המלצות לרמקולים סראונד וסנטר
-
CampofMusic
-
- חבר פעיל

- תגובות: 73
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
אהלן, אני אחרי קנייה של Oled CX 65 עם רמקולי q acoustics 3030i שהולך להיות הסטריאו שלי עם סאב SVS SB 2000 ורסיבר החדש של ימאהה yamaha rx-v6a,
כרגע הדברים לא מסודרים בקיר והטלוויזיה והסאב לא הגיעו עדיין כנל הרסיבר, אני שוקל אחרי שאני אתקין הכל בצורה מסודרת לקנות גם סראונד ואולי סנטר,
אני לא רוצה להשקיע יותר מידי עד 2000 שקל שלושתם שנותנים תמורה למחיר(2 רמקולים אחוריים ואחד קדמי) למרות שחבר הסביר לי שרמקול סנטר הוא נותן הרבה פחות אפקטים והוא לא חובה לעומת 2 רמקולים אחוריים.
אני אציין שאני הולך להיות במרחק של 3 מטר מהטלוויזיה ואין לי בעיה גם יד 2.
המלצות?
כרגע הדברים לא מסודרים בקיר והטלוויזיה והסאב לא הגיעו עדיין כנל הרסיבר, אני שוקל אחרי שאני אתקין הכל בצורה מסודרת לקנות גם סראונד ואולי סנטר,
אני לא רוצה להשקיע יותר מידי עד 2000 שקל שלושתם שנותנים תמורה למחיר(2 רמקולים אחוריים ואחד קדמי) למרות שחבר הסביר לי שרמקול סנטר הוא נותן הרבה פחות אפקטים והוא לא חובה לעומת 2 רמקולים אחוריים.
המלצות?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10917
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אתה מדבר על צפייה בסרטים?22/11/2020 0:09CampofMusic כתב: ... למרות שחבר הסביר לי שרמקול סנטר הוא נותן הרבה פחות אפקטים והוא לא חובה לעומת 2 רמקולים אחוריים....
בסרטים, הסנטר מכיל כ- 70% מפס הקול בסרט.
רוב מוחלט של הדיאלוגים וחלק מהאפקטים הקוליים מגיעים מהסנטר.
עבור הרבה בעלי מערכות, הסנטר נחשב לרמקול הכי חשוב במערכת, ולכן בד"כ גם הרמקול הכי יקר במערכת.
בסוראונדים יש בצורה משמעותית הרבה פחות תוכן, מאשר יש בכל רמקול קדמי, ולכן האמירה של החבר שלך לא ממש מסתדרת עם המציאות.
אם כבר בחרת את הקדמיים האלו, למה לא לקחת את הסנטר 3090?
האמירה של החבר דווקא מסתדרת מעולה כי כשאין רמקול סנטר הצלילים שלו עוברים לשני הרמקולים הקדמיים. זה לא שאם אין לך סנטר אז לא תשמע 70% מהסרט. האחוריים כן מוסיפים משהו שאתה לא מקבל ממקום אחר.22/11/2020 2:05Amir64 כתב:אתה מדבר על צפייה בסרטים?22/11/2020 0:09CampofMusic כתב: ... למרות שחבר הסביר לי שרמקול סנטר הוא נותן הרבה פחות אפקטים והוא לא חובה לעומת 2 רמקולים אחוריים....
בסרטים, הסנטר מכיל כ- 70% מפס הקול בסרט.
רוב מוחלט של הדיאלוגים וחלק מהאפקטים הקוליים מגיעים מהסנטר.
עבור הרבה בעלי מערכות, הסנטר נחשב לרמקול הכי חשוב במערכת, ולכן בד"כ גם הרמקול הכי יקר במערכת.
בסוראונדים יש בצורה משמעותית הרבה פחות תוכן, מאשר יש בכל רמקול קדמי, ולכן האמירה של החבר שלך לא ממש מסתדרת עם המציאות....
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8259
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
יסתדר מצויין עם22/11/2020 0:09CampofMusic כתב: אהלן, אני אחרי קנייה של Oled CX 65 עם רמקולי q acoustics 3030i שהולך להיות הסטריאו שלי עם סאב SVS SB 2000 ורסיבר החדש של ימאהה yamaha rx-v6a,
המלצות?...
https://www.fuse.co.il/product/q-acoust ... 588bacf0da
וזה:
או אם אתה רוצה משהו פחות בולט אז אלו גם יספיקו:
בזמנו מצאתי זוג כאלו במחיר מצויין באחד האמאזונים (לא זוכר איזה).
ואז אתה מקבל את הדיאלוגים מעורבבים עם המוזיקה והאפקטים הקידמיים, שזה לא נורא, אבל עם סנטר יש לך אפשרות לשלוט בניפרד על הווליום של הדיאלוגים. למי שמתקשה לשמוע בצורה ברורה את הדיאלוגים זו יכולה להיות בעיה כי הגברה של L/R תגביר גם את שאר האלמנטים הקדמיים.22/11/2020 8:03BarryG כתב: האמירה של החבר דווקא מסתדרת מעולה כי כשאין רמקול סנטר הצלילים שלו עוברים לשני הרמקולים הקדמיים. זה לא שאם אין לך סנטר אז לא תשמע 70% מהסרט. האחוריים כן מוסיפים משהו שאתה לא מקבל ממקום אחר....
החסרון המרכזי של ה3090 הוא שהוא רמקול קטן עם דרייברים קטנים ויכול להשמע קצת דק.
-
CampofMusic
-
- חבר פעיל

חברים מה אתם חושבים על ה sp2 של מוראל כרמקולים אחוריים? מצאתי אחד שמוכר לי היום ב 900
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
אני מצטרף להמלצה שהסנטר חשוב יותר מהסראונד.
טוב שיהיה דומה לשני הקדמיים (אם אפשר אותו יצרן או אותה סידרה).
לא חובה שיהיה סנטר "שוכב" (כלומר אתה יכול לקנות במקום זוג קדמיים, שלושה ושאחד יהיה סנטר)
טוב שיהיה דומה לשני הקדמיים (אם אפשר אותו יצרן או אותה סידרה).
לא חובה שיהיה סנטר "שוכב" (כלומר אתה יכול לקנות במקום זוג קדמיים, שלושה ושאחד יהיה סנטר)
-
CampofMusic
-
- חבר פעיל

אנסה לדבר עם פיוז לנסות להשיג את ה 3020i והסנטר במחיר 2000, למרות שאת זה נראלי אנסה אחרי שאקבל את כל הדברים שלי,22/11/2020 10:21integral כתב:יסתדר מצויין עם22/11/2020 0:09CampofMusic כתב: אהלן, אני אחרי קנייה של Oled CX 65 עם רמקולי q acoustics 3030i שהולך להיות הסטריאו שלי עם סאב SVS SB 2000 ורסיבר החדש של ימאהה yamaha rx-v6a,
המלצות?...
וזה:
או אם אתה רוצה משהו פחות בולט אז אלו גם יספיקו:
בזמנו מצאתי זוג כאלו במחיר מצויין באחד האמאזונים (לא זוכר איזה)....
אגב סתם שאלה, אם אני שם את הטלוויזיה על הקיר איפה בדיוק אני אוכל להשיג את הסנטר?
- Amir64
-
- גורו

כשאין סנטר ברור שפס הקול המיועד לו מחולק לשני הקדמיים.22/11/2020 8:03BarryG כתב:האמירה של החבר דווקא מסתדרת מעולה כי כשאין רמקול סנטר הצלילים שלו עוברים לשני הרמקולים הקדמיים. זה לא שאם אין לך סנטר אז לא תשמע 70% מהסרט. האחוריים כן מוסיפים משהו שאתה לא מקבל ממקום אחר.......
ברוב המקרים זה פחות טוב מסנטר ממשי, במיוחד אם אתה לא צופה יחיד שיושב ישר מול הטלויזיה.
גם אם יש לך רק זוג סטריאו בלבד, הצלילים של הסוראונדים לא הולכים לאיבוד, ומנוגנים מהקדמיים.
אם השיקול הוא או סנטר טוב או זוג סוראונדים במקומו, לדעתי עדיף הסנטר הטוב.
- Amir64
-
- גורו

לי יש SP2 כסוראונדים, במערכת הרבה יותר טובה משלך, ואני מסתדר עם זה.22/11/2020 14:16CampofMusic כתב: חברים מה אתם חושבים על ה sp2 של מוראל כרמקולים אחוריים? מצאתי אחד שמוכר לי היום ב 900...
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
הייתי לוקח את הסנטר של הסדרה.
וכפי שכתבו קודמיי יש לא מעט סאונד שעובר ממנו (מעבר לתאימות בעיצוב).
לגבי הסראונד, לא חושב ש-900 שקל זה המחירון שלהם ביד שנייה כיום.
מציע לך לבחון את אחד מהדגמים הללו של פולק אודיו. באחד תקבל עודף מ-900 ובשני תצטרך להוסיף קצת.
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 0#p3126160
לטעמי אלו אופציות טובות יותר מהמורל.
תבדוק.
בהצלחה ותתחדש.. !!
וכפי שכתבו קודמיי יש לא מעט סאונד שעובר ממנו (מעבר לתאימות בעיצוב).
לגבי הסראונד, לא חושב ש-900 שקל זה המחירון שלהם ביד שנייה כיום.
מציע לך לבחון את אחד מהדגמים הללו של פולק אודיו. באחד תקבל עודף מ-900 ובשני תצטרך להוסיף קצת.
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 0#p3126160
לטעמי אלו אופציות טובות יותר מהמורל.
תבדוק.
בהצלחה ותתחדש.. !!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8259
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
ה 3010i טובים לדעתי מהפולק וגם מהמורל שעם כל הכבוד עדיין מצייתים לחוקי הפיזיקה, מתאימים לך ועולים דומה. גם הקפיצה ל 3020i קטנה (למרות שאני חושב שאין בהם צורך לסראונד). סביר מאוד שהמחיר באתר הוא לא המחיר הסופי.