מכס על מוצר ישן שכבר לא מיוצר
שלום,
שאלה למומחי מכס.
ברצוני לקנות מוצר ישן יד שניה שהופסק הייצור שלו, עלות המוצר כאשר עדיין ייצרו אותו היה מעל 500$, היום ניתן לקנות אותו רק יד שניה, המחיר שלו היום משתנה, ניתן להשיג אותו בהרבה פחות מ500$ או קצת פחות..
השאלה שלי איך המכס מתמחר מוצר כזה
תודה.
שאלה למומחי מכס.
ברצוני לקנות מוצר ישן יד שניה שהופסק הייצור שלו, עלות המוצר כאשר עדיין ייצרו אותו היה מעל 500$, היום ניתן לקנות אותו רק יד שניה, המחיר שלו היום משתנה, ניתן להשיג אותו בהרבה פחות מ500$ או קצת פחות..
השאלה שלי איך המכס מתמחר מוצר כזה
תודה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
לפי כמה שהוא עולה בשוק החופשי
כמה שעלה לך זו אינדיקציה לא רעה אבל לא מחייב שרשויות המכס יראו בה נתון מחייב
ואם ימצאו אינדיקציות למחיר שוק אחר יחייבו על פיו...
עלות המוצר כשנמכר לא כל כך רלבנטית, זה בערך כמו לחייב מכונית בת 5 לפי כמה שעלתה כחדשה, זה לא קורה...
כמה שעלה לך זו אינדיקציה לא רעה אבל לא מחייב שרשויות המכס יראו בה נתון מחייב
ואם ימצאו אינדיקציות למחיר שוק אחר יחייבו על פיו...
עלות המוצר כשנמכר לא כל כך רלבנטית, זה בערך כמו לחייב מכונית בת 5 לפי כמה שעלתה כחדשה, זה לא קורה...
תגדיר עלות שוק חופשי, קח את הדוגמא הבאה: בוא נניח שאני קונה (מגרמניה) רכב פולקסווגן ישן שיוצר בגרמניה המחיר של הרכב בגרמניה הוא 400$, המחיר של אותו רכב בידיוק בארה"ב הוא 1000$, איך המכס מתמחר במצב זה? לפי השוק החופשי של גרמניה או השוק החופשי של ארה"ב?
ישראל היא מדינת חוק, החוק אמור להיות חד משמעי, אם מה שאתם טוענים נכון המכס לא כפוף לחוק ו"יכול לעשות מה שבא לו", איך אני בתור אזרח יכול לדעת אם משתלם לי להזמין מוצר מסויים כאשר אין חוק חד משמעי, וכאשר קניתי את המוצר בצורה חוקית במחיר זול ממחיר השוק החופשי?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אתה בוחר לסרב לקבל את התשובה שנתנו לך
המיסוי הוא על פי ערך המוצר שנקבע על פי מחיר השוק שלו מקונה מרצון למוכר מרצון
אם קנית אותו בשקל בזמן שמחיר השוק שלו 1,000 שקל המכס ימסה אותך על בסיס ערך של 1,000 שקל.
החוק קובע שהערך הוא מחיר השוק
אתה בעצמך קובע כעובדה שמחיר השוק שלו גבוה ממה ששילמת - מה אתה רוצה מהמכס אם ימסה אותך לפי ערכו של המוצר על בסיס מחיר השוק??
המיסוי הוא על פי ערך המוצר שנקבע על פי מחיר השוק שלו מקונה מרצון למוכר מרצון
אם קנית אותו בשקל בזמן שמחיר השוק שלו 1,000 שקל המכס ימסה אותך על בסיס ערך של 1,000 שקל.
החוק קובע שהערך הוא מחיר השוק
אתה בעצמך קובע כעובדה שמחיר השוק שלו גבוה ממה ששילמת - מה אתה רוצה מהמכס אם ימסה אותך לפי ערכו של המוצר על בסיס מחיר השוק??
בדרך כלל המכס מקבל את ערך העסקה שהוצהר בפניו כל עוד זה מגובה במסמכים מתאימים (חשבון מסחרי, מסמך רשמי שמראה את עלות ההובלה ועמלות נוספות, תיאור מפורט של הטובין וכו') אך הוא בהחלט יכול לקבוע שקיים פער בלתי סביר (בחוק לא מפורט מהו גובה הפער הנ"ל) בין הערך המוצהר לערך האמיתי ואז לפסול את הצהרת הערך שלך. במקרה כזה יבצעו לך הרמת מחיר אך לא לפני שיציגו בפנייך הסבר מנומק להחלטה.
לגבי רכב האספנות - במכס יסתמכו קודם כל על הערך המוצהר במסמכים שהוצגו להם. אם פקיד המכס חושב שהערך אינו סביר, הם ייעזרו בשמאי ישראלי שיקבע את הערך כשבין היתר הוא מתבסס על מחירוני אספנות בחו"ל. כלומר, הם יכולים להחליט שהמחירים בגרמניה וארה"ב שניהם לא מקובלים עליהם.
ראה מידע נוסף בקישור הבא:
https://www.gov.il/BlobFolder/guide/gui ... araha2.pdf
לגבי רכב האספנות - במכס יסתמכו קודם כל על הערך המוצהר במסמכים שהוצגו להם. אם פקיד המכס חושב שהערך אינו סביר, הם ייעזרו בשמאי ישראלי שיקבע את הערך כשבין היתר הוא מתבסס על מחירוני אספנות בחו"ל. כלומר, הם יכולים להחליט שהמחירים בגרמניה וארה"ב שניהם לא מקובלים עליהם.
ראה מידע נוסף בקישור הבא:
https://www.gov.il/BlobFolder/guide/gui ... araha2.pdf