חווית גלישה לא טובה עם נתבים Deco M5 במקום Be של בזק
החלפתי את הBe שבבית ההורים ל3 Deco M5 ומודם פרטי שמתחבר לבזק, מקבל מהירות מלאה של 46MB
שמתי לב שמאז ההחלפה, איכות האינטרנט ירדה משמעותית. מדי פעם יש ניתוקים של 1-2 שניות וצריך לרענן את הדף מספר פעמים עד שיעבוד.
גם צפייה בסטרימינג, אם זה בVOD של Yes או בנטפליקס נהייתה איטית, ולפעמים אפילו לא מאפשרת צפייה בפרק. (הרבה Buffering)
אפילו בפעילות קלה (מחשב אחד ביום, ועוד ממיר של יס שצופה בVOD) גורם ללאגים במשחק אונליין.
האם למישהו יש עצות או נתקל במשהו דומה לפני שאני חוזר לBe של בזק ומחליף את הDeco לAP בלבד?
שמתי לב שמאז ההחלפה, איכות האינטרנט ירדה משמעותית. מדי פעם יש ניתוקים של 1-2 שניות וצריך לרענן את הדף מספר פעמים עד שיעבוד.
גם צפייה בסטרימינג, אם זה בVOD של Yes או בנטפליקס נהייתה איטית, ולפעמים אפילו לא מאפשרת צפייה בפרק. (הרבה Buffering)
אפילו בפעילות קלה (מחשב אחד ביום, ועוד ממיר של יס שצופה בVOD) גורם ללאגים במשחק אונליין.
האם למישהו יש עצות או נתקל במשהו דומה לפני שאני חוזר לBe של בזק ומחליף את הDeco לAP בלבד?
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 191 פעמים
איך ה Deco מתקשרים ביניהם?
הם לא הכי יעילים באלחוט, אבל אם מחברים אותם אחד לשני זה עובד מעולה.
הם לא הכי יעילים באלחוט, אבל אם מחברים אותם אחד לשני זה עובד מעולה.
- rgulian
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 709
- שם מלא: רמי
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
היי.
אני לא יודע אם יש הבדל ב M5 ל-M9.
אצלי במשפחה יש M9 ,מחובר 3יח בכל בית.
הוט ,בזק ,אנלימיטד.
ככה מוגדרים , בכולם האלחוטי של המודם מבוטל.
רק באנלימיטד אין מודם ,M9 מחובר לראוטר שלהם.
בהוט ובזק ,הראשון מחובר למודם עם כבל רשת וכל השאר מתחברים אחד לשני באלחוטי ,אין בעיות בכלל.
אולי אצלך יש צורך לעדכן את ה-M5 ,או שאין חפיפה ביניהם.
ככה מוגדר דרך האפלקציה...
אני לא יודע אם יש הבדל ב M5 ל-M9.
אצלי במשפחה יש M9 ,מחובר 3יח בכל בית.
הוט ,בזק ,אנלימיטד.
ככה מוגדרים , בכולם האלחוטי של המודם מבוטל.
רק באנלימיטד אין מודם ,M9 מחובר לראוטר שלהם.
בהוט ובזק ,הראשון מחובר למודם עם כבל רשת וכל השאר מתחברים אחד לשני באלחוטי ,אין בעיות בכלל.
אולי אצלך יש צורך לעדכן את ה-M5 ,או שאין חפיפה ביניהם.
ככה מוגדר דרך האפלקציה...
המודם מחובר לDeco, שהDeco מחובר לSwitch, ומשם מתחבר קווית לעוד 2 Deco07/11/2020 18:27PCingAddict כתב: איך ה Deco מתקשרים ביניהם?
הם לא הכי יעילים באלחוט, אבל אם מחברים אותם אחד לשני זה עובד מעולה....
- jaksirak
- חבר ותיק

- תגובות: 1397
- שם מלא: קובי כהן
- נתן תודות: 139 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
למה שלא תשתמש ה Be כמודם בלבד והשלוש יח׳ של ה M5 כ- AP. להערכתי תקבל ביצועים טובים.
ה M5 נחשב לאחד הפתרונות הטובים במחיר נוח יחסית ל Mesh. כן, יש סינים זולים יותר... יודע.
ה M5 נחשב לאחד הפתרונות הטובים במחיר נוח יחסית ל Mesh. כן, יש סינים זולים יותר... יודע.
בברכה קובי כהן
07/11/2020 19:53barlerer כתב:המודם מחובר לDeco, שהDeco מחובר לSwitch, ומשם מתחבר קווית לעוד 2 Deco07/11/2020 18:27PCingAddict כתב: איך ה Deco מתקשרים ביניהם?
הם לא הכי יעילים באלחוט, אבל אם מחברים אותם אחד לשני זה עובד מעולה.......
תנסה לעבוד בלי ה SW שמחבר בין כל הדקוס.... תחבר רק את המודם לדקו הראשון וכל השאר תחבר רק דרך חשמל בצורה אלחוטית
רציתי לא להשתמש בגלל העלות החודשית. אבל אם זה המצב אחזור (או אולי אנסה לקנות נתב נוסף)07/11/2020 21:07jaksirak כתב: למה שלא תשתמש ה Be כמודם בלבד והשלוש יח׳ של ה M5 כ- AP. להערכתי תקבל ביצועים טובים.
ה M5 נחשב לאחד הפתרונות הטובים במחיר נוח יחסית ל Mesh. כן, יש סינים זולים יותר... יודע....
יש בניהם מרחק ממש גדול. כאשר הם עבדו אלחוטית, הDeco המרוחק קיבל בקושי 10mb08/11/2020 1:04Piloter כתב:07/11/2020 19:53barlerer כתב:
המודם מחובר לDeco, שהDeco מחובר לSwitch, ומשם מתחבר קווית לעוד 2 Deco...
תנסה לעבוד בלי ה SW שמחבר בין כל הדקוס.... תחבר רק את המודם לדקו הראשון וכל השאר תחבר רק דרך חשמל בצורה אלחוטית...
בית פרטי בערך בגודל 400 מ"ר. הSwitch בן 5-6, לא יודע אם זה סממן למשהו, או כמה זמן Switch מחזיק בערך.08/11/2020 12:17Piloter כתב: לדעתי ה sw שלך מזייף. מה גודל הדירה? תנסה אולי להזיז את הנקודות למקומות אחרים ולראות מה תקבל...
העניין שבבית יש הרבה מכשירים קווים (14 קווים ועוד 20 ומשהו אלחוטיים).
במכשירים הקווים כולל בניהם מכשירי Sonos,ממירי יס, טלוויזיות חכמות ומחשבים.
ממה שראיתי באינטרנט, Switch עם 16 חיבורים של 1Gbit עולה באזור ה300 ש"ח.
האם אין דרך לבדוק זאת מבלי פשוט לנסות להחליף Switch?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
איך מוגדרות כל אחת מהיחידות דקו אצלך?? מי מנהל את כל זה?
האם הדקו הראשון משמש כראוטר??- הוא לא בדיוק בנוי לתת ניהול לכל כך הרבה צרכנים כפי שנראה שיש אצלך בבית ...
האם הדקו הראשון משמש כראוטר??- הוא לא בדיוק בנוי לתת ניהול לכל כך הרבה צרכנים כפי שנראה שיש אצלך בבית ...
08/11/2020 15:06Borderline1 כתב: איך מוגדרות כל אחת מהיחידות דקו אצלך?? מי מנהל את כל זה?
האם הדקו הראשון משמש כראוטר??- הוא לא בדיוק בנוי לתת ניהול לכל כך הרבה צרכנים כפי שנראה שיש אצלך בבית ......
עקבתי אחרי מדריך ההתקנה ביישומון של TP-Link, ששם הגדרתי את הDeco הראשי לתפקד כנתב, והוספתי את שאר המכשירים לפי היישומון.
אני מאוד מקווה שאתה טועה, כי אם כן זה יהיה מאכזב. קניתי 3 נתבים בכמעט 1,000 ש"ח והאם יכול להיות שהם לא יכולים להתמודד עם בית טיפוסי?
הרי אני לא מריץ כאן חוות שרתים, בסך הכל בית של 5 נפשות, שלכל אחד יש מספר מכשירים.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

בית של 400 מטר בטח בשלושה או אפילו ארבעה מפלסים זה לא בית טיפוסי או שאולי התפיסות שלי לבית טיפוסי שונות משלך..
יחידת דקו אינה נתב ולא מתיימרת להיות כזו בתצורה שיצרת הדקו הבודד אמור לנהל את כל הצרכנים האלחוטיים והקוויים שיש לך בבית והם לא מעטים כפי שכבר ציינת
אני היית מנסה להפוך את המודם הפרטי לראוטר בחזרה ממצב ברידג' שבטח הוגדר בו והופך את כל הדקו לנקודות גישה
זה שהם מחוברות קווית אמור לפתור מרבית בעיות תקשרת הוויפי בין היחידות
ומאחר וניהול הרשת שלך לא יוטל על היחידה הבודדת כנראה שהמצב ישתפר.. הכל כתלות באיכות המודם/ראוטר שיש אצלך עכשיו ואם הוא יוכל לעמוד בעומסים הצפויים
יחידת דקו אינה נתב ולא מתיימרת להיות כזו בתצורה שיצרת הדקו הבודד אמור לנהל את כל הצרכנים האלחוטיים והקוויים שיש לך בבית והם לא מעטים כפי שכבר ציינת
אני היית מנסה להפוך את המודם הפרטי לראוטר בחזרה ממצב ברידג' שבטח הוגדר בו והופך את כל הדקו לנקודות גישה
ומאחר וניהול הרשת שלך לא יוטל על היחידה הבודדת כנראה שהמצב ישתפר.. הכל כתלות באיכות המודם/ראוטר שיש אצלך עכשיו ואם הוא יוכל לעמוד בעומסים הצפויים
לפי האתר שלהם הDeco אמור לתמוך ביותר מ100 לקוחות, ובמקרה שלי חלק מחוברים לDeco הראשי, חלק לשני וחלק לשלישי.08/11/2020 16:13Borderline1 כתב: בית של 400 מטר בטח בשלושה או אפילו ארבעה מפלסים זה לא בית טיפוסי או שאולי התפיסות שלי לבית טיפוסי שונות משלך..
ומאחר וניהול הרשת שלך לא יוטל על היחידה הבודדת כנראה שהמצב ישתפר.. הכל כתלות באיכות המודם/ראוטר שיש אצלך עכשיו ואם הוא יוכל לעמוד בעומסים הצפויים...
אבל אין מה להתווכח, העובדות שהאינטרנט אינו במיטבו (אפילו שהמהירות נמוכה [המקסימום שאני מקבל מבזק זה 48Mbits]). אני בהחלט אנסה את מה שאתה מציע, ואהפוך את המודם לראוטר ואני אוריד אותו ממצב Bridge. אני אפילו אנסה לחבר את הDeco ישירות אליו (עוקף Switch) ואראה אם יש שיפור בביצועים. אני מקווה שכך אוכל להצביע אם הבעיה היא בDeco כנתבים או בSwitch שלא מתפקד כראוי.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

כולם כולל הצרכנים הקוויים שלך מנוהלים על ידי הדקו שמחובר למודם נראה לי שזה עומס עבורו
נסה ותראה מה קורה, חבר גם את הסוויץ לראוטר תראה אם יש שיפור
נסה ותראה מה קורה, חבר גם את הסוויץ לראוטר תראה אם יש שיפור
- Borderline1
- חבר מביא חבר

אקסס פוינט זו עבודה קלה, יחסית, זה בעצם סוויץ שמעביר תעבורה מ ואל הנתב08/11/2020 18:02a_yaron כתב: אצלי הDECO M5 מוגדר כAP ויש לפחות 35 צרכנים ואין בעיה אבל לא בדקתי איך הוא עובד כראוטר....
זה שהצרכנים הם אלחוטיים זה בשוליים, לפחות לדעתי
Borderline1
אני לא ממש מבין בראוטרים אבל השאלה כמה באמת עומס יש ברשת של 50 לקוחות, עד כמה לקוחות די רדומים ברשת כמו תאורה, מגברים, שואבים, מקררים, TV ברוב הזמן... צריכים ניהול ?
אני מניח שאני לא היחיד שרוב לקוחות הרשת הם מהסוג הלא פעיל מאוד.
אני לא ממש מבין בראוטרים אבל השאלה כמה באמת עומס יש ברשת של 50 לקוחות, עד כמה לקוחות די רדומים ברשת כמו תאורה, מגברים, שואבים, מקררים, TV ברוב הזמן... צריכים ניהול ?
אני מניח שאני לא היחיד שרוב לקוחות הרשת הם מהסוג הלא פעיל מאוד.
לדעתי הדקו אמור להתמודד עם כמות הצרכנים. זה לא שכולם מורידים תכנים.
אתה יכול גם לגשת לממשק הוובי של הדקו ולראות מה העומס שיש על כל יחידה (מעבד וזיכרון) בשביל לשלול את ״העומס״
ובנוגע ל SW דווקא 5 שנים זה דיי גבולי. אתה יכול גם להכנס ל SW בהנחה שהוא מנוהל ולראות מה הסטטוס שלו מבחינה לוגים.
אגב מה המהירות שאתה אמור לקבל מבחינת בזק? עד 100?
אתה יכול גם לגשת לממשק הוובי של הדקו ולראות מה העומס שיש על כל יחידה (מעבד וזיכרון) בשביל לשלול את ״העומס״
ובנוגע ל SW דווקא 5 שנים זה דיי גבולי. אתה יכול גם להכנס ל SW בהנחה שהוא מנוהל ולראות מה הסטטוס שלו מבחינה לוגים.
אגב מה המהירות שאתה אמור לקבל מבחינת בזק? עד 100?
הSwitch אינו מנוהל.08/11/2020 22:25Piloter כתב: לדעתי הדקו אמור להתמודד עם כמות הצרכנים. זה לא שכולם מורידים תכנים.
אגב מה המהירות שאתה אמור לקבל מבחינת בזק? עד 100?...
אני במסלול עד 100 של בזק.