התייעצות לגבי מסך 75" - מחיר 5-6K

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Idpo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

אהלן,
ההורים (פנסיונרים) רוצים לשדרג את המסך בסלון.
התקציב הוא עד 6K (אלא אם יש סיבה ממש ממש טובה לחרוג בקצת).

רקע:
השימושים שלהם זה בעיקר צפיה בסדרות בנטפליקס ו STINGTV והרבה תוכן של הערוצים המסחריים הישראלים.
מרחק הצפיה גדול (הסלון גדול). אין זוויות חדות מול המסך, הכל מסודר מולו פחות או יותר בטווח של 3-6 מטר.
לא יהיה שימוש ב HDR (סביר להניח), אבל החדר יחסית מואר במהלך היום אז יש חשיבות לטלויזיה עם בהירות טובה.
יש צורך ב ARC, אבל נראה לי שזה דיי בסיסי היום.

הדבר הכי חשוב הוא שעיבוד התמונה של הטלויזיה יהיה מספיק טוב, כלומר - שהתוכן מה STINGTV (נניח ערוץ 10 וחינוכית) יוצגו באיכות טובה על המסך.

היום יש להם טלויזיה 55" של טושיבה שהייתה מאוד יקרה בזמנו (כמעט עשור לפי דעתי) והיא מספקת איכות תמונה נהדרת עד היום.

משיטוט באתרי המכירות השונים וב rtings, התכווננתי לשני הדגמים האלו:
Samsung UE75TU8000 - אני דיי חושש מהיבואן. היה לי נסיון מאוד רע איתו בעבר. בנוסף, אף פעם לא התרשמתי מעיבוד התמונה של סמסונג.
Sony KD-75XH8096 - יש לי ממש מעט נסיון עם סוני, אבל נתפסים בעיני כמוצר איכותי.

יש למישהו חיזוק לגבי הדגמים? רעיונות נוספים יתקבלו בברכה
.

תודה!

Idpo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מישהו? יש עכשיו מבצעים לא רעים על הדגמים של סוני.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #3 

ראשית כל סוני זה מותג מאוד נחשב ואיכותי. לא מוכרים בכמויות של סמסונג אבל יש קונספציה שסוני מתמחה בדיוק ותמונה מציאותית.

הסמסונג tu8000 היא פאנל va. עדיפה בסרטים עם סצנות חשוכות, שחורים ובעיקר צפיה בחושך.

הסוני xh80 היא פאנל ips. עדיפה בכל מה שקשור לצבעים מציאותיים זוויות צפיה רחבות, כך שעדיף לסלון גדול.

בסופו של יום מלבד סרטים, שם לסמסונג יש יתרון בשל סוג הפאנל שלה הסוני הרבה יותר טובה. היא בהירה כמעט פי 2 מהסמסונג וציינת שזה שיקול. בהירות זה שיקול חשוב מאוד והסמסונג מזעזעת בזה.

הסוני לא מצטיינת בhdr אבל ציינת שההורים לא מעוניינים בזה.

גם לסוני וגם לסמסונג יש יכולת upscaling טובה כך שבהתחשב בכך שהישיבה תהיה מרחק מתאים מהמסך הערוצים המסחריים ייראו אחלה.

אני לרוב לא מציע ips אבל בהתחשב בדרישות שציינת אין ברירה אחרת מאשר xh80

Idpo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה יובל.

האם לשימושים שציינתי יש סיבה להוסיף עוד 2000 ש"ח עבור ה XH90? אני רואה שהיא מומלצת מאוד פה.
זה חורג משמעותית מהתקציב, אבל מאחר שהם לא יחליפו מסך בעשור הקרוב אני רוצה לוודא שהקציב לא "דופק" אותם (כלומר, התמורה למחיר למסך אחר עדיפה משמעתית).

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #5 

לשימושים שציינת אפשר לחסוך את ה2000 שח או להשקיעם בסאונד.

Xh90 דגם טוב יותר משמעותית אבל לא לשימושים שציינת.

סה"כ לשני הדגמים אותו מעבד, אותה יכולת upscaling, הxh90 יותר בהירה אבל לא בצורה שההורים ישימו לב.

עם הדגם הזול יראו הרבה יותר טוב מצדדים שונים של הספה.

הxh90 הרבה יותר טוב בצפיה בחדר חשוך אבל אני מניח שזה פחות הכיוון.

ה xh90 מכוון לגיימרים של הדור החדש גם לא רלבנטי.

בקיצור xh80 בדיל טוב וגודל מפנק ישרת אותם נאמנה גם לשנים, כל עוד הם לא מתחילים לראות סרטים בחושך, לשחק פלייסטיישן ולחרוש על מאגר הhdr של נטפליקס.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”