הסיבים של סלקום - מותם של הטורנטים???

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4808
נתן תודות: 347 פעמים
קיבל תודות: 771 פעמים

שליחה #41 

15/11/2020 20:25  
eran405 כתב:
15/11/2020 12:19  
JohnDue כתב:
תנסה העלאה אחד מול אחד qBT מול uT והפוך ותראה...
...
בזמנו בדקתי כמה וכמה פעמים utorrent 2.2.1 מול גירסאות 4+ של qbit ותמיד "הרגשתי" הבדל משמעותי יחסית לטובת qbit. אין לי מושג מה זה "העלאה אחד מול אחד", בדקתי העלאה בטורנטים מטראקרים פרטיים כולל הוספת אותו הטורנט בשני הקליינטים ומידי פעם לעצור באחד ולהפעיל בשני.

לגבי גירסאות יותר חדשות של utorrent, לא הגעתי לבדיקות כאלה כי בזמנו שבדקתי היו בעיות קשות של זליגת זיכרון ל-utorrent עדכני (אצלי הוא דולק 24/7 וזה deal breaker אם אחרי יממה שהוא דולק הזיכרון מטפס לגיג'ות רבות של זיכרון, מן הסתם אין שום בעיה כזו לא ב-qbit ולא ב-utorrent 2.2.1 הישן וה"טוב"). מאז utorrent, או לפחות גירסאות חדשות שלו, אסור לשימוש בחלק מהטראקרים הפרטיים.

אני לא יודע מתי בדקת ואיך אבל אני מציע לך בחום לבדוק שוב את qbit, לדעתי תראה שהוא עולה על ה-utorrent בכל פרמטר.
...
אי אפשר לבדוק 1:1, הדרך היחידה היא סטטיסטית למשך שבוע למשל.
בכל מקרה, הזליגות זיכרון קשורות לכריית קריפטו שהובילה את הטראקרים המובילים לאסור את הגרסאות החדשות של הקליינט.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #42 

15/11/2020 21:28  
ChinggisKhan כתב:
בכל מקרה, הזליגות זיכרון קשורות לכריית קריפטו שהובילה את הטראקרים המובילים לאסור את הגרסאות החדשות של הקליינט.
...
עד כמה שאני יכול להיות בטוח זה לא היה זה:

א. אם אני זוכר נכון "כריית הקריפטו" זה בכלל לא היה ה-utorrent אלא משהו שהיה מותקן "אוטומטית" אם לא שמת לב בזמן ההתקנה. אפילו אם איכשהוא לא שמתי לב בהתקנה (לא סביר כי אני מודע לדברים האילו ותמיד מחפש אותם בהתקנות), אז זה היה משפיע על המחשב תמיד ולא רק שה-utorrent רץ.

ב. עד כמה שאני זוכר זה היה אחרי כל הנושא של כריית הקריפטו עלה ווידאתי שאני משתמש בגירסה שאינה מכילה את הצרה הזאת.

טראקרים גם לא אסרו על utorrent בגלל הנושא הזה, אלא בגלל פירצות האבטחה שהתגלו כמה שנים אחרי זה (אין להם שום קשר לכריית הקריפטו):
https://torrentfreak.com/bittorrent-cli ... ity-180220

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #43 

15/11/2020 17:04  
ziv_r כתב:
Huber,
יש לך NAS של Synology, נכון?
קיים בתוכו קליינט טורנט (Transmission), אני איתו בהצלחה כבר מעל ל- 10 שנים. מיותר להשאיר מחשב דולק עבור הורדות כאשר יש NAS.
...
אני משתמש ב-Download Station של Synology (שגם הוא מבוסס על Transmission) גם מעל ל-10 שנים ומאוד מרוצה, אין יותר הגיוני מלהוריד את הטורנטים ישירות ל-NAS, במיוחד כשבאתרים הפרטיים האיכותיים צריך לשתף זמן ממושך גם אחרי שההורדה הסתיימה.

Batnun

.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #44 

זה ההגיון גם שלי. אגב, Download Station זה ה- UI של ה- Transmission ב- Synology.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4808
נתן תודות: 347 פעמים
קיבל תודות: 771 פעמים

שליחה #45 

15/11/2020 22:02  
eran405 כתב:
15/11/2020 21:28  
ChinggisKhan כתב:
...
עד כמה שאני יכול להיות בטוח זה לא היה זה:

א. אם אני זוכר נכון "כריית הקריפטו" זה בכלל לא היה ה-utorrent אלא משהו שהיה מותקן "אוטומטית" אם לא שמת לב בזמן ההתקנה. אפילו אם איכשהוא לא שמתי לב בהתקנה (לא סביר כי אני מודע לדברים האילו ותמיד מחפש אותם בהתקנות), אז זה היה משפיע על המחשב תמיד ולא רק שה-utorrent רץ.

ב. עד כמה שאני זוכר זה היה אחרי כל הנושא של כריית הקריפטו עלה ווידאתי שאני משתמש בגירסה שאינה מכילה את הצרה הזאת.

טראקרים גם לא אסרו על utorrent בגלל הנושא הזה, אלא בגלל פירצות האבטחה שהתגלו כמה שנים אחרי זה (אין להם שום קשר לכריית הקריפטו):
https://torrentfreak.com/bittorrent-cli ... ity-180220
...
יכול להיות שזכרוני מטעה אותי. זה בהחלט היה די מזמן. אבדוק את עצמי.

Pentos
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #46 

13/11/2020 18:56  
ufffnick כתב:
במידה ואתה מגיע חזרה לשקול מחדש את עניין התוכנה, ממליץ בחום על Transmission.
תוכנה מינימלית שגם דורשת מינימום הגדרות ואפילו תוכל למצוא לה אפליקציית שלט, כדי להעביר טורנטים מהטלפון למחשב עליו מותקנת.
מעולם לא נתקלתי בבעיות איתה (ועברתי הרבה ממשקים מושקעים למכביר).
...
מצטרף להמלצה על Transmission. ניסיתי הרבה קליינטים ברבות השנים אבל הוא הכי טוב. פשוט ומהיר אש.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #47 

15/11/2020 21:18  
JohnDue כתב:
לא מדבר על ארכיאולוגיה... ;) אתה מוזמן לנסות גרסה חדשה של שניהם (3.5.5. LAA ו 4.3) , אולי השתנו דברים מאז לטובה או לרעה...
https://utorrentlaa.page.link/LAA-EXE-1
...
לא תודה.

א. מאז שעברתי ל-qbit אני לא מסתכל אחורה. מבחינתי ה-qbit עולה ה-utorrent בכל פרמטר. יש יותר מידי דברים קטנים לציין, אבל כמה דברים "גדולים" מבחינתי שעולים לי בראש:
1. הורדה sequential שבהתחלה חשבתי שזה נחמד אבל לא באמת שימושי, והיום אני יותר ויותר מוצא את עצמי שם הורדה ומתחיל מיד לראות.
2. ה-rss downloader יותר טוב ב-qbit (כבר לא זוכר את הפרטים, זה גם תלוי מול איזה גירסאות משווים)
3. ב-utorrent לעשות recheck זאת פעולה הרסנית, ובמיוחד בנושא של cross-seeding זה גרם כמה פעמים לאבד מידע (ולכן גם להתייאש מלעשות cross-seeding עם utorrent). ב-qbit, כל עוד שהטורנט מושהה הוא לא נוגע במידע בדיסק.
4. qbittorrent לגמרי חופשי. utorrent לא.

ב. גירסת ה-beta בטוח לא רלוונטית לכל מי שיש לו חשבון בטראקר פרטי ורוצה לשמור עליו. למה אתה מקשר LAA 3.5.5 ולא את ה-3.5.5 המקורי? שוב גירסאות כאלה של קליינטים זה מתכון בטוח לקבל ban בטראקרים פרטיים.

בנוסף מהמעט מידע שאני מוצא בגוגל מה זה utorrent LAA, זאת גירסא שאמורה (אולי) לפתור את בעיות הזיכרון שיש בגירסא הרגילה של ה-utorrent.... חוץ מאיזה rafi אחד שכנראה הכין את הגירסה הזאת ומנסה לדחוף אותה אני לא רואה אף אחד שמאשר שזה באמת עוזר למשהו (אם אתה מבין קצת מה זה LARGEADDRESSAWARE, ההיגיון אומר שזה רק יחמיר את הבעיה). אפילו ה-rafi הזה מקפיד להתנסח במונחים כמו "It might workaround memory related issues". בגלל הסיבות האחרות שפירטתי כאן לא הייתי באמת משתמש ב-utorrent עדכני בכל מקרה, אבל המידע החדש שאני רואה רק מבסס את הדעות שאני רואה בטראקרים ופורמים אחרים שה-utorrent הולך ונהרס מגירסא לגירסא.

ג. אם כבר חייבים להשתמש ב-utorrent אז "ידוע" ש-2.2.1 הגירסא הכי טובה. מחיפוש זריז בטראקרים שיש לי, לפחות היום אין אף טראקר שאוסר מפורשות על utorrent 3.5.5 (כמובן מדובר אך ורק על הגירסה הרישמית, לא LAA ולא beta כזה או אחר), אבל כל הטראקרים שיותר איכפת לי מהם או ממליצים מפורשות להתרחק מגיסאות חדשות של utorrent ולהשתמש ב-2.2.1 או ממליצים להתרחק מכל הגיסאות של utorrent ולהשתמש בקליינטים כגון qbittorrent, Deluge, rTorrent.

איש איש באמונתו יחיה, בהצלחה לך עם הגיסאות המשונות של utorrent שאתה משתמש. למען אחרים שאולי יקראו הודעות אילו אני מדגיש, מי שמשתמש בטראקרים פרטיים שיבדוק טוב טוב האם מותר להשתמש בגיסאות patched או beta. דרך אגב גם בלי קשר הייתי נזהר מלהוריד ולהתקין תוכנה מאתר "אלמוני", מי מבטיח לי שאין איזה רוגלה וכו' בקובץ הזה?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”