סקירה - אחרי חודשיים עם פיליפס 50PUS8505
לאחר כמעט שנה של חפירות ושעות שביליתי באולמות תצוגה, כבר הייתי מתוסכל ומאוכזב מכל המסכים שראיתי (במסגרת מגבלות התקציב כמובן). אבל לאט לאט החלה להתגבש בי המסקנה שאני הכי אוהב את התמונה שפיליפס מציגה.
אחרי כחודשיים עם המסך Philips 50pus8505 אני חייב לומר שאיכות התמונה היא לא פחות מפנטסטית!
למסך יש פנל VA והוא מציג תמונה נפלאה בחדר מואר לחלוטין בדיוק כמו בחדר חשוך וגם צפיה מזווית לכאורה בלתי אפשרית, אפשרית בהחלט ובלי עיוות צבעים.
התמונה חדה ומפורטת, הבהירות מצוינת, הצבעים טבעיים ולא מוגזמים, הקונטרסט מצוין, השחורים-שחורים,
אין בלומינג בשום מצב ואין מריחות בשידורי ספורט או בסצנות מהירות.
כל הטוב הזה קורה בשידורי הכבלים של הוט ועם כבל HDMI הכי פשוט שקיים.
מיותר לציין שב- 4K וב- HDR איכות התמונה פשוט נפלאה.
האמבילייט הוא תוספת נחמדה, אם כי רוב זמן הוא כבוי אצלי.
העיצוב נקי יפה ואלגנטי ואיכות ההרכבה היא ללא דופי.
למסך מסגרת אלומיניום 9 מ"מ ורגל עדינה מיציקת אלומיניום, בעלת יכולת צידוד של 15 מעלות לכל צד.
איכות הרמקולים טובה, אם כי לא יוצאת דופן.
השלט-רחוק גם הוא בעל עיצוב מינימליסטי - מלבן ארוך וצר שהלחצנים בולטים ממנו כחצי מילימטר בלבד.
ממשק המשתמש אינטואיטיבי למדי והתפריטים בעברית - ללא שגיאות או ניסוחים עילגים.
מע' ההפעלה מבוססת על אנדרואיד 9 אמנם לא פתוחה לחלוטין כמו בטלפון נייד, אך עדיין מאפשרת להוריד אפליקציות רבות.
סה"כ אני מרוצה עד הגג מהקניה ונהנה מכל רגע של צפיה.
אחרי כחודשיים עם המסך Philips 50pus8505 אני חייב לומר שאיכות התמונה היא לא פחות מפנטסטית!
למסך יש פנל VA והוא מציג תמונה נפלאה בחדר מואר לחלוטין בדיוק כמו בחדר חשוך וגם צפיה מזווית לכאורה בלתי אפשרית, אפשרית בהחלט ובלי עיוות צבעים.
התמונה חדה ומפורטת, הבהירות מצוינת, הצבעים טבעיים ולא מוגזמים, הקונטרסט מצוין, השחורים-שחורים,
אין בלומינג בשום מצב ואין מריחות בשידורי ספורט או בסצנות מהירות.
כל הטוב הזה קורה בשידורי הכבלים של הוט ועם כבל HDMI הכי פשוט שקיים.
מיותר לציין שב- 4K וב- HDR איכות התמונה פשוט נפלאה.
האמבילייט הוא תוספת נחמדה, אם כי רוב זמן הוא כבוי אצלי.
העיצוב נקי יפה ואלגנטי ואיכות ההרכבה היא ללא דופי.
למסך מסגרת אלומיניום 9 מ"מ ורגל עדינה מיציקת אלומיניום, בעלת יכולת צידוד של 15 מעלות לכל צד.
איכות הרמקולים טובה, אם כי לא יוצאת דופן.
השלט-רחוק גם הוא בעל עיצוב מינימליסטי - מלבן ארוך וצר שהלחצנים בולטים ממנו כחצי מילימטר בלבד.
ממשק המשתמש אינטואיטיבי למדי והתפריטים בעברית - ללא שגיאות או ניסוחים עילגים.
מע' ההפעלה מבוססת על אנדרואיד 9 אמנם לא פתוחה לחלוטין כמו בטלפון נייד, אך עדיין מאפשרת להוריד אפליקציות רבות.
סה"כ אני מרוצה עד הגג מהקניה ונהנה מכל רגע של צפיה.
נערך לאחרונה על ידי mikiz1 ב 28/10/2020 11:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
הגדלים 43 ו-65 הם IPS.Tom1998 כתב:תודה על השיתוף מידע חידשתה לי הרבה
ותתחדש
ואם אפשר לשאול כמה טלווזיה כזאת עולה ?
וזה פאנל VA או IPS ?...
50, 58 ו-70 הם VA.
ה-58 זה גודל גיאוני מבחינת ביקוש ותמחור.
ה-50 נמכרת בארץ ב-2800 ש"ח.
עבור סלון קטן זו טלויזיה ממש נחמדה.
איך נראים שידורי HDR? היא מספיק בהירה וקונטרסטית?
איך היא מתמודדת עם השתקפויות?
האם במסגרת שיטוטייך באולמות תצוגה יצא לך במקרה להשוות אותה לq70t?
אני בדילמה בינהן וגם שוקל אולי להוסיף ולעלות בתקציב עבור סוני xh 9096 שיש לה local dimming. למרות הדיעה הגורפת שמדובר בשינוי משמעותי אני לא מצליח לשכנע את עצמי שזה שווה את זה.
על פניו מרגיש לי שטלויזיה עם קונטרסט מפלצתי של 1:7200 כמו בq70t יכולה לתת HDR נחמד גם אם הבהירות שיא היא רק סביב ה500 ניטס ולמרות המחסור בlocal dimming.
אבל אני לא מצליח לאושש את התאוריה בשיטוטי ברשת
אני כמעט אף פעם לא צופה בחושך מוחלט ולכן לא מאוד אכפת לי עם השחור קצת מתבהר..רק קצת אבל
איך היא מתמודדת עם השתקפויות?
האם במסגרת שיטוטייך באולמות תצוגה יצא לך במקרה להשוות אותה לq70t?
אני בדילמה בינהן וגם שוקל אולי להוסיף ולעלות בתקציב עבור סוני xh 9096 שיש לה local dimming. למרות הדיעה הגורפת שמדובר בשינוי משמעותי אני לא מצליח לשכנע את עצמי שזה שווה את זה.
על פניו מרגיש לי שטלויזיה עם קונטרסט מפלצתי של 1:7200 כמו בq70t יכולה לתת HDR נחמד גם אם הבהירות שיא היא רק סביב ה500 ניטס ולמרות המחסור בlocal dimming.
אבל אני לא מצליח לאושש את התאוריה בשיטוטי ברשת
אני כמעט אף פעם לא צופה בחושך מוחלט ולכן לא מאוד אכפת לי עם השחור קצת מתבהר..רק קצת אבל
אני נהניתי עם הפיליפס ב dolby vision אפילו שהבהירות שלה רק 400 ניטס. לגבי קונטרס למיטב ידיעתי היחס של הגדלים בעלי פאנל va הוא 1:3500. לשם השוואה זה בערך היחס אצלי ב Xh95 אז באמת שהיחס ניגודיות מספיק בהחלט. טלויזיה חמודה אבל אני לא חושב משתווה לq70t...אולי יותר לכיוון q50t
- Tuberomix
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 107
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
אז לא הבנתי, אתה מעדיף את Samsung Q70T על פני Philips PUS8505?01/11/2020 0:26Yuvalfrr כתב: אני נהניתי עם הפיליפס ב dolby vision אפילו שהבהירות שלה רק 400 ניטס. לגבי קונטרס למיטב ידיעתי היחס של הגדלים בעלי פאנל va הוא 1:3500. לשם השוואה זה בערך היחס אצלי ב Xh95 אז באמת שהיחס ניגודיות מספיק בהחלט. טלויזיה חמודה אבל אני לא חושב משתווה לq70t...אולי יותר לכיוון q50t...
המחירים שלהם די דומים כרגע, 3,000 ש"ח לסמסונג 55' ו-3,200 ש"ח לפיליפס 58'. רק לפיליפס יש Dolby Vision אז נשמע יתרון, ויש עוד דברים פחות קריטיים שגורמים לי להעדיף את פיליפס (גודל מסך, Amblight, Android TV). אבל מבחינת איכות תמונה, שזה הדבר הכי חשוב, האם לסמנסונג Q70T יש יתרון משמעותי?
איכות תמונה נטו? סמסונג Q70T. הייתי אומר יתרון משמעותי. לא הרים וגבעות, אבל אם אתה מחפש כמה שיותר איכות תמונה לכסף, עדיף 55 Q70T.06/08/2021 18:41Tuberomix כתב:אז לא הבנתי, אתה מעדיף את Samsung Q70T על פני Philips PUS8505?01/11/2020 0:26Yuvalfrr כתב: אני נהניתי עם הפיליפס ב dolby vision אפילו שהבהירות שלה רק 400 ניטס. לגבי קונטרס למיטב ידיעתי היחס של הגדלים בעלי פאנל va הוא 1:3500. לשם השוואה זה בערך היחס אצלי ב Xh95 אז באמת שהיחס ניגודיות מספיק בהחלט. טלויזיה חמודה אבל אני לא חושב משתווה לq70t...אולי יותר לכיוון q50t...
המחירים שלהם די דומים כרגע, 3,000 ש"ח לסמסונג 55' ו-3,200 ש"ח לפיליפס 58'. רק לפיליפס יש Dolby Vision אז נשמע יתרון, ויש עוד דברים פחות קריטיים שגורמים לי להעדיף את פיליפס (גודל מסך, Amblight, Android TV). אבל מבחינת איכות תמונה, שזה הדבר הכי חשוב, האם לסמנסונג Q70T יש יתרון משמעותי?...
אם אתה רוצה את ה-3 אינץ' הנוספים (3 אינץ' זה לא מעט), או מאוד חשוב לך AMBILIGHT או אנדרואיד מובנה, אז פיליפס.
אם אתה נוהג לצפות בעיקר בתכנים חדשים בנטפליקס שמשתמשים ב-DV, אז זה כבר הטלת מטבע מבחינתי.
אני לא אוהד את סמסונג בעיקר בגלל שירות קלוקל ומוצרים שלא עוברים בקרת איכות מהשורה הראשונה, מצד שני גם מעט הניסיון שהיה לי עם השירות של פיליפס לא היה מתוק במיוחד.