עזרה בבחירת טלויזיה לזוג קשישים שצופים בעיקר בתוכניות בטלויזיה בכבלים(יס,הוט) מרוסיה
-
GeulaSchwartz
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 0
אשמח לעזרה בבחירת טלויזיה אמינה ואיכותית לזוג קשישים. היא נדרשת להיות מותאמת לצפייה בשידורי הכבלים של יס/הוט (בעיקר שידורים מהטלוויזיה הרוסית).
היא תהיה מופעלת לאורך כל שעות היממה וצריכה להיות איכותית בשמע ,בחדות ,בהירות ובזוויות הצפייה .
הטלויזיה הקודמת שלהם היתה של סוני שהחזיקה מעל לעשור -כך נדרש גם מהטלוויזיה הבאה.
לכן הם מוכנים להשקיע גם בסביבות טווח מחירים של 7000-8500 ש"ח. האם לאור הנתונים שהצגתי מתאים להם יותר טלויזיות סוני או סמסונג?
גודל המסך הוא 65
בנתיים חקרתי על הדגמים של סוני 950h שנשמע פוטנציאל טוב אך לא ברור איך הוא בצפייה בכבלים לעומת טלויזיות של סמסונג כמו דגםq80t או q95t. לא מבינה בכלל בנושא ואשמח לעזרה והכוונה בקנייה. תודה
היא תהיה מופעלת לאורך כל שעות היממה וצריכה להיות איכותית בשמע ,בחדות ,בהירות ובזוויות הצפייה .
הטלויזיה הקודמת שלהם היתה של סוני שהחזיקה מעל לעשור -כך נדרש גם מהטלוויזיה הבאה.
לכן הם מוכנים להשקיע גם בסביבות טווח מחירים של 7000-8500 ש"ח. האם לאור הנתונים שהצגתי מתאים להם יותר טלויזיות סוני או סמסונג?
גודל המסך הוא 65
בנתיים חקרתי על הדגמים של סוני 950h שנשמע פוטנציאל טוב אך לא ברור איך הוא בצפייה בכבלים לעומת טלויזיות של סמסונג כמו דגםq80t או q95t. לא מבינה בכלל בנושא ואשמח לעזרה והכוונה בקנייה. תודה
נערך לאחרונה על ידי GeulaSchwartz ב 21/11/2020 14:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני אמנם משוחד (בעלים של אחד כזה) אבל לדעתי הסוני XH95 עונה בצורה הטובה ביותר על הצרכים של הזוג. למה?
1. זה הדגם LCD הטוב ביותר שאפשר להשיג ב upscaling, מה שאומר שהוא עושה עבודה טובה ככל הניתן בלהציג תוכן באיכות נמוכה כגון הוט או יס.
2. טלויזיה מאוד בהירה, גם בתכנים "רגילים" כגון הוט ויס. וכן בתכנים איכותיים יותר כמו HDR.
3. יש לדגם הזה שכבה המאפשרת צפיה בזווית בלי לפגוע יותר מידי בתמונה. אני ארחתי זוג לסרט, כולם ראו מצויין ואני ישבתי מימין למרכז וראיתי נפלא.
4.קשה למצוא טלויזיה בגודל הזה עם סאונד יותר טוב. לזוג שצופה בכבלים ולא מעניין אותו סאונד איכותי זה יעשה עבודה נהדרת.
5. סוני ידועה בזכות בקרת איכות מאוד טובה. טלוויזיות שלהם מחזיקות מעמד אבל אף אחד לא יכול להבטיח לך 10 שנים של שירות בטח אם היא דולקת כל היום.
אם הם קונים את הדגם הזה אני ממליץ בחום להשתמש בנטפליקס, יש שם המון תכנים עם כתוביות ברוסית. חבל לבזבז טלויזיה איכותית על רק הוט או יס.
באיזה מרחק הם יושבים מהמסך? עבור איכות תמונה טובה מהוט ויס הייתי אומר שכדאי שהמרחק יהיה בסביבות 2.5 מטר. פחות מזה והתמונה תהיה פחות חדה.
בהצלחה.
1. זה הדגם LCD הטוב ביותר שאפשר להשיג ב upscaling, מה שאומר שהוא עושה עבודה טובה ככל הניתן בלהציג תוכן באיכות נמוכה כגון הוט או יס.
2. טלויזיה מאוד בהירה, גם בתכנים "רגילים" כגון הוט ויס. וכן בתכנים איכותיים יותר כמו HDR.
3. יש לדגם הזה שכבה המאפשרת צפיה בזווית בלי לפגוע יותר מידי בתמונה. אני ארחתי זוג לסרט, כולם ראו מצויין ואני ישבתי מימין למרכז וראיתי נפלא.
4.קשה למצוא טלויזיה בגודל הזה עם סאונד יותר טוב. לזוג שצופה בכבלים ולא מעניין אותו סאונד איכותי זה יעשה עבודה נהדרת.
5. סוני ידועה בזכות בקרת איכות מאוד טובה. טלוויזיות שלהם מחזיקות מעמד אבל אף אחד לא יכול להבטיח לך 10 שנים של שירות בטח אם היא דולקת כל היום.
אם הם קונים את הדגם הזה אני ממליץ בחום להשתמש בנטפליקס, יש שם המון תכנים עם כתוביות ברוסית. חבל לבזבז טלויזיה איכותית על רק הוט או יס.
באיזה מרחק הם יושבים מהמסך? עבור איכות תמונה טובה מהוט ויס הייתי אומר שכדאי שהמרחק יהיה בסביבות 2.5 מטר. פחות מזה והתמונה תהיה פחות חדה.
בהצלחה.
האמת היא שבהתחלה זה קצת הצחיק אותי...21/11/2020 13:23GeulaSchwartz כתב: אשמח לעזרה בבחירת טלויזיה אמינה ואיכותית לזוג קשישים. היא נדרשת להיות מותאמת לצפייה בשידורי הכבלים של יס/הוט (בעיקר שידורים מהטלוויזיה הרוסית)....
הרי בסופו של דבר מה זה משנה אם זה שידורי טלויזיה רוסית או לא?!
אבל חשבתי על זה שוב, ודווקא יש לזה משמעות.
שידורי הטלויזיה ברוסית ביס/הוט מגיעים מאיכות מאוד מאוד נמוכה.
זה מתבטא גם באיכות תמונה גרועה וגם באיכות קול מתחת לכל ביקורת (כשצופים חייבים לשים עוצמת שמע גבוהה במיוחד כדי להבין מה אומרים שם).
מש שמביא אותי ל-2 עצות שאני יכול לתת מעבר לטלויזיה:
א. כדאי לשקול במקום יס\הוט לנסות אופציות אונליין שקיימות לקבלת שידורים ברוסית. ייתכן ויש שם איכות תמונה/קול טובים יותר.
ב. כדאי לשקול סאונדבר טוב בנוסף לטלויזיה. גם ישפר את איכות הסאונד, וגם יאפשר עוצמת קול חזקה יותר.
-
GeulaSchwartz
- חבר שרק התחיל

תודה רבה! עזרת מאוד
21/11/2020 13:58Yuvalfrr כתב: אני אמנם משוחד (בעלים של אחד כזה) אבל לדעתי הסוני XH95 עונה בצורה הטובה ביותר על הצרכים של הזוג. למה?
בהצלחה....
-
GeulaSchwartz
- חבר שרק התחיל

מסכימה איתך לגבי איכות הצפייה בערוצים הרוסיים באמצעות הכבלים ומכאן החשש. אבל השאלה אם האופציה של האונליין אמינה מספיק ?
כרגע אין עדיין סיבים אצלם בבניין האם אופציה של חיבור lan תאפשר צפייה טובה ?
כרגע ממה שהבנתי רק לפרטנר יש ערוצי טלויזיה ברוסית ברשת.
21/11/2020 14:09mdk_25 כתב:האמת היא שבהתחלה זה קצת הצחיק אותי...21/11/2020 13:23GeulaSchwartz כתב: אשמח לעזרה בבחירת טלויזיה אמינה ואיכותית לזוג קשישים. היא נדרשת להיות מותאמת לצפייה בשידורי הכבלים של יס/הוט (בעיקר שידורים מהטלוויזיה הרוסית)....
זה מתבטא גם באיכות תמונה גרועה וגם באיכות קול מתחת לכל ביקורת (כשצופים חייבים לשים עוצמת שמע גבוהה במיוחד כדי להבין מה אומרים שם).
א. כדאי לשקול במקום יס\הוט לנסות אופציות אונליין שקיימות לקבלת שידורים ברוסית. ייתכן ויש שם איכות תמונה/קול טובים יותר.
ב. כדאי לשקול סאונדבר טוב בנוסף לטלויזיה. גם ישפר את איכות הסאונד, וגם יאפשר עוצמת קול חזקה יותר....
אני לא יודע להגיד לגבי איכות השידורים הכללית באופציות השונות - לא יצא לי אישית להשתמש.21/11/2020 14:22GeulaSchwartz כתב: מסכימה איתך לגבי איכות הצפייה בערוצים הרוסיים באמצעות הכבלים ומכאן החשש. אבל השאלה אם האופציה של האונליין אמינה מספיק ?
כרגע ממה שהבנתי רק לפרטנר יש ערוצי טלויזיה ברוסית ברשת....
לגבי מהירות חיבור, אז ממש לא צריך סיבים אופטיים.
מהירות של 50 מגה לשניה תספיק בהחלט לכל אופציה של צפיה אונליין.
כנראה הרבה פחות אפילו...
איזו מהירות יש לאינטרנט של הזוג? כנראה לפחות 40 מגה. אני לצערי רק עם 40 מגה בשל מגבלות תשתית והכל עובד מצויין. אני לא מתכוון לשידורים מקומיים באינטרנט במקום כבלים או לוויין, להיפך לדעתי עדיף להם להשאר עם השידורים בצורה הנוכחית שהם מכירים ויודעים לתפעל. התכוונתי לנטפליקס, שדרכו אפשר לצרוך המון תכנים באיכות יחסית גבוהה. יש הרבה סרטים וסדרות עם תרגום מובנה לרוסית. לגבי האיכות הכבלים, הם יראו מצויין כל עוד יש מספיק מרחק ביניהם לבין המסך.21/11/2020 14:22GeulaSchwartz כתב: מסכימה איתך לגבי איכות הצפייה בערוצים הרוסיים באמצעות הכבלים ומכאן החשש. אבל השאלה אם האופציה של האונליין אמינה מספיק ?
21/11/2020 14:09mdk_25 כתב:
האמת היא שבהתחלה זה קצת הצחיק אותי...
ב. כדאי לשקול סאונדבר טוב בנוסף לטלויזיה. גם ישפר את איכות הסאונד, וגם יאפשר עוצמת קול חזקה יותר.......
עריכה: עכשיו שמתי לב אצלי ב YES שהאיכות שידור בערוץ 9 היא מזעזעת. אני לא יודע איזה ערוצים נוספים יש ברוסית, אולי הערוצים הזרים איכותיים יותר. אבל אם איכות הצפיה תהיה כמו ערוץ 9 אין שום סיבה שבעולם להשקיע בטלויזיה 7000 שח.
-
GeulaSchwartz
- חבר שרק התחיל

השאלה אם המעבד של סוני לא משפר את איכות הצפייה באותם ערוצי כבלים? כלומר אם אתה מתאר שהאיכות מזעזעת בטלוויזיה של 7000 ש"ח מהי חווית הצםייה בטלויזיות פחות איכותיות?21/11/2020 14:56Yuvalfrr כתב:איזו מהירות יש לאינטרנט של הזוג? כנראה לפחות 40 מגה. אני לצערי רק עם 40 מגה בשל מגבלות תשתית והכל עובד מצויין. אני לא מתכוון לשידורים מקומיים באינטרנט במקום כבלים או לוויין, להיפך לדעתי עדיף להם להשאר עם השידורים בצורה הנוכחית שהם מכירים ויודעים לתפעל. התכוונתי לנטפליקס, שדרכו אפשר לצרוך המון תכנים באיכות יחסית גבוהה. יש הרבה סרטים וסדרות עם תרגום מובנה לרוסית. לגבי האיכות הכבלים, הם יראו מצויין כל עוד יש מספיק מרחק ביניהם לבין המסך.21/11/2020 14:22GeulaSchwartz כתב: מסכימה איתך לגבי איכות הצפייה בערוצים הרוסיים באמצעות הכבלים ומכאן החשש. אבל השאלה אם האופציה של האונליין אמינה מספיק ?
...
עריכה: עכשיו שמתי לב אצלי ב YES שהאיכות שידור בערוץ 9 היא מזעזעת. אני לא יודע איזה ערוצים נוספים יש ברוסית, אולי הערוצים הזרים איכותיים יותר. אבל אם איכות הצפיה תהיה כמו ערוץ 9 אין שום סיבה שבעולם להשקיע בטלויזיה 7000 שח....
הם עד היום צפו בכבלים בטלויזיה איכותית מאוד של סוני (מעבד bravia) מהסדרות הישנות (לא דגמי הסמארט).
בהמלצתך אני אלמד אותם להשתמש גם באופציות כמו נטפליקס ויוטויוב , אך עדיין לא ברור אם שידורי אונליין של הערוצים בשפה הרוסית עדיפים על שידורי הכבלים .
אשמח למענה אם מישהו מכיר והתנסה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20187
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2610 פעמים
- יצירת קשר:
אני משתמש ב-edem.tv, אני מסתדר עם זה אחלה, אבל אני לא בטוח אם זה משהו שממש יתאים לזוג קשיש. אבל איכות הערוצים ב-HD דווקא נראים לא רע, אבל זה משתנה מערוץ לערוץ.
הערוצים הראשיים נראים טוב מאד, ערוצי מדע, קצת פחות אבל עדיין סביר. קשה לי להשוות לאיכות השידורים ביס\הוט כי אני לא משתמש בשירותים שלהם כבר יותר מ-4 שנים.
בנוגע לאיכות האודיו, אני חושב שזה עניין של התכנים עצמם ולפעמים יש איתם בעיות ובקושי אפשר לשמוע מה אומרים בסרט\סדרה. שוב, לא ממש קשור למקור השידור, זה היה אותו דבר גם ביס\הוט.
הערוצים הראשיים נראים טוב מאד, ערוצי מדע, קצת פחות אבל עדיין סביר. קשה לי להשוות לאיכות השידורים ביס\הוט כי אני לא משתמש בשירותים שלהם כבר יותר מ-4 שנים.
בנוגע לאיכות האודיו, אני חושב שזה עניין של התכנים עצמם ולפעמים יש איתם בעיות ובקושי אפשר לשמוע מה אומרים בסרט\סדרה. שוב, לא ממש קשור למקור השידור, זה היה אותו דבר גם ביס\הוט.
מצטער שאיני נושא בשורות טובות אבל בדקתי מספר ערוצים ברוסית ב YES והאיכות זהה לערוץ 9 ואף נמוכה יותר.21/11/2020 15:36GeulaSchwartz כתב:השאלה אם המעבד של סוני לא משפר את איכות הצפייה באותם ערוצי כבלים? כלומר אם אתה מתאר שהאיכות מזעזעת בטלוויזיה של 7000 ש"ח מהי חווית הצםייה בטלויזיות פחות איכותיות?21/11/2020 14:56Yuvalfrr כתב:
איזו מהירות יש לאינטרנט של הזוג? כנראה לפחות 40 מגה. אני לצערי רק עם 40 מגה בשל מגבלות תשתית והכל עובד מצויין. אני לא מתכוון לשידורים מקומיים באינטרנט במקום כבלים או לוויין, להיפך לדעתי עדיף להם להשאר עם השידורים בצורה הנוכחית שהם מכירים ויודעים לתפעל. התכוונתי לנטפליקס, שדרכו אפשר לצרוך המון תכנים באיכות יחסית גבוהה. יש הרבה סרטים וסדרות עם תרגום מובנה לרוסית. לגבי האיכות הכבלים, הם יראו מצויין כל עוד יש מספיק מרחק ביניהם לבין המסך.
עריכה: עכשיו שמתי לב אצלי ב YES שהאיכות שידור בערוץ 9 היא מזעזעת. אני לא יודע איזה ערוצים נוספים יש ברוסית, אולי הערוצים הזרים איכותיים יותר. אבל אם איכות הצפיה תהיה כמו ערוץ 9 אין שום סיבה שבעולם להשקיע בטלויזיה 7000 שח....
הם עד היום צפו בכבלים בטלויזיה איכותית מאוד של סוני (מעבד bravia) מהסדרות הישנות (לא דגמי הסמארט).
בהמלצתך אני אלמד אותם להשתמש גם באופציות כמו נטפליקס ויוטויוב , אך עדיין לא ברור אם שידורי אונליין של הערוצים בשפה הרוסית עדיפים על שידורי הכבלים .
אשמח למענה אם מישהו מכיר והתנסה....
העניין הוא כזה - הטלויזיות של היום הם רזולוציה 4k שזו רזולוציה כנראה כפולה ברזולוציה מהמסך הנוכחי של הזוג. ככל שהרזולוציה של המסך גבוה יותר כך יהיה קשה יותר להציג תכנים נחותים בצורה מספקת. תוכן כמו בערוצים הרוסיים ביס קשה מאוד להציג על מסך מתקדם כמו שצריך. ייתכן וכנראה זה המצב, שהזוג צופה היום באיכות טובה יותר מאשר עם מסך חדש ומתקדם. הטלויזיה בת עשר השנים היא ברזולוציה קרובה יותר לתכנים ברוסית, לכן קל לה יותר להציג אותם. היות ולמיטב ידיעתי כבר לא ממש מוכרים מסכים טובים בגודל כזה וברזולוציה כזו אין לי הרבה מה להציע. המסך של סוני יעשה את העבודה הטובה ביותר בהצגת תכנים נחותים אבל הוא לא קוסם. כל מה שאני כותב תקף לערוצים הלווין, אך לצערי המצב כנראה זהה בהוט. צריך לחשוב על דרך שהם יוכלו לצרוך תכנים באיכות גבוהה יותר ואז מסך מתקדם בא בחשבון.
-
GeulaSchwartz
- חבר שרק התחיל

תודה על המענה המפורט והעזרה.21/11/2020 15:55Yuvalfrr כתב:מצטער שאיני נושא בשורות טובות אבל בדקתי מספר ערוצים ברוסית ב YES והאיכות זהה לערוץ 9 ואף נמוכה יותר.21/11/2020 15:36GeulaSchwartz כתב:
השאלה אם המעבד של סוני לא משפר את איכות הצפייה באותם ערוצי כבלים? כלומר אם אתה מתאר שהאיכות מזעזעת בטלוויזיה של 7000 ש"ח מהי חווית הצםייה בטלויזיות פחות איכותיות?
אשמח למענה אם מישהו מכיר והתנסה....
העניין הוא כזה - הטלויזיות של היום הם רזולוציה 4k שזו רזולוציה כנראה כפולה ברזולוציה מהמסך הנוכחי של הזוג. ככל שהרזולוציה של המסך גבוה יותר כך יהיה קשה יותר להציג תכנים נחותים בצורה מספקת. תוכן כמו בערוצים הרוסיים ביס קשה מאוד להציג על מסך מתקדם כמו שצריך. ייתכן וכנראה זה המצב, שהזוג צופה היום באיכות טובה יותר מאשר עם מסך חדש ומתקדם. הטלויזיה בת עשר השנים היא ברזולוציה קרובה יותר לתכנים ברוסית, לכן קל לה יותר להציג אותם. היות ולמיטב ידיעתי כבר לא ממש מוכרים מסכים טובים בגודל כזה וברזולוציה כזו אין לי הרבה מה להציע. המסך של סוני יעשה את העבודה הטובה ביותר בהצגת תכנים נחותים אבל הוא לא קוסם. כל מה שאני כותב תקף לערוצים הלווין, אך לצערי המצב כנראה זהה בהוט. צריך לחשוב על דרך שהם יוכלו לצרוך תכנים באיכות גבוהה יותר ואז מסך מתקדם בא בחשבון....
יתכן שעדיף יהיה לתקן את טלויזית הסוני הישנה שלהם מאשר לקנות דגם חדש . הבעיה שגודל המסך הישן הוא 32 אינץ' . הם הסתדרו איתו במשך עשור ולא היתה שום בעיה בצפייה .
רציתי לשדרג אותם עכשיו באיכות ובגודל. כנראה שבמקרה שלהם עדיף עם מה שהתרגלו אליו. תודה
ממליץ בחום לשקול לקנות להם טלויזיה HD בגודל 43, שעל פי זאפ עוד נמכרות בסביבות ה1000 שח למסך ממוצע. קפיצה מ32 ל43 היא מאוד דרמטית וזה ישדרג להם את החוייה בהרבה.21/11/2020 16:15GeulaSchwartz כתב:תודה על המענה המפורט והעזרה.21/11/2020 15:55Yuvalfrr כתב:
מצטער שאיני נושא בשורות טובות אבל בדקתי מספר ערוצים ברוסית ב YES והאיכות זהה לערוץ 9 ואף נמוכה יותר.
העניין הוא כזה - הטלויזיות של היום הם רזולוציה 4k שזו רזולוציה כנראה כפולה ברזולוציה מהמסך הנוכחי של הזוג. ככל שהרזולוציה של המסך גבוה יותר כך יהיה קשה יותר להציג תכנים נחותים בצורה מספקת. תוכן כמו בערוצים הרוסיים ביס קשה מאוד להציג על מסך מתקדם כמו שצריך. ייתכן וכנראה זה המצב, שהזוג צופה היום באיכות טובה יותר מאשר עם מסך חדש ומתקדם. הטלויזיה בת עשר השנים היא ברזולוציה קרובה יותר לתכנים ברוסית, לכן קל לה יותר להציג אותם. היות ולמיטב ידיעתי כבר לא ממש מוכרים מסכים טובים בגודל כזה וברזולוציה כזו אין לי הרבה מה להציע. המסך של סוני יעשה את העבודה הטובה ביותר בהצגת תכנים נחותים אבל הוא לא קוסם. כל מה שאני כותב תקף לערוצים הלווין, אך לצערי המצב כנראה זהה בהוט. צריך לחשוב על דרך שהם יוכלו לצרוך תכנים באיכות גבוהה יותר ואז מסך מתקדם בא בחשבון....
יתכן שעדיף יהיה לתקן את טלויזית הסוני הישנה שלהם מאשר לקנות דגם חדש . הבעיה שגודל המסך הישן הוא 32 אינץ' . הם הסתדרו איתו במשך עשור ולא היתה שום בעיה בצפייה .
רציתי לשדרג אותם עכשיו באיכות ובגודל. כנראה שבמקרה שלהם עדיף עם מה שהתרגלו אליו. תודה...
-
GeulaSchwartz
- חבר שרק התחיל

תודה על ההמלצה. העניין הוא שאנחנו אז עדיין באותה בעיה של הצגת איכות שידור נמוכה בשידור בטלויזיה 4k.21/11/2020 16:21Yuvalfrr כתב:ממליץ בחום לשקול לקנות להם טלויזיה HD בגודל 43, שעל פי זאפ עוד נמכרות בסביבות ה1000 שח למסך ממוצע. קפיצה מ32 ל43 היא מאוד דרמטית וזה ישדרג להם את החוייה בהרבה.21/11/2020 16:15GeulaSchwartz כתב:
תודה על המענה המפורט והעזרה.
רציתי לשדרג אותם עכשיו באיכות ובגודל. כנראה שבמקרה שלהם עדיף עם מה שהתרגלו אליו. תודה......
הם עוברים לבית חדש ומבחינת מרחק ההמלצה היא על 65 אינץ'.
טלויזיה HD היא לא 4k. טלויזיה 4k נקראת ultra HD.21/11/2020 16:38GeulaSchwartz כתב:תודה על ההמלצה. העניין הוא שאנחנו אז עדיין באותה בעיה של הצגת איכות שידור נמוכה בשידור בטלויזיה 4k.21/11/2020 16:21Yuvalfrr כתב:
ממליץ בחום לשקול לקנות להם טלויזיה HD בגודל 43, שעל פי זאפ עוד נמכרות בסביבות ה1000 שח למסך ממוצע. קפיצה מ32 ל43 היא מאוד דרמטית וזה ישדרג להם את החוייה בהרבה....
הם עוברים לבית חדש ומבחינת מרחק ההמלצה היא על 65 אינץ'....
טלויזיה HD ברזולוציה 1080p או אפילו 720p תציג להם את התכנים האלה בערך כמו שהם רואים עכשיו, אלא שהם ייהנו מתוספת 11 אינץ' בגודל. טלויזיות כאלו בגודל 65 לצערי ומיטב ידיעתי לא נמכרות. אפשר אולי לחפש יד שניה משהו קרוב יותר לגודל הזה, העיקר שהמסך יהיה HD.
אשאל שאלה, שאולי נלמד ממנה ותעזור לפות"ש:
אי אפשר להתגבר על בעיית האיכות פשוט בירידה בגודל המסך?
אז במקום 65 שיקחו 55-50
כמה שהמסך קטן, הפגיעה באיכות (בדגמי 2020-2019) תהיה קטנה יותר
אני טועה?
בהנחה ואכן רוצים לשדרג את המכשיר בן ה-20/10 שיש עכשיו לזוג בסלון
או שממש זה לא שייך ואין טעם?
אז במקום 65 שיקחו 55-50
אני טועה?
או שממש זה לא שייך ואין טעם?
-
GeulaSchwartz
- חבר שרק התחיל

שאלה טובה אשמח למענה.21/11/2020 18:45Ben-nadav כתב: אשאל שאלה, שאולי נלמד ממנה ותעזור לפות"ש:
אז במקום 65 שיקחו 55-50
אני טועה?
או שממש זה לא שייך ואין טעם?...
זה לא שייך. גם מסך באיכות סבירה ובגודל 43 אינץ' לא יוכל להתמודד. התכנים הללו מועברים ב-576i. זו רזולוציה מאוד מאוד נמוכה. הדרך היחידה שהתכנים האלה ייראו סביר על מסך גדול זה להתרחק מרחק מאוד גדול מהמסך. טלויזיה 4k פשוט לא תוכננה להתמודד עם תכנים כאלו. וכמה שהסוני שיש לי תהיה נהדרת ב upscaling היא עדיין תציג תמונה מטושטשת. ואם רוכשים מסך פרימיום כדי לצפות ב-576i ולהתרחק 4 או 5 מטר ממסך גדול אז לשם מה להשקיע? על מה הכסף? הטלויזיות היום בקושי מתמודדות עם תכנים ממוצעים של יס והוט, אז להזין אותם אך ורק תוכן 576i זה עוד יותר גרוע. אם יש קצת ערך לכסף עדיף למצוא אופציה אחרת. אם הטלויזיה לא תשמש לאפליקציות, סטרימינג, רק תכנים SD כמו 576i, על מה משלמים? על המסגרת השחורה? תחליטי כפי שתראי לנכון אבל אני חושב שעדיף לנתב את ההשקעה למשהו אחר, טלויזיה מתקדמת תהיה בזבוז מוחלט. אלא אם אפשר לשנות את הרגלי הצפיה, למצוא תכנים חדשים יותר איכותיים . או כפי שציינתי לרכוש מסך גדול יד שניה HD.
אז מה אמורים לעשות זוג קשישים שעבורם ערוצים טלוויזיה (576i) זה ה-4K של היום, וזה טוב ומספיק להם?
היצרנים עברו לייצר רק מסכים לסופר איכות, מה עושה פשוט העם?
אני אישית אנטי מאד מאד ביד2. אם גם הם, אז איזה אופציות זה משאיר להם?
זה להתקשר, לבדוק, לחבר לחשמל להגיע לבתים של אנשים, לשנע את זה (חדש מגיע עם משלוח, עד לבית, אחריות, 0 זמן צפייה במסך).
זה להתקשר, לבדוק, לחבר לחשמל להגיע לבתים של אנשים, לשנע את זה (חדש מגיע עם משלוח, עד לבית, אחריות, 0 זמן צפייה במסך).
אני מסכים איתך ב100% אבל זהו מחיר הקידמה הטכנולוגית, בכל התחומים, לא רק טלויזיות.21/11/2020 20:03Ben-nadav כתב: אז מה אמורים לעשות זוג קשישים שעבורם ערוצים טלוויזיה (576i) זה ה-4K של היום, וזה טוב ומספיק להם?
זה להתקשר, לבדוק, לחבר לחשמל להגיע לבתים של אנשים, לשנע את זה (חדש מגיע עם משלוח, עד לבית, אחריות, 0 זמן צפייה במסך)....
אם אני רגיל להשתמש ב windows 2000 (שאגב לדעתי המערכת הפעלה הכי מוצלחת שיצאה מייקרוסופט) ואני רוצה מחשב מתקדם, מה אני עושה? זה רק windows 10.
אם אני שומע מוסיקה דרך תקליטים ואני רוצה לשמוע עומר אדם (חלילה לא באמת אני) מה אני עושה?
ואם אני רוצה דירה כמו של פעם כשהיה פחות צפוף ובנו דירות בגודל 200 מ"ר גם ואין לי כסף לבית פרטי או דירה ענקית באיזה מגדל ספציפי בת"א?
הזמנים משתנים, וכך גם ההרגלים משתנים. הבעיה שיש כאלו שמשתנים ככל שהטכנולוגיה מתקדמת ויש כאלו שלא, והם לרוב המבוגרים יותר.
הפתרון היחיד לכך שמשתנה דור או שניים במוצר טכנולוגי זה משומש לצערי.