ב-HDR הסוני פשוט טובה הרבה יותר, בעיקר בגלל שיש לה FALD, והיא מאפשרת לקבל תמונה עם ניגודיות הרבה יותר טובה.
לסוני פאנל 120HZ ויש לה תמיכה ב-HDMI 2.1, מה שנחמד לאנשים שמעוניינים לחבר מחשב או קונסולה מהדור החדש ולהנות מהיתרונות שהטכנולוגיה הזו מציעה.
אם זה לא מעניין אותך, אז אין שום מניעה בלקנות את ה-Q60T, כל אחד והשיקולים והעדפות שלו.
FALD מאד משמעותי לאיכות התמונה. רמת ניגודיות של 7000:1 לא מפצה על מה ש-FALD מאפשר.
אמנם הוא מגיע לרמת בהירות קרובה לזו של הסוני ב-SDR, אבל רמת השחורים תהיה נמוכה מאד ביחס למה שתקבל בסוני. ב-HDR הסוני פשוט טובה הרבה יותר, בעיקר בגלל שיש לה FALD, והיא מאפשרת לקבל תמונה עם ניגודיות הרבה יותר טובה.
לסוני פאנל 120HZ ויש לה תמיכה ב-HDMI 2.1, מה שנחמד לאנשים שמעוניינים לחבר מחשב או קונסולה מהדור החדש ולהנות מהיתרונות שהטכנולוגיה הזו מציעה.
אם זה לא מעניין אותך, אז אין שום מניעה בלקנות את ה-Q60T, כל אחד והשיקולים והעדפות שלו.
-
jingo09
- חבר שרק התחיל

השאלה היא אם פאלד זה משהו כל כך טוב ששווה לשלם עליו עוד 1500? אין לי מושג מה זה וקצת מטריד אותי שעל הסמסונג הזאת אין המלצות בכלל23/11/2020 12:09TheCoolest כתב: כי Q60T זה מסך ביניים-מינוס.
אם זה לא מעניין אותך, אז אין שום מניעה בלקנות את ה-Q60T, כל אחד והשיקולים והעדפות שלו....
טלוויזיה עם פאלד בתאכלס יש את U7QF/U8QF השאלה היא אם הם טובות ואיכותיות?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
שווה זה יחסי. לדעתי כן.
לא יודע בנוגע להייסנס, בד"כ הטלוויזיות שלהם סבירות.
לא יודע בנוגע להייסנס, בד"כ הטלוויזיות שלהם סבירות.
-
jingo09
- חבר שרק התחיל

הבנתי23/11/2020 12:24TheCoolest כתב: שווה זה יחסי. לדעתי כן.
לא יודע בנוגע להייסנס, בד"כ הטלוויזיות שלהם סבירות....
זה נכון שהאורך חיים של qled קצר יותר מ led אני חושב שקראתי על זה פעם
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא, שניהם מסכי LED.
הסיבה שאין כל כך המלצות על הטלויזיה הזאת, לדעתי כי היא פחות פופולרית (היא ה-QLED הכי בסיסית השנה) בגלל שאין לה value-for-money טוב במיוחד.23/11/2020 12:12jingo09 כתב: השאלה היא אם פאלד זה משהו כל כך טוב ששווה לשלם עליו עוד 1500? אין לי מושג מה זה וקצת מטריד אותי שעל הסמסונג הזאת אין המלצות בכלל
טלוויזיה עם פאלד בתאכלס יש את U7QF/U8QF השאלה היא אם הם טובות ואיכותיות?...
אין לי סטטיסטיקה מלאה, אבל לפי מה שאני רואה באתר, אם להסתכל על הדגמים של סמסונג, אז אנשים לרוב מתעניינים בדגמים:
1. TU7100 - מי שמחפש הכי זול
2. TU8500 - מי שמחפש משהו זול, אבל עם יכולות מעבר לבסיסית
3. Q80T - מי שמחפש תמורה טובה לכסף
4. Q90T/Q95T - מי שמחפש הכי טוב לא משנה מה המחיר
הדגמים האחרים (TU8000, Q70T, Q60T) לא נכנסים לאף אחת מהקטגוריות, לכן אנשים פחות מתעניינים בהם.
-
jingo09
- חבר שרק התחיל

הבדל של 300 שקל בין ה 8500 ל Q60 באמת עדיף ה 8500?23/11/2020 15:01mdk_25 כתב:הסיבה שאין כל כך המלצות על הטלויזיה הזאת, לדעתי כי היא פחות פופולרית (היא ה-QLED הכי בסיסית השנה) בגלל שאין לה value-for-money טוב במיוחד.23/11/2020 12:12jingo09 כתב: השאלה היא אם פאלד זה משהו כל כך טוב ששווה לשלם עליו עוד 1500? אין לי מושג מה זה וקצת מטריד אותי שעל הסמסונג הזאת אין המלצות בכלל
טלוויזיה עם פאלד בתאכלס יש את U7QF/U8QF השאלה היא אם הם טובות ואיכותיות?...
אין לי סטטיסטיקה מלאה, אבל לפי מה שאני רואה באתר, אם להסתכל על הדגמים של סמסונג, אז אנשים לרוב מתעניינים בדגמים:
1. TU7100 - מי שמחפש הכי זול
2. TU8500 - מי שמחפש משהו זול, אבל עם יכולות מעבר לבסיסית
3. Q80T - מי שמחפש תמורה טובה לכסף
4. Q90T/Q95T - מי שמחפש הכי טוב לא משנה מה המחיר
הדגמים האחרים (TU8000, Q70T, Q60T) לא נכנסים לאף אחת מהקטגוריות, לכן אנשים פחות מתעניינים בהם....
מהשוואה של rtings על הדגם מ 2018 (ידוע שסמסונג עושה דגמים פחות טובים כל שנה) נראה שלא
וממה שהבנתי הדגם של השנה הזאת אין local dimming