מעבר לרסיבר סטריאו
שלום
יש לי התלבטות בנושא מעבר לסטריאו , יש לי רסיבר קולנוע אונקיו דגם 578 עם רמקולים שקועים B&W
כולל סנטר B&W ויש לי גם מדפיים B&W 685 , מעוניין לרכוש מגבר סטריאו עם תקציב נמוך בלוחות יד 2
יש שם רסיברים \מגברים של ימהה RX 485 או kenwood sherwood ורציתי לשאול אם אני יחבר
מגברי סטריאו אלו ל מדפיים B&W 685 הסאונד ישמע יותר טוב ?
ראיתי בלוחות מגברים כאלו ב 500 ש"ח
בקולנוע אין לי תלונות שומעים טוב , עוד פרט יש לי 2 סאבים
תודה
יש לי התלבטות בנושא מעבר לסטריאו , יש לי רסיבר קולנוע אונקיו דגם 578 עם רמקולים שקועים B&W
כולל סנטר B&W ויש לי גם מדפיים B&W 685 , מעוניין לרכוש מגבר סטריאו עם תקציב נמוך בלוחות יד 2
יש שם רסיברים \מגברים של ימהה RX 485 או kenwood sherwood ורציתי לשאול אם אני יחבר
תודה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לא
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
ורצוי שתעשה השוואה בשמיעה לפני שאתה קונה.
יש רסיברים לקולנוע ביתי שהם מצויינים גם למוסיקה ואולי לא תרגיש בשיפור אם תחבר מגבר סטריאו ייעודי.
יש רסיברים לקולנוע ביתי שהם מצויינים גם למוסיקה ואולי לא תרגיש בשיפור אם תחבר מגבר סטריאו ייעודי.
לא הבנתי, אתה רוצה מערכת נפרדת לסטריאו או לעבור מקונפיגורציה רב ערוצית לסטריאו? אם האפשרות השנייה, מה אתה מתכנן לעשות? להשאר רק עם 2.0?04/11/2020 9:12motihak כתב: שלום
תודה...
אוקיי, כתבת מעבר לסטריאו שזה מרמז משהו אחר....
עם אילו רמקולים ואיזה מקורות שמע? יש הרבה אנשים שמאוד מתלהבים מסטריאו עם מגבר וינטאג', יש המון כאלה בשוק שגם עברו חידוש.
אוקיי. אז מערכת סטריאו נפרדת עם רמקולים מדפיים של B&W....
האם זה מיועד לשולחן עבודה לשמיעה מקרוב (nearfield)? האם אתה רוצה להוסיף סאבוופר? איך אתה רוצה להזרים ספוטיפיי, ממחשב, BT וכו?
אוקיי. אני לא מכיר אישית את הB&W אבל בשביל סלון לשמיעה ממרחק כזה עם רמקולים מדפיים, סאב יהיה חשוב לדעתי.05/11/2020 11:59motihak כתב: מערכת לסלון סטנדרתי , שמיעה ממרחק 4 מטר , רוצה להוסיף סאבוופר , הזרמת ספוטפיי מטלויזיה חכמה עם אפליקציה
תודה...
בשביל 2.1 אתה צריך רסיבר עם pre-out לסאב. אפשר לחבר סאב גם לhigh-level inputs רגיל אם יש את הטרמינלים המתאימים בסאב עצמו. יש לסאבים של REL למשל יש חיבור מיוחד לצרכים כאלה.
הבעיה בשני המקרים זה שלא יהיה לך bass management או כיול ברוב מגברי הסטריאו. זה לא אומר בהכרח שלא ישמע לך טוב אבל זה לא יהיה אופטימלי לרוב.
הפתרון הכי זול זה AVR יד שנייה שתשתמש בו רק לסטריאו, אבל אני חושב שרוב המדקדקים יגידו לך שזה לא מספיק טוב.
משהו כזה יכול לענות על כל הצרכים (לא יודע איך הסאונד) אבל יקר.. :
https://usa.yamaha.com/products/audio_v ... index.html
אולי Catskinner יוכל לתת לך רעיונות משופרים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לא אין לי הצעות או רעיונות משופרים. יש לי רק כמה הערות שיביאו את הדיכאון.
ראשית, אם מקור האודיו יהיה טלביזיה והאפליקציות שרצות עליה אז חבל על הכסף. זה לא שאלה של הפגנת אליטיזם אלא הכרה בעובדה הפשוטה שבטלביזיות יש המון עיבוד שכולל resampling ו downmixing ושגם בהשמעת אודיו דו ערוצי אי אפשר לעקוף את מעגלי ה DSP לחלוטין. טלביזיה לא תוציא לעולם צליל נקי וההחלטה להשתמש בה כמקור אודיו נובעת יותר משיקולי נוחות מאיכות.
שנית, אודיו דו ערוצי זה תחביב יקר ולא תמיד הגיוני. השוק כבר מזמן נדד הלאה ומי שנשאר זה מי שמוכן לשלם ומחירי המוצרים משקפים זאת היטב. מי שחושב שאפשר לעגל פינות ולהסתפק בדברים זולים יגלה במהרה את הצדק מאחרי הפתגם שאנשים שרוצים לחסוך קונים דברים יקרים.
ראשית, אם מקור האודיו יהיה טלביזיה והאפליקציות שרצות עליה אז חבל על הכסף. זה לא שאלה של הפגנת אליטיזם אלא הכרה בעובדה הפשוטה שבטלביזיות יש המון עיבוד שכולל resampling ו downmixing ושגם בהשמעת אודיו דו ערוצי אי אפשר לעקוף את מעגלי ה DSP לחלוטין. טלביזיה לא תוציא לעולם צליל נקי וההחלטה להשתמש בה כמקור אודיו נובעת יותר משיקולי נוחות מאיכות.
שנית, אודיו דו ערוצי זה תחביב יקר ולא תמיד הגיוני. השוק כבר מזמן נדד הלאה ומי שנשאר זה מי שמוכן לשלם ומחירי המוצרים משקפים זאת היטב. מי שחושב שאפשר לעגל פינות ולהסתפק בדברים זולים יגלה במהרה את הצדק מאחרי הפתגם שאנשים שרוצים לחסוך קונים דברים יקרים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
קח רסיבר סטריאו שנותן לך מענה לכל מה שתרצה:
(יש יציאות לסאב ויש הזרמת מוזיקה דרך HEOS)
https://www.us.marantz.com/en-US/shop/h ... nts/nr1200
(יש יציאות לסאב ויש הזרמת מוזיקה דרך HEOS)
https://www.us.marantz.com/en-US/shop/h ... nts/nr1200
תודה על העצות , לבסוף רכשתי מיד 2 DAC מקצועי של BENCHMARK ומגבר סטריאו של מרנץ PM7200 והתוצאה מדהימה ובתקציב לא גבוה במיוחד עקב רכישה מיד 2 , ממליץ למי שמתלבט אם לעבור במוסיקה לסטריאו אז שיעבור כי השדרוג משמעותי בסאונד מרסיבר קולנוע ביתי .
תודה על העדכון.10/11/2020 11:55motihak כתב: תודה על העצות , לבסוף רכשתי מיד 2 DAC מקצועי של BENCHMARK ומגבר סטריאו של מרנץ PM7200 והתוצאה מדהימה ובתקציב לא גבוה במיוחד עקב רכישה מיד 2 , ממליץ למי שמתלבט אם לעבור במוסיקה לסטריאו אז שיעבור כי השדרוג משמעותי בסאונד מרסיבר קולנוע ביתי ....
תהנה.