ועד הבניין לא מוכן לחתום על החוזה מול פרטנר
-
JColy
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
אשמח לעצות מה ניתן לעשות. וועד הבניין לא מוכן לחתום על חוזה ההרכשה מול פרטנר לחיבור הבניין לסיבים.
זו סאגה שנמשכת כבר קרוב לחצי שנה.
לדבריו - יש לו איזה שהן דרישות מהם (שהוא לא מוכן לחלוק איתי) והם לא מוכנים להתחייב על זה.
לדברי הנציג של פרטנר - הוא לא יודע על מה מדובר ומצידו הוא עשה כל מה שהוא יכל והוועד פשוט לא מעוניין.
אציין שהשכונה מחוברת לסיבים והבניינים השכנים כבר חוברו מזמן.
מצד הנציג של פרטנר, הוא אומר שזה נשמע כאילו הוועד מחפש תירוצים לא לחתום ולא להתחבר.
אבל לא ברור לי איזה אינטרס יש לו להתנכל ככה, זה לא יוצא לו מהכיס ולא מחייב אותו להתחבר אליהם בעצמו.
אשמח לשמוע מניסיון מה ניתן לעשות בנושא.
לדבריו - יש לו איזה שהן דרישות מהם (שהוא לא מוכן לחלוק איתי) והם לא מוכנים להתחייב על זה.
לדברי הנציג של פרטנר - הוא לא יודע על מה מדובר ומצידו הוא עשה כל מה שהוא יכל והוועד פשוט לא מעוניין.
מצד הנציג של פרטנר, הוא אומר שזה נשמע כאילו הוועד מחפש תירוצים לא לחתום ולא להתחבר.
אבל לא ברור לי איזה אינטרס יש לו להתנכל ככה, זה לא יוצא לו מהכיס ולא מחייב אותו להתחבר אליהם בעצמו.
אשמח לשמוע מניסיון מה ניתן לעשות בנושא.
- gildmor
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
אם יש רוב של דיירים שמעונינים אני חושב שאפשר לכנס ישיבת דיירים והועד יאלץ ליישם את החלטת הרוב...להחלפת ספק גז לדוגמה נדרש רוב רגיל, לא בטוח אם זה נופל תחת אותה קטגוריה.
- איינשטיין
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
הזוי. וועד הבית חייב לתת לך הסברים. אם לא מוכנים להסביר, תשקול להוציא להם מכתב מעורך-דין.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- רןכהן
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 356
צר לי להודיע לך אבל ברגע שאתה לא יודע למה הוועד בית לא מסכים לחתום על הסכם עם פרטנר, אז לדעתי אתה תצטרך עזרה של עורך דין שיוכל בצורה יותר נכונה לבדוק את הנושא הזה ואז להמליץ לך מה כדאי לך לעשות.17/11/2020 12:29JColy כתב: אשמח לעצות מה ניתן לעשות. וועד הבניין לא מוכן לחתום על חוזה ההרכשה מול פרטנר לחיבור הבניין לסיבים.
אשמח לשמוע מניסיון מה ניתן לעשות בנושא....
נכון לעכשיו נראה לי שאין חוק מדינה שמחייב את הוועד בית להסכים לפריסה של תשתית של אינטרנט סיבים אופטיים באותו בניין.
אני לא הייתי חבר כנסת
- gildmor
-
- חבר ותיק

לפי החוק ועד הבית הוא גוף תפעולי שמישם א תהחלטת רוב הדיירים. אין צורך בחוק מיוחד לעניין, אם רוב הדיירים מסכימים הועד חייב לבצע כל עוד כמובן זה משהו חוקי.17/11/2020 12:42רןכהן כתב:צר לי להודיע לך אבל ברגע שאתה לא יודע למה הוועד בית לא מסכים לחתום על הסכם עם פרטנר, אז לדעתי אתה תצטרך עזרה של עורך דין שיוכל בצורה יותר נכונה לבדוק את הנושא הזה ואז להמליץ לך מה כדאי לך לעשות.17/11/2020 12:29JColy כתב: אשמח לעצות מה ניתן לעשות. וועד הבניין לא מוכן לחתום על חוזה ההרכשה מול פרטנר לחיבור הבניין לסיבים.
אשמח לשמוע מניסיון מה ניתן לעשות בנושא....
נכון לעכשיו נראה לי שאין חוק מדינה שמחייב את הוועד בית להסכים לפריסה של תשתית של אינטרנט סיבים אופטיים באותו בניין....
https://vaadb.co.il/%D7%94%D7%A8%D7%95% ... %AA%D7%A3/
- vivi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
אם הרוב נגדך, אכלת אותה
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78948
- שם מלא: עפר לאור
תעבור דייר דייר, תחתים נייר שאומר שהם מסכימים לסיפור. אם יש לך 75%, פשוט תיגש ישירות ותחתום בשם רוב הדיירים גם אם אתה לא הועד בפועל.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46459
1. תכנס לועד.
2. אתה לא יכול לחייב את הועד לעשות שום דבר, גם אם יש לך את כל הדיירים כגב.
3. פרטנר לרוב לא אוהבים לחתור תחת הועד, כי הועד יכול אח"כ להתנכל לציוד והדיירים יסבלו.
4. פרטנר נותנים מתנה לועד שנה חינם במידה ואחוז מסויים מהדירות חותמות איתם, יכול להיות שזה יעזור.
3. פרטנר לרוב לא אוהבים לחתור תחת הועד, כי הועד יכול אח"כ להתנכל לציוד והדיירים יסבלו.
4. פרטנר נותנים מתנה לועד שנה חינם במידה ואחוז מסויים מהדירות חותמות איתם, יכול להיות שזה יעזור.
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
ראה את החוק הבזק
הנחת רשת בקרקע ציבורית (תיקון מס' 25) תשס"א-2001 (תיקון מס' 64) תשע"ז-2016
18. (א) בעל רישיון שהוענקו לו סמכויות על פי סעיף 4(ו) (להלן בפרק זה – בעל רישיון) לענין קרקע ציבורית, וכל אדם שהוא הרשה לכך, רשאי, לצורך הנחת רשת, בדיקתה, אחזקתה, תיקונה, שינויה והחלפתה, ולצורך מתן שירותי בזק, להיכנס לקרקע ציבורית ולבצע בה את העבודות המפורטות להלן, ובלבד שהנחת הרשת נעשית בהתאם להוראות חוק התכנון והבנייה, התשכ"ה-1965:
(1) לערוך מדידות ובדיקות הדרושות לתכנון הרשת וכן להתקינה, לבנותה ולקיימה;
(2) לחפור, להסיר אבן, אדמה ועץ, ולבצע פעולות נלוות אחרות הדרושות להפעלת הסמכויות כאמור ברישה לסעיף זה;
(3) להסיר או לגזום, מסביב לכל מיתקן בזק קיים או מתוכנן, כל צמח המפריע לבנייתו, לקיומו או לפעולתו התקינה של המיתקן;
(4) לבצע בדיקה, תיקון או הסרה של מיתקן בזק הנמצא במקרקעין, וכן לבצע בו שינוי שאין בו משום פגיעה בהיקף השימוש באותם מקרקעין;
(5) לפתוח כל דרך לשם ביצוע עבודות המנויות בסעיף זה, ובלבד שמיד עם השלמת העבודה יחזיר בעל הרישיון את הדרך למצבה הקודם.
(תיקון מס' 64) תשע"ז-2016
(ב) לענין ביצוע עבודות כאמור בסעיף קטן (א) הדרושות לקיום, לבדיקה, לאחזקה ולתיקון של רשת, יראו רשת שהונחה כדין לפני תחילת תיקון 25, וכן רשת שהונחה כדין לפני תחילתו של חוק התכנית הכלכלית (תיקוני חקיקה ליישום המדיניות הכלכלית לשנות התקציב 2017 ו-2018), התשע"ז-2016, כרשת שהונחה בהתאם להוראות חוק התכנון והבנייה.
(ג) כניסה לפי סעיף זה למיתקן ביטחוני כהגדרתו בסעיף 159 לחוק התכנון והבניה, טעונה אישור מראש של הגוף המוסמך לכך על פי דין לגבי אותו מיתקן.
הודעה למחזיק (תיקון מס' 25) תשס"א-2001
19. (א) בעל רשיון המתכוון לעשות שימוש בסמכות לפי סעיף 18(א)(1) כאשר המקרקעין הם בנין, או לפי סעיף 18(א)(2), (3) או (5), ימסור הודעה בכתב על כך עשרים ואחד ימים מראש למחזיק המקרקעין.
(ב) לא ניתן למצוא את מחזיק המקרקעין, יפרסם בעל הרשיון הודעה באופן שיקבע השר בתקנות.
ערעור
הנחת רשת בקרקע ציבורית (תיקון מס' 25) תשס"א-2001 (תיקון מס' 64) תשע"ז-2016
18. (א) בעל רישיון שהוענקו לו סמכויות על פי סעיף 4(ו) (להלן בפרק זה – בעל רישיון) לענין קרקע ציבורית, וכל אדם שהוא הרשה לכך, רשאי, לצורך הנחת רשת, בדיקתה, אחזקתה, תיקונה, שינויה והחלפתה, ולצורך מתן שירותי בזק, להיכנס לקרקע ציבורית ולבצע בה את העבודות המפורטות להלן, ובלבד שהנחת הרשת נעשית בהתאם להוראות חוק התכנון והבנייה, התשכ"ה-1965:
(1) לערוך מדידות ובדיקות הדרושות לתכנון הרשת וכן להתקינה, לבנותה ולקיימה;
(2) לחפור, להסיר אבן, אדמה ועץ, ולבצע פעולות נלוות אחרות הדרושות להפעלת הסמכויות כאמור ברישה לסעיף זה;
(3) להסיר או לגזום, מסביב לכל מיתקן בזק קיים או מתוכנן, כל צמח המפריע לבנייתו, לקיומו או לפעולתו התקינה של המיתקן;
(4) לבצע בדיקה, תיקון או הסרה של מיתקן בזק הנמצא במקרקעין, וכן לבצע בו שינוי שאין בו משום פגיעה בהיקף השימוש באותם מקרקעין;
(5) לפתוח כל דרך לשם ביצוע עבודות המנויות בסעיף זה, ובלבד שמיד עם השלמת העבודה יחזיר בעל הרישיון את הדרך למצבה הקודם.
(תיקון מס' 64) תשע"ז-2016
(ב) לענין ביצוע עבודות כאמור בסעיף קטן (א) הדרושות לקיום, לבדיקה, לאחזקה ולתיקון של רשת, יראו רשת שהונחה כדין לפני תחילת תיקון 25, וכן רשת שהונחה כדין לפני תחילתו של חוק התכנית הכלכלית (תיקוני חקיקה ליישום המדיניות הכלכלית לשנות התקציב 2017 ו-2018), התשע"ז-2016, כרשת שהונחה בהתאם להוראות חוק התכנון והבנייה.
(ג) כניסה לפי סעיף זה למיתקן ביטחוני כהגדרתו בסעיף 159 לחוק התכנון והבניה, טעונה אישור מראש של הגוף המוסמך לכך על פי דין לגבי אותו מיתקן.
הודעה למחזיק (תיקון מס' 25) תשס"א-2001
19. (א) בעל רשיון המתכוון לעשות שימוש בסמכות לפי סעיף 18(א)(1) כאשר המקרקעין הם בנין, או לפי סעיף 18(א)(2), (3) או (5), ימסור הודעה בכתב על כך עשרים ואחד ימים מראש למחזיק המקרקעין.
(ב) לא ניתן למצוא את מחזיק המקרקעין, יפרסם בעל הרשיון הודעה באופן שיקבע השר בתקנות.
ערעור
רק הטכנאי קרמר
- tzah
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1172
"פרטנר נותנים מתנה לועד שנה חינם במידה ואחוז מסויים מהדירות חותמות איתם.."17/11/2020 23:53ziv_r כתב: 1. תכנס לועד.
4. פרטנר נותנים מתנה לועד שנה חינם במידה ואחוז מסויים מהדירות חותמות איתם, יכול להיות שזה יעזור....
LOL זה נשמע כמו אחלה דיל או סוג של שוחד
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

אצלי בבולק יש כגע את הבעייה הזו. אני היחיד שרוצה סיב . הועד מוצאי כול מיני תרותים. כי הוא ליכאורה רוצה מהצד שיתנו לו $$$$ או אני או פרטנר . אבל שניינו מיתעקשים. אני לא מוותר . יוצא למילחמה נגד הועד . מפסיק לשלם ועד בית. יתבע אותי אספר מה הסיבה שלא משלם . השופט יזרוק אותו מהמדרגות
רק הטכנאי קרמר
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
אצלינו מספר דיירים התנגדו משתי סיבות עיקריות:
1) הם פחדו שהטכנאים של פרטנר יעשו נזק בביניין
2) המכשיר שפרטנר שמים בארון של הביניין צורך חשמל (ממה שהבנתי כ 10-15 ש"ח לחודש מכל הדיירים ביחד)
מקווה שתצליח לשנות את דעתו
1) הם פחדו שהטכנאים של פרטנר יעשו נזק בביניין
2) המכשיר שפרטנר שמים בארון של הביניין צורך חשמל (ממה שהבנתי כ 10-15 ש"ח לחודש מכל הדיירים ביחד)
מקווה שתצליח לשנות את דעתו
- gildmor
-
- חבר ותיק

העניין הוא שגם אם מתקיימת הפרת חוק של הועד, היא לא מצדיקה הפרת חוק שלך ואי תשלום. אם הם אכן יתבעו אותך סביר להניח שאתה זה שתשלם הכל פלוס הוצאות משפט שלהם וקנסות. אם החוק לצידך עדיף לך להקדים ולתבוע אותם במקום לחכות שהם יתבעו אותך ותחזור לאותה נקודה אחרי ששילמת יותר.06/11/2021 20:52הטכנאיקרמר כתב: אצלי בבולק יש כגע את הבעייה הזו. אני היחיד שרוצה סיב . הועד מוצאי כול מיני תרותים. כי הוא ליכאורה רוצה מהצד שיתנו לו $$$$ או אני או פרטנר . אבל שניינו מיתעקשים. אני לא מוותר . יוצא למילחמה נגד הועד . מפסיק לשלם ועד בית. יתבע אותי אספר מה הסיבה שלא משלם . השופט יזרוק אותו מהמדרגות...
- שלגון
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2770
תתייעץ עם האגודה לתרבות הדיור.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

הייה לי מיקרה של אי תשלום ועד בעבר בבלוק בעניין אחר . אחרי שנתיים הייה פסק דין . המפקחת ביררה למה אני לא משלם . טענתי כך וכך ....
אני טענתי לאי סדרים בתשלום . אז המפקחת פסקה . שהנציגות תראה לי את סיפרי החשבונות . ואים הכול תקין אז אני צריך לשלם עבור שנתיים את הסכום המקורי . ופיצוי 150 ש"ח . במיקרה זה המפקחת תישאל למה אני לא משלם . אספר לה על ההיתנגדות של האיש . ואומר לה למה בחרתי לא לשם. בין השאר . כאשר הפלסטניים לא בסדר . אז ישראל לא מעבירה כסף מימה שהיא גובה עבור הפלסטניים מסים . כאשר אירן לא בסדר. אז ארה"ב מטילה סנקיות על אירן . כך גם אני לא משלם לילחוץ על הנציגות
תביעה : תלוי בשופט כול שופט חושב אחרת.
1. יטען שבית מישפט זה לא דן בסוגיה כזו . בית מישפט לבתים משותפים
2. תביעות קטנות . יגיד השופט . לא דן בסוגיה כזו .רק בחובות של אי תשלום
3 יש לי עבר עשיר ומפואר בתיקים . היו מיקרים . ששופטים פסלו את עצמן . בתביעות שלי . היו שופטים שיעצו לי ליפנות לבית מישפו שלום. לדון בסוגיה הזו
הוצאות של 200 ש"ח לא רציני עבורי . העיקר הפרינציפ
רק הטכנאי קרמר
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

אנחנו לא חברים באגודה . חוץ מיזה גם אים היינו חברים . היעוץ עולה $$$$ . והעורך דין יחניף יספר שאני צודק . תעשה כך וכך....
ובסוף לא דובים ולא יער
רק הטכנאי קרמר
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

העניין שאני מיתלבט לא להגיש תביע היא07/11/2021 12:55gildmor כתב: העניין הוא שגם אם מתקיימת הפרת חוק של הועד, היא לא מצדיקה הפרת חוק שלך ואי תשלום. אם הם אכן יתבעו אותך סביר להניח שאתה זה שתשלם הכל פלוס הוצאות משפט שלהם וקנסות. אם החוק לצידך עדיף לך להקדים ולתבוע אותם במקום לחכות שהם יתבעו אותך ותחזור לאותה נקודה אחרי ששילמת יותר....
עד שיהייה פסק דין . יקח אולי 8 חודשים . עד אז אולי חברה אחרת תיכנס . כי לבזק . הוט . לא צריך אישור כי יש להם כבר כבלים בביניין. והם רק משדרגים את התשתית . ואז הלכו ה700 ש"ח פתיחת תיק . כך הלחץ יתחיל כבר ב01/01/22 . ימים יגידו איך זה יגמר
רק הטכנאי קרמר
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

באתר של תרבות דיור .כתוב " שצריך רוב באסיפת הדיירים של 66% על מנת להתקין סיב " כמובן שזה לא נכון . כתבתי להם מאיפו לקחו את התקנה . קודם שאלו אים אני חבר באגודה . עניתי שאני סתם אזרח . והם טועים ומטעים . חזר אלי שיבדקו. לא חזרו ולא תיקנו את העניין ....
אני מחפש פסק דין אם יש על מיקרה דומה
רק הטכנאי קרמר
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

פסק דין . מצאתי פסק דין של אזרח נגד הנציגות . השופט פסק נגד הנציגות שכן מותר להיתחבר לפרטנר
מס' 5/838/2020
מס' 5/838/2020
רק הטכנאי קרמר