מה דעתכם על המפרט הזה לגיימינג כבד ?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4783
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
יש להם במלאי 3070 
לדעתי עדיף 5800x, שמן הסתם אין במלאי אבל יש סיכוי שיגיע לפני ה-3070. אם אתה מעדיף אינטל אני הייתי מעדיף 9700 על 10700 בכלל oc נוח יותר וחוסך קצת כסף להשקיע בדברים אחרים (כמו לוח אם טוב יותר ל-oc וקירור משמעותי יותר).
לדעתי עדיף 5800x, שמן הסתם אין במלאי אבל יש סיכוי שיגיע לפני ה-3070. אם אתה מעדיף אינטל אני הייתי מעדיף 9700 על 10700 בכלל oc נוח יותר וחוסך קצת כסף להשקיע בדברים אחרים (כמו לוח אם טוב יותר ל-oc וקירור משמעותי יותר).
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

@guyezra
·
אני עדין עומד מאחורי ההמלצה שלי וחושב שמדובר במפרט מאד לא מאוזן
·
אני עדין עומד מאחורי ההמלצה שלי וחושב שמדובר במפרט מאד לא מאוזן
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

@mrraz111
·
איזה יתרון יציע לו ה-10600KF לעומת 5800X או 9700K ?
·
איזה יתרון יציע לו ה-10600KF לעומת 5800X או 9700K ?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

נתחיל מזה שכתבת בהתחלה 10600KF ולא K. אני לא רוצה בכלל לפתוח את חזית ה-AMD מול אינטל.
זה שמעבד חדש יותר (ובסה"כ מדובר על דור אחד בלבד) לא אומר שנעשתה קפיצה טכנולוגית משמעותית שעושה אותו בהכרח לטוב יותר. במקרה הזה נעשה שינוי טכנולוגי שהופך OC לדי מעצבן. ל-9700 ביצועים עדיפים בגיימינג.
אתה לא יכול לטעון ש-10600K הוא מעבד הגיימרים העכשווי כי זו אמרה סתמית ולא מבוססת על כלום. מה זה בכלל אומר גיימרים ? יש כאלו עם מחשבים בשווי 5K ויש כאלו עם מחשבים שעולים 12K. איך אפשר להשוות בינהם ?
כל הרעיון הוא לחלק את התקציב באופן מאוזן כדי לא ליצור צוואר בקבוק ולקבל מערכת יציבה. מה יעזור RTX3080 עם מעבד חלש בקירור אוויר ?
בקיצור, המפרט שנבנה הוא פשוט לא טוב.
עריכה:
אני רואה שיצא אולי קצת תוקפני ברמה האישית. ממש לא הכוונה. מתנצל מראש אם פגעתי.
זה שמעבד חדש יותר (ובסה"כ מדובר על דור אחד בלבד) לא אומר שנעשתה קפיצה טכנולוגית משמעותית שעושה אותו בהכרח לטוב יותר. במקרה הזה נעשה שינוי טכנולוגי שהופך OC לדי מעצבן. ל-9700 ביצועים עדיפים בגיימינג.
אתה לא יכול לטעון ש-10600K הוא מעבד הגיימרים העכשווי כי זו אמרה סתמית ולא מבוססת על כלום. מה זה בכלל אומר גיימרים ? יש כאלו עם מחשבים בשווי 5K ויש כאלו עם מחשבים שעולים 12K. איך אפשר להשוות בינהם ?
כל הרעיון הוא לחלק את התקציב באופן מאוזן כדי לא ליצור צוואר בקבוק ולקבל מערכת יציבה. מה יעזור RTX3080 עם מעבד חלש בקירור אוויר ?
בקיצור, המפרט שנבנה הוא פשוט לא טוב.
עריכה:
אני רואה שיצא אולי קצת תוקפני ברמה האישית. ממש לא הכוונה. מתנצל מראש אם פגעתי.
קח i5 שטוב ל-overclocking ולא i7 למשחקים. אין טעם בהרבה ליבות אם המחשב משמש בעיקר למשחקים. הרבה ליבות טוב לדברים אחרים שאם היית צריך כנראה שהיית יודע. אפילו overclocking בסיסי ל-i5 אמור בעקרון לתת לך ביצועים טובים יותר במשחקים מ-i7, במיוחד אם השקעת את הכסף שחסכת על המעבד בקירור לוח אם ומארז שיתנו לך לעשות את ה overclocking המתאים.
RTX3080 עם מעבד "חלש" בקירור אוויר יעזור בהרבה משחקים שלא צריכים הרבה מהמעבד אבל כן בעלי גרפיקה טובה. כמובן שתלוי כמה "חלש". חוץ מזה שהקירור לא כל כך רלוונטי אם לא עושים overclock, ומעבדים ברמות הגבוהות יותר יאכלו את רוב/כל המשחקים היום גם בלי שום overclock.
RTX3080 עם מעבד "חלש" בקירור אוויר יעזור בהרבה משחקים שלא צריכים הרבה מהמעבד אבל כן בעלי גרפיקה טובה. כמובן שתלוי כמה "חלש". חוץ מזה שהקירור לא כל כך רלוונטי אם לא עושים overclock, ומעבדים ברמות הגבוהות יותר יאכלו את רוב/כל המשחקים היום גם בלי שום overclock.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
למה כולם דוחפים לפות"ש OC? לא כולם רוצים להתעסק עם זה. פות"ש לא הזכיר שהוא רוצה מערכת שטובה ל-OC.
הבדל בביצועים בין 4-5 דורות האחרונים של אינטל מתבטאים באחוזים בודדים, אין הבדל בכלל בין דור 9 ל-10, למעט העובדה שבדור 10 שיפרו מעט את התדרים אליהם המעבדים מסוגלים להגיע.
@mrraz111
.
אם אתה לא מכיר AMD, אז הגיע הזמן שתכיר, ותפסיק להמליץ על אינטל בצורה עיוורת.
@Snir6590
·
לאיזה מסך אתה מתכנן לחבר את המחשב? ה-3080 נותן ביצועים מעולים ב-4K, אבל הביצועים לא עולים בצורה ניכרת אם אתה יורד ברזולוציה. אולי 3070, או מתחרה של AMD יהוו אופציה עדיפה, סביר להניח שגם הזמינות תהיה גבוהה יותר.
מומלץ להמתין יומיים להשקה של כרטיסי המסך החדשים של AMD. הכרטיסים של NVIDIA לא במלאי, כך שגם ככה אין יותר מדי אפשרויות וצריך לחכות.
תמתין עוד שבוע עד להשקה וביקורות של המעבדים החדשים של AMD.
ה-5600X אמור להיות מהיר יותר מ-i5 10600K(F) לגיימינג, וגם העלות הכללית של המערכת תהיה נמוכה יותר.
מעבר לזה, יהיו לך אפשרויות נוספות, כמו 5800X ו-5900X.
הבדל בביצועים בין 4-5 דורות האחרונים של אינטל מתבטאים באחוזים בודדים, אין הבדל בכלל בין דור 9 ל-10, למעט העובדה שבדור 10 שיפרו מעט את התדרים אליהם המעבדים מסוגלים להגיע.
@mrraz111
.
אם אתה לא מכיר AMD, אז הגיע הזמן שתכיר, ותפסיק להמליץ על אינטל בצורה עיוורת.
@Snir6590
·
לאיזה מסך אתה מתכנן לחבר את המחשב? ה-3080 נותן ביצועים מעולים ב-4K, אבל הביצועים לא עולים בצורה ניכרת אם אתה יורד ברזולוציה. אולי 3070, או מתחרה של AMD יהוו אופציה עדיפה, סביר להניח שגם הזמינות תהיה גבוהה יותר.
מומלץ להמתין יומיים להשקה של כרטיסי המסך החדשים של AMD. הכרטיסים של NVIDIA לא במלאי, כך שגם ככה אין יותר מדי אפשרויות וצריך לחכות.
תמתין עוד שבוע עד להשקה וביקורות של המעבדים החדשים של AMD.
ה-5600X אמור להיות מהיר יותר מ-i5 10600K(F) לגיימינג, וגם העלות הכללית של המערכת תהיה נמוכה יותר.
מעבר לזה, יהיו לך אפשרויות נוספות, כמו 5800X ו-5900X.
בהחלט רצה מערכת שטובה ל- OC עובדה שלקח מעבד מכפלה פתוחה ולוח אם שמאפשר OCTheCoolest כתב:למה כולם דוחפים לפות"ש OC? לא כולם רוצים להתעסק עם זה. פות"ש לא הזכיר שהוא רוצה מערכת שטובה ל-OC.
...
אני ממליץ גם להחליף את קירור האויר למעבד, במערכת קירור נוזלי עם המלצה ללכת על קורסייר.
@mrraz111
·בגדול תלוי חנות ויבואן, אבל בגדול אין סיבה שרשת לא תתן לך לקבל שירות בכל מקום, ואם האחריות ניתנת ישירות ע"י היבואן אז בכלל...
כמובן שאם זה מחשב שלם אז יש גם את האחריות על ההרכבה עצמה ובגדול אם יש בעיה על אחריותם לבדוק איזה רכיב גורם לה, אבל שוב איך וכמה החנות באמת תעזור לך במקרה כזה תלוי בחנות וכדאי לברר מראש.
·בגדול תלוי חנות ויבואן, אבל בגדול אין סיבה שרשת לא תתן לך לקבל שירות בכל מקום, ואם האחריות ניתנת ישירות ע"י היבואן אז בכלל...
כמובן שאם זה מחשב שלם אז יש גם את האחריות על ההרכבה עצמה ובגדול אם יש בעיה על אחריותם לבדוק איזה רכיב גורם לה, אבל שוב איך וכמה החנות באמת תעזור לך במקרה כזה תלוי בחנות וכדאי לברר מראש.
קודם כל אני מודה לכולם על התגובות הענייניות, תמיד טוב לשמוע דעות של אחרים.
כמה דברים :
אני לא מתכוון בשום שלב לבצע OC או ההרה כלשהי.
*חשוב לי שיהיה לוח אם עם דגש על שדרוג עתידי גם לכרטיס המסך וגם למעבד.
*בהתחלה המפרט כלל את ה3080 אך לאחר בדיקה הבנתי שלא יהיה במלאי בזמן הקרוב בכלל ואפילו אין צפי, אז עברתי ל3070.
*המפרט בהתחלה i5 אבל החלטתי לעבור לi7 כדי שיחזיק יותר זמן, אך אני עדיין לא סגור על זה.
*לגבי קירור המעבד - חשבתי ללכת על Noctua אבל פה אני חורג טיפה מהתקציב, ואני כבר אחרי חריגה די גדולה של כמה מאות שקלים.
*ככל הנראה המסך שאני הולך לשחק עליו יהיה 1440p ולא יותר מזה (אולי בהמשך 4k אבל אין לדעת).
*אשמח לדעת מה לא מאוזן במפרט. לפי דעתי יש פה איזון די טוב חוץ נטולי מעבד שטיפה over kill , וזיכרונות עם תזמון CL18 ולא 16.
בנוסף, אשמח לעוד דעות ודברים לשפר. ושוב תודה רבה לכולם !
כמה דברים :
אני לא מתכוון בשום שלב לבצע OC או ההרה כלשהי.
*חשוב לי שיהיה לוח אם עם דגש על שדרוג עתידי גם לכרטיס המסך וגם למעבד.
*בהתחלה המפרט כלל את ה3080 אך לאחר בדיקה הבנתי שלא יהיה במלאי בזמן הקרוב בכלל ואפילו אין צפי, אז עברתי ל3070.
*המפרט בהתחלה i5 אבל החלטתי לעבור לi7 כדי שיחזיק יותר זמן, אך אני עדיין לא סגור על זה.
*לגבי קירור המעבד - חשבתי ללכת על Noctua אבל פה אני חורג טיפה מהתקציב, ואני כבר אחרי חריגה די גדולה של כמה מאות שקלים.
*ככל הנראה המסך שאני הולך לשחק עליו יהיה 1440p ולא יותר מזה (אולי בהמשך 4k אבל אין לדעת).
*אשמח לדעת מה לא מאוזן במפרט. לפי דעתי יש פה איזון די טוב חוץ נטולי מעבד שטיפה over kill , וזיכרונות עם תזמון CL18 ולא 16.
בנוסף, אשמח לעוד דעות ודברים לשפר. ושוב תודה רבה לכולם !
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

הזכרונות אחלה. מארז זה עניין של טעם (אני שונא rgb).
הלוח אם לא ברף העליון של החומרה (כמו שאר הרכיבים) וגם הקירור לא.
אני לא חושב ש-3070 יהיה לפני 3080.
אני חושב שאם אתה גם ככה מחכה לכרטיס מסך, תלך כבר על מערכת של AMD עם 5800x (או 5600) ולוח אם תואם וברמה גבוהה. זה יכול לחסוך לך. בנתיים יש רכיבים כמו זכרונות וקשיחים שתוכל להזמין מחו״ל במבצעי בלק פריידי ולחסוך עוד בזה עוד וככה להגיע למערכת בתקציב שלך.
עניין נוסף: לגבי הלוח אם - אי אפשר לדעת מראש איזה תושבת תהיה לדורות הבאים של המעבדים ככה שקשה להבטיח שהם יתאימו לשדרוג עתידי.
הלוח אם לא ברף העליון של החומרה (כמו שאר הרכיבים) וגם הקירור לא.
אני לא חושב ש-3070 יהיה לפני 3080.
אני חושב שאם אתה גם ככה מחכה לכרטיס מסך, תלך כבר על מערכת של AMD עם 5800x (או 5600) ולוח אם תואם וברמה גבוהה. זה יכול לחסוך לך. בנתיים יש רכיבים כמו זכרונות וקשיחים שתוכל להזמין מחו״ל במבצעי בלק פריידי ולחסוך עוד בזה עוד וככה להגיע למערכת בתקציב שלך.
עניין נוסף: לגבי הלוח אם - אי אפשר לדעת מראש איזה תושבת תהיה לדורות הבאים של המעבדים ככה שקשה להבטיח שהם יתאימו לשדרוג עתידי.