בעיה במיקום סט רמקולים 5.1

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389

שליחה

שלום לכולם,
עברנו לבית חדש ויש לי כמה התלבטויות לגבי התקנה של סט רמקולים 5.1.
כרגע ברשותי סט רמקולים סטליטיים Tannoy TFX 5.1, מתכנן להחליף בקרוב לסט רמקולים מדפיים איכותיים.
  • לגבי הרמקולים הקדמיים, כמו שניתן לראות בתמונה מס' 1, יש לי זוג חלונות משני צידי הטלוויזיה, ולכן אני יכול להתקין את הרמקולים במרחק 4.5 מטר או 1.95 מטר אחד מהשני, מה עדיף? כאשר מבחינה אסתטית אני מעדיף אותם במרחק 4.5 מטר.
    (אגב, באיזה גובה מעל הרצפה כדאי להתקין אותם?)
Salon Front1.jpg
  • אין לי קירות בצדדים ולכן אתקין את הזוג הנוסף כזוג רמקולים אחוריים, הבעיה היא שאין לי קיר אחורי אלא רק הנמכת גבס של המזגן בגובה 2.44 מטר מעל הרצפה. עד כמה זה נורא להתקין את הרמקולים כ"כ גבוה? איזה זווית אני צריך לתת להם לכיוון הרצפה?
    ראו תמונה מס' 2 ו-3
חוץ מזה, סה"כ מדובר על סלון די גדול, עד כמה אצליח להנות מרמקולים סטליטיים?
תודה על העזרה :)
Salon Back.jpg
Speakers Setup Crop.png
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469

שליחה

יכול לשים סטנדים לסראונדים מצידי הספה?

Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

21/11/2020 15:45  
Avi_Dagan כתב:
יכול לשים סטנדים לסראונדים מצידי הספה?
...
לצערי לא רואה את זה קורה, גם לא יעבור את מבחן האשה, וגם 3 ילדים קטנים בבית, זה ישבר תוך שבוע.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תארתי לעצמי. מה המרחק מהקיר עם ההנמכה לספה? את הקדמיים אתה מתכוון לתלות או שסטנדים במקום הזה באים בחשבון?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

מקדימה אין בעיה . איפה המגבר יהיה ..... בוא נגיד על המזנון . נשאר לך להעביר את הכבלים לרמקולים האחוריים בתוך פלסטיק מרובע במידה הכי קטנה לכיוון אחורה שם צמוד לקיר העליון אם התקרה . אלא אם אתה רוצה להתחיל להרים בלטות . לא נראה לי שזה מה שאתה תעשה .
Sony 1040
Monitor mass

Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

21/11/2020 16:03  
Avi_Dagan כתב:
תארתי לעצמי. מה המרחק מהקיר עם ההנמכה לספה? את הקדמיים אתה מתכוון לתלות או שסטנדים במקום הזה באים בחשבון?
...
הספה נמצאת בערך 45 ס"מ מקדימה להנמכה (כלומר הספה קרובה יותר לטלוויזיה בערך ב-45 ס"מ מאשר הנמכת הגבס)
את הקדמיים אני מתכנן לתלות - כמו באחוריים, גם בקדמיים, כל מה שבהישג יד של הילדים מושמד.
אם אני תולה את האחוריים על הנמכת הגבס, כלומר בגובה 2.44 מטר מעל הרצפה, אני צריך לתת להם זווית לכיוון הרצפה?
21/11/2020 18:09  
עופרפולק כתב:
מקדימה אין בעיה . איפה המגבר יהיה ..... בוא נגיד על המזנון . נשאר לך להעביר את הכבלים לרמקולים האחוריים בתוך פלסטיק מרובע במידה הכי קטנה לכיוון אחורה שם צמוד לקיר העליון אם התקרה . אלא אם אתה רוצה להתחיל להרים בלטות . לא נראה לי שזה מה שאתה תעשה .
...
כשאתה אומר שמקדימה אין בעיה, אתה אומר שמרחק של 4.5 מטר בין זוג סטליטיים יתמודד עם המרחק?

לגבי המגבר והכבלים, אמנם לא שאלתי על זה בכלל, כי יש פתרון להכל אבל לפרוטוקול:
המגבר כבר נמצא בתוך המזנון.
גם העברת כבלים לקדמי זה לא בעיה, יש לי כבר פתרון פשוט.
כבלים לרמקולים האחוריים כבר יש, עוברים בתעלות, לא צריך להרים שום בלטות

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

אהה יופי תעלות לאחורה ... בסדר
Sony 1040
Monitor mass

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

22/11/2020 0:35  
Avishay1 כתב:
הספה נמצאת בערך 45 ס"מ מקדימה להנמכה (כלומר הספה קרובה יותר לטלוויזיה בערך ב-45 ס"מ מאשר הנמכת הגבס)
את הקדמיים אני מתכנן לתלות - כמו באחוריים, גם בקדמיים, כל מה שבהישג יד של הילדים מושמד.
אם אני תולה את האחוריים על הנמכת הגבס, כלומר בגובה 2.44 מטר מעל הרצפה, אני צריך לתת להם זווית לכיוון הרצפה?

כשאתה אומר שמקדימה אין בעיה, אתה אומר שמרחק של 4.5 מטר בין זוג סטליטיים יתמודד עם המרחק?

...
לא יודע לגבי ה4.5 מטר. אם אתה תולה את הקדמיים תדאג שלא יהיו גבוהים מידי וגם שתהייה להם אפשרות לזוויות. העקרון הבסיסי הוא שהטוויטר יהיה פחות או יותר בגובה האוזניים של היושבים ויש רמקולים שעובדים טוב יותר עם הטייה פנימה. זה לא אומר בהכרח שכל סידור אחר יהיה זוועה, אבל כדאי שתהיה לך את האופציה לשחק עם זה.
לגבי האחוריים, בגובה כזה נראה לי שצריך זווית כלפי מטה, כדי יוכלו לפנות לכיוון הכללי של היושבים ולא לקיר של הטלוויזיה. יש לך כבר את הרמקולים האחוריים? כדאי לוודא שהגבס יכול לשאת את המשקל שלהם.
איזה רסיבר יש לך? הרבה מהרסיברים ק"ב מאוד מתחממים וכדאי שיהיה איוורור נאות אם הם סגורים בתוך ארונית. יש כל מיני פתרונות לזה כמו מאווררים. אני רואה שיש חריצים בארונית מקדימה, האם האחורה שלה פתוח או סגור?

Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

22/11/2020 8:16  
Avi_Dagan כתב:
22/11/2020 0:35  
Avishay1 כתב:

...
לא יודע לגבי ה4.5 מטר. אם אתה תולה את הקדמיים תדאג שלא יהיו גבוהים מידי וגם שתהייה להם אפשרות לזוויות. העקרון הבסיסי הוא שהטוויטר יהיה פחות או יותר בגובה האוזניים של היושבים ויש רמקולים שעובדים טוב יותר עם הטייה פנימה. זה לא אומר בהכרח שכל סידור אחר יהיה זוועה, אבל כדאי שתהיה לך את האופציה לשחק עם זה.
לגבי האחוריים, בגובה כזה נראה לי שצריך זווית כלפי מטה, כדי יוכלו לפנות לכיוון הכללי של היושבים ולא לקיר של הטלוויזיה. יש לך כבר את הרמקולים האחוריים? כדאי לוודא שהגבס יכול לשאת את המשקל שלהם.
איזה רסיבר יש לך? הרבה מהרסיברים ק"ב מאוד מתחממים וכדאי שיהיה איוורור נאות אם הם סגורים בתוך ארונית. יש כל מיני פתרונות לזה כמו מאווררים. אני רואה שיש חריצים בארונית מקדימה, האם האחורה שלה פתוח או סגור?
...
גם בקדמיים וגם באחוריים יש אפשרות לזווית ימינה-שמאלה, אין אפשרות לזווית מעלה-מטה.
אני רואה בגוגל די הרבה שרטוטים דומים לשרטוט להלן, עם אותן זוויות - אם זה ככה, אני בטווח הזוויות התקין מבחינת ימין-שמאל גם בקדמיים וגם באחוריים, רק כנראה קצת גבוה מדי ברמקולים האחוריים.
5.1 Setup.png
לגבי האחוריים, הנמכת הגבס כבר החזיקה רמקולים מדפיים של הדייר הקודם, מאמין שתעמוד בסטאליטיים הקטנים שלי, בכל מקרה אשתמש בברגים מיוחדים לגבס.
לגבי אוורור לרסיבר, קניתי לפני כמה שנים באמזון מאווררים מיוחדים למזנון שמקבלים טריגר USB מהרסיבר, עובדים כשהוא עובד, אין לי תמונה טובה, אבל בתמונה פה זה מהמזנון הישן בבית הישן, המאוורר מסומן בחץ אדום.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אולי כדאי אז לקנות מתקן תלייה עם אפשרות לזווית. באיזה גובה יהיו הקדמיים?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

מצטרף להמלצה שצריכה להיות זווית לכיוון מקום הישיבה (כלומר הטייה מעלה מטה).
במידה ולא תהיה הסאונד לא יגיע מאיפה שהוא אמור להגיע.
לגבי הקדמיים 4.5 מטר נראה לי מפתח רחב מדיי לסטליטים, אבל יכול להיות זה יהיה בסדר.
פשוט תצטרך לתת להם זווית חדה יותר פנימה לכיוון עמדת ההאזנה.
לשדרג תמיד אפשר.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”