תליית OPTOMA HD70
נתונים:
מרחק ההקרנה הוא 3.5 מטר
גובה התקרה בחדר הוא 2.70 מטר
רוחב ההקרנה האפשרי על הקיר הוא כ-140 ס"מ
בגלל מגבלות ריהוט המסך צריך להיות גבוה ככל האפשר (מתחיל כמעט בגובה התקרה)
בקיר הנגדי ישנו חלון שמתחיל בגובה של כ-60 ס"מ מהתקרה
מקרן HD70
האם ישנם מגבלות (OFFSET וכו')?
האם עדיף להתקין מדף מעל החלון?
אשמח לקבל הנחיות/הערות/עצות לגבי תליית המקרן.
בנוסף, יש לי הכנה להעברת כבל הנתונים מנגן ה-DVD אל נקודת ההקרנה, אבל בגלל חוסר הבנה הצינור בקיר הוא צינור חשמל סטנדרטי. האם אפשר להשתמש בכבל קומפוננט או רק S-VIDEO?
ד"א האם מה ההבדל בין כבל S-VIDEO לכבל S-VHS?
מרחק ההקרנה הוא 3.5 מטר
גובה התקרה בחדר הוא 2.70 מטר
בגלל מגבלות ריהוט המסך צריך להיות גבוה ככל האפשר (מתחיל כמעט בגובה התקרה)
בקיר הנגדי ישנו חלון שמתחיל בגובה של כ-60 ס"מ מהתקרה
מקרן HD70
האם ישנם מגבלות (OFFSET וכו')?
האם עדיף להתקין מדף מעל החלון?
אשמח לקבל הנחיות/הערות/עצות לגבי תליית המקרן.
בנוסף, יש לי הכנה להעברת כבל הנתונים מנגן ה-DVD אל נקודת ההקרנה, אבל בגלל חוסר הבנה הצינור בקיר הוא צינור חשמל סטנדרטי. האם אפשר להשתמש בכבל קומפוננט או רק S-VIDEO?
ד"א האם מה ההבדל בין כבל S-VIDEO לכבל S-VHS?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אני לא יודע מה לגבי ה-HD70, אבל אנסה לענות בנוגע ל-HD81 (יש לי אחד כזה) תוך הנחת יסוד שמה שהם לא שמו ב-HD81 הם בטוח לא שמו ב-HD70.
לאופטומה יש offset של 36% אם אני זוכר נכון, ז"א בהתקנת תקרה גובה המקרן מתחילת שטח הצפיה צריך להיות גובה שטח הצפיה כפול 36%.
אצלי, כמו אצלך, המסך גם ממוקם על התקרה (2.65 אם אני זוכר היטב) והמקרן צמוד לתקרה. כדי להתמודד עם ה-offset הבעייתי יחד עם מסך אשר תלוי על התקרה יש לבצע שימוש במסך הקרנה עם תוספת בד (Extra drop).
לאופטומה יש offset של 36% אם אני זוכר נכון, ז"א בהתקנת תקרה גובה המקרן מתחילת שטח הצפיה צריך להיות גובה שטח הצפיה כפול 36%.
אצלי, כמו אצלך, המסך גם ממוקם על התקרה (2.65 אם אני זוכר היטב) והמקרן צמוד לתקרה. כדי להתמודד עם ה-offset הבעייתי יחד עם מסך אשר תלוי על התקרה יש לבצע שימוש במסך הקרנה עם תוספת בד (Extra drop).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
עבור גובה מסך של 120 ס"מ יש לתלות את המקרן כ-43.2 ס"מ מעל תחילת שטח הצפיה (בהנחה שה-offset באמת 36% ולא פחות או יותר, זה יכל להשתנות ממקרן למקרן).
אקסטרה דרופ למסך הכוונה היא שהמסך מקבל תוספת של שוליים עליונים רחבים יותר. הנה דוגמה:

אקסטרה דרופ למסך הכוונה היא שהמסך מקבל תוספת של שוליים עליונים רחבים יותר. הנה דוגמה:

Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8129
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
זה יוצא 60 אינטש בתמונה 9:16 ..mmm כתב:
...
אז מה הטעם במקרן ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
לצערי, על קיר ההקרנה בחדר (שרוחבו 2.8 מ) מותקן גם מזגן בצידו השמאלי העליון, שגוזל כ-75 ס"מ מהקיר. לכן, כדי למרכז את התמונה פחות או יותר, נשארו לי 130-140 ס"מ.
המצב האידיאלי יהיה להקרין מתחת גובה המזגן אבל הבעיה היא הטלויזיה (הבומבילה) שעומדת שם ומגיעה לגובה של כמטר וחצי (כולל הארונית).
בעתיד אני מתכוון להחליף הטלויזיה ל-LCD ואז לא תהיה בעיה להוריד מסך מעליה, אבל בנתיים זה המצב.
בכל מקרה, גם תמונה של 60 אינץ' ממקרן איכותי זה לא דבר שאפשר לזלזל בו
המצב האידיאלי יהיה להקרין מתחת גובה המזגן אבל הבעיה היא הטלויזיה (הבומבילה) שעומדת שם ומגיעה לגובה של כמטר וחצי (כולל הארונית).
בעתיד אני מתכוון להחליף הטלויזיה ל-LCD ואז לא תהיה בעיה להוריד מסך מעליה, אבל בנתיים זה המצב.
בכל מקרה, גם תמונה של 60 אינץ' ממקרן איכותי זה לא דבר שאפשר לזלזל בו
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הצלחתי להוריד את הטלויזיה לגובה 115 ס"מ, המזגן מסתיים בגובה 210 ס"מ מה שמשאיר לי גובה מסך של 95 ס"מ (ובהתאמה רוחב של כמעט 170 ס"מ).
לפי דברי MarioMan, מאחר ששטח הצפיה מתחיל בגובה 210 (בהנחה שהאופסט הוא 36 מעלות), עדשת המקרן צריכה להיות בגובה 245.
אשמח לקבל אישור לחישוב לפני ההתקנה.
לפי דברי MarioMan, מאחר ששטח הצפיה מתחיל בגובה 210 (בהנחה שהאופסט הוא 36 מעלות), עדשת המקרן צריכה להיות בגובה 245.
אשמח לקבל אישור לחישוב לפני ההתקנה.
למה לבצע חישובים תאורטיים ? אים אפשר להדליק את המקרן ?
הכי מעשי , להדליק את המקרן , לעמוד על כיסא ולהחזיק אותו במקום המיועד להתקנה ,ואז לכוונן את מיקומו
על פי מה שמתקבל בפועל, מישהו נוסף יכול לסמן את גודל התמונה המתקבלת או כל נתון אחר כמו OFFSET .
ואז לקבוע את מיקום המסך.
לכל מקרן יש את הנתונים שלו - אבל תמונה אחת שווה אלף חישובים .
דרך אגב ,הכל מתבצע ללא חיבור מקור , ובזהירות.
בהצלחה
הכי מעשי , להדליק את המקרן , לעמוד על כיסא ולהחזיק אותו במקום המיועד להתקנה ,ואז לכוונן את מיקומו
על פי מה שמתקבל בפועל, מישהו נוסף יכול לסמן את גודל התמונה המתקבלת או כל נתון אחר כמו OFFSET .
ואז לקבוע את מיקום המסך.
לכל מקרן יש את הנתונים שלו - אבל תמונה אחת שווה אלף חישובים .
דרך אגב ,הכל מתבצע ללא חיבור מקור , ובזהירות.
בהצלחה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

נכון אבל ..MartinHSabag כתב:עלות....אז מה הטעם במקרן ?......
שימוש במקרן במקום טלביזיה יכול להוסיף למחיר המקרן כמה אלפי שקלים על פני 5 שנים ..
נניח החלפת שתי נורות ( worse case scenario )
אז נכון שטלביזיה 50-60 אינטש תעלה כנראה 25K שקלים, ומקרן איכותי יעלה 12-13.
אבל אם נוסיף החלפת שתי נורות אנחנו מגיעים ל 20K לפחות.
תוסיף לזה את הסיבוכיות של צפיה במקרן ( החשכת החדר, כבילה, צפייה רציפה וכיו"ב ) ,
תוסיף לזה שבמחיר שציינתי למקרן אתה יכול להשיג 720P במקרה הטוב בעוד שטלביזיה בגודל הזה מגיעה FHD ..
וקיבלת עיסקה שהיא לדעתי, במקרה הטוב, על גבול הכדאיות.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ליאור
רק שכחת ..... גודל התמונה במקרן הוא מאוד גמיש , היום זה 60 , מחר זה יכול להיות 160
המקרן נייד - היום בסלון מחר בגינה ,במרפסת, או איפו שבא לך
גם החישובים שלך לגבי עלויות קצת מוגזמות בעיניי , לא מחלפים מנורה כל כך מהר.........
ומקרן , איך לומר את זה - זה קולנוע ביתי - אמיתי !!!! כל השאר זה - ליד .
רק שכחת ..... גודל התמונה במקרן הוא מאוד גמיש , היום זה 60 , מחר זה יכול להיות 160
גם החישובים שלך לגבי עלויות קצת מוגזמות בעיניי , לא מחלפים מנורה כל כך מהר.........
ומקרן , איך לומר את זה - זה קולנוע ביתי - אמיתי !!!! כל השאר זה - ליד .
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

מסכים באופן עקרוני,dydy כתב:ליאור
ומקרן , איך לומר את זה - זה קולנוע ביתי - אמיתי !!!! כל השאר זה - ליד ....
התייחסתי למצב של תמונה בגודל 60 אינטש ( זו נקודת המוצא להשוואה לטלביזיה במקרה הספציפי ולכך התיחסה גם הערתי בנוגע לרלוונטיות של מקרן בגדלים האלה).
החלפת שתי נורות ב 5 שנים מתייחסת לחישוב של 3 שעות ממוצע צפייה ביום כפול 5 שנים
( 5500 שעות אל תשכח שהדלקה וכיבוי מקצרים את חייה של הנורה).
אבל אני חושב שאין כאן מקום להשוואה. השאלה נשאלה עשרות פעמים. מקרן זה מקרן ויש לו את הייעוד שלו. האופטימלי זה גם מקרן וגם טלביזיה כאשר השימוש בכל אחד מהם הוא לפי הצורך.
אני לא חושב שאני צריך לשכנע מישהו שמקרן הוא לא תחליף לטלביזיה. זה דיי ברור מאליו לא ?
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי