מקינטה נוזלת באיזור ההברגה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
kobiburnley פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי☕

לפני כחודשיים קניתי מקינטה מסניף של ספורה בגבעתיים, עם קפה טחון שטחן לי המוכר באותה הזמנות.
אחרי כשבוע, אחרי מספר נסיונות מאכזבים בהם המקינטה נזלה (https://youtu.be/OTIE0xaYlX0), פניתי לחנות, וקיבלתי מהמוכרת קפה בטחינה עבה יותר - המים זורמים בקלות יותר ואין נזילה.

שאלה ראשונה - האם המקטינה אמורה תמיד לנזול כאשר הטחינה מעט דקה?

בנוסף, קניתי מטחנה של לליט. המטחנה היא סטפלס כאשר רמת הטחינה הדקה ביותר היא 1, והעבה ביותר היא 7. הבעיה - כל טחינה מתחת לרמה 5.5 גורמת למקינטה לנזול באיזור ההברגה.

אני מתחיל לחשוד שיש בעיה במקינטה, ויש לי חשד לגבי ההלחמה של ההברגות, האם לדעתכן/ם יש פה בעיה?

תמונה

זאת המטחנה, אפשר לראות את דרגות הטחינה על מכל הקפה. כרגע מכוון בערך ל5.25 - יש נזילה.
תמונה
נערך לאחרונה על ידי kobiburnley ב 02/11/2020 23:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 200
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #2 

לא, מקינטה לא אמורה לנזול באיזור ההברגה. זה יכול להתרחש כשהגומיה ישנה או לא תקינה. סיבה נוספת שככל הנראה מתרחשת אצלך זה סגירה לא מספיק חזקה של המקינטה.אל תפחד להבריג חזק ממש.בנוסף תבדוק שהגומיה נקייה וללא גרגירי קפה מתחתיה מה שיכול לגרום לאטימה חלקית

kobiburnley פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

02/11/2020 23:50  
rico2108 כתב:
יכול להיות שאתה לא מהדק מספיק חזק את ההברגה? מהניסיון שלי עם ביאלטי צריך לסגור חזק ממש את המקינטות שלהם ואני מניח שכך בכל מקינטה. בנוסף תבדוק שהגומיה נקייה וללא גרגירי קפה מתחתיה מה שיכול לגרום לאטימה חלקית
...
מהדק יחסית בכוח (כמובן בנסיון לפתור את הנזילה), לא עזר.
את הגומיה אני שוטף אחרי כל שימוש.

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אם הגומיה נראית תקינה ואתה סוגר חזק ממש(שוב מדגיש שיש צורך לסגור חזק!) את המקינטה הייתי מבקש להחליף אותה מהחנות שקנית

kobiburnley פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

בדקתי שוב את הגומיה, האמת שבאמת לא נראית משהו. העניין הוא שהמקינטה חדשה, לגיטימי לבקש מהחנות להחליף את הגומיה?

תמונה

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

קשה לראות אבל לפי התמונה הגומיה נראית בסדר.זה צבע תקין שקיבלה מהקפה. גומיה לא תקינה היא גומיה סדוקה או קרועה בכל אופן התכוונתי שתנסה לבקש מהחנות להחליף מקינטה.ייתכן והיא תקולה

disorbia
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

הצבע בהחלט תקין אבל הפסים בהיקף נראים כמו סדקים, היתי לגמרי מחליף את הגומיה.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

לדעתי אם המקינטה חדשה, גש לחנות ותתלונן. לא צריכה להיות נזילה אם אתה שם מים שלא עוברים את שסתום הבטיחות
מהדק היטב בין החלקים, ממלא את הסלסלה בקפה עד סופה ומשתמש בלהבה חזקה בקוטר שאינו עובר את קוטר המקינטה.
הגומיה נראית לא משהו, לא לפי איך שנראים השוליים ולא לפי הצבעים שממש לא נראה כגומיה חדשה,
לא סביר שינויי צבע כאלו אחרי שימוש מועט, אלא אם הכנת עשרות חליטות ליום ולא שטפת מעולם.
אצלי אחרי כמה שנות שימוש הגומיה נראית יותר לבנה וחדשה מזאת.
בהצלחה ודווח מה עשית

kobiburnley פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

כרגע קיבלתי מהחנות גומיה חדשה, יש פחות נזילה אבל יוצאות כמה בועות, אני אעשה שוב סרטון גם כדי לשלוח להם שוב.
05/11/2020 11:43  
coffeeavi כתב:
מהדק היטב בין החלקים, ממלא את הסלסלה בקפה עד סופה ומשתמש בלהבה חזקה בקוטר שאינו עובר את קוטר המקינטה.
...
אני מהדק ממש חזק. אפילו תוך כדי ההרתחה אם רואה שזה מתחיל לנזול, אני מרים את המקינטה ומהדק עוד.
לגבי הלהבה - אני משתמש באינדוקציה - הקוטר של האינדוקציה הוא מעל לקוטר של המקינטה (אפשר לראות בסרטון ששיתפתי בהודעה הראשונה).

תודה רבה לכולם על העזרה, אמשיך לעדכן.

Jaaz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #10 

המקינטה הרגילה עובדת על אינדוקציה?! חשבתי שהיא מאלומיניום ומחייבת שימוש במתאם לאינדוקציה. לא ברור..

kobiburnley פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

05/11/2020 23:09  
Jaaz כתב:
המקינטה הרגילה עובדת על אינדוקציה?! חשבתי שהיא מאלומיניום ומחייבת שימוש במתאם לאינדוקציה. לא ברור..
...
**תיקון** - מדובר בכיריים קרמיות.

Jaaz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

05/11/2020 23:54  
kobiburnley כתב:
05/11/2020 23:09  
Jaaz כתב:
...
**תיקון** - מדובר בכיריים קרמיות.
...
אם כך שים לב לדרישה שגוף החימום לא יחרוג מגבול חלקה התחתון של המקינטה. לפי הוידאו, לא נראה שכך הדבר. אין לך כירה קטנה יותר?

Jaaz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

בכלליות, לא מכיר תופעה של דליפת מים במקינטות של ביאלטי. מה גם שזאת מקינטה רגילה, לא Brikka, אז הלחץ שם לא מאוד גדול.

OverCr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
שם מלא: overcr
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

הי, עוד דבר אחד חשוב שלא נאמר פה, אולי אתה כבר מקפיד אבל העיקר לעבור על כל האפשרויות.
במקינטה אסור שיהיו גרגירי קפה מחוץ לסלסלה ובאיזור שנוגע בגומיה. אני ממלא את הסלסה מחוץ לכלי, בלי לדחוס כמובן, ומנקה את השוליים. רק אז מכניס לגוף ומוודא שאין קפה בין החלק התחתון (גוף וסלסלה) לבין הגומיה שיושבת על החלק העליון.
אם נקי, הברגת חזק והגומיה חדשה אין סיבה בעולם שזה יזל.
לי יש נזילה מהבריקה בגלל שהיא נפלה וקיבלה כיפוף קל באיזור ההברגה וזה יצר נקודת חולשה דרכה מים בורחים. ב-13 שנים לפני שזה קרה היא לא נזלה אם הכל היה נקי והגומיה הייתה במצב טוב (מחליפים כל כמה שנים).
בהצלחה.

kobiburnley פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

אחרי החלפת גומיה זה הרבה פחות חמור. יש לי סיבות לחשוד שיש משהו לא 100%, כאילו ההברגה ״משתחררת״ תוך כדי הרתיחה, ואז אני צריך להדק שוב, והנזילה מפסיקה. קצת איזור אפור כזה, מניח שאחיה עם זה. לא יודע אם שווה לי לבזבז אנרגיה ולהתעקש שיחליפו.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”