קראתי בכל מני מקומות שסכינים שטוחות (K3) עדיפות על קוניות (ניש). הבנתי גם שכשיש לחץ על הפולים, הטחינה יוצאת אחידה יותר. בניש הדבר לא אפשרי כי אין מקום להרבה פולים, וב-K3 כן אפשרי. עם זאת, אני מעוניין בסינגל דוזינג אז העובדה האחרונה לא ממש רלוונטית, אם כי לאחרונה הצלחתי לקמבן משהו שיפעיל לחץ על הפולים ב-K3 (בסינגל דוזינג) ולאחרונה השוטים יוצאים ממש טובים. אני צריך לבחון עוד את העניין, אבל ייתכן שזה באמת משפר את התוצאה.
אז עם, או בלי, להתחשב בכל הנ"ל, מה דעתכם ההבדל בין המטחנות מבחינת איכות/אחידות הטחינה, ובהמשך לכך- מבחינת התוצאה בכוס?
איך הניש לעומת K3 מבחינת איכות טחינה ואחידות?
-
yoni1990
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 236
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
הייתה לי K3 (סכינים שטוחות) ועברתי לסטה 270Wi (סכינים קוניות). השיפור באיכות הטחינה גדול ומורגש, גם בטחינה עם כמות פולים בהופר שמספיקה לכמה שוטים, וגם בסינגל דוזינד. באופן אישי אין לי שום כוונה לחזור למטחנה עם סכינים שטוחות, ואני בטוח שה-NZ משאירה את ה-K3 הרחק מאחור מבחינת איכות הטחינה.
- דור_א
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 178
מה קימבנת לצורך ה single dosing?
! Coffee - You can sleep when you're dead
-
yoni1990
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 236
יש לי מן טמפר קטן שהייתי משתמש בו פעם עבור קפסולות רב פעמיות, שאותו אני מניח על הפולים.
כזה דבר: https://images.app.goo.gl/LHybiCEJrkFvZiEK8
כזה דבר: https://images.app.goo.gl/LHybiCEJrkFvZiEK8
- detailer
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1217
הויכוח על סכינים קוניות או שטוחות מיותר לדעתי, צריך להשוות מטחנה למטחנה.
ישנם הבדלים בטעמים בין שתי השיטות, אבל זה עניין סובייקטיבי לגמרי.
ישנם הבדלים בטעמים בין שתי השיטות, אבל זה עניין סובייקטיבי לגמרי.
- rico2108
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 200
צודק שצריך להשוות מטחנה למטחנה אבל עדיין זה ויכוח שעולה מידי פעם. מה כן ידוע? באופן כללי אפשר לומר שסכינים קוניות נוטות לפחות שארית קפה(לא סתם ניש בחרו סכינים קוניות) ובעלות תוחלת חיים ארוכה יותר.17/11/2020 8:28detailer כתב: הויכוח על סכינים קוניות או שטוחות מיותר לדעתי, צריך להשוות מטחנה למטחנה.
ישנם הבדלים בטעמים בין שתי השיטות, אבל זה עניין סובייקטיבי לגמרי....
בכל מקרה הניש אמורה לתת רמת טחינה משמעותית טובה מהk3 ועניין השארית קריטי לאיכות המשקה המתקבלת, ככה שאם הממון מצוי לדעתי אין מה לחשוב בכלל
- detailer
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1217
צ'אדו בחרו בסכנים שטוחות למטחנת ה- Zero שלהם , אבל נדרשת משכנתא בשביל לרכוש אותה
.
טכנולוגיית הסכינים פחות חשובה לדעתי, מה שחשוב זאת המטחנה כמכלול.
כן, אין ספק שרמת הטחינה של הניש טובה הרבה יותר מזאת של ה - K3, זאת פשוט מטחנה ברמה גבוהה יותר, אבל גם היא לא מתאימה לכל אחד.
.טכנולוגיית הסכינים פחות חשובה לדעתי, מה שחשוב זאת המטחנה כמכלול.
כן, אין ספק שרמת הטחינה של הניש טובה הרבה יותר מזאת של ה - K3, זאת פשוט מטחנה ברמה גבוהה יותר, אבל גם היא לא מתאימה לכל אחד.