Q70T vs XH90

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yuvalsap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

אין לך מה לשאול שאלה כזאת בפורום הזה. התשובות יהיו 99% סוני לא משנה מה הדגם ומה המחיר.

yondon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 320
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #2 

אני מתלבט ושובר את הראש כבר כמה ימים. בפורומים השונים אוהבים לרדת על הQ70T, במיוחד מכיוון שנדמה לאנשים שהיא מחליפה את הQ70R שהיתה עם local dimming. אבל לי עושה רושם שהיא דווקא טלוויזיה מאוד מעניינת. הטובה מסוגה ללא FALD.

כן, ברור לי שהסוני מומלצת יותר, יש לה FALD ולכן חווית הHDR בה טובה יותר.
מצד שני FALD מביא איתו גם בעיות בלומינג ובכל מקרה מהווה יתרון רק בצפייה בתכני HDR.

הסמסונג ללא FALD אבל דיי בהירה - כמעט 500 ניטס בHDR. אמנם יכול להיות שהחוויה בHDR תהיה פחות דרמטית והשחורים פחות שחורים מהסוני אבל תהיה אחידות ללא תופעות בלומינגד. כמו כן יש לה קונטרסט מהטובים שיש 1:7100. יותר טוב מהסוני.

עוד יתרונות של הסמסונג זה שהיא מתמודדת יותר טוב עם השתקפויות. ניתן לראות את זה בבירור בהשוואות.

בגדול נראה שבשימוש יומיומי כולל שידורים רגילים, ספורט וצפייה בחדר מואר אין יתרון משמעותי לסוני.
היתרונות יבואו לידי ביטוי בעיקר בצפייה בסרטים בחדר חשוך ובHDR.

עד אתמול היתה לי נטייה ללכת על הQ70T כי החסכון המגולם עמד על בערך 1100+ ש"ח. אבל היום ירדו המחירים של הסוני והפער הצטמצם לבערך 700 ש"ח. מה שנותן בכל זאת את האדג' לסוני...

עדיין לא החלטתי אבל מקווה שעזרתי. כנראה שרק בלבלתי :)

AlderaaN
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #3 

שלום,

דוגמה למבצע שיש כרגע מוריד את ה Sony 65" XH90 מ 5,600 ש"ח ל 5,400 ש"ח, כולל הובלה ואחריות יבואן רישמי:
https://www.lastprice.co.il/p/100014622 ... 7E65XH9096

המחיר הזה חושב בתנאי שאתה רוכש קופון ב 1,800 ש"ח, אשר שווה בפועל 2,000 ש"ח וניתן למימוש החל מתאריך 10.11.2020:
https://www.lastprice.co.il/BestNovember?coupon=1

בדוק במקומות נוספים. סביר להניח שהרוב מתיישרים כבר היום.

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

02/11/2020 15:02  
yondon כתב:
אני מתלבט ושובר את הראש כבר כמה ימים. בפורומים השונים אוהבים לרדת על הQ70T, במיוחד מכיוון שנדמה לאנשים שהיא מחליפה את הQ70R שהיתה עם local dimming. אבל לי עושה רושם שהיא דווקא טלוויזיה מאוד מעניינת. הטובה מסוגה ללא FALD.

כן, ברור לי שהסוני מומלצת יותר, יש לה FALD ולכן חווית הHDR בה טובה יותר.
מצד שני FALD מביא איתו גם בעיות בלומינג ובכל מקרה מהווה יתרון רק בצפייה בתכני HDR.

הסמסונג ללא FALD אבל דיי בהירה - כמעט 500 ניטס בHDR. אמנם יכול להיות שהחוויה בHDR תהיה פחות דרמטית והשחורים פחות שחורים מהסוני אבל תהיה אחידות ללא תופעות בלומינגד. כמו כן יש לה קונטרסט מהטובים שיש 1:7100. יותר טוב מהסוני.

...
כמה אי דיוקים בפוסט אחד....

FALD ממש לא רלוונטי רק לHDR. ה-FALD משפר את הקונטרסט בכל המצבים בצורה מוחלטת וטוטאלית. זה נכון, שב-HDR, הבהירות הגבהוה של הבהירים מבליטה בצורה קשה את היעדרו של ה-FALD, ולכן אם בטלוויזיות ללא HDR, היעדר ה-FALD היה נסבל, בטלוויזיות HDR הוא נהיה כמעט בלתי נסבל.

בלומינג זה לא בעיה של FALD. בטלוויזיה שאיננה FALD, ה"בלומינג" הוא על כל המסך. כלומר מרגע שיש בסצינה אלמנט בהיר, *כל* המסך נהיה בהיר מדי. לעומת זאת בטלוויזיה שהיא FALD, רק האזור שסביב החלק הבהיר. זה אולי קצת יותר בולט בתמונות, אבל הבעיה מוגשת מאוד גם בטלוויזיות ללא FALD, ובצורה חמורה הרבה יותר. בכלל - כל סיפור הבלומינג זה קצת סיפורים של פורומים וחפירות. אני הייתי נורא מודאג מהבלומינג לפני שקניתי את הטיוי. וגם היום, אם אני מחפש אותו, אני רואה אותו ישר. אבל אשתי, שלא חופרת בפורומים, לא יודעת על מה אני מדבר. וכשאני לא מחפש אותו, אני פשוט נהנה מהסרטים בצורה יוצאת מן הכלל. לשם הבדלה, ב-NU8000 (טלוויזיה דומה ברמתה ל-Q70T), כל פעם שאני רואה סרט אני מתעצבן על הרקע האפור. גם בלי להתרכז בזה.

בעיני - קפיצת המדרגה בין לא FALD ל-FALD היא עצומה בצורה שפשוט אי אפשר לתאר. לי יש היום סוני XG95 בסלון (משהו בין XH90 ל-XH95), וסמסונג NU8000 בחדר שינה (דומה ברמה ל-Q70T של השנה) - וההבדל באיכות התמונה הוא משמעותי. אפילו בסצינות לא חשוכות, ב-16:9 מלא, בסדרות, עדיין הסוני מובילה בפער ניכר באיכות התמונה. יש לה מן "פופ" שהקונטרסט הנלווה לה מביא.

אז כן, אפשר לקנות Q70T, והיא לא טלוויזיה רעה. מן מידרגיינ'-בסיסי שכזאת. אבל הקפיצה בינה לבין טלוויזיה FALD כמו ה-Q70R, הQ80T או הסוני XH90/95, היא עצומה.

וזה עוד לפני היתרון העצום באנדרויד טיוי המובנה.

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

02/11/2020 13:54  
yuvalsap כתב:
אין לך מה לשאול שאלה כזאת בפורום הזה. התשובות יהיו 99% סוני לא משנה מה הדגם ומה המחיר.
...
התגובות שלך מתחילות להיות מעייפות.
אם מישהו היה שואל על Q80T לעומת XH80, אף אחד לא היה ממליץ לו להעדיף את ה-XH80.
זה זכותך לחשוב אחרת, ולהעדיף סמסונג, ואתה מוזמן להמליץ עליהם לכל דורש.
אבל ההתקפה הבלתי פוסקת שלך בפורום על העובדה שכרגע נוצרה פה העדפה (מוצדקת, משיקולים פרקטיים לגמרי) של סוני, היא מעצבנת ולא תורמת בכלום לפורום.

נכון לכרגע - XH90 היא הטלוויזיה שנותנת FALD/VA בעלות/תועלת המירבית בשוק. ה-Q80T יקרה ממנה ולא מצדיקה את התוספת עבור רוב האנשים. לא מסכים? אתה מוזמן לשכנע. עובדתית רוב הפורום כבר רואה את הערך של ה-XH90.

תפסיק.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”