שאלה לבעלי x900h/ xh9096- לגבי בלומינג ו- posterization
אחרי צפייה בלא מעט ביקורות זאת נראית טלויזיה נהדרת אבל ישנם כמה דברים שקצת מדאיגים אותי במיוחד אחרי הצפייה בביקורת של HDTVTEST.
אני מדבר בעיקר לגבי תופעת הבלומינג סביב אזורים בהירים עקב מיעוט אזורי ההארה וגם ולגבי אפקט הפוסטריזציה סביב השחורים בHDR.
רציתי לשאול בעלים של הטלויזיה עד כמה זה אכן נוכח ומפריע בצפייה בעולם האמיתי.
אציין 2 הסתיגויות בכל מקרה:.
1. אני מודע לכך שמה שאנחנו רואים על המסך בביקורת של וינסנט מוגזם ולא מייצג את איך שזה נראה במציאות עקב חשיפה גבוהה של המצלמה כדי להבליט את התופעות.
2. אני כמעט אף פעם לא צופה בסרטים בחושך מוחלט ותמיד יש תאורה מסוימת בסלון. אז אשמח לדעת אם התופעות נראות גם בתנאי תאורה כאלה.
תודה מראש
אני מדבר בעיקר לגבי תופעת הבלומינג סביב אזורים בהירים עקב מיעוט אזורי ההארה וגם ולגבי אפקט הפוסטריזציה סביב השחורים בHDR.
רציתי לשאול בעלים של הטלויזיה עד כמה זה אכן נוכח ומפריע בצפייה בעולם האמיתי.
אציין 2 הסתיגויות בכל מקרה:.
1. אני מודע לכך שמה שאנחנו רואים על המסך בביקורת של וינסנט מוגזם ולא מייצג את איך שזה נראה במציאות עקב חשיפה גבוהה של המצלמה כדי להבליט את התופעות.
2. אני כמעט אף פעם לא צופה בסרטים בחושך מוחלט ותמיד יש תאורה מסוימת בסלון. אז אשמח לדעת אם התופעות נראות גם בתנאי תאורה כאלה.
תודה מראש
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14357
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
סה"כ מסך מצויין.
Va + full Arrey שילוב מעולה במסך הזה.
בתנאי צפיה רגילים לא תבחין בתופעות שציינת.
אני לא רואה סיבה מיוחדת לדאגה.
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900h
Va + full Arrey שילוב מעולה במסך הזה.
בתנאי צפיה רגילים לא תבחין בתופעות שציינת.
אני לא רואה סיבה מיוחדת לדאגה.
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900h
@yondon
·
התשובה היא פשוטה
אם אתה מחפש את זה - אתה תמצא את זה. כל פעם שאני חושב על זה ומחפש את זה אני שם לב לארטיפקטים.
אם אתה לא מחפש את זה ופשוט רואה טלוויזיה - זה לא מורגש. בטח לא בחדר לא חשוך.
ולא, זה לא נכון בכל טלוויזיה. בסמסונג NU8000 שלי, בלי FALD, זה מורגש מאוד.
·
התשובה היא פשוטה
אם אתה מחפש את זה - אתה תמצא את זה. כל פעם שאני חושב על זה ומחפש את זה אני שם לב לארטיפקטים.
אם אתה לא מחפש את זה ופשוט רואה טלוויזיה - זה לא מורגש. בטח לא בחדר לא חשוך.
ולא, זה לא נכון בכל טלוויזיה. בסמסונג NU8000 שלי, בלי FALD, זה מורגש מאוד.
אני עם xh95 ואני מאמין שה"בעיה" משותפת, אולי אפילו יותר אצלי בגלל הבהירות. אני חייב לציין שאפילו בחדר חשוך (הסוני לא מצטיין בחדר חשוך) התופעה מינימלית ועוד עם dimming על high. כמו שנאמר אם תחפש תמצא. אם תשים קצת אור כנראה לא תשים לב בכלל.
תודה לכם. השאלה אם זה legit שיהיו תופעות כאלה במסך כזה. אמנם לא היי אנד אבל גם לא רמת כניסה.
נשים רגע את עניין השרות בצד אבל האם לא שווה לשלם 1300 שח פחות ולקחת q70t. כן היא בהירה פחות ואין לה local dimming אבל למיטב הבנתי נטולת בעיות מהסוג הנ"ל.
במילים אחרות אם לא עדיף לא לראות את מה שאין לי מאשר להיות מוסח בזכות הפיצ'רים המתקדמים שיש לי...
אם זה עושה הגיון למישהו
נשים רגע את עניין השרות בצד אבל האם לא שווה לשלם 1300 שח פחות ולקחת q70t. כן היא בהירה פחות ואין לה local dimming אבל למיטב הבנתי נטולת בעיות מהסוג הנ"ל.
במילים אחרות אם לא עדיף לא לראות את מה שאין לי מאשר להיות מוסח בזכות הפיצ'רים המתקדמים שיש לי...
אם זה עושה הגיון למישהו
אני חושב שאצלך בעית הבלומינג היא מינורית יותר עקב מספר גדול יותר של אזורי הארהYuvalfrr כתב:אני עם xh95 ואני מאמין שה"בעיה" משותפת, אולי אפילו יותר אצלי בגלל הבהירות. אני חייב לציין שאפילו בחדר חשוך (הסוני לא מצטיין בחדר חשוך) התופעה מינימלית ועוד עם dimming על high. כמו שנאמר אם תחפש תמצא. אם תשים קצת אור כנראה לא תשים לב בכלל....
@yondon
ה xh90 היא דגם אמצע- גבוה ב led. ה xh95 דגם גבוה.
מה לעשות לכל דגם יש חסרונות אין סט מושלם. גם ל oled יש חסרונות והוא עולה הרבה יותר מ led.
לסמסונג הגבוהים אין בעיה של בלומינג אבל במקום זה יש crushed blacks.
באנגלית אומרים pick your poison. תבחר טלויזיה עם הכי פחות חולשות ש משמעותיות עבורך.
ה xh90 היא דגם אמצע- גבוה ב led. ה xh95 דגם גבוה.
מה לעשות לכל דגם יש חסרונות אין סט מושלם. גם ל oled יש חסרונות והוא עולה הרבה יותר מ led.
לסמסונג הגבוהים אין בעיה של בלומינג אבל במקום זה יש crushed blacks.
באנגלית אומרים pick your poison. תבחר טלויזיה עם הכי פחות חולשות ש משמעותיות עבורך.
·yondon כתב:תודה לכם. השאלה אם זה legit שיהיו תופעות כאלה במסך כזה. אמנם לא היי אנד אבל גם לא רמת כניסה.
אם זה עושה הגיון למישהו...
טוב זה קצת מצחיק.
בוודאי יש לה את זה. יש לה את זה קבוע, ולא רק חלק מהזמן
כלומר - מלכתחילה הרקע שלה הרבה פחות שחור.
התשובה היא לא, לא כדאי לוותר על זה.
יש לי XG95 בסלון, וNU8000 בחדר שינה (מקבילה בערך ל-Q70T של היום). זה שמיים וארץ באיכות התמונה.
שמיים, וארץ.
אם מראש הרקע פחות שחור זה פחות צורם לעין מאשר ששחור בצד אחד של המסך שונה משחור בצד אחר של המסך. לפחות אם אתה מחפש את זה. מצד שני כנראה שלא סתם כל הטלויזיות היקרות יותר הן עם local dimming... כנראה שזה נותן יותר תועלת מנזק.
אני עדיין מנסה למצוא זמן ללכת לראות... כנראה אלך על ה-95 ב-75" או 90 ב-85" פשוט כי oled יקר מדי ועם יותר מדי פוטנציאל לבלאי, והזהירו פה יותר מדי עם בעיות של סמסונג שלמיטב הבנתי בסופו של דבר עם טכנולוגיה דומה. בינתיים ראיתי בתצוגה רק את הסמסונגים וה-oled של LG, נראה שהסמסונג "מספיק טוב", אם הסוני באיכות דומה אז זה גם יהיה מספיק טוב.
אני עדיין מנסה למצוא זמן ללכת לראות... כנראה אלך על ה-95 ב-75" או 90 ב-85" פשוט כי oled יקר מדי ועם יותר מדי פוטנציאל לבלאי, והזהירו פה יותר מדי עם בעיות של סמסונג שלמיטב הבנתי בסופו של דבר עם טכנולוגיה דומה. בינתיים ראיתי בתצוגה רק את הסמסונגים וה-oled של LG, נראה שהסמסונג "מספיק טוב", אם הסוני באיכות דומה אז זה גם יהיה מספיק טוב.
·GalZohar כתב:אם מראש הרקע פחות שחור זה פחות צורם לעין מאשר ששחור בצד אחד של המסך שונה משחור בצד אחר של המסך. לפחות אם אתה מחפש את זה. מצד שני כנראה שלא סתם כל הטלויזיות היקרות יותר הן עם local dimming... כנראה שזה נותן יותר תועלת מנזק.
אני עדיין מנסה למצוא זמן ללכת לראות... כנראה אלך על ה-95 ב-75" או 90 ב-85" פשוט כי oled יקר מדי ועם יותר מדי פוטנציאל לבלאי, והזהירו פה יותר מדי עם בעיות של סמסונג שלמיטב הבנתי בסופו של דבר עם טכנולוגיה דומה. בינתיים ראיתי בתצוגה רק את הסמסונגים וה-oled של LG, נראה שהסמסונג "מספיק טוב", אם הסוני באיכות דומה אז זה גם יהיה מספיק טוב....
הייתי בהתלבטות דומה.
לא הצלחתי לראות את הדגם של הHX90\95 בגודל 85".
מה שכן ראיתי את הדגם 85xh8096 בחנות, הייתי המום מאיכות התמונה והדגם הזה הוא לא FALD!
לכן החלטתי ללכת על 85xh90 , ואני מרוצה עד הגג
Natural Born Gamer
הייתי אצל ישפאר בהרצליה.
בהתחלה ה-95 הייתה נראית לי "אדומה", חשבתי שהתצוגה של מצלמות שהייתה בקיר ממול משתקפת (והיא גם השתקפה, אבל זה לא היה זה). בסוף הבנתי שפשוט הגווני עור ב-90 היו די חיוורים כשב-95 הם היו יותר "חיים" שזה בעצם נראה יותר אדום בתכל'ס (השפיע גם על שחקן לבן וגם על כושי). זה כל כך בלט שהיה קשה לשים לב להבדלים בצבעים בשאר הסצינה. אבל לפחות בגווני עור ה-95 נראתה טוב משמעותית.
באופן כללי שתי הטלויזיות מצוינות.
במרחק 3.5-4 מ' כנראה עדיף את ה-90 ב-85" ופחות מ-3 מ' כנראה עדיף את ה-95 ב-75", למרות שב-3 מ' יש יתרון ל-85" פשוט גם יש יתרון לאיכות תמונה של ה-95. בקיצור, החלטה קשה ומאד מאד תלוי בתכנון הסלון.
לא שמתי לב לתופעות בלומינג בקטע נטפליקס וכדורגל שראיתי שם. כנראה שצריך להתאמץ או לראות משהו יעודי שמדגיש את הבלומינג. לא הייתי דואג מזה אלא אם יש לך תקציב ל-OLED...
בהתחלה ה-95 הייתה נראית לי "אדומה", חשבתי שהתצוגה של מצלמות שהייתה בקיר ממול משתקפת (והיא גם השתקפה, אבל זה לא היה זה). בסוף הבנתי שפשוט הגווני עור ב-90 היו די חיוורים כשב-95 הם היו יותר "חיים" שזה בעצם נראה יותר אדום בתכל'ס (השפיע גם על שחקן לבן וגם על כושי). זה כל כך בלט שהיה קשה לשים לב להבדלים בצבעים בשאר הסצינה. אבל לפחות בגווני עור ה-95 נראתה טוב משמעותית.
באופן כללי שתי הטלויזיות מצוינות.
במרחק 3.5-4 מ' כנראה עדיף את ה-90 ב-85" ופחות מ-3 מ' כנראה עדיף את ה-95 ב-75", למרות שב-3 מ' יש יתרון ל-85" פשוט גם יש יתרון לאיכות תמונה של ה-95. בקיצור, החלטה קשה ומאד מאד תלוי בתכנון הסלון.
לא שמתי לב לתופעות בלומינג בקטע נטפליקס וכדורגל שראיתי שם. כנראה שצריך להתאמץ או לראות משהו יעודי שמדגיש את הבלומינג. לא הייתי דואג מזה אלא אם יש לך תקציב ל-OLED...
@galzohar
הייתי בשתי חנויות (אחת מהן חנות מתמחה) והתעניינתי ב 9096 כשמרחק הצפייה אצלי (קיר לקיר) הוא 4 מטרים בדיוק.
להפתעתי, בשתי החנויות המוכרים המליצו למרחק זה על גודל של 75 ולא 85 בטענה שממרחק שכזה, ב 85 אני אראה את הפגמים בשחורים ובאחידות התמונה.
עכשיו אני אפילו יותר מבולבל...
הייתי בשתי חנויות (אחת מהן חנות מתמחה) והתעניינתי ב 9096 כשמרחק הצפייה אצלי (קיר לקיר) הוא 4 מטרים בדיוק.
להפתעתי, בשתי החנויות המוכרים המליצו למרחק זה על גודל של 75 ולא 85 בטענה שממרחק שכזה, ב 85 אני אראה את הפגמים בשחורים ובאחידות התמונה.
עכשיו אני אפילו יותר מבולבל...
היי, שאלת תם,
רציתי לדעת לגבי 2 הטלויזיות הנ"ל מסדרה XH90 איך הן בהשאווה לסמסונג UE55MU9000T, כיום אני מחזיק את הטלויזיה הזאת של סמסונג בגודל 55 והיא פשוט מעולה. אני מחפש להשתדרג ל65' + פלייסטיישן 5 וראיתי את הפרסום של סוני שמציינים כי סדרה XH90 מתאימה לקונסולה.
אז האם הסדרה החדשה של סוני משתווה למסך של סמסונג שיש ברשותי או איכותית יותר?
רציתי לדעת לגבי 2 הטלויזיות הנ"ל מסדרה XH90 איך הן בהשאווה לסמסונג UE55MU9000T, כיום אני מחזיק את הטלויזיה הזאת של סמסונג בגודל 55 והיא פשוט מעולה. אני מחפש להשתדרג ל65' + פלייסטיישן 5 וראיתי את הפרסום של סוני שמציינים כי סדרה XH90 מתאימה לקונסולה.
אז האם הסדרה החדשה של סוני משתווה למסך של סמסונג שיש ברשותי או איכותית יותר?
איזה נונסנס. באמת....29/10/2020 18:32ozzz כתב: @galzohar
עכשיו אני אפילו יותר מבולבל......
כן - בוודאות ככל שתראה טלוויזיה גדולה יותר, תוכל לשים לב יותר ל"פגמים".
אבל - איכות התמונה ב-XH90 מצוינת. ובאמת שאין שום סיבה להתפשר על 75" במרחק של 4 מטר אם אין לך אילוץ כלכלי.
אני עם 85" של סוני. ואני מבטיח לך שאני נהנה מאוד ולא סובל משום בלומינג.
זה הכל שטויות של חפירות בפורומים. זאת טלוויזיה מופלאה.
אין מה להשוות.30/10/2020 10:53itay_m86 כתב: היי, שאלת תם,
אז האם הסדרה החדשה של סוני משתווה למסך של סמסונג שיש ברשותי או איכותית יותר?...
הסוני טובה בהרבה. מדובר במסך FALD, חדש יותר, עם ביצועי HDR עדיפים.
לייק30/10/2020 16:43slarti כתב:איזה נונסנס. באמת....29/10/2020 18:32ozzz כתב: @galzohar
עכשיו אני אפילו יותר מבולבל......
כן - בוודאות ככל שתראה טלוויזיה גדולה יותר, תוכל לשים לב יותר ל"פגמים".
אבל - איכות התמונה ב-XH90 מצוינת. ובאמת שאין שום סיבה להתפשר על 75" במרחק של 4 מטר אם אין לך אילוץ כלכלי.
אני עם 85" של סוני. ואני מבטיח לך שאני נהנה מאוד ולא סובל משום בלומינג.
זה הכל שטויות של חפירות בפורומים. זאת טלוויזיה מופלאה....