תקלה מוזרה ברסיבר - נפתר
הערב נתקלתי בתקלה מוזרה ברסיבר
יש לי מחשב שמחובר לרסיבר ימאהה RXV683 שמחובר לטלוויזית LG C9.
המחשב מחובר לאחת מכניסות הHDMI של הרסיבר והטלוויזיה מחוברת ליצאית HDMI שלו, הכבל נכנס לכניסת HDMI 2 של הטלוויזיה שהיא כניסת הARC.
הערב הדלקתי את המחשב והטלוויזיה ולא הוצגה תמונה.
1. הפעלתי נטפליקס והרסיבר פעל תקין, היה סאונד כולל אטמוס - כלומר הרסיבר מצליח לנגן.
2. חיברתי את המחשב ישירות לטלוויזיה וקיבלתי תמונה - כלומר המחשב תקין והכבל עצמו תקין.
3. חיברתי את המחשב ישירות לטלוויזיה בכניסת HDMI 1 והשארתי את הרסיבר מחובר לכניסה 2 (שהיא הARC) , הפעלתי סרט מהמחשב וקיבלתי סאונד תקין מהרסיבר - זה למעשה שילוב של נסיונות 1+2.
4. חשוב לציין שכאשר אני שם את הטלוויזיה על HDMI 2 שמחובר לרסיבר אני לא מקבל את ה"שומר מסך" של ימאהה וכאשר אני מפעיל את הsettings של הרסיבר אין שום תגובה מהטלוויזיה אבל על המסך של הרסיבר יש חיווי כאילו הוא חושב שהוא מציג על הטלויזיה.
אני מבין שיש תקלה במעבר של תמונה מהרסיבר לטלוויזיה (מזכיר שהכבל הוכח כתקין) אבל אין לי מושג איך לפתור אותה.
מישהו חושב על משהו שפספסתי?
למישהו קרה משהו דומה?
*אני מבין שבפועל אין לי בעיה להסתדר כי אני יכול פשוט לחבר הכל לטלוויזיה (אם אני זוכר נכון כל ארבעת הכניסות של הC9 הן HDMI 2.1) אבל זה לא עסק להתנהל בלי תפריטים.
עריכה:
יש בשלט כתור שנקרא HDMI out שכאשר לוחצים עליו ניתן להעביר אותו למצב OFF בו אין סיגנל וידאו לטלוויזיה.
החזרתי אותו למצב ON וה"בעיה" נעלמה.
יש לי מחשב שמחובר לרסיבר ימאהה RXV683 שמחובר לטלוויזית LG C9.
המחשב מחובר לאחת מכניסות הHDMI של הרסיבר והטלוויזיה מחוברת ליצאית HDMI שלו, הכבל נכנס לכניסת HDMI 2 של הטלוויזיה שהיא כניסת הARC.
הערב הדלקתי את המחשב והטלוויזיה ולא הוצגה תמונה.
1. הפעלתי נטפליקס והרסיבר פעל תקין, היה סאונד כולל אטמוס - כלומר הרסיבר מצליח לנגן.
2. חיברתי את המחשב ישירות לטלוויזיה וקיבלתי תמונה - כלומר המחשב תקין והכבל עצמו תקין.
3. חיברתי את המחשב ישירות לטלוויזיה בכניסת HDMI 1 והשארתי את הרסיבר מחובר לכניסה 2 (שהיא הARC) , הפעלתי סרט מהמחשב וקיבלתי סאונד תקין מהרסיבר - זה למעשה שילוב של נסיונות 1+2.
4. חשוב לציין שכאשר אני שם את הטלוויזיה על HDMI 2 שמחובר לרסיבר אני לא מקבל את ה"שומר מסך" של ימאהה וכאשר אני מפעיל את הsettings של הרסיבר אין שום תגובה מהטלוויזיה אבל על המסך של הרסיבר יש חיווי כאילו הוא חושב שהוא מציג על הטלויזיה.
אני מבין שיש תקלה במעבר של תמונה מהרסיבר לטלוויזיה (מזכיר שהכבל הוכח כתקין) אבל אין לי מושג איך לפתור אותה.
מישהו חושב על משהו שפספסתי?
למישהו קרה משהו דומה?
*אני מבין שבפועל אין לי בעיה להסתדר כי אני יכול פשוט לחבר הכל לטלוויזיה (אם אני זוכר נכון כל ארבעת הכניסות של הC9 הן HDMI 2.1) אבל זה לא עסק להתנהל בלי תפריטים.
עריכה:
יש בשלט כתור שנקרא HDMI out שכאשר לוחצים עליו ניתן להעביר אותו למצב OFF בו אין סיגנל וידאו לטלוויזיה.
החזרתי אותו למצב ON וה"בעיה" נעלמה.
נערך לאחרונה על ידי acker16 ב 27/10/2020 17:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
בתור התחלה תוציא את הרסיבר מהחשמל למשך כמה דקות (5 דקות בערך) ואז תחבר שוב ותיבדוק.
במידה ולא הסתדר יש ליפתוח את הרסיבר וליבדוק את ההלחמות של היציאה HDMI 2 הבעייתית וליראות שהכל תקין ושאין בעיה עם המגע/הלחמה.
מקווה שיפתור לך את הבעיה
במידה ולא הסתדר יש ליפתוח את הרסיבר וליבדוק את ההלחמות של היציאה HDMI 2 הבעייתית וליראות שהכל תקין ושאין בעיה עם המגע/הלחמה.
מקווה שיפתור לך את הבעיה
ניתוק מהחשמל לא עבד לצערי.
אני מפחד לפתוח את הרסיבר ולהתעסק עם ההלחמה, כרגע הARC עובד מהיציאת HDMI, אם אני אשחק שם אני עלול לאבד את הסאונד וזה יחייב החלפת רסיבר.
שלחתי שאלה לימאהה, אולי להם יש רעיון.
פניתי גם לאמאזון אבל עברו כמעט שלוש שנים והאחריות הייתה לשנתיים (הם לא ממש עזרו אבל שלחו 2 עמודים של התנצלות והבעת תודה).
כאנקדוטה תומכת לקניה בישראל (COVID-19), שלוש שנים עוברות רק עוד 3 שבועות אז אם הייתי קונה בארץ עדיין הייתי תחת אחריות...
אני מפחד לפתוח את הרסיבר ולהתעסק עם ההלחמה, כרגע הARC עובד מהיציאת HDMI, אם אני אשחק שם אני עלול לאבד את הסאונד וזה יחייב החלפת רסיבר.
שלחתי שאלה לימאהה, אולי להם יש רעיון.
פניתי גם לאמאזון אבל עברו כמעט שלוש שנים והאחריות הייתה לשנתיים (הם לא ממש עזרו אבל שלחו 2 עמודים של התנצלות והבעת תודה).
כאנקדוטה תומכת לקניה בישראל (COVID-19), שלוש שנים עוברות רק עוד 3 שבועות אז אם הייתי קונה בארץ עדיין הייתי תחת אחריות...
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1404
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
הייתי מנסה כן להחליף כבל ולראות וגם 5 דקות ניתוק זה קצר מדי לפחות 15/20 דקות
לי יש ניסיון עגום עם ימאהה והשירות בארץ - רמה מאוד נמוכה, השבתתי מכשיר בן 4.5 שנים שלא הצליחו לאתר תקלה (3050 שעלה מעל 10K)
אני מאוד בעד לרכוש בחו"ל ולא למהר לשלם את המחירים בארץ (קניתי דנון 3600) ב-3500 דרך אידיגו
לי יש ניסיון עגום עם ימאהה והשירות בארץ - רמה מאוד נמוכה, השבתתי מכשיר בן 4.5 שנים שלא הצליחו לאתר תקלה (3050 שעלה מעל 10K)
אני מאוד בעד לרכוש בחו"ל ולא למהר לשלם את המחירים בארץ (קניתי דנון 3600) ב-3500 דרך אידיגו
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
- carmonle
-
- חבר ותיק

כבר מזמן (בדקתי בחודש אוגוסט מלאים של דנון) אין בארץ להשיג דגמים שהוחלפו, ולא רק דנון והחדשים מתומחרים יקר - חלק מנזקי הקורונה - מלאיים מוגבלים. ה-3700 נושק ל-5+ וה-4700 ל-7+poma כתב:בארץ אני מאמין אפשר להשיג אותו האלף שח יותר עם אחריות יבואן רשמי ואם יש בעיה יש לאן ליפנות
הפרש של 1000 שח לא מצדיק לדעתי ליקנות מחול,אבל כל אחד והשיקולים שלו...
בדגמים מתקדמים בד"כ הפער עולה על 1000 ש"ח, אבל לגופו של עניין תמיד לבדוק אפשרות לרכוש בארץ כאשר המחיר סביר אבל להנמיך ציפיות בנושא איכות האחריות
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
·carmonle כתב: לי יש ניסיון עגום עם ימאהה והשירות בארץ - רמה מאוד נמוכה, השבתתי מכשיר בן 4.5 שנים שלא הצליחו לאתר תקלה (3050 שעלה מעל 10K)
...
תיקון - ... "שלא הצליחו לאתר תקלה" (בפעם הראשונה ולא היה לי חשק לפנות אליהם שוב מסיבות שונות)
לשאלתך... כן קורה שכרטיסי HDMI נדפקים. אני בספק עם אלו ההלחמות ולא הייתי ממליץ לנסות לגעת בהלחמות
תנסה להחליף כבל, כפי שהמליצו לך. לפעמים החלפת כבל עושה פלאים פותרת תקלות וודו
- carmonle
-
- חבר ותיק

כן, גם מניסיון בודד לתקן את הרסיבר ניתן להסיק מסקנות לגבי איכות והרמה המקצועית של המעבדהahersko כתב:·......
תיקון - ... "שלא הצליחו לאתר תקלה" (בפעם הראשונה ולא היה לי חשק לפנות אליהם שוב מסיבות שונות)
........
- ahersko
- חבר מביא חבר

אין לי מוצר של ימאהה ואין לי מניות שם
אבל על סמך מקרה בודד פרטני לדעתי יש טעם נפגם בהתנהלות שלך שלא לומר שהיא חסרת תם לב.
גם נותני השרות הכי מקצועיים עשוים לא לאתר תקלה בפעם הראשונה
זאת דעתי המקצועית בנושא.
אבל על סמך מקרה בודד פרטני לדעתי יש טעם נפגם בהתנהלות שלך שלא לומר שהיא חסרת תם לב.
זאת דעתי המקצועית בנושא.
- carmonle
-
- חבר ותיק

אני כותב את דעתי וניסיוני האישי בלבד. ברסיבר חדש שרכשתי אין לי שום בעייה או תופעה והוא פועל כבר כחודשיים ללא דופיahersko כתב:אין לי מוצר של ימאהה ואין לי מניות שם
זאת דעתי המקצועית בנושא....
נותן שירות מקצועי לא היה ממהר להחזיר את המכשיר בתואנה שלא נמצאה תקלה והיה מקיים דו שיח ומשקיע יותר בבדיקות (רסיבר שוקל כ-20 ק"ג + ושינוע שלו הלוך וחזור לא קל לכל אחד).
בעלות בדיקה במעבדה של 110 ש"ח שזולה מאוד בכל קנה מידה, לא ישקיעו אין סוף זמן בבדיקות ובאיתור תקלה לא שגרתית ומורכבת לאיתור. אני עומד על דעתי האישית בדבר חוסר המקצועיות של מעבדת יבואן ימאהה בארץ
- ahersko
- חבר מביא חבר

·carmonle כתב:אני כותב את דעתי וניסיוני האישי בלבד.......
...
ולכן כדאי לציין בחוות הדעת שלך שמדובר בחוות דעת סובייקטיבית אישית, מה שנקרא, גילוי נאות.
אני מספיק שנים בפורום הזה ולא זכורות לי יותר מידי או בכלל תלונות על המותג או היבואן.
רק בשביל לאזן את הדברים, אף אחד לא מושלם.
לכל הפחות היה ראוי לתת להם לתקן את העוולה שנגרמה לך. זה שסרבת לתת להם הזדמנות (מכל סיבה השמורה איתך) אבל אתה מתעקש להשמיץ אותם, זה חוסר תם לב...
אגב, מפתיע אותי שהחלפת ספינת דגל של 20 קילו למגבר בינוני לכל הדעות ואתה מרוצה עד הגג.
נערך לאחרונה על ידי ahersko ב 28/10/2020 3:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
לאחר חפירה ממושכת התברר שזה היה תעלול של הילדים.
יש בשלט כפתור שנקרא HDMI out שכאשר לוחצים עליו ניתן להעביר אותו למצב OFF בו אין סיגנל וידאו לטלוויזיה.
במבט לאחור זה נראה ברור, אבל בכלל לא הייתי מודע לאפשרות הזו.
מי שהסבו את תשומת ליבי לאפשרות הזו היו התמיכה של ימאהה
יש בשלט כפתור שנקרא HDMI out שכאשר לוחצים עליו ניתן להעביר אותו למצב OFF בו אין סיגנל וידאו לטלוויזיה.
במבט לאחור זה נראה ברור, אבל בכלל לא הייתי מודע לאפשרות הזו.
מי שהסבו את תשומת ליבי לאפשרות הזו היו התמיכה של ימאהה
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9034
- נתן תודות: 1582 פעמים
- קיבל תודות: 1350 פעמים
@ahersko
1+ על מה שכתבת.
גם אני לא מבין את "המסע" שמנוהל בגין מקרה פרטני, בודד, על כך שלא הצליחו לאתר תקלה שקרתה לאחר כ- 5 שנות שימוש (אינטנסיביות לטעמי): https://www.hometheater.co.il/vt347445.html
וכן אין שום נכונות מצד הלקוח (ונגיד שהוא צודק), לנסות ולבודד ו/או לפתור את התקלה (כנראה הנדירה) שהתגלתה אצלו.
הערת אגב - גם אני כותב את דעתי האישית בלבד.
1+ על מה שכתבת.
גם אני לא מבין את "המסע" שמנוהל בגין מקרה פרטני, בודד, על כך שלא הצליחו לאתר תקלה שקרתה לאחר כ- 5 שנות שימוש (אינטנסיביות לטעמי): https://www.hometheater.co.il/vt347445.html
וכן אין שום נכונות מצד הלקוח (ונגיד שהוא צודק), לנסות ולבודד ו/או לפתור את התקלה (כנראה הנדירה) שהתגלתה אצלו.
הערת אגב - גם אני כותב את דעתי האישית בלבד.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.