85XH8096 vs 85XH9096
כן, אחד סידרה 8 והשני סדרה 9....
אבל אני מניח שזה לא מה שאתה שואל
אתה יכול לראות השוואה מלאה פה:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold=0.1
אבל בגדול דגם XH9096 טוב משמעותית. בכל פרמטר אפשרי.
קצת נדחף לשאלה, מתעניין במסכים האלו ב65״ , ממה שאני מבין בעיקר השוני זה שהטכנולוגייה שונה FALD ב9096 שאמור להיות יותר טוב.
השאלה אם משתמש ממוצע שכמותי , בעיקר סלקום, נטפליקס, פחות ספורט וללא קונסולה ירגיש בהבדליםץ
כלומר התקציב מאפשר לי אבל אם ההבדל בשימוש (כמובן שלי) לא כזה שונה אז אולי לא שווה להשקיע את האקסטרה
השאלה אם משתמש ממוצע שכמותי , בעיקר סלקום, נטפליקס, פחות ספורט וללא קונסולה ירגיש בהבדליםץ
כלומר התקציב מאפשר לי אבל אם ההבדל בשימוש (כמובן שלי) לא כזה שונה אז אולי לא שווה להשקיע את האקסטרה
קודם כל אפשר תמיד להרגיש בהבדלי איכות גם עם תכנים כמו סלקום, בטח ובטח שנטפליקס.09/11/2020 21:59whoami כתב: קצת נדחף לשאלה, מתעניין במסכים האלו ב65״ , ממה שאני מבין בעיקר השוני זה שהטכנולוגייה שונה FALD ב9096 שאמור להיות יותר טוב.
כלומר התקציב מאפשר לי אבל אם ההבדל בשימוש (כמובן שלי) לא כזה שונה אז אולי לא שווה להשקיע את האקסטרה...
ההבדל היחיד זה לא הFALD. כל הדגמים ה"קטנים" של Xh80, בין השאר 65, הם פאנל IPS. אם אתה מחבב את הצבע השחור תשכח ממנו לכמה שנים. יש אנשים שמתרגלים לשחור-אפור , אני אישית סבלתי מאוד עם פאנל IPS. הXh90 הוא פאנל VA עם יחס ניגודיות גבוה מה שאומר שחורים יותר שחורים, אחידות שחור גבוהה, ותמונה כללית טובה יותר. בהירות גבוהה יותר בכל התכנים גם. סה"כ מסך בינוני מול מסך טוב. אם אתה לא צופה בחושך נוטה לתכנים צבעוניים ומוכן לראות אפור במקום שחור, אז אולי אפשר לשקול Xh80 אם זה חוסך הרבה כסף
שאלת המיליון דולר. היצרנים מעדיפים לשמור לעצמם את סוג הפאנל, יחס הניגודיות ורמת הבהירות, אולי שלושת הקריטריונים הכי חשובים בטלויזיות LCD. במקום זה חשוב להם להבהיר לנו שמדובר בטלויזיה חכמה בטכנולוגיית סופר דופר עם טכניקת צבעים קוואדרופל. אני מכיר מישהו שאפילו פנה לסוני (לא בארץ) ושאל לגבי דגם ספציפי איזה סוג פאנל זה וענו לו שזה לא מידע שהם חושפים.09/11/2020 23:17whoami כתב: קודם כל ממש תודה על התשובות, נשמע שבאמת שווה את התוספת.
סתם לידע כללי בד״כ אני לא רואה את הפאנל ips/va בתיאור הטלוויזיה (לצורך העניין גם לא בישפאר), איך אמורים לדעת איזה פאנל, יש מקור אחד שמפרט את זה לכל דגם ?...
עם זאת, חנות שמכבדת את עצמה תומר לך לכל הפחות סוג פאנל, אני הצלחתי גם להוציא יחס ניגודיות, רמת בהירות לרוב פשוט אי אפשר להשיג.
אז מה עושים? קודם כל www.rtings.com זה האתר המוביל בביקורות טלויזיה והוא גם בודק את כל המדדים ומציין.
שנית, https://www.displayspecifications.com/ זה אתר מצויין לבדוק מפרט של כל טלויזיה בשוק. לרוב יהיה אפשר למצוא סוג פאנל. ניגודיות ובהירות יותר קשה למצוא.
בד"כ כשאנשים משווים מסכים פה בפורום, אז משווים מסכים בערך באותם מחירים, ואז באמת יכולה לעלות שאלה כזאת.09/11/2020 21:59whoami כתב: קצת נדחף לשאלה, מתעניין במסכים האלו ב65״ , ממה שאני מבין בעיקר השוני זה שהטכנולוגייה שונה FALD ב9096 שאמור להיות יותר טוב.
כלומר התקציב מאפשר לי אבל אם ההבדל בשימוש (כמובן שלי) לא כזה שונה אז אולי לא שווה להשקיע את האקסטרה...
במקרה הזה ספציפית, זה גם 2 דגמים של אותו יצרן, כך שאין פה עניין של יצרן אחד עושה משהו אחד טוב והשני משהו אחר. יש ממש שיפור בכל אחד מהפרמטרים של הטלויזיה.
וחוץ מזה, ששני שההבדל בין הדגמים האלה כל כך גדול, שאתה יכול למצוא עוד 2 דגמים שיכנסו ביניהם (8096 < דגם א < דגם ב < 9096).
ההבדל כל כך משמעותי שגם משתמש ממוצע שיראה אותם, יוכל בקלות, בלי בעיה להגיד לך מי הדגם היותר טוב ומי הפחות טוב.