200 מגה ב ADSL - בזק תחליף לנו את המודמים?
מהירות 200 מגה תעלה שבוע הבא לדעתי. בזק בינלאומי כבר מפרסמת באתר, אבל לא ניתן עדיין לשדרג (התקשרתי).
האם בזק תשדרג לנו את המודמים? בלי זה אני לא רואה איך נקבל 200 מגה על מחשב אחד. לא חושב שיש מודמי ADSL עם פורט גיגה בארץ, ואולי אני טועה. מעניין.
האם בזק תשדרג לנו את המודמים? בלי זה אני לא רואה איך נקבל 200 מגה על מחשב אחד. לא חושב שיש מודמי ADSL עם פורט גיגה בארץ, ואולי אני טועה. מעניין.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
מניח שכן. השאלה בגלל מי יכול לעלות מעל 100. אני מכיר מעט מאוד אנשים שמנויים על 100 ומקבלים בפועל מספר שכזה. אני עומד על 70+
עופר אני מקבל 100, או ליתר דיוק 97, שזה 100 אפקטיבית עבורי.
אני מניח שהרבה אנשים יוכלו לקבל 200, אחרת לא רואה איך בזק מפרסמת דבר כזה (מה שכאמור יקרה שבוע הבא אם אני מעריך נכון). מצד שני - העלות זהה ל 100, כנראה כדי 'לעשות מקום' לסיבים שגם הם קרובים, אז לך תדע...
אני מניח שהרבה אנשים יוכלו לקבל 200, אחרת לא רואה איך בזק מפרסמת דבר כזה (מה שכאמור יקרה שבוע הבא אם אני מעריך נכון). מצד שני - העלות זהה ל 100, כנראה כדי 'לעשות מקום' לסיבים שגם הם קרובים, אז לך תדע...
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8259
- נתן תודות: 416 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
עקרונית זה אמור להכפיל את המהירות, לא משנה מה אתה מקבל היום.
מה שצריך זה מודם ראוטר שתומך ב B35 למשל כזה
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id= ... 59fa15f580
מה שצריך זה מודם ראוטר שתומך ב B35 למשל כזה
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id= ... 59fa15f580
כמו שנאמר קודם, צריך מודם VDSL2 שתומך בפרופיל 35B. כמעט כל המודמים המותקנים בארץ אינם תומכים בפרופיל הזה ולכן זה ידרוש החלפה. חלק מהספקים כמו סלקום, הצטיידו במודמים כאלה, וחלק, על פי דעתי, לא הפנימו את המגבלה הזו. בכל מקרה, זה מתאים רק אם ציוד התקשורת בארון התקשורת הקרוב של בזק תומך בזה, ואם המרחק לבית קטן מ-350 מטר. משיחה שקיימתי אתמול עם בזק בינלאומי, הם ממש לא ערוכים לטיפול בגל לקוחות, כי זה דורש גם בירור טכני אם המנוי נתמך וכו'. נאמר לי גם שבשלב זה הם לא מעלים את קצב ה-UPLOAD למרות ששם טכנית גם עם המודמים הקיימים אין בעייה לספק לרוב הלקוחות יותר מ-10MBPS (וגם יותר). בזק בינלאומי גם דורשים 100 שקלים על המעבר "לתוכנית החדשה" וכמובן חכירת מודם חדש.
לדעתי לא שווה.
לדעתי לא שווה.
- danon9964
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 272
- שם מלא: אבירן דנון
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
היום התקשרו אליי והציעו לי לעבור לחבילה של ה200 מגה/ 5 מגה up
אני היום משלם 97 שקל על 100 הורדה 5 העלאה עם ספק של 013(כרגע יש לי בעיה משפטית עם בזק בינלאומי אז לא יכול לעבור אליהם)
יש לי כיום מודם/ראוטר של vtec ac של בזק לא זוכר כרגע את הדגם המדויק, שהוא בבעלות שלי לא משלם עליו כלום!!
שהעברתי אותו לברידג׳ כלומר משמש רק כמודם
מחובר לראוטר של tp link archer c7 v5
אז הנציגה שדיברה איתי הציע לי
115 לשלוש החודשים הראשונים ואחרי זה 129
+ 20 שקל שכירות לbe שלהם שתומך בקצב העברה של 200 מגה (כי חובה מודם שתומך בvdsl 2 עם פרופיל תומך 35db וב99 אחוז מהמקרים אין כיום כאלה שיש להם מודם תומך)
ועל זה תוסיפו 100 שקל דמי מעבר
אמרתי לה ביפה לא תודה פראייארים לא מתים הם רק מחליפים
ואני לא כזה..
אחרי השיחה איתה דיברתי עם בן דוד שלי שעובד במוקד טכנאי בבזק
והוא אמר לי במפורש שלא שווה המעבר הזה וזה לא משתלם כי רוב האנשים לא יקבלו באמת 200 אלה יועקטבו בין 150 ל200 ואין דרך לדעת מה תקבל זה תלוי בארון שאתה מחובר עליו ומה המרחק ועוד כמה פרמטרים
ועוד משהו שלפי מה שהוא יודע יש סיכוי שבינואר הקרוב בזק יפעילו את הסיב שלהם
והוא אומר שלפי מה שהוא יודע שבזק כבר סגרו 60 אחוז מהפריסה ברחבי הארץ שזה הרבה יותר מהמתחרות
וזה דיי מסביר את המבול פרסומות של המתחרות בימים האחרונים וצדקו פה חברים שרשמו שבאמת כנראה יש דברים מאחורי הקלעים לגבי הסיב ולא סתם המתחרות יצאו בפרסום מסיבי בטלוויזיה..
אני היום משלם 97 שקל על 100 הורדה 5 העלאה עם ספק של 013(כרגע יש לי בעיה משפטית עם בזק בינלאומי אז לא יכול לעבור אליהם)
יש לי כיום מודם/ראוטר של vtec ac של בזק לא זוכר כרגע את הדגם המדויק, שהוא בבעלות שלי לא משלם עליו כלום!!
+ 20 שקל שכירות לbe שלהם שתומך בקצב העברה של 200 מגה (כי חובה מודם שתומך בvdsl 2 עם פרופיל תומך 35db וב99 אחוז מהמקרים אין כיום כאלה שיש להם מודם תומך)
ואני לא כזה..
והוא אמר לי במפורש שלא שווה המעבר הזה וזה לא משתלם כי רוב האנשים לא יקבלו באמת 200 אלה יועקטבו בין 150 ל200 ואין דרך לדעת מה תקבל זה תלוי בארון שאתה מחובר עליו ומה המרחק ועוד כמה פרמטרים
והוא אומר שלפי מה שהוא יודע שבזק כבר סגרו 60 אחוז מהפריסה ברחבי הארץ שזה הרבה יותר מהמתחרות
וזה דיי מסביר את המבול פרסומות של המתחרות בימים האחרונים וצדקו פה חברים שרשמו שבאמת כנראה יש דברים מאחורי הקלעים לגבי הסיב ולא סתם המתחרות יצאו בפרסום מסיבי בטלוויזיה..
60 אחוז?! הכוונה לפריסה ממש לתוך הבניינים?15/11/2020 16:47danon9964 כתב: היום התקשרו אליי והציעו לי לעבור לחבילה של ה200 מגה/ 5 מגה up
ואני לא כזה..
וזה דיי מסביר את המבול פרסומות של המתחרות בימים האחרונים וצדקו פה חברים שרשמו שבאמת כנראה יש דברים מאחורי הקלעים לגבי הסיב ולא סתם המתחרות יצאו בפרסום מסיבי בטלוויזיה.....
נשמע לא הגיוני. מישהו ראה סיבים של בזק בתוך הבניין שלו?