כיול מסך נק
כן
אבל אני זקוק להסבר מפורט וברור יותר בכדי להבין במה מדובר.
אשמח להתיחסות של המבינים בדבר.
עפ"י חוברת ההדרכה ה-POWER MGT וה- INPUT SKIP צריכים להיות OFF.
ולגבי ה-PDP SAVER זה אמור להיות MANUAL.
האם כך אמור להיות משום שאצלי במסך השניים הראשונים במצב ON
והאחרון במצב AUTO.
התיחסותכם בבקשה.
אבל אני זקוק להסבר מפורט וברור יותר בכדי להבין במה מדובר.
אשמח להתיחסות של המבינים בדבר.
עפ"י חוברת ההדרכה ה-POWER MGT וה- INPUT SKIP צריכים להיות OFF.
ולגבי ה-PDP SAVER זה אמור להיות MANUAL.
האם כך אמור להיות משום שאצלי במסך השניים הראשונים במצב ON
והאחרון במצב AUTO.
התיחסותכם בבקשה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
sinbad,
חוברת ההפעלה מסבירה מה כל דבר עושה, לא שזה צריך להיות במצב זה או אחר (אולי זה אומר מה מצב ברירת המחדל).
POWER MGT - ניהול הכוח של המסך (אם הוא מכבה את עצמו, ומתי)
INPUT SKIP - אפשרות לנטרל כניסות שאין בהם וידאו.
PDP SAVER - אפשרויות שמירת מסך והארכת חייו.
חוברת ההפעלה מסבירה מה כל דבר עושה, לא שזה צריך להיות במצב זה או אחר (אולי זה אומר מה מצב ברירת המחדל).
POWER MGT - ניהול הכוח של המסך (אם הוא מכבה את עצמו, ומתי)
INPUT SKIP - אפשרות לנטרל כניסות שאין בהם וידאו.
PDP SAVER - אפשרויות שמירת מסך והארכת חייו.
- oferlaor
- מנהל

כל אחד ומה שהוא אוהב.
לגבי PDP SAVER, חלק מהאופציות (WIPER) קשות לשימוש בבית פרטי. חלק (ORBITER) שימושיות למדי.
לגב-POWER MGT ו- INPUT SKIP- אין לי המלצות ספציפיות. זה פשוט העדפה אישית.
לגבי PDP SAVER, חלק מהאופציות (WIPER) קשות לשימוש בבית פרטי. חלק (ORBITER) שימושיות למדי.
לגב-POWER MGT ו- INPUT SKIP- אין לי המלצות ספציפיות. זה פשוט העדפה אישית.
sinbad,
הכל כתוב ב-manual.
קראת אותו ?
power management רלוונטי בעבודה עם מחשב (כמו מסך מחשב הוא יכול לכבות את עצמו כשלא עובדים עליו או כשהמחשב מכובה).
input skip - כפי שעופר אמר. תבחר מה שבא לך, אין לזה שום השפעה על שמירת המסך.
pdp saver - יכול להיות שפספסת את העובדה שיש תפריט שלם שמתחבא מאחורי זה ?
תעבור למצב manual ואז תכנס פנימה (menu/enter).
תגלה שם כל מיני הגדרות שאמורות לעזור לך לשמור על המסך מצריבה.
תקרא, תנסה ותחזור אם יש לך שאלות (ודיברו על זה כבר אז אתה יכול לנסות לעשות חיפוש).
ניר
הכל כתוב ב-manual.
קראת אותו ?
power management רלוונטי בעבודה עם מחשב (כמו מסך מחשב הוא יכול לכבות את עצמו כשלא עובדים עליו או כשהמחשב מכובה).
input skip - כפי שעופר אמר. תבחר מה שבא לך, אין לזה שום השפעה על שמירת המסך.
pdp saver - יכול להיות שפספסת את העובדה שיש תפריט שלם שמתחבא מאחורי זה ?
תעבור למצב manual ואז תכנס פנימה (menu/enter).
תגלה שם כל מיני הגדרות שאמורות לעזור לך לשמור על המסך מצריבה.
תקרא, תנסה ותחזור אם יש לך שאלות (ודיברו על זה כבר אז אתה יכול לנסות לעשות חיפוש).
ניר
- oferlaor
- מנהל

sinbad,
חשוב להבהיר שזה לא "הפורום של עפר" - זה פורום שבו לרבים וטובים יש מה לתרום, כך שאם יש שאלות - אין צורך להפנות רק אלי.
חשוב להבהיר שזה לא "הפורום של עפר" - זה פורום שבו לרבים וטובים יש מה לתרום, כך שאם יש שאלות - אין צורך להפנות רק אלי.
שלום!
נכנסתי ל- MANUAL ב- PDP SAVER.
אכן יש לא מעט נתונים.
שאלתי היא מה הבחירה האופטימלית בכדי לשמור על המסך מצריבה ובלי לפגוע באיכות הצפייה במסך?
אין לי מושג מה מומלץ. אצלי ה-PDP SAVER נמצא במצב AUTO האם זה טוב למסך?
מהי המלצתכם?
נכנסתי ל- MANUAL ב- PDP SAVER.
אכן יש לא מעט נתונים.
שאלתי היא מה הבחירה האופטימלית בכדי לשמור על המסך מצריבה ובלי לפגוע באיכות הצפייה במסך?
אין לי מושג מה מומלץ. אצלי ה-PDP SAVER נמצא במצב AUTO האם זה טוב למסך?
מהי המלצתכם?
sinbad,
אני שוב אציין שהכל נמצא בחוברת של המכשיר (ובשרשורים קודמים).
peak bright - מגביל את ה-brightness של המכשיר. טוב לשימוש בשעות הראשונות של המכשיר אבל אחרי זה אין צורך.
orbiter - מזיז את התמונה בכמה פיקסלים כל כמה זמן. תנסה ותראה אם זה מציק לך, יכול מאוד להיות שבכלל לא תשים לב לזה. זה אמור לצמצם צריבה של המסך (בפועל זה כנראה יותר יצמצם את החדות של הצריבה, כמו גבולות פחות ברורים של לוגו שנצרב).
inverse/white - אם השארת את המסך הרבה זמן על תמונה סטטית שנצרבה כבר על המסך ואתה רוצה לאזן את הצריבה אז אתה יכול לשים את אותה תמונה עם הפיצ'ר הזה.
screen wiper - עושה 'שטיפה' למסך. זה ממש לא לשימוש קבוע כי זה פס לבן עבה שרץ לאורך המסך כל דקה וממש מציק. אמור לעזור במניעת צריבה.
soft focus - מחליק את התמונה (גם מבטל את האפשרות לכוון sharpness). רעיון דומה ל-orbiter מהבחינה של טשטוש צריבה.
osm orbiter - משנה את המיקום של התפריט בכל פעם שהוא נפתח כדי שלא ייצא באותו מקום תמיד (הבדל קטן של כמה פיקסלים).
osm contrast - מידת ה-contrast של התפריט.
מצב auto מגדיר:
100%
off
off
off
off
on
low
בהתאם לפרמטרים שציינתי קודם.
אתה יכול לשים על מצב auto ולהיות רגוע.
אם בא לך וזה לא מפריע לך אז תוסיף גם את ה-orbiter.
ניר
אני שוב אציין שהכל נמצא בחוברת של המכשיר (ובשרשורים קודמים).
peak bright - מגביל את ה-brightness של המכשיר. טוב לשימוש בשעות הראשונות של המכשיר אבל אחרי זה אין צורך.
orbiter - מזיז את התמונה בכמה פיקסלים כל כמה זמן. תנסה ותראה אם זה מציק לך, יכול מאוד להיות שבכלל לא תשים לב לזה. זה אמור לצמצם צריבה של המסך (בפועל זה כנראה יותר יצמצם את החדות של הצריבה, כמו גבולות פחות ברורים של לוגו שנצרב).
inverse/white - אם השארת את המסך הרבה זמן על תמונה סטטית שנצרבה כבר על המסך ואתה רוצה לאזן את הצריבה אז אתה יכול לשים את אותה תמונה עם הפיצ'ר הזה.
screen wiper - עושה 'שטיפה' למסך. זה ממש לא לשימוש קבוע כי זה פס לבן עבה שרץ לאורך המסך כל דקה וממש מציק. אמור לעזור במניעת צריבה.
soft focus - מחליק את התמונה (גם מבטל את האפשרות לכוון sharpness). רעיון דומה ל-orbiter מהבחינה של טשטוש צריבה.
osm orbiter - משנה את המיקום של התפריט בכל פעם שהוא נפתח כדי שלא ייצא באותו מקום תמיד (הבדל קטן של כמה פיקסלים).
osm contrast - מידת ה-contrast של התפריט.
מצב auto מגדיר:
100%
off
off
off
off
on
low
בהתאם לפרמטרים שציינתי קודם.
אתה יכול לשים על מצב auto ולהיות רגוע.
אם בא לך וזה לא מפריע לך אז תוסיף גם את ה-orbiter.
ניר
בבקשה.
עכשיו נשאר לך להנות מהמסך ואל תשכח שמה שבאמת יעזור למסך שלך נגד צריבה זה שימוש חכם, כזה שלא ישאיר תמונות סטטיות לאורך זמן ממושך (כמו להשאיר אותה דלוקה כל הלילה על שקופית סיום שידורים או לצפות באופן קבוע במצב 4:3 עם פסים וכו').
ניר
עכשיו נשאר לך להנות מהמסך ואל תשכח שמה שבאמת יעזור למסך שלך נגד צריבה זה שימוש חכם, כזה שלא ישאיר תמונות סטטיות לאורך זמן ממושך (כמו להשאיר אותה דלוקה כל הלילה על שקופית סיום שידורים או לצפות באופן קבוע במצב 4:3 עם פסים וכו').
ניר
כשיש לך מסך 16:9 ?
מאותה סיבה שבעלי מסך 4:3 רואים פסים בסרטי 16:9.
זה לא היחס הטבעי של המסך והחלופות צפיה לא מדהימות (מתיחה או איבוד פרטים).
ברוב המקרים אף-אחד לא יעיז לעשות את זה באופן קבוע על פלזמה בגלל צריבה אבל זה לא אומר שזה לא מפתה לפעמים
מאותה סיבה שבעלי מסך 4:3 רואים פסים בסרטי 16:9.
זה לא היחס הטבעי של המסך והחלופות צפיה לא מדהימות (מתיחה או איבוד פרטים).
ברוב המקרים אף-אחד לא יעיז לעשות את זה באופן קבוע על פלזמה בגלל צריבה אבל זה לא אומר שזה לא מפתה לפעמים
כשאתה עושה סתם full, אז באמת קצת לא נעים המתיחה, אבל כשאתה עושה wide (התיקון למתיחה שהפלאזמות עושות) אז התיקון כמעט מושלם... לפחות בשבילי. יש עיוות אומנם בצדדים, אבל הוא בכלל לא מפריע ואני שם לב אליו רק כשאני רואה את האייקון של יס מצד ימין, והוא אליפסה במקום מעגל. בכל מקרה, אני מרוצה מאד ממצב הWIDE, והוא פותר לי את הבעיה לחלוטין...
אני מניח שב-full אתה מתכוון למתיחה אחידה, anamorphic - זה לדעתי בלתי ניתן לצפיה.
ב-wide אתה מתכוון למתיחה החכמה שיש בכל מסך ? אז יחסית בנק הם עושים עבודה לא רעה ועדיין אני ממש לא אוהב את זה.
זה אולי הדבר שהכי מבאס אותי במסך אבל בלית-ברירה אני משתמש בזה (עדיף על-פני הצריבה שתהיה לי אם באופן קבוע בצפיה בטלוויזיה אני אראה עם פסים).
אני מאוד שמח מהמגמה של יס להעביר תכנים ליחס רחב.
ב-wide אתה מתכוון למתיחה החכמה שיש בכל מסך ? אז יחסית בנק הם עושים עבודה לא רעה ועדיין אני ממש לא אוהב את זה.
זה אולי הדבר שהכי מבאס אותי במסך אבל בלית-ברירה אני משתמש בזה (עדיף על-פני הצריבה שתהיה לי אם באופן קבוע בצפיה בטלוויזיה אני אראה עם פסים).
אני מאוד שמח מהמגמה של יס להעביר תכנים ליחס רחב.