צפייה מקרטעת/ לא חלקה בטלויזיית סמסונג/מכשירי אנדרואיד
-
Lior98
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1457
- שם מלא: ליאור אהרון
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום רב
אני כבר תקופה נתקל בבעיה הזאת ולא מצאתי פיתרון
יש לי טלויזיית סמסונג דגם nu7400 ו ru8000
אני נתקל בבעיה
אם אני צופה דרך הטלויזייה ביוטיוב/נטפליקס/סרט בדיסק און קי הכל חלק מבחינת צפייה
אבל אם אני מחבר לטלויזייה
נוידייה שילד/כרומקאסט החדש/מכשיר צפייה אחר
התמונה לא יוצאת נקייה
רק באפליקציית "קודי" יש שם אפשרות לבחור "התאמת קצת צפייה" שזה מצליח לסדר את הבעיה אבל רק אם אני צופה דרך קודי
שזה לא פיתרון
וזה קורה התקיעות האלו בכל מיני סדרות/סרטים זה משתנה
לפי הערכתי זה שלטלויזיית סמסונג אין את היכולת להתאים את קצת הצפייה באופן ידני לפי התכנים ואז נוצרת הבעיה
האם יש פיתרון לזה?
אני כבר תקופה נתקל בבעיה הזאת ולא מצאתי פיתרון
יש לי טלויזיית סמסונג דגם nu7400 ו ru8000
אני נתקל בבעיה
אם אני צופה דרך הטלויזייה ביוטיוב/נטפליקס/סרט בדיסק און קי הכל חלק מבחינת צפייה
אבל אם אני מחבר לטלויזייה
התמונה לא יוצאת נקייה
רק באפליקציית "קודי" יש שם אפשרות לבחור "התאמת קצת צפייה" שזה מצליח לסדר את הבעיה אבל רק אם אני צופה דרך קודי
שזה לא פיתרון
וזה קורה התקיעות האלו בכל מיני סדרות/סרטים זה משתנה
לפי הערכתי זה שלטלויזיית סמסונג אין את היכולת להתאים את קצת הצפייה באופן ידני לפי התכנים ואז נוצרת הבעיה
האם יש פיתרון לזה?
-
Lior98
-
- חבר ותיק

לא לא...
זה לא בעיה של כבל hdmi
ניסיתי במגוון מכשירים בחיבורים שונים
זה עניין של הטלויזייה למכשיר עצמו
כמו שכתבתי מקודם "שאני משתמש בקודי באפשרות התאמת קצב צפייה זה מסדר את הבעיה"
אם היה לי טלויזייה חכמה של lg לצורך בדיקה זה היה עוזר לי לדעת אם הבעיה בטלויזייה בוודאות ואיפה אולי הבעיה...
לשילד היתה בעיה עם התאמת קצב רענון והיתה איזו אפליקצית פלסטר לסדר את זה. זה היה יחסית מזמן אבל והנחתי שנבידיה כבר ישמו פתרון בעידכונים שלהם. המכשיר שלך מעודכן בגירסא האחרונה?02/11/2020 22:24Lior98 כתב: אבל אם אני מחבר לטלויזייה
התמונה לא יוצאת נקייה...
לגבי כרומקאסט אני לא יודע.
תבדוק את זה (מספטמבר):
https://nvidia.custhelp.com/app/answers ... %282019%29
וזו האפליקציה החיצונית:
https://play.google.com/store/apps/deta ... efreshrate
-
Lior98
-
- חבר ותיק

ברור שניסיתי את זה...03/11/2020 11:53toxin כתב: סתם אני זורק ניחוש:
https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00080741/...
אז זה אפילו "מכער" את התמונה עוד יותר
כי זה גם מבטל את המנגון החלקת תמונה
וגם מקרטע כמו שהיה מקודם
בגלל שאצל קודי האפשרות של התאמת קצב צפייה היא זאת שמסדרת את הבעיה
אש אולי יש הגדרה בטלויזיית סמסונג להתאים קצב צפייה?
אולי בתפריט טכנאים
-
Lior98
-
- חבר ותיק

זה לא ממש פיתרון03/11/2020 11:59Avi_Dagan כתב:לשילד היתה בעיה עם התאמת קצב רענון והיתה איזו אפליקצית פלסטר לסדר את זה. זה היה יחסית מזמן אבל והנחתי שנבידיה כבר ישמו פתרון בעידכונים שלהם. המכשיר שלך מעודכן בגירסא האחרונה?02/11/2020 22:24Lior98 כתב: אבל אם אני מחבר לטלויזייה
התמונה לא יוצאת נקייה...
תבדוק את זה (מספטמבר):
וזו האפליקציה החיצונית:
https://play.google.com/store/apps/deta ... efreshrate...
כי זה אומר שלכל מכשיר שאחבר אותו אהיה צריך להגדיר לו התאמת קצב צפייה
ולא כל מכשיר יתמוך
אין דרך בטלויזיית סמסונג לגרום לה להתאים קצב צפייה לכל מקור שמחברים?
-
Lior98
-
- חבר ותיק

אם אבטל את ה מנגנון החלקת תמונה03/11/2020 13:24Avi_Dagan כתב: אני לא חושב שזה בהגדרות התפקיד של טלויזיה. ספק התוכן צריך להעביר אליה את האות בצורה הנכונה. ברמת הטלויזיה צריך לבטל motion smoothing וכל מיני פונקציות דומות....
אז זה בסוף יעשה גם את התמונה לא חלקה וגם התמונה עדיין מקרטעת
אני מזכיר שוב שבקודי שאני מתאים את התאמת קצב צפייה אז אני מקבל גם תמונה חלקה יפה וגם בלי קירטועים
אז אני לא בטוח ב 100% שהמנגנון החלקת תמונה הוא הבעיה
יש לך במקרה טלויזיית סמסונג?
המנגנון החלקה הוא לא הבעיה, זו רק היתה דוגמא שאפשר לשנות בטלויזיה וניסחתי בצורה גרועה.03/11/2020 14:25Lior98 כתב:אם אבטל את ה מנגנון החלקת תמונה03/11/2020 13:24Avi_Dagan כתב: אני לא חושב שזה בהגדרות התפקיד של טלויזיה. ספק התוכן צריך להעביר אליה את האות בצורה הנכונה. ברמת הטלויזיה צריך לבטל motion smoothing וכל מיני פונקציות דומות....
אז זה בסוף יעשה גם את התמונה לא חלקה וגם התמונה עדיין מקרטעת
אני מזכיר שוב שבקודי שאני מתאים את התאמת קצב צפייה אז אני מקבל גם תמונה חלקה יפה וגם בלי קירטועים
אז אני לא בטוח ב 100% שהמנגנון החלקת תמונה הוא הבעיה
יש לך במקרה טלויזיית סמסונג?...
אין לי סמסונג.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

היי03/11/2020 17:36shmizan כתב:באמת? מאכזב, חשבתי שבסטרימר הכי רציני בשוק לא יהיו את הבעיות האלה.03/11/2020 11:59Avi_Dagan כתב: לשילד היתה בעיה עם התאמת קצב רענון והיתה איזו אפליקצית פלסטר לסדר את זה. זה היה יחסית מזמן אבל והנחתי שנבידיה כבר ישמו פתרון בעידכונים שלהם. המכשיר שלך מעודכן בגירסא האחרונה?
תבדוק את זה (מספטמבר):
וזו האפליקציה החיצונית:
https://play.google.com/store/apps/deta ... efreshrate...
מזל שאני מגלה את זה עכשיו, כבר תכננתי לקנות את זה בבלאק פריידי הקרוב....
אציין בשבילך ש nvidia shield 2019 תומך בהתאמת פריים אומנם זה ב בטא אבל זה עדיין עובד לפי הבנתי
תיכנס לקישור
https://nvidia.custhelp.com/app/answers ... ame%20rate(beta,Select%20Match%20frame%20rate(beta)
אני משתמש באותה טלווזיה (NU7400)
חיברתי אליה MiBox שמריץ קודי עם כונן קשיח מחובר אליו עם סרטי 4K HDR
הוא מצליח להריץ הכל בלי בעיה ותמונה חלקה, מה שכן קיימת אפשרות בקודי שנקראת adjust refresh rate אם אני לא טועה ויש צורך לשחק איתה כדי להגיע למצב של תמונה מושלמת ובלי קרטוע פעם ב-
הוא מצליח להריץ הכל בלי בעיה ותמונה חלקה, מה שכן קיימת אפשרות בקודי שנקראת adjust refresh rate אם אני לא טועה ויש צורך לשחק איתה כדי להגיע למצב של תמונה מושלמת ובלי קרטוע פעם ב-
-
Lior98
-
- חבר ותיק

יש סיכוי שב mi box יש הגדרה של התאמת קצב צפייה?04/11/2020 10:19talgold3 כתב: אני משתמש באותה טלווזיה (NU7400)
הוא מצליח להריץ הכל בלי בעיה ותמונה חלקה, מה שכן קיימת אפשרות בקודי שנקראת adjust refresh rate אם אני לא טועה ויש צורך לשחק איתה כדי להגיע למצב של תמונה מושלמת ובלי קרטוע פעם ב-...
ב kodi יש הגדרה של on שזה תקף לכל התכנים ולא עושה בעיה...
אם אתה צופה דרך mi box ביוטיוב/נטפליקס בכל מיני תכנים כולם רצים חלק?
מסכים איתך. הייתי בטוח שכבר סידרו את זה ומופתע שזה עדיין בבטא. לא זוכר אם זה היה ככה גם בסידרת 2017 או לא. הבעיה שאין לך משהו הרבה יותר טוב חוץ מאולי אפל שגם בו לא חסרים דברים בעייתיים. זאת כמובן אם אתה מתעקש על סטרימר שגם יזרים נטפליקס חוקי. ברגע שזה יורד מהפרק יש עשרות אופציות.03/11/2020 17:36shmizan כתב: באמת? מאכזב, חשבתי שבסטרימר הכי רציני בשוק לא יהיו את הבעיות האלה.
מזל שאני מגלה את זה עכשיו, כבר תכננתי לקנות את זה בבלאק פריידי הקרוב....
כל פעם מחדש? זה באמת אומלל.04/11/2020 15:45shmizan כתב: גם העבודה שצריך להפעיל את זה כל פעם שרוצים (חוץ מקודי ופלקס שם זה קורה לבד) די מטופשת.
אני לא משתמש בנטפליקס ועדיין אין באמת עשרות אופציות. בשבילי אין אפילו אופציה אחת אחרת (שאני מכיר).
הסטרימרים האחרים לא מעבירים פורמטי אודיו HD (TrueHD וכו'), או שגם אצלם הפיצ'ר הזה שבור (כמעט כל הסטרימרים עם לוח של AMLogic).
האופציה היחידה שבה הכל מועבר כמו שצריך היא LibreELEC/CoreELEC אבל שם יש צרות אחרות, ובכלל, הם מריצים רק קודי.
אתה מכיר משהו אחר?...
אני התכוונתי לכאלו שמריצים CoreELEC אבל אתה גם יכול להשתמש גם באנדרוייד, יש כאלה שאפשר גם להשתמש בdual boot.איזה בעיות יש שם?
מה השימושים הנוספים שאתה צריך חוץ מקודי אם אתה לא צריך נטפליקס ודומיו? TheCoolest מכיר מקרוב את התחום אולי יוכל ליעץ לך יותר.
כן יש בקודי התאמת קצב צפייה04/11/2020 14:10Lior98 כתב:יש סיכוי שב mi box יש הגדרה של התאמת קצב צפייה?04/11/2020 10:19talgold3 כתב: אני משתמש באותה טלווזיה (NU7400)
הוא מצליח להריץ הכל בלי בעיה ותמונה חלקה, מה שכן קיימת אפשרות בקודי שנקראת adjust refresh rate אם אני לא טועה ויש צורך לשחק איתה כדי להגיע למצב של תמונה מושלמת ובלי קרטוע פעם ב-...
ב kodi יש הגדרה של on שזה תקף לכל התכנים ולא עושה בעיה...
אם אתה צופה דרך mi box ביוטיוב/נטפליקס בכל מיני תכנים כולם רצים חלק?...
לגבי יוטיוב/נטפליקס אני משתמש דרך הממשק של הטלווזיה, ממליץ לך גם
כנראה.04/11/2020 18:32shmizan כתב: בכל מקרה, נראה שהשילד למרות המגרעה, הוא הדבר הכי טוב שניתן לקבל כרגע.
אם קודי יכול להעביר לבד frame rate, זה יכול לעבוד כי בשאר הדברים זה פחות נחוץ....
אני מידי פעם מתעדכן כאן למרות שזה מתייחס בעיקר לשימושי קודי ויש בעיות גלובליות שלא מצויינות:
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=332180