תקלה- בעיית סאונד קשה. צריך עזרה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
אלון99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים
אשמח לקבל בבקשה עזרה לסוגיה שמטרידה אותי מאוד .
ברשותי :
מגבר מרנץ 5014
טלויזיה סמסונג TU8000
אני מחבר את המגבר לטלויזיה באמצעות כבל HDMI תקני (2.1) באמצעות כניסה/יציאה EARC (שני הרכיבים תומכים)
הגדרתי את הטלויזיה והמגבר כנדרש לחיבור EARC. (הגדרות קול בטלויזיה והגדרות HDMI במגבר)
כאשר אני מחובר רק טלויזיה מול מגבר אני שומע מצויין באמצעות המגבר (נפליקס, יוטיוב, ממיר) ובטלויזיה דולקת הגדרת קול מקלט(HDMI-EARCׁׂׂׂ).
כאשר אני מחבר רכיב נוסף לכניסת HDMI במגבר (ניסיתי מספר כניסות) , פשוט כל רכיב כגון - סטרימר, ממיר, XBOX... משהו משתבש באופן לא ברור ואני מאבד את הסאונד מהמגבר והגדרת הטלויזיה שעבדה מצויין מקלט(HDMI-EARCׁׂׂׂ) נעלמת והופכת למקלט(HDMI) .... מתסכל מאוד
פרט נוסף, במצב הנוכחי - כאשר רכיב מחובר, אם אני מבצע ניתוק כללי לחשמל המגבר ומחזירו, המצב חוזר לתקינות זמנית כלומר, הגדרת קול מקלט(HDMI-EARCׁׂׂׂ) מופיעה שוב , הסאונד חוזר מכל המקורות וגם מהרכיב אך... זה זמני בלבד, למחרת התקלה שוב חוזרת ואני שוב פעם עם מקלט(HDMI) ללא סאונד!
המגבר עדיין באחריות ואני יכול להעבירו לבדיקה אבל למען האמת אני לא בטוח שהוא מקור הבעיה...
כמובן שניתן לשנות שיטת חיבור לאופטי אבל אני רוצה לפתור את הבעייה הקיימת ולהנות מחיבור EARC ולהעביר את כל חיבורי הרכיבים ישירות למגבר.
אשמח בבקשה לקבל את עזרתכם מניסיונכם ולהיחלץ מהמצב המתסכל הזה.
אעביר כל תצלום מסך במידה ונדרש.
תודה חברים
אלון

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”