יש לי כרגע זוג אטמוס תלויים על הקיר של Klipsch RP-140sa ומתלבט אם להחליף אותם ל- SVS Prime Elevation.
עשיתי בדיקת אטמוס בסדרה "כוכב הלכת המופלא" בנטפליקס (נאשיונל ג'יאוגרפיק סטייל שתומכת אטמוס) כאשר ניתקתי את כל הרמקולים מהרסיבר חוץ מהאטמוס ובואו נגיד שלא נפלתי מהרגליים. השאלה האם השדרוג ייתן את השינוי המיוחל?
מתלבט אם להחליף את האטמוסים שלי
מה הבעיה שאתה מרגיש ואיפה בדיוק הם תלויים?01/11/2020 15:53tvazana כתב: יש לי כרגע זוג אטמוס תלויים על הקיר של Klipsch RP-140sa ומתלבט אם להחליף אותם ל- SVS Prime Elevation.
עשיתי בדיקת אטמוס בסדרה "כוכב הלכת המופלא" בנטפליקס (נאשיונל ג'יאוגרפיק סטייל שתומכת אטמוס) כאשר ניתקתי את כל הרמקולים מהרסיבר חוץ מהאטמוס ובואו נגיד שלא נפלתי מהרגליים. השאלה האם השדרוג ייתן את השינוי המיוחל?...
קשה לי להאמין שתרגיש הבדל, אטמוס זה גם ככה חלק זניח מאוד בפס קול.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9047
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
הי טל, מה המצב ?
בגדול, הם בהחלט יכולים להתאים לצורך האטמוסי שייעדת אותם. אני אני זוכר נכון בעבר הם ישבו על הרצפתיים וזה שתלית (כנראה בקיר מקדימה), כבר יותר טוב. בקטן, צריך להתייחס ל-2 אספקטים בתשובה לשאלה שלך:
אם אתה מדבר על איכות הסאונד, אזי כנראה שה- SVS Elevation יהיו טובים יותר ולו בגלל ההתאמה הטונאלית לבמה שיש לך מקדימה וכן עקב העובדה שהם יורדים נמוך יותר בתחום התחתון מהקליפש (שלגביהם אפילו לא מצאתי את הנתון גם לא בדף היצרן).
רשמתי כבר בעבר, האליביישן (מניסיוני אצלי) מפתיעים מאוד בתחום התחתון שלהם אפילו מול כאלה רמקולים אחרים שנמצאים אצלי במחיר כפול מהם.
אם אתה מדבר על כמות הסאונד, אז נושא כמות המידע שמוקלט בפס הקול האטמוסי נידון פה לא מעט. פשוט אין הרבה סאונד שבוקע כל הזמן מהערוץ הזה. כמה כבר התרחשות יש "מלמעלה" בסרטים כאלו ואחרים ? לבטח בסדרות...
אני מסכים לחלוטין שאם היישום של זה היה יותר שכיח ברמת הפסקול החוויה מהסאונד הכללי הייתה טובה יותר.
בכל מקרה, לדעתי - כאשר האטמוס עובד - זו אחלה חוויה.
אגב, אתה כמובן יכול להשתמש ביכולות של הרמקולים הללו (לא משנה דגם) במצב DSP של ניוראל X.
בגדול, הם בהחלט יכולים להתאים לצורך האטמוסי שייעדת אותם. אני אני זוכר נכון בעבר הם ישבו על הרצפתיים וזה שתלית (כנראה בקיר מקדימה), כבר יותר טוב. בקטן, צריך להתייחס ל-2 אספקטים בתשובה לשאלה שלך:
אם אתה מדבר על איכות הסאונד, אזי כנראה שה- SVS Elevation יהיו טובים יותר ולו בגלל ההתאמה הטונאלית לבמה שיש לך מקדימה וכן עקב העובדה שהם יורדים נמוך יותר בתחום התחתון מהקליפש (שלגביהם אפילו לא מצאתי את הנתון גם לא בדף היצרן).
רשמתי כבר בעבר, האליביישן (מניסיוני אצלי) מפתיעים מאוד בתחום התחתון שלהם אפילו מול כאלה רמקולים אחרים שנמצאים אצלי במחיר כפול מהם.
אם אתה מדבר על כמות הסאונד, אז נושא כמות המידע שמוקלט בפס הקול האטמוסי נידון פה לא מעט. פשוט אין הרבה סאונד שבוקע כל הזמן מהערוץ הזה. כמה כבר התרחשות יש "מלמעלה" בסרטים כאלו ואחרים ? לבטח בסדרות...
אני מסכים לחלוטין שאם היישום של זה היה יותר שכיח ברמת הפסקול החוויה מהסאונד הכללי הייתה טובה יותר.
בכל מקרה, לדעתי - כאשר האטמוס עובד - זו אחלה חוויה.
אגב, אתה כמובן יכול להשתמש ביכולות של הרמקולים הללו (לא משנה דגם) במצב DSP של ניוראל X.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
להפתעתי גם לא הצלחתי למצוא נתוני של FR לקליפש כשחיפשתי אתמול. אני מניח שבשביל אטמוס הם מספיקים. הSVS מעניין כי הם עשו אותו סוג של multi purpose, אני לא בטוח שיתנו שדרוג ענק ל3% של אטמוס בפס קול. פותח השרשור לא ציין איפה בדיוק הם תלויים, באיזו אוריינטציה ומה בדיוק הרגיש לו חסר.02/11/2020 10:44avihuli כתב: אם אתה מדבר על איכות הסאונד, אזי כנראה שה- SVS Elevation יהיו טובים יותר ולו בגלל ההתאמה הטונאלית לבמה שיש לך מקדימה וכן עקב העובדה שהם יורדים נמוך יותר בתחום התחתון מהקליפש (שלגביהם אפילו לא מצאתי את הנתון גם לא בדף היצרן).
רשמתי כבר בעבר, האליביישן (מניסיוני אצלי) מפתיעים מאוד בתחום התחתון שלהם אפילו מול כאלה רמקולים אחרים שנמצאים אצלי במחיר כפול מהם....