WiFi6 לגיימנינג?
-
barlerer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 244
אני מבין שהכותרת מעוררת מחלוקת אבל אנא הישארו איתי.
ברשותי PS4 מקורי שנקנה ב2012. לאחרונה אני שוכר דירה שלא אשאר בה הרבה זמן, ולכן לא הקדשתי זמן למחשבה על נקודות גישה קיימות.
מצרף תמונה שממחישה את המרחק הקצר, אך כה משמעותי מהסוני לראוטר של סלקום
לא הרבה, אך מספיק מטרד, בשביל שאני אצטרך לחבר כבל חוטי מהראוטר לסוני בכל פעם שאני רוצה לשחק (להשאיר את הכבל על הרצפה לא אופציה, וכנ"ל להעביר את הראוטר או כבל על התקרה). ניסיתי לשחק על Wifi, אך מכיוון שהPS4 המקורי מצוייד בכרטיס רשת התומך ב2.4Ghz בלבד, לא ציפיתי הרבה ואכן היו הרבה השהיות ותקיעות במשחקי רשת.
אני מבין שאין תחלופה לחיבור קווי ותמיד זו תיהיה האופציה הטובה ביותר
בשבוע הקרוב אמור להגיע הPS5, שלא רק שלכרטיס רשת שלו יש גם 5Ghz, הוא גם תומך בתקן WiFi6. השאלה שלי היא, האם בהינתן ומבכשירים הנוכחים המשחק ברשת לא יעבוד בצורה טובה עם הPS5 שיחובר לWiFi 5Ghz, האם יש טעם לקנות ראוטר פרטי שתומך בWiFi6 על מנת לשפר את חויית המשחק ברשת? ראיתי שיש הרבה המלצות בפורום לראוטר של Huawei, סיפור של 250 ש"ח.
אשמח לחוות דעת או נסיון אישי.
אני מבין שחויית משחק ברשת תלויה בהמון גורמים, ושהחיבור לראוטר הוא רק חוליה אחת משרשרת ארוכה. אציין כי כאשר אני מחבר את הPS4 כחיבור קווי, איכות המשחק היא נהדרת ולא מורגשת שום האטה או תקיעות במשחק. ולכן כמו שזה נראה, החוליה של חיבור הקונסולה לראוטר היא המשמעותית בשבילי.
ברשותי PS4 מקורי שנקנה ב2012. לאחרונה אני שוכר דירה שלא אשאר בה הרבה זמן, ולכן לא הקדשתי זמן למחשבה על נקודות גישה קיימות.
מצרף תמונה שממחישה את המרחק הקצר, אך כה משמעותי מהסוני לראוטר של סלקום
לא הרבה, אך מספיק מטרד, בשביל שאני אצטרך לחבר כבל חוטי מהראוטר לסוני בכל פעם שאני רוצה לשחק (להשאיר את הכבל על הרצפה לא אופציה, וכנ"ל להעביר את הראוטר או כבל על התקרה). ניסיתי לשחק על Wifi, אך מכיוון שהPS4 המקורי מצוייד בכרטיס רשת התומך ב2.4Ghz בלבד, לא ציפיתי הרבה ואכן היו הרבה השהיות ותקיעות במשחקי רשת.
אני מבין שאין תחלופה לחיבור קווי ותמיד זו תיהיה האופציה הטובה ביותר
בשבוע הקרוב אמור להגיע הPS5, שלא רק שלכרטיס רשת שלו יש גם 5Ghz, הוא גם תומך בתקן WiFi6. השאלה שלי היא, האם בהינתן ומבכשירים הנוכחים המשחק ברשת לא יעבוד בצורה טובה עם הPS5 שיחובר לWiFi 5Ghz, האם יש טעם לקנות ראוטר פרטי שתומך בWiFi6 על מנת לשפר את חויית המשחק ברשת? ראיתי שיש הרבה המלצות בפורום לראוטר של Huawei, סיפור של 250 ש"ח.
אשמח לחוות דעת או נסיון אישי.
אני מבין שחויית משחק ברשת תלויה בהמון גורמים, ושהחיבור לראוטר הוא רק חוליה אחת משרשרת ארוכה. אציין כי כאשר אני מחבר את הPS4 כחיבור קווי, איכות המשחק היא נהדרת ולא מורגשת שום האטה או תקיעות במשחק. ולכן כמו שזה נראה, החוליה של חיבור הקונסולה לראוטר היא המשמעותית בשבילי.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46459
זה די ברור ש- Wi-Fi 6 מתקדם טכנולוגית מ- Wi-Fi 5 ולכן חיבוריות כזאת תעניק לך חוויה טובה יותר ממה שיש לך היום.
-
barlerer
-
- חבר פעיל מאוד

אמנם זה ברור שWiFi 6 מתקדם יותר מ5, רציתי לברר אם זה הגיוני בכלל כפתרון שיציע חיבור יותר טוב.17/11/2020 15:05ziv_r כתב: זה די ברור ש- Wi-Fi 6 מתקדם טכנולוגית מ- Wi-Fi 5 ולכן חיבוריות כזאת תעניק לך חוויה טובה יותר ממה שיש לך היום....
למשל אם מישהו שמחובר לסיב אופטי ב200mb ישאל אם כדי לו לשדרג ל1000mb בשביל לקבל ביצועי אונליין טובים יותר, אני אדע להגיד לו שלא יהיה שינו בחוויה
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

זה הגיוני לשדרג כי Wi-Fi 6 זה לא רק מהירות גבוהה יותר.
גם בדוגמה שתיארת יש הגיון לעבור למהירות גבוהה יותר על מנת להוריד מהר יותר את המשחקים.
גם בדוגמה שתיארת יש הגיון לעבור למהירות גבוהה יותר על מנת להוריד מהר יותר את המשחקים.
- mrraz111
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
-
barlerer
-
- חבר פעיל מאוד

מאוד יקר.17/11/2020 15:46mrraz111 כתב: יש לי ראוטר שמותאם למשחקים
https://www.asus.com/Networking-IoT-Ser ... /RT-AX86U/...
יש לך חוות דעת ממשחק בWiFi?
- mrraz111
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
הכי זול היה דרך newegg
אני מחובר קווית אבל יש לו תיעדוף מובנה לחיבור אלחוטי וחוטי למשחקים
מאוד שבע רצון מהיציבות שלו ומבחר האפשרויות הגדול שיש בתוכנה ובטלפון
אני מחובר קווית אבל יש לו תיעדוף מובנה לחיבור אלחוטי וחוטי למשחקים
מאוד שבע רצון מהיציבות שלו ומבחר האפשרויות הגדול שיש בתוכנה ובטלפון
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי mrraz111 ב 17/11/2020 15:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

לי היה בזמנו נתב גיימינג מדגם Nighthawk Pro Gaming XR500
viewtopic.php?p=2811666#p2811666
הביצועים שלו היו נחותים לעומת נתב רגיל - וכן, אני מדבר על ביצועים לגיימינג ב- Wi-Fi.
viewtopic.php?p=2811666#p2811666
הביצועים שלו היו נחותים לעומת נתב רגיל - וכן, אני מדבר על ביצועים לגיימינג ב- Wi-Fi.
-
barlerer
-
- חבר פעיל מאוד

רציתי רק לעדכן, אחרי יומיים אינטנסיביים עם הPS5, עובד מצויין על WiFi, משחק Call Of Duty Modern Warfare עם פינג יציב של 70-80 (ראוטר ברירת מחדל של סלקום). אני משחק Call Of Duty כמה שנים ואני רגיש ללאגים, אז אם היו הייתי מרגיש.
כמובן שהכל תלוי בסביבה ומכיוון שהראוטר והקונסולה כל-כך קרובים החלטתי לנסות. במידה והיה מרחק רק או קירות ביניהם כנראה שהחוויה הייתה לא טובה והייתי מנסה להריץ כבל.
כמובן שהכל תלוי בסביבה ומכיוון שהראוטר והקונסולה כל-כך קרובים החלטתי לנסות. במידה והיה מרחק רק או קירות ביניהם כנראה שהחוויה הייתה לא טובה והייתי מנסה להריץ כבל.