האם יש פתרון להגבלת חיבור האינטרנט הקווי בטלויזיות?
היי,
מקריאה פה בפורומים ומבדיקה עצמאית שעשיתי בבית, הבנתי שהחיבור הקווי של האינטרנט ברוב הטלויזיות מוגבל ל100 מגה.
יש לי סיב אופטי בבית, בדרך כלל בקווי אני מקבל בערך 600, ובבדיקה זה אכן היה מוגבל ל100, בwi-fi אני מקבל יותר.
הייתי מעדיף לחבר קווית כי זה יותר יציב, האם יש פתרון כלשהו לדבר הזה?
קראתי איפשהו שאולי מתאם מEthernet לUSB יכול לעזור?
אם כן, אפשר הכוונה לאיזה סוג של מתאם בדיוק, והאם זה ידרוש משהו נוסף (התקנה כלשהי).
תודה רבה!
מקריאה פה בפורומים ומבדיקה עצמאית שעשיתי בבית, הבנתי שהחיבור הקווי של האינטרנט ברוב הטלויזיות מוגבל ל100 מגה.
יש לי סיב אופטי בבית, בדרך כלל בקווי אני מקבל בערך 600, ובבדיקה זה אכן היה מוגבל ל100, בwi-fi אני מקבל יותר.
הייתי מעדיף לחבר קווית כי זה יותר יציב, האם יש פתרון כלשהו לדבר הזה?
קראתי איפשהו שאולי מתאם מEthernet לUSB יכול לעזור?
אם כן, אפשר הכוונה לאיזה סוג של מתאם בדיוק, והאם זה ידרוש משהו נוסף (התקנה כלשהי).
תודה רבה!
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4811
- נתן תודות: 347 פעמים
- קיבל תודות: 771 פעמים
עובד עד למגבלת המהירות של usb. פשוט מחברים וזה עובד. הבעיה היא למצוא מתאמים שיש להם כבר דרייברים במערכת הפעלה של הטלוויזיה. לי לקח זמן ובסוף מצאתי מתאמיםצשל אנקר שעובדים עם טלוויזיות lg שלי.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1111 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
הסיבה שהכרטיס תומך בעד 100MB היא כי לא צריך יותר מזה.
האפליקציה התובענית ביותר שיש לסמארט היא נטפליקס, ובאיכות הכי גבוהה הרוחב פס שבשימוש הוא 25MB.
האפליקציה התובענית ביותר שיש לסמארט היא נטפליקס, ובאיכות הכי גבוהה הרוחב פס שבשימוש הוא 25MB.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46454
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
liorpog8,
אתה נתקל היום בבעיות עם ה- Wi-Fi שדורשות חיבות קוי?
אתה נתקל היום בבעיות עם ה- Wi-Fi שדורשות חיבות קוי?
תודה לכולם על התשובות.
הסיבה העיקרית שאני שואל היא שאני פשוט לא רוצה בימינו להיות מוגבל למהירות כזאת, אין סיבה שתהיה מגבלה בטלויזיה של 100 מגה כשיש לי פי 6-7 מהירות בבית בכל מכשיר אחר.
נכון, קראתי שנטפליקס ב4k תצרוך בערך 40-50 מקסימום, אבל אני משתמש גם בstingTV ועוד אפליקציות שצורכות אינטרנט, אין לי מושג אם איכשהו הן צורכות ברקע משהו, וגם כשאני גולש בהן ומוריד דברים מהשרת, מבחינתי שיהיה כמה שיותר מהיר.
מה גם, שאם לא היום, אז עוד שנה שנתיים הסטרימים יהפוך להיות 8k ועוד כל מיני טכנולוגיות שיצאו וידרשו רוחב פס גדול יותר.
לגבי הWi-Fi, לא גלשתי עליו הרבה עם הטלויזיה, כן עשיתי בדיקת מהירות והגעתי ל200 ומשהו, ובסה״כ מהעבודה עם המחשב הוא די יציב, אבל עדיין יש יתרונות לחיבור קווי, לכן עלתה השאלה.
הסיבה העיקרית שאני שואל היא שאני פשוט לא רוצה בימינו להיות מוגבל למהירות כזאת, אין סיבה שתהיה מגבלה בטלויזיה של 100 מגה כשיש לי פי 6-7 מהירות בבית בכל מכשיר אחר.
נכון, קראתי שנטפליקס ב4k תצרוך בערך 40-50 מקסימום, אבל אני משתמש גם בstingTV ועוד אפליקציות שצורכות אינטרנט, אין לי מושג אם איכשהו הן צורכות ברקע משהו, וגם כשאני גולש בהן ומוריד דברים מהשרת, מבחינתי שיהיה כמה שיותר מהיר.
מה גם, שאם לא היום, אז עוד שנה שנתיים הסטרימים יהפוך להיות 8k ועוד כל מיני טכנולוגיות שיצאו וידרשו רוחב פס גדול יותר.
לגבי הWi-Fi, לא גלשתי עליו הרבה עם הטלויזיה, כן עשיתי בדיקת מהירות והגעתי ל200 ומשהו, ובסה״כ מהעבודה עם המחשב הוא די יציב, אבל עדיין יש יתרונות לחיבור קווי, לכן עלתה השאלה.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אני משתמש בחיבור כזה כי לסטרימינג של 4k 100 מגה לא מספיק לי. מגיע למהירות של כ-280 וזה הרבה יותר ממספיק.
לאנדרואיד טיוי יותר פשוט למצוא מתאמים וחיפוש קצרצר באמזון מצא כמה של ugreen וגם של אנקר שמתאימים.
בארץ מוכרים כל מיני סינים שלא מפורט עליהם מספיק וגם אחד של tplink שקיבלתי מאנשים פידבקים שעובד ואצלי לא עובד
לאנדרואיד טיוי יותר פשוט למצוא מתאמים וחיפוש קצרצר באמזון מצא כמה של ugreen וגם של אנקר שמתאימים.
בארץ מוכרים כל מיני סינים שלא מפורט עליהם מספיק וגם אחד של tplink שקיבלתי מאנשים פידבקים שעובד ואצלי לא עובד
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46454
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
liorpog8,
אתה רוצה לשדרג היום בשביל עוד שנתיים? באמת? אולי תחליף נתב עד אז? תעבור דירה? תחליף TV?
אין טעם להוסיף חומרה אם הכל תקין היום כפי שציינת.
אתה רוצה לשדרג היום בשביל עוד שנתיים? באמת? אולי תחליף נתב עד אז? תעבור דירה? תחליף TV?
אין טעם להוסיף חומרה אם הכל תקין היום כפי שציינת.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

עם זה אני מסכים
אני לא באמת מחפש לשדרג בשביל עוד שנתיים, רק מניתי את כל הסיבות ללמה לא הייתי רוצה להיות מוגבל ל100 מגה.
אם מתאם שעולה 30 שקל פותר לי את זה, אז למה לא להרוויח את כל המהירות הפוטנציאלית?
ChinggisKhan
תודה על ההמלצות, אני אחטט קצת.
עוד 2 שאלות למומחים פה.
א. קראתי בפורומים אמריקאים שאנשים רשמו שאם מחברים את האינטרנט דרך הusb, זה דורש כוח עיבוד מסויים שלא נדרש בחיבור הרגיל, וזה עלול להפריע לעיבוד התמונה. זה נשמע הגיוני הטיעון הזה?
ב. האם הווייפיי שלי מספק 300-400 בדר״כ, והוא יציב בדרך בדר״כ, הייתם ממליצים לחבר דרכו או דרך 100 קווי?
אם מתאם שעולה 30 שקל פותר לי את זה, אז למה לא להרוויח את כל המהירות הפוטנציאלית?
ChinggisKhan
תודה על ההמלצות, אני אחטט קצת.
עוד 2 שאלות למומחים פה.
א. קראתי בפורומים אמריקאים שאנשים רשמו שאם מחברים את האינטרנט דרך הusb, זה דורש כוח עיבוד מסויים שלא נדרש בחיבור הרגיל, וזה עלול להפריע לעיבוד התמונה. זה נשמע הגיוני הטיעון הזה?
ב. האם הווייפיי שלי מספק 300-400 בדר״כ, והוא יציב בדרך בדר״כ, הייתם ממליצים לחבר דרכו או דרך 100 קווי?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

לגבי כוח העיבוד, זה נשמע לי כמו כוח אמפרג' של ברוך המאשפז ממבצע סבתא. אצלי לפחות זה לא מורגש.
אם יש לך 300-400 יציב אין סיבה להתעסק בזה לדעתי
אם יש לך 300-400 יציב אין סיבה להתעסק בזה לדעתי
המסכים מוגבלים ל 100 מגה כי היצרנים החליטו ששווה לחסוך כמה סנטים על גיגה, מתוך הבנה
שלא צריך את זה.
המסכים לא מריצים יותר מאפליקציה אחת במקביל, האפליציה אולי תהיה ברקע, אבל בלי צריכה. אתה לא תגיע לשימוש ב 100 מגה, ואתה מחפש פתרון לבעיה שלא קיימת. רד מזה.
שלא צריך את זה.
המסכים לא מריצים יותר מאפליקציה אחת במקביל, האפליציה אולי תהיה ברקע, אבל בלי צריכה. אתה לא תגיע לשימוש ב 100 מגה, ואתה מחפש פתרון לבעיה שלא קיימת. רד מזה.
א. כפי שרשמו - הטלויזיה שלך לא צורכת יותר מ-100 מגה ב-99% מהמקרים.15/11/2020 16:25liorpog8 כתב: תודה לכולם על התשובות.
לגבי הWi-Fi, לא גלשתי עליו הרבה עם הטלויזיה, כן עשיתי בדיקת מהירות והגעתי ל200 ומשהו, ובסה״כ מהעבודה עם המחשב הוא די יציב, אבל עדיין יש יתרונות לחיבור קווי, לכן עלתה השאלה....
(המקרה היחידי שאני מכיר שהיא כן צריכה, זה הזרמת קבצים בגודל ג׳יגות דרך הרשת הביתית לטלויזיה)
ב. הטלויזיה לא יודעת לעבוד ב-multi-tasking. כשאתה נכנס לאפליקציה כלשהי, האפליקציה הקודמת נסגרת ולא רצה יותר (עד שתחזור אליה).
ג. הטלויזיה שלך לא תומכת ב-8K, לכן זה טיעון לא רלוונטי.
ד. נכון, אתה יכול להשיג יותר ב-wifi.
תלוי באיכות הנתב, המרחק וסוג התקן שהטלויזיה תומכת בו, אתה יכול להגיע ל-300-450 מגה לשניה.
החיסרון ב-wifi הוא היציבות.
הדלקת מיקרוגל, מזגן או אפילו נתב של השכן, עלולים להפריע לקו ולהוריד את המהירות (רגעית או קבוע).
לרוב זה לא ישנה, כי רוב האפליקציות עושות buffering ולא מזרימות תוכן בזמן אמת.
אבל במקרה וכן תזרים תוכן בזמן אמת (אני למשל מזרים משחקים מהמחשב לטלויזיה) תהיה לך בעיה.
ובמקרה כזה עדיף חיבור איטי יותר, אבל יציב ב-100%.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20193
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
אפשר לקנות מתאם, זה לא יקר, אבל זה מיותר. זה משהו שסתם תופס חיבור USB, תלוי מאחורי המסך. כל עוד אתה לא נתקל בבעיה אמיתית שדורשת פתרון, לא הייתי מבזבז על זה זמן.
יש לי מתאם כזה שעובד עם ה-TV שלי. השתמשתי בו כמה ימים ובסוף חזרתי לחיבור רשת של המסך, לשימושים שלי בטלוויזיה זה מיותר לחלוטין.
יש לי מתאם כזה שעובד עם ה-TV שלי. השתמשתי בו כמה ימים ובסוף חזרתי לחיבור רשת של המסך, לשימושים שלי בטלוויזיה זה מיותר לחלוטין.

) אז אישית כבר הייתי משקיע בסטרימר...