200 מגה ב ADSL - בזק תחליף לנו את המודמים?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #1 

מהירות 200 מגה תעלה שבוע הבא לדעתי. בזק בינלאומי כבר מפרסמת באתר, אבל לא ניתן עדיין לשדרג (התקשרתי).
האם בזק תשדרג לנו את המודמים? בלי זה אני לא רואה איך נקבל 200 מגה על מחשב אחד. לא חושב שיש מודמי ADSL עם פורט גיגה בארץ, ואולי אני טועה. מעניין.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78926
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

מניח שכן. השאלה בגלל מי יכול לעלות מעל 100. אני מכיר מעט מאוד אנשים שמנויים על 100 ומקבלים בפועל מספר שכזה. אני עומד על 70+

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #3 

עופר אני מקבל 100, או ליתר דיוק 97, שזה 100 אפקטיבית עבורי.
אני מניח שהרבה אנשים יוכלו לקבל 200, אחרת לא רואה איך בזק מפרסמת דבר כזה (מה שכאמור יקרה שבוע הבא אם אני מעריך נכון). מצד שני - העלות זהה ל 100, כנראה כדי 'לעשות מקום' לסיבים שגם הם קרובים, אז לך תדע...

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8259
נתן תודות: 416 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #4 

עקרונית זה אמור להכפיל את המהירות, לא משנה מה אתה מקבל היום.

מה שצריך זה מודם ראוטר שתומך ב B35 למשל כזה

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id= ... 59fa15f580

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אני מקווה שיהיו פיתרונות למי שצריך רק מודם. יש לי ראוטר מעולה ואין לי שום צורך במה שהם מנסים לדחוף...

jaykle
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

כמו שנאמר קודם, צריך מודם VDSL2 שתומך בפרופיל 35B. כמעט כל המודמים המותקנים בארץ אינם תומכים בפרופיל הזה ולכן זה ידרוש החלפה. חלק מהספקים כמו סלקום, הצטיידו במודמים כאלה, וחלק, על פי דעתי, לא הפנימו את המגבלה הזו. בכל מקרה, זה מתאים רק אם ציוד התקשורת בארון התקשורת הקרוב של בזק תומך בזה, ואם המרחק לבית קטן מ-350 מטר. משיחה שקיימתי אתמול עם בזק בינלאומי, הם ממש לא ערוכים לטיפול בגל לקוחות, כי זה דורש גם בירור טכני אם המנוי נתמך וכו'. נאמר לי גם שבשלב זה הם לא מעלים את קצב ה-UPLOAD למרות ששם טכנית גם עם המודמים הקיימים אין בעייה לספק לרוב הלקוחות יותר מ-10MBPS (וגם יותר). בזק בינלאומי גם דורשים 100 שקלים על המעבר "לתוכנית החדשה" וכמובן חכירת מודם חדש.

לדעתי לא שווה.

arix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #7 

בזק מוכרת לוקשים , במקרה הטוב תאלץ אותך לרכוש מודם ב 20 שקלים בחודש לכל החיים ,
ובמקרה הרע תקבל אינטרנט של 70 מגה עם ניתוקים בלי סוף...

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #8 

משהו מתחמם בגיזרת הסיבים אחרת לא היינו רואים בטלביזיה פתאום כל כך הרבה פרסומות לסיבים של סלקום ופרטנר.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

טוב, אם להאמין לבזק בינלאומי הארון שאני מחובר אליו, לא שודרג ל 200 מגה (עונש שאני גר בשכונה של בתים פרטיים)

danon9964
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
שם מלא: אבירן דנון
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #10 

היום התקשרו אליי והציעו לי לעבור לחבילה של ה200 מגה/ 5 מגה up
אני היום משלם 97 שקל על 100 הורדה 5 העלאה עם ספק של 013(כרגע יש לי בעיה משפטית עם בזק בינלאומי אז לא יכול לעבור אליהם)

יש לי כיום מודם/ראוטר של vtec ac של בזק לא זוכר כרגע את הדגם המדויק, שהוא בבעלות שלי לא משלם עליו כלום!!
שהעברתי אותו לברידג׳ כלומר משמש רק כמודם

מחובר לראוטר של tp link archer c7 v5

אז הנציגה שדיברה איתי הציע לי

115 לשלוש החודשים הראשונים ואחרי זה 129
+ 20 שקל שכירות לbe שלהם שתומך בקצב העברה של 200 מגה (כי חובה מודם שתומך בvdsl 2 עם פרופיל תומך 35db וב99 אחוז מהמקרים אין כיום כאלה שיש להם מודם תומך)

ועל זה תוסיפו 100 שקל דמי מעבר

אמרתי לה ביפה לא תודה פראייארים לא מתים הם רק מחליפים

ואני לא כזה..

אחרי השיחה איתה דיברתי עם בן דוד שלי שעובד במוקד טכנאי בבזק
והוא אמר לי במפורש שלא שווה המעבר הזה וזה לא משתלם כי רוב האנשים לא יקבלו באמת 200 אלה יועקטבו בין 150 ל200 ואין דרך לדעת מה תקבל זה תלוי בארון שאתה מחובר עליו ומה המרחק ועוד כמה פרמטרים
ועוד משהו שלפי מה שהוא יודע יש סיכוי שבינואר הקרוב בזק יפעילו את הסיב שלהם
והוא אומר שלפי מה שהוא יודע שבזק כבר סגרו 60 אחוז מהפריסה ברחבי הארץ שזה הרבה יותר מהמתחרות

וזה דיי מסביר את המבול פרסומות של המתחרות בימים האחרונים וצדקו פה חברים שרשמו שבאמת כנראה יש דברים מאחורי הקלעים לגבי הסיב ולא סתם המתחרות יצאו בפרסום מסיבי בטלוויזיה..

barlerer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #11 

אני באמת לא מצליח להבין האם ה"שלב ביניים" הזה משתלם. לא עדיף כבר לחברות להשקיע בסיבים אופטים? האם ההצתיידות הענקית של סלקום במודמים שתומכים בB35 באמת שווה את כל המאמץ?

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #12 

15/11/2020 16:47  
danon9964 כתב:
היום התקשרו אליי והציעו לי לעבור לחבילה של ה200 מגה/ 5 מגה up
אני היום משלם 97 שקל על 100 הורדה 5 העלאה עם ספק של 013(כרגע יש לי בעיה משפטית עם בזק בינלאומי אז לא יכול לעבור אליהם)

יש לי כיום מודם/ראוטר של vtec ac של בזק לא זוכר כרגע את הדגם המדויק, שהוא בבעלות שלי לא משלם עליו כלום!!
שהעברתי אותו לברידג׳ כלומר משמש רק כמודם

מחובר לראוטר של tp link archer c7 v5

אז הנציגה שדיברה איתי הציע לי

115 לשלוש החודשים הראשונים ואחרי זה 129
+ 20 שקל שכירות לbe שלהם שתומך בקצב העברה של 200 מגה (כי חובה מודם שתומך בvdsl 2 עם פרופיל תומך 35db וב99 אחוז מהמקרים אין כיום כאלה שיש להם מודם תומך)

ועל זה תוסיפו 100 שקל דמי מעבר

אמרתי לה ביפה לא תודה פראייארים לא מתים הם רק מחליפים

ואני לא כזה..

אחרי השיחה איתה דיברתי עם בן דוד שלי שעובד במוקד טכנאי בבזק
והוא אמר לי במפורש שלא שווה המעבר הזה וזה לא משתלם כי רוב האנשים לא יקבלו באמת 200 אלה יועקטבו בין 150 ל200 ואין דרך לדעת מה תקבל זה תלוי בארון שאתה מחובר עליו ומה המרחק ועוד כמה פרמטרים
ועוד משהו שלפי מה שהוא יודע יש סיכוי שבינואר הקרוב בזק יפעילו את הסיב שלהם
והוא אומר שלפי מה שהוא יודע שבזק כבר סגרו 60 אחוז מהפריסה ברחבי הארץ שזה הרבה יותר מהמתחרות

וזה דיי מסביר את המבול פרסומות של המתחרות בימים האחרונים וצדקו פה חברים שרשמו שבאמת כנראה יש דברים מאחורי הקלעים לגבי הסיב ולא סתם המתחרות יצאו בפרסום מסיבי בטלוויזיה..
...
60 אחוז?! הכוונה לפריסה ממש לתוך הבניינים?
נשמע לא הגיוני. מישהו ראה סיבים של בזק בתוך הבניין שלו?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”