פתרונות\חלופות לVV5822 של סלקום
שלום לכולם,
אני כרגע בחבילת הקוואטרו של סלקום , סך הכול מרוצה מהכול חוץ מהראוטר שלהם, הוא חלש ויחסית מוגבל מבחינת הפיצ'רים שלו (אם זה prioritization/ limit שלא קיימים) וחוץ מזה, כאשר מחוברים מכשירים מעל מספר מסוים האינטרנט בבית פשוט "מתפגר" (latency / ping גבוה, מהירויות נמוכות ממה שאמורות להיות למכשירים)
אל הראוטר מחוברים: mw6 mesh שהוא sub net (לא הכי אופטימלי) , הטלוויזיה בסלון ב-lan , ומחשב נייח.
הראוטר מתחבר לקיר ב-vdsl.
ניסיתי כל מיני תרגילים , כמו שהסלקום ישמש כמודם בלבד, לא עובד, חוץ מזה, סלקום לא מעוניינים לתת את פרטי האדמין יוזר \ לעזור בעצמם מעבר לגבול מסוים.
חייב לציין שיש גם טלפון נייח , השאלה שלי האם יש דרך להיפטר מהראוטר של סלקום בתור הראשי \ הכניסה ולהשתמש בראוטר\מודם אחר בתור מודם ולשמור על הטלפון הנייח, האם משהו ניסה את זה, ובמידה וכן, האם למשהו יש המלצה למודם ספציפי מומלץ.
(לא יזיק אם יהיו פיצ'רים כמו prioritization, limit ועוד דברים דומים).
תודה מראש.
אני כרגע בחבילת הקוואטרו של סלקום , סך הכול מרוצה מהכול חוץ מהראוטר שלהם, הוא חלש ויחסית מוגבל מבחינת הפיצ'רים שלו (אם זה prioritization/ limit שלא קיימים) וחוץ מזה, כאשר מחוברים מכשירים מעל מספר מסוים האינטרנט בבית פשוט "מתפגר" (latency / ping גבוה, מהירויות נמוכות ממה שאמורות להיות למכשירים)
אל הראוטר מחוברים: mw6 mesh שהוא sub net (לא הכי אופטימלי) , הטלוויזיה בסלון ב-lan , ומחשב נייח.
הראוטר מתחבר לקיר ב-vdsl.
ניסיתי כל מיני תרגילים , כמו שהסלקום ישמש כמודם בלבד, לא עובד, חוץ מזה, סלקום לא מעוניינים לתת את פרטי האדמין יוזר \ לעזור בעצמם מעבר לגבול מסוים.
חייב לציין שיש גם טלפון נייח , השאלה שלי האם יש דרך להיפטר מהראוטר של סלקום בתור הראשי \ הכניסה ולהשתמש בראוטר\מודם אחר בתור מודם ולשמור על הטלפון הנייח, האם משהו ניסה את זה, ובמידה וכן, האם למשהו יש המלצה למודם ספציפי מומלץ.
(לא יזיק אם יהיו פיצ'רים כמו prioritization, limit ועוד דברים דומים).
תודה מראש.
אין בעיה לחבר את הציוד של סלקום מאחורי ציוד פרטי. כמה אנשים שונים דיווחו כאן בפורמים שזה עובד בלי בעיה. חשוב להקפיד לחבר את ה WAN של הציוד של סלקום לציוד הפרטי, החייגן כמובן עובר לציוד הפרטי (ובראוטר של סלקום אתה צריך לשנות את החיבור WAN ל dynamic IP).15/11/2020 0:17Alone כתב: חייב לציין שיש גם טלפון נייח , השאלה שלי האם יש דרך להיפטר מהראוטר של סלקום בתור הראשי \ הכניסה ולהשתמש בראוטר\מודם אחר בתור מודם ולשמור על הטלפון הנייח, האם משהו ניסה את זה, ובמידה וכן, האם למשהו יש המלצה למודם ספציפי מומלץ....
בשביל זה תצטרך ציוד פרטי שיחליף את הציוד של סלקום כמודם, אפשר ציוד משולב שיהיה מודם+ראוטר ראשי או מודם/ראוטר זול לשימוש כמודם בלבד (לדוגמא 9970, אל תשתמש בציוד כמו 9970 כמודם+ראוטר). מעבר לצרכים הכי בסיסיים לדעתי עדיף את האופציה השניה.
אם אתה לוקח נגיד 9970 ומגדיר אותו כמודם בלבד זה גם פותר את הבעיה שה-mw6 הוא double NAT. לחילופין אם חשובות לך אופציות מתקדמות כמו אילו שציינת, אז תצטרך לשדרג לציוד יותר רציני. הייתי שוקל לדוגמא ציוד ביתי "מתקדם" כמו דגמים מתאימים של asus, או אם יש לך רקע טכני מתאים ציוד יותר מקצועי כמו ER-X. ראה עוד פרטים בפוסט הזה:
viewtopic.php?p=2993485#p2993485
(אם אתה מרוצה מה mw6 אתה יכול להתעלם מהדיון שם על APs איכותיים, מה שכן במקרה כזה הייתי מחפש איך להפוך את ה mw6 ל AP בלבד; הדגשתי שם נושאים של הפרדת רשתות, בית חכם וכו' אבל כמובן שיש שם גם אופציות מתקדמות וגמישות של תעדוף, qos, והגבלת מהירות, וכל זאת במחיר המצחיק של ה ER-X).
אהלן, תודה על התגובה המהירה!15/11/2020 10:09eran405 כתב:אין בעיה לחבר את הציוד של סלקום מאחורי ציוד פרטי. כמה אנשים שונים דיווחו כאן בפורמים שזה עובד בלי בעיה. חשוב להקפיד לחבר את ה WAN של הציוד של סלקום לציוד הפרטי, החייגן כמובן עובר לציוד הפרטי (ובראוטר של סלקום אתה צריך לשנות את החיבור WAN ל dynamic IP).15/11/2020 0:17Alone כתב: חייב לציין שיש גם טלפון נייח , השאלה שלי האם יש דרך להיפטר מהראוטר של סלקום בתור הראשי \ הכניסה ולהשתמש בראוטר\מודם אחר בתור מודם ולשמור על הטלפון הנייח, האם משהו ניסה את זה, ובמידה וכן, האם למשהו יש המלצה למודם ספציפי מומלץ....
בשביל זה תצטרך ציוד פרטי שיחליף את הציוד של סלקום כמודם, אפשר ציוד משולב שיהיה מודם+ראוטר ראשי או מודם/ראוטר זול לשימוש כמודם בלבד (לדוגמא 9970, אל תשתמש בציוד כמו 9970 כמודם+ראוטר). מעבר לצרכים הכי בסיסיים לדעתי עדיף את האופציה השניה.
אם אתה לוקח נגיד 9970 ומגדיר אותו כמודם בלבד זה גם פותר את הבעיה שה-mw6 הוא double NAT. לחילופין אם חשובות לך אופציות מתקדמות כמו אילו שציינת, אז תצטרך לשדרג לציוד יותר רציני. הייתי שוקל לדוגמא ציוד ביתי "מתקדם" כמו דגמים מתאימים של asus, או אם יש לך רקע טכני מתאים ציוד יותר מקצועי כמו ER-X. ראה עוד פרטים בפוסט הזה:
viewtopic.php?p=2993485#p2993485
(אם אתה מרוצה מה mw6 אתה יכול להתעלם מהדיון שם על APs איכותיים, מה שכן במקרה כזה הייתי מחפש איך להפוך את ה mw6 ל AP בלבד; הדגשתי שם נושאים של הפרדת רשתות, בית חכם וכו' אבל כמובן שיש שם גם אופציות מתקדמות וגמישות של תעדוף, qos, והגבלת מהירות, וכל זאת במחיר המצחיק של ה ER-X)....
בעיקרון , המצב הנוכחי הוא שה-wifi בנטבוקס מבוטל , וה-mw6 הוא ה-wifi היחיד (לא צריך mesh יותר חזק \ חכם מעבר) , כרגע משמש ב-subnet נפרד, בהזדמנות אגדיר את ה-mw6 כ-ap (לא בעיה לפי מה שבדקתי פעם, פשוט לא יצא לי לסדר את זה עדיין).
חשבתי על משהו דומה ל9970 כמו שציינת ואז לחבר ראוטר נוסף ב-bridge, ה-ER-X שציינת נראה טוב , שונה לטובה ממה שחשבתי לקחת,
השאלה האם אני יכול לתת תעדוף / ל-desktop שמחובר אליו ב-lan על פני ה-lan של ה-mw6 או הגדרת speed limit \ min ל-mw6 (לא הצלחתי למצוא הסבר האם קיים אחד הפיצ'רים הזה אצל ה-er-x, מה שכן ראיתי פיצ'רים אחרים נחמדים), שמעתי על מוצרי חברת ubiquiti ל-enterprise , לא יצא לי לעבוד עם מוצר שלהם בכללי.
חוץ מזה, יש לך המלצות מאיפה להזמין את ה-er-x? (לא משנה אם מחול או מהארץ), והאם אתה במקרה ממליץ על מודם נוסף חוץ מה-9970 (מודם אחר שתומך במהירות הרשת של החיבוריים הקוויים והיא אצלו מעל ל-100mbps)
@eran405
אני בדרך לעבור לסלקום טריפל וגם לא כל כך רוצה לעבוד עם הציוד שלהם.
הטכנאי אמור להגיע עוד כשבוע, מה עליי לעשות עם המודם/ראוטר (tplink ac1200) האישי שלי כהכנה לפני הגעתו? ) מלבד כמובן חיבורו לחשמל...
לצערי עדיין אין פייבר ברחוב שלי....
אני בדרך לעבור לסלקום טריפל וגם לא כל כך רוצה לעבוד עם הציוד שלהם.
הטכנאי אמור להגיע עוד כשבוע, מה עליי לעשות עם המודם/ראוטר (tplink ac1200) האישי שלי כהכנה לפני הגעתו? ) מלבד כמובן חיבורו לחשמל...
לצערי עדיין אין פייבר ברחוב שלי....
אם אתה נשאר בתשתית בזק אז אתה יכול להמשיך להשתמש בו כמודם + ראוטר וכמו שציינתי לעיל לחבר את הראוטר שלהם מאוחרי הראוטר שלך (לשימוש כמתאם שיחות בלבד, בהנחה שאתה באמת לוקח מהם קו טלפון).16/11/2020 8:24elic1973 כתב: אני בדרך לעבור לסלקום טריפל וגם לא כל כך רוצה לעבוד עם הציוד שלהם.
לצערי עדיין אין פייבר ברחוב שלי.......
אני מניח שהטכנאי שלהם לא ממש ידע להתמודד עם ההתקנה כזאת (גם אל תצפה לתמיכה בתצורה הזאת מהמוקד שלהם). הייתי פשוט נותן לו להתקין כרגיל ומוודא שהכל עובד ואחרי זה מחליף למודם/ראוטר הפרטי ומוודא שהכל חוץ מהקו טלפון עדיין עובד ולבסוף מתמודד עם החיבור של הציוד שלהם מאחורי הראוטר הפרטי כמתאם שיחות.
הבנתי.16/11/2020 22:33eran405 כתב:אם אתה נשאר בתשתית בזק אז אתה יכול להמשיך להשתמש בו כמודם + ראוטר וכמו שציינתי לעיל לחבר את הראוטר שלהם מאוחרי הראוטר שלך (לשימוש כמתאם שיחות בלבד, בהנחה שאתה באמת לוקח מהם קו טלפון).16/11/2020 8:24elic1973 כתב: אני בדרך לעבור לסלקום טריפל וגם לא כל כך רוצה לעבוד עם הציוד שלהם.
לצערי עדיין אין פייבר ברחוב שלי.......
אני מניח שהטכנאי שלהם לא ממש ידע להתמודד עם ההתקנה כזאת (גם אל תצפה לתמיכה בתצורה הזאת מהמוקד שלהם). הייתי פשוט נותן לו להתקין כרגיל ומוודא שהכל עובד ואחרי זה מחליף למודם/ראוטר הפרטי ומוודא שהכל חוץ מהקו טלפון עדיין עובד ולבסוף מתמודד עם החיבור של הציוד שלהם מאחורי הראוטר הפרטי כמתאם שיחות....
אז כדי לפשט את זה :
1. לתת למתקין לסיים ולראות שהכל עובד. כולל קו סלקום.
2. להעביר את הכל לראוטר שלי ולראות שהאינטרנט עובד מלבד הקו טלפון. לוודא שטווח הכתובות של הראוטרים שונה. נניח 10.0.0.x ו-192.168.1.x
3. לחבר את הראוטר של סלקום לראוטר שלי (יציאה מהראוטר שלי ל-wan של סלקום), להגדיר את הראוטר של סלקום כ-dynamic ip.
4. לבדוק שקו הטלפון עובד. (האם לחבר את החוט טלפון לראוטר שלי ?
היי ערן, סליחה על ההקפצה, אבל האם אתה ממליץ על ה-D-Link DSL-245GR עם התמיכה ב-35B בתור מודם במקום ה-9970?15/11/2020 10:09eran405 כתב:אין בעיה לחבר את הציוד של סלקום מאחורי ציוד פרטי. כמה אנשים שונים דיווחו כאן בפורמים שזה עובד בלי בעיה. חשוב להקפיד לחבר את ה WAN של הציוד של סלקום לציוד הפרטי, החייגן כמובן עובר לציוד הפרטי (ובראוטר של סלקום אתה צריך לשנות את החיבור WAN ל dynamic IP).15/11/2020 0:17Alone כתב: חייב לציין שיש גם טלפון נייח , השאלה שלי האם יש דרך להיפטר מהראוטר של סלקום בתור הראשי \ הכניסה ולהשתמש בראוטר\מודם אחר בתור מודם ולשמור על הטלפון הנייח, האם משהו ניסה את זה, ובמידה וכן, האם למשהו יש המלצה למודם ספציפי מומלץ....
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 5#p2993485
(אם אתה מרוצה מה mw6 אתה יכול להתעלם מהדיון שם על APs איכותיים, מה שכן במקרה כזה הייתי מחפש איך להפוך את ה mw6 ל AP בלבד; הדגשתי שם נושאים של הפרדת רשתות, בית חכם וכו' אבל כמובן שיש שם גם אופציות מתקדמות וגמישות של תעדוף, qos, והגבלת מהירות, וכל זאת במחיר המצחיק של ה ER-X)....
מצטער אבל אין לי ניסיון עם ה-35B או אם ה-245GR. אישית כנראה הייתי מתחיל מציוד של בזק/ספק ובודק האם מקבלים חיבור יציב ובאיזה קצב (מן הסתם בשביל מהירות באיזור ה-100 מגה ומטה אין שום סיבה לרוץ לשדרג). שם לב גם שאופטימיות סופר זהירה אפשר לקוות שאולי עוד בימינו בזק יפעילו את רשת הסיבים שלה (אולי אולי אולי אפילו בחודשים הקרובים), ואז גם ה-245GR כבר לא יהיה רלוונטי.21/11/2020 22:56Alone כתב: היי ערן, סליחה על ההקפצה, אבל האם אתה ממליץ על ה-D-Link DSL-245GR עם התמיכה ב-35B בתור מודם במקום ה-9970?...