שלום לחברי הפורום,
הייתי רוצה להתייעץ איתכם בנוגע לרכישת טוחן קפה.
יש ברשותי את המכונה EC685, בקרוב יגיע בדואר הפורטה פילטר הפתוח (Bottomless Portafilter) וטמפר נורמלי.
כעת נשאר רק לרכוש טוחן קפה.
התקציב שלי הוא עד 1000 שקל והעדפה על קניה של מכשיר חדש.
ההתלבטות היא בין 1ZPRESSO ZX PRO מעליאקספרס 159$ ~ 530שקל , או 622 שקל במידה וייעצר במכס. (משלוח חינם ALIEXPRESS STANDART SHIPPING)
האפשרות השניה לרכוש בארץ את ה LeLit PL043MMI ב990 שקל.
אני יודע שאני משווה תפוחים לתפוזים אבל אני מגביל את התקציב עד 1000 שקל ואין לי הרבה אפשרויות, והייתי רוצה לקבל את הPRICE VALUE המקסימאלי.
עד כאן ממה שהבנתי שהיתרונות של המכונה הידנית :טוחן מהר (יחסית לידניות כמובן) , המלצות טובות , קטנה , קל לנקות.
החסרונות-צריך לעבוד פיזית.
לגבי המכונה החשמלית , היתרונות : יותר מהיר, טוחן חשמלי, מדוייק
חסרונות: מלכלך, לא תמיד מדייק, קשה לכוון.
השימוש בטוחן הוא בעיקר עבור אספרסו, שותים 3,4 פעמים בשבוע.
מה אתם ממליצים? אולי אני מפספס משהו ?
1ZPRESSO ZX PRO vs LeLit PL043MMI
-
ros88
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 25
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
אני מניח שאתה מתכוון ל-JX Pro ולא ל-ZX Pro? אני הזמנתי מטחנה כזו ואמור לקבל אותה בקרוב. במקרה שלי השימוש יהיה בעיקר לקפה פילטר, לטיולים, לטחינה לאספרסו (מכונת מנוף) בשעות הקטנות של הלילה כשאני לא רוצה לעשות רעש, ווכגיבוי למטחנה הראשית שלי במקרה והיא תדרוש טיפול. אני לא חושב שהייתי רוכש מטחנה ידנית כמטחנה ראשית לאספרסו, כי התהליף דורש יותר מדי מאמץ וזמן.
במקרה שלך רוב הסיכויים שמטחנה חשמלית כמו הלליט (או רצוי - דגם עם טיימר) יישרת אותך טוב יותר. עם זאת, אתה יכול להתחיל עם מטחנה ידנית, ואם אתה רואה שהתהליך מייגע מדי להחליף אותה למטחנה חשמלית (או להוסיף אחת ולשמור את הידנית לשימושים כמו אלה שתיארתי למעלה).
במקרה שלך רוב הסיכויים שמטחנה חשמלית כמו הלליט (או רצוי - דגם עם טיימר) יישרת אותך טוב יותר. עם זאת, אתה יכול להתחיל עם מטחנה ידנית, ואם אתה רואה שהתהליך מייגע מדי להחליף אותה למטחנה חשמלית (או להוסיף אחת ולשמור את הידנית לשימושים כמו אלה שתיארתי למעלה).
- rico2108
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 200
אני כמעט האדם הנכון לענות לך על זה. למה? כי החזקתי את הלליט הנ"ל שנה וחצי ולאחרונה מכרתי אותה וקניתי מטחנה ידנית בשם lido e. ולמה כמעט? כי הזמנתי ב11.11 את הjx pro ואני מחכה שיגיע.
בהנחה והjx pro דומה ברמת הטחינה לlido כפי שקראתי פה ושם ברשת(למרות שהלידו משתמשת באותם הסכינים של ה sette 270- מטחנה של 2000+ שח) הייתי אומר שהדילמה שלך לא כל כך דילמה.
מבחינת איכות הטחינה- שמיים וארץ לטובת הידנית וזה מורגש היטב באספרסו עם הלה פבוני שלי.אהבתי את הלליט שלא תטעה אבל היא נופלת בהרבה מהידנית שלי.
כן זה מעט יותר מאמץ אבל עם 3-4 אספרסו בשבוע לדעתי תוכל לספוג את זה אבל זו באמת שאלה אישית שלך כבר
שוב הכל בהנחה שהjx pro באמת טובה כפי שאומרים ואני צריך לבדוק את זה אישית בשביל לאשר
בהנחה והjx pro דומה ברמת הטחינה לlido כפי שקראתי פה ושם ברשת(למרות שהלידו משתמשת באותם הסכינים של ה sette 270- מטחנה של 2000+ שח) הייתי אומר שהדילמה שלך לא כל כך דילמה.
מבחינת איכות הטחינה- שמיים וארץ לטובת הידנית וזה מורגש היטב באספרסו עם הלה פבוני שלי.אהבתי את הלליט שלא תטעה אבל היא נופלת בהרבה מהידנית שלי.
כן זה מעט יותר מאמץ אבל עם 3-4 אספרסו בשבוע לדעתי תוכל לספוג את זה אבל זו באמת שאלה אישית שלך כבר
שוב הכל בהנחה שהjx pro באמת טובה כפי שאומרים ואני צריך לבדוק את זה אישית בשביל לאשר