חיבור מסך מחשב + טלוויזיה על כרטיס אחד

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Pavelz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

אהלן אנשים, לאחרונה החלטתי לחסוך בינתיים בסטרימר HD ולנסות לחבר את המחשב שיש לי בחדר שינה לטלוויזיה שיש לי בסלון. את בעיית האודיו פתרתי עם כבל SPDIF באורך 10 מטר שמגיע לרסיבר מכרטיס ה Audiophile2496 שלי והמצוקה היחידה שיש לי עכשיו זה איך להעביר את הווידאו באיכות המיטבית.
כרטיס הגרפיקה העתיק שלי נותן אך ורק יציאת VGA (על יציאת ה s video) אין מה לדבר מן הסתם... אל חיבור הזה כרגע מתחבר LCD של המחשב. מה שאני מתכנן כרגע זה לשים מפצל לשני VGA, אחד מהם יתחבר למסך המחשב והשני יחובר למתאם לDVI ומשם דרך כבל של 10 מטר לסלון לטלוויזיה. השאלה שלי היא האם האיכות בעקבות ההמרה מ VGA לDVI תהיה סבירה מספיק בשביל כל ההוצאה או אולי שווה לחפור כרטיס מסך חדש (AGPx8, לוח אם שלי הוא מיושן יחסית) שיתן לי שתי יציאות, אחת למסך מחשב והשניה לטלוויזיה.
אשמח לשמוע את הצעותיכם המלומדות.
(Y)
Need more cowbell

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

קודם כל זה לא משנה כמה יציאות יתן לך הכרטיס מסך אתה תיהיה צריך להשתמש באחת מהם ולקנות מפצל זה דבר ראשון שאתה חייב.
דבר שני הוא שבשביל 10 מטר יהיה אולי בעיה קטנה באיכות כי לכבל VGA קשה להעביר נתונים כמו שצריך במרחקים גדולים אז אתה צריך כבל איכותי ועדיף גם מגבר שיגביר לך את האות שיוצאת מהמחשב.
עכשיו תמיד עדיף יציאת DVI אבל כבל למרחק של 10 מטר DVI עולה יקר מאוד וגם יכול להיות שהטלויזיה שלך לא תומכת NR אז עם כבל DVI תיהיה לך תמונה חתוכה תלוי איזה טלויזיה יש לך
עכשיו גם לי יש שאלה משלי.
אם יש לי יציאת SVIDEO בכרטיס מסך והטלויזיה שלי לא תומכת NR אז מה עדיף לחבר בין המחשב לטלויזיה כבל SVIDEO או כבל VGA ?

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

אני מקפיץ את ההודעה על מנת שתוכלו לעזור לי ולבנאדם שפתח את השרשור

Pavelz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

היי.
לאחרונה רכשתי כרטיס מסך די פשוט עם יציאות VGA + DVI.
את הDVI חיברתי למסך המחשב ואת ה VGA לטלוויזיה הנ"ל.
הכל טוב ויפה אך יש מספר דברים מרגיזים.
א. משום שהטלוויזיה לא נמצאת סמוך למחשב בחרתי באפשרות Dual View שמאפשרת תצוגה זהה במחשב וגם בטלוויזיה מה שגורם למסך הטלוויזיה למתוח את התמונה.
בעיה זו היא לא ממש בעיה בשביל תוכנה כמו VLC Player שמאפשרת לשחק עם התמונה ולמתוח אותה כדי שהיא תתאים למסך, אך יש כמה תכנים שאני מעדיף לראות ב Windows Media Player והיא תוכנה די מוגבלת בפיצ'רים קטנים שכאלה.
ב. לפעמים אני עושה טעות וגורם לכך שהשליטה עוברת למסך הטלוויזיה וקצת קשה להחזיר את ההגדרות לקדמותם כאשר העכבר והמקלדת נמצאים בחדר אחר. אני משתמש בכרטיס NVidia מסדרה 6. יש למישהו מושג מה אני עושה במקרה כזה? חוץ מכמובן לכבות את המחשב ולנתק את הטלוויזיה פיזית ואז להדליק את המחשב מחדש.
סה"כ אני די מרוצה אם כי הפתרון מסורבל מאוד. כמובן שעדיף לקנות Tvix אבל אז צצה בעיה של ניגון MKV ושאר פורמטים שאולי יהיו איתם בעיות בעתיד.
תודה מראש, פבל
Need more cowbell

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”