האם ניתן להשתדרג משמעותית מנספרסו באותו המחיר

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
yaarix פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 97
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
כבר עשור אני עם מכונות של נספרסו וקצת נמאס לי אבל אני לא בשלב שמוכן להשקיע יותר כסף בשביל הקפה שלי.

השאלה שלי האם ניתן לשפר משמעותית את טעם הקפה, בתקציב של נספרסו (בערך 2 שח לקפסולה ו900 שקל למכונה) או שלרדת מהרעיון?

חשבתי לקנות את הדלונגי dedica אבל מקריאה בפורום הבנתי שזה לא ישדרג משמעותית.

אשמח לשמוע את המחשבות שלכם

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #2 

תלוי כמה אתה שותה. אם אתה שותה 10 קפסולות ביום בטח שכן. אם אתה שותה קפסולה אחת ביום כנראה שלא.

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #3 

@yaarix
·

מבלי שניסיתי - נראה לי שאם תעשה מנוי נסיון לbeanz של שטראוס אתה עשוי לחוות שיפור ניכר באותו מחיר (אין עלות למכונה)
ולו בשל השימוש בקפה קלוי טרי ובגודל מנה "נורמלי" ולא 5 גרם של נספרסו.

yaarix פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 97
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

תודה לשניכם על התגובות.
אני ואשתי שותים 3-4 קפסולות ביום (קפוצ'ינו).
אורניקו מהתגובה שלך אני מסיק שגם עם הדלונגי יהיה שיפור משמעותי כי אני אקנה קפה טרי (טחון אומנם כי אין לי ולא מתכוון להשקיע במטחנה בעת הזו) והכמות לכוס תגדל גם היא. אני טועה?
מה המכונה אותה בינז מציעים? כמה היא עולה בשוק הפרטי?

אשמח לתובנות נוספות.
תודה רבה

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #5 

yaarix כתב:אני ואשתי שותים 3-4 קפסולות ביום (קפוצ'ינו).
...
מעולה. זה אומר שאם אתה מחשב העלות ל-3 שנים, אתה הולך להוציא 8500 ש"ח על קפה (בחישוב של 3.5 קפסולות במחיר של 2 ש"ח לאחת + המחיר של המכונה). העלות של פולי קפה לפרק הזמן הזה היא בערך חצי, מה שעדיין משאיר לך תקציב לציוד ברמה גבוהה שייתן קפה הרבה יותר טעים ממה שאתה יכול לקבל עם נספרסו. כמובן שבתום השלוש שנים תהיה break even על העלות של הציוד ואז העלות היחסית של הקפה תהיה עוד הרבה יותר נמוכה מאשר בנספרסו. מכונות קפה עם טיפול ראוי מחזיקות הרבה יותר מ-3 שנים.

כל מה שנשאר לך זה לבחור את הציוד, ולקנות אותו ב-36 תשלומים. כן, אפילו אם מדובר בתשלומי קרדיט, מה שצריך לעניין אותך זה לא הריבית אלא מה אתה משלם בפועל ומה אתה מקבל. כמובן שעדיף לקנות לא בתשלומי קרדיט אם יש לך את האפשרות, אבל העקרון הזה לא צריך לגרום לך לבחור באופציה נחותה כמו נספרסו או beanz כשבאותו מחיר חודשי אתה יכול לקבל קפה כל כך יותר טוב.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #6 

מצחיק אותי כל פעם מחדש הדיון הכספי סביב הכנת אספרסו בבית.

ג'יימס הופמן אמר פעם: "אתה רוצה כוס קפה או אתה רוצה תחביב...?"
ואכן מדובר בתחביב (יקר...), אתה יכול להכין קפה בבית באינספור צורות זולות ופשוטות יותר בלי יותר מדי התעסקות. ואם טוב לך עם קפסולות אז לך על זה ("על טעם וריח...").

אפשר להתחיל לעשות חישובים של מחיר לכוס אספרסו ולהכניס פנימה פחת, אחזקה, חשמל, מים ושכירות. ולא שאני חושב שהדיון הכספי לא חשוב, אבל אני חושב שזה מרדד את הדיון סביב הכנת אספרסו בבית. יש פה הרבה מעבר לערך כספי, יש כאן התעסקות פיזית ומנטלית, ניסוי וטעייה, הכרת התחום מגידול הפרי ועד למיצוי אל תוך הכוס ואיך הגיאוגרפיה משפיעה על הטעם, דיבור ודיון על ארבעת ה-M של הכנת האספרסו: הפולים (Miscela), המטחנה (Macinacaffe), המכונה (Macchina) והאדם (Mano) שמפעיל אותם. ועוד ועוד...

אילן שנהב (המייסד של אילן'ס) אמר לי פעם שבבית הוא לא מחזיק מכונת קפה ואם הוא רוצה אספרסו הוא הולך לבית קפה.

ואחרי החפירה, לשאלתך:
המלצתי האישית היא לעבור למכונה סופר אוטומטית או לברוויל Sage, כדי שהמעבר ל"תחביב" יהיה "קל" יותר מבחינת נקיון וקלות שימוש.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #7 

המלצה פחות קשורה:
אני כבר מספר שנים עם אספרסו קלאב. גם יותר טעים מנספרסו (כמובן, עניין של טעם אישי אבל אני כל הזמן ממשיך להשוות ועדיין יותר טעים),
גם כמות קפה גדולה יותר בקפסולות (8 גר' לעומת 5 גר' בנספרסו) וזה מורגש היטב, גם מכונה חינם כולל אחריות וגם מחיר טוב.
עם מכונה חינם זה יוצא 2 ש"ח לקפסולה בשנה הראשונה ובשנים שאחריה אפשר לרדת לפחות מ 1.6 ש"ח לקפסולה.

במשך השנים כשהיו לי בעיות עם מכונות, החליפו או תיקנו לי בלי בעיה.
משלוחי הקפה מגיעים בד"כ תוך יום-יומיים מההזמנה.
בקיצור, אני לא עובד אצלם :) אבל לקוח מרוצה.
אגב, הזמן הכי טוב לסגור עסקאות איתם זה Black Friday כבר מספר שנים.
ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #8 

@yaarix
·

או נספרסו (עם קפסולות נורמליות כמו נספרסו/ ארומה) או מקינטה ששם תוכל לשתות מה שבא לך.
דדיקה תיתן לך חסכון כספי לכוס אבל שדרוג מינורי בקפה.

tito1337
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 121
קיבל תודות: 6 פעמים

Re:

שליחה #9 

27/10/2020 4:46  
boren כתב:
yaarix כתב:אני ואשתי שותים 3-4 קפסולות ביום (קפוצ'ינו).
...
מעולה. זה אומר שאם אתה מחשב העלות ל-3 שנים, אתה הולך להוציא 8500 ש"ח על קפה (בחישוב של 3.5 קפסולות במחיר של 2 ש"ח לאחת + המחיר של המכונה). העלות של פולי קפה לפרק הזמן הזה היא בערך חצי, מה שעדיין משאיר לך תקציב לציוד ברמה גבוהה שייתן קפה הרבה יותר טעים ממה שאתה יכול לקבל עם נספרסו. כמובן שבתום השלוש שנים תהיה break even על העלות של הציוד ואז העלות היחסית של הקפה תהיה עוד הרבה יותר נמוכה מאשר בנספרסו. מכונות קפה עם טיפול ראוי מחזיקות הרבה יותר מ-3 שנים.

כל מה שנשאר לך זה לבחור את הציוד, ולקנות אותו ב-36 תשלומים. כן, אפילו אם מדובר בתשלומי קרדיט, מה שצריך לעניין אותך זה לא הריבית אלא מה אתה משלם בפועל ומה אתה מקבל. כמובן שעדיף לקנות לא בתשלומי קרדיט אם יש לך את האפשרות, אבל העקרון הזה לא צריך לגרום לך לבחור באופציה נחותה כמו נספרסו או beanz כשבאותו מחיר חודשי אתה יכול לקבל קפה כל כך יותר טוב.
...
לא ברור מה עלות הפולים שאתה לוקח.
עלות של קילו פולים בקליה טריה בתוספת דמי משלוח היא לפחות 100 שקלים (לא קשה למצוא גם ב180), בהנחה שאתה לא הולך איזו תערובת תעשייתית של איזה יצרן לא מוכר.

בהנחה שעובדים עם שוטים כפולים (כמו שעושים רב האנשים) קילו יספיק לכ50 חליטות של שוט כפול (תחת הנחה של 16-18 גרם למנה כפולה + פולים שהולכים על כיול ושאריות). כלומר הגענו לעלות של 2 שקלים לשוט כפול.

אז כן, אם הוא ואישתו תמיד ישתו יחד ויחלקו מנה כפולה, אז כן תצא פה עלות של כ-1 שקל לקפה, זה ה-Best case scenario.
שזה חצי מהעלות של קפסולות נספרסו (נראה לי שנספרסו זה יותר לכיוון ה2.5 ש"ח לקפסולה).

בפועל,סיכוי מצוין שהוא 'יתפתה' להזמין פולים יקרים יותר, החישוב של 50 חליטות בקילו אופטימי מאד וכמובן יש סיכוי לא רע בכלל שהוא ואישתו ישתו כפולים כל אחד..ככה שאפשר בקלות להגיע לתסריט של 3 שקלים לכוס.

לעלות המכונה יש להוסיף כ500 שקלים על אביזרים : טמפר טוב, כדי הקצפה, משקל, חומרי ניקוי ודברים בסגנון שבסוף רוב הבריסטות הביתיים קונים.

דור_א
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

Re: Re:

שליחה #10 

14/11/2020 17:12  
tito1337 כתב:
27/10/2020 4:46  
boren כתב:

...
לא ברור מה עלות הפולים שאתה לוקח.
עלות של קילו פולים בקליה טריה בתוספת דמי משלוח היא לפחות 100 שקלים (לא קשה למצוא גם ב180), בהנחה שאתה לא הולך איזו תערובת תעשייתית של איזה יצרן לא מוכר.

בהנחה שעובדים עם שוטים כפולים (כמו שעושים רב האנשים) קילו יספיק לכ50 חליטות של שוט כפול (תחת הנחה של 16-18 גרם למנה כפולה + פולים שהולכים על כיול ושאריות). כלומר הגענו לעלות של 2 שקלים לשוט כפול.

אז כןם אם הוא ואישתו תמיד ישתו יחד ויחלקו מנה כפולה, אז כן תצא פה עלות של כ-1 שקל לקפה, זה ה-Best case scenario.
שזה חצי מהעלות של קפסולות נספרסו (נראה לי שנספרסו זה יותר לכיוון ה2.5 ש"ח לקפסולה).

בפועל,סיכוי מצוין שהוא 'יתפתה' להזמין פולים יקרים יותר, החישוב של 50 חליטות בקילו אופטימי מאד וכמובן יש סיכוי לא רע בכלל שהוא ואישתו ישתו כפולים כל אחד..ככה שאפשר בקלות להגיע לתסריט של 3 שקלים לכוס.

לעלות המכונה יש להוסיף כ500 שקלים על אביזרים : טמפר טוב, כדי הקצפה, משקל, חומרי ניקוי ודברים בסגנון שבסוף רוב הבריסטות הביתיים קונים.
...
1+
התשובה לשאלה בכותרת, היא: לא.
אף פעם לא הבנתי את / הסכמתי עם החישובים של חיסכון כספי בלקנות קפה טחון או אפילו פולים במקום קפסולות.
בקפסולת נספרסו / תואם נספרסו יש כ-5 גר' קפה טחון.
במנה שנכין במכונה יש כ-18 גר'.
כבר הלך החיסכון.
שלא להזכיר זמן, חשמל, מים, מכונה, איבזור, ניקיון.
קפה טוב בבית, זה תחביב. נקודה.
אם לא מתאים, קופצים לבית הקפה הקרוב.
! Coffee - You can sleep when you're dead

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #11 

לגמרי מסכים עם דור.

מי שנהנה מנספרסו כמו שנהנה מקפה של בית קפה - אין סיבה להכנס לעסק הזה.

אישית אני לא סובל נספרסו. מתעב את הקפה הדלוח והמימי שיוצא ממנה ולא ראוי להקרא אספרסו. אבל - כשבאים אורחים אוהבי נספרסו, אני לא מעיז להגיש להם קפה מהמכונה הידנית. בשום פנים.

אם הקפה טעים אין סיבה להחליף את הפשטות של לחיצה על הכפתור בשום דבר שבעולם.

אם כבר השדרוג 'המתבקש' מנספרסו הוא למכונה אוטומטית bean to cup . אבל כאמור, גם על זה אני לא ממליץ אם מלכתחילה טעים לכם נספרסו.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אתם רוצים להשוות כפול לכפול, אין בעיה. קחו שתי קפסולות מול ה-18 גרם שאתם משתמשים בו. הפער רק גדל. אני משתמש ב-11 גרם לבודד, ובהרבה מכונות אפשר גם להשתמש בפחות מזה.

פולים קלויים עולים 100 ש"ח רק למי שמתעצל לחפש פולים במחירים שפויים יותר. צפו לשלם כ-80 ש"ח לקילו לפולים טריים ששמים בכיס הקטן את המותגים מחו"ל שנקלו לפני חצי שנה, וכמובן קפסולות. יש גם פולים מצויינים בפחות.

טמפר וכד לא עולים 500 ש"ח, אלא אם מתעקשים לקנות משהו ממותג בחנות מקומית מפונפנת. מי שמזמין באליאקספרס יכול לקנות ציוד מצויין בחמישית מהסכום הזה.

דור_א
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

רק הארה לגבי הערתך boren: "פולים קלויים עולים 100 ש"ח זה רק למי שמתעצל לחפש פולים במחירים שפויים יותר", אז גם בחנות שהבאת כדוגמא, המחיר הממוצע ל-1 ק"ג פולים הוא 101 ש"ח... 😉 ולא, זה לא כלבים דלמטים.

tito1337
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

14/11/2020 19:22  
boren כתב:
אתם רוצים להשוות כפול לכפול, אין בעיה. קחו שתי קפסולות מול ה-18 גרם שאתם משתמשים בו. הפער רק גדל. אני משתמש ב-11 גרם לבודד, ובהרבה מכונות אפשר גם להשתמש בפחות מזה.

עריכה : אני רואה שדור הקדים אותי אבל בכל זאת..
פולים קלויים עולים 100 ש"ח זה רק למי שמתעצל לחפש פולים במחירים שפויים יותר. צפו לשלם כ-80 ש"ח לקילו לפולים טריים ששמים בכיס הקטן את המותגים מחו"ל שנקלו לפני חצי שנה, וכמובן קפסולות. יש גם פולים מצויינים בפחות.

טמפר וכד לא עולים 500 ש"ח, אלא אם מתעקשים לקנות משהו ממותג בחנות מקומית מפונפנת. מי שמזמין באליאקספרס יכול לקנות ציוד מצויין בחמישית מהסכום הזה.
...
זאת בדיוק הנקודה, אין בעולם המכונות הידניות הקבלה טובה לקפסות נספרסו ההקבלה כי טובה היא:
[1] בעל הנספרסו הממוצע, ישתמש בקפסולה אחת לכוס קפה.
[2] בעל המכונה הידנית הממוצע ישתמש ב16 עד 18 גרם למנת קפה.

על טעם ועל ריח אין.. אבל [2] יקבל קפה טוב יותר באותו המחיר או קצת יותר מ[1].

אני מוכן להתערב איתך שהרב המוחלט משתמשים בסלסלה כפולה כשמכינים מנת קפה אחת ככה שה11 גרם שלך לא רלוונטי, רב האנשים לא חושבים שזה יוצא טעים ושווה את ההתעסקות, בדיוק כמו שרב בעלי הנספסו לא משתמשים ביותר מקפסולה אחת.

לגבי שאר הדברים ששמתי, המבצע של קפה אולה לא כולל דמי משלוח (שנעים בין 20 ל40 שקלים) וזה על סוג אחד בבית קליה אחד (!!) . כנס ללינק שאתה שמת בעצמך ותראה אם יש שם עוד סוגים של קפה סביר (לא 100% רובסטה) במחיר של 80~ כולל משלוח. המבצע שלהם מתחלף כל חודש ואתה לא יודע מה יהיה חודש הבא. אחרי שעשית את זה, בוא ותראה לנו עוד 3 בתי קליה שמוכרים קליה טריה במחיר כולל משלוח של 80 לקילו. אני אפילו אעזור לך : לאמיגו יש __עכשיו__ (ואולי מחר לא יהיה) מבצע של חצי קילו חינם ככה שאפשר לקבל קילו ב90 כולל משלוח (שזה דיי קרוב ל100). תראה לנו עוד בבקשה (אני אהיה הראשון להודות לך). אני חושב שה100 ששמתי הוא למי שמוכן להעשות שסקר שוק ולהתפשר על כדי לחסוך. לרב זה יעלה יותר מזה.
כנס לאתר של "נגרו" שהרבה בפורום ממליצים עליו ותראה לי שם קפה ב80 לקילו כולל משלוח. על מקומות כמו קפה 51 או מקומות אחרים עוד יותר יקרים, אני לא מדבר..
(דווקא בקפה ה'תעשייתי' של היצרנים האיטלקים, יש יותר סיכוי למצוא דילים משתלמים, אבל זה בד"כ תערובות מרובות רובסטה שלא כולם אוהבים. הדברים הפופולאריים עולים גם 100-120 לקילו)

לגבי אביזרים, לא תמיד מה שמוכרים באלי אקספסרס מתאים, במיוחד אם אין לך פורטופילטר של 58מ"מ אלא מידה חריגה יותר (53 מ"מ) והחישוב
שאמרתי מתסמך על קניה באלי אקספרס של חלק מהדברים. תסתכל כמה עולים פילטרים לריכוך וחומרי ניקוי (גם למטחנה) לפי הגדרות יצרן (או שאתה מוכן לשים חומר סיני בלי מזוהה במקום pully caff בניגוד למה שהיצרן שלך אומר? בחלקים שנוגעים במשקה שלך? ) ותראה שאתה תוציא במשך 3 שנים הרבה יותר מה500 שאמרתי, גם בלי לקנות טמפר במידה תחרותית או משקל עם Lag נמוך ב200 דולר או כדים מפונפנים של motta או סללות
VST או shower screen של IMS, רחמנא לצלן.

אז כן, אם אתה מוכן לסובב את החיים שלך סביב לחסוך בעלויות כולל לקנות פולים שלא בהכרח טעימים לך, להשתמש בסלסה בודדת להתפשר על ציוד נלווה בסיסי אולי תצליח למצב שאתה מתאר. לדעתי הפשרות האלה לא שוות לא ההתעסקות והלכלוך.
התסריט שאני תיארתי (שותים כפול, קילו עולה 100) זה אפילו תסריט אופטימי.

עריכה: אני רואה שיש באמיגו את "תערובת הבית" של שני שליש ערביקה, שליש רובסטה (דיי הרבה מבחינתי) ב..90 לקילו. מי שקונה במעל 150 מקבל משלוח חינם. התערובות היותר טובות שלהם ב120-140 לקילו.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

מחיר הפולים הממוצע לא מעניין. גם לא העובדה שיש פולים ב-300 ש"ח לקילו. מה שמעניין זה שקל מאוד למצוא פולים שייתנו שיפור גדול בהשוואה לקפסולות, ובמחירים שציינתי. את השיפור הזה לא תקבלו מפולים שלוואצה או מותג מיובא אחר קלו לפני חצי שנה, אלא מקלייה מקומית. כל קפה טרי חד-זני ערביקה (או תערובת עם עד 10% רובוסטה) מבית קליה שיודע מה הוא עושה ייספק תוצאה הרבה הרבה הרבה יותר טובה מכל קפסולה. כמה דוגמאות?

קפהאולה - מבצע החודש ב-59 ש"ח לקילו (בד"כ חד זני ערביקה כלשהו, תמיד מוצלח)
קפה רות - תערובת 100% ערביקה או 90-10, ב-80 ש"ח לקילו. גם לספורה יש מגוון פולים בקלייה מקומית באותו סכום.
קוצ'אסקו - חד זני קולומביה סופרימו ב-65 ש"ח לקילו, תערובות בקצת יותר מזה.

יש עוד בתי קליה מקומיים, כך שלא בעיה פשוט לקנות ישירות ולוותר על המשלוח. מי שגר במקום מרוחק יכול להזמין כמות גדולה יותר ולקבל משלוח חינם או מוזל מאוד. זה דורש הקפאה של חלק מהשקיות, אבל אם מפשירים את הקפה ופותחים אותו רק אחרי שהוא הגיע לטמפרטורת החדר אז קשה עד בלתי אפשרי לזהות בעיה כלשהי (להבדיל מקפה מיובא שבילה שבועות במכולה ואז עוד כמה חודשים על המדף בחנות).

ההנחה שכולם שותים שוטים כפולים היא קשקוש מוחלט. זה ממש לא המצב, וגם אם יש רבים ששוטים כפול זה לא צריך לעניין מי שמחפש פתרון חלופי טוב יותר לקפסולות שלו ומנסה להשוות תפוזים לתפוזים. את ההבדל התהומי בין קפה אספרסו מקלייה טרייה וטחינה בסמוך לחליטה לבין קפסולה אפשר להרגיש היטב בשוט בודד. באופן אישי אני אפילו מעדיף את התוצאה (ואת הכמות) של שוט בודד ומשתמש בסלסלה הכפולה רק כשאני מארח. 11 גרם קפה טחון ל-22 עד 25 מיליליטר קפה בכוס זה מבחינתי האופטימום. זו לא פשרה, אלא מה שנותן לי את הקפה שאני הכי אוהב.

קנקן וטמפר איכותיים לא עולים הרבה כסף. גם אם המידה לא שגרתית. 100 ש"ח מספיקים מעל ומעבר. חומר ניקוי קונים בקפה רות בכמה עשרות שקלים בכמות שמספיקה לכל החיים. מים זה נושא לדיון בפני עצמו. האם הדבר היחידי שמעניין אותך זה אבנית? אם כן, מדובר בהוצאה חד פעמית של 300 ש"ח למרכך 8 ליטר, או כמה עשרות שקלים למסיר אבנית דורגול למכונות אספרסו (פעם בשנה). כמובן שאם רוצים מים עם פרופיל טעם מסויים, אז מדובר בהוצאה כספית יותר גדולה, אבל זה משהו אופציונלי לחלוטין.

בשורה התחתונה, אני עומד מאחורי מה שכתבתי. בחישוב עלות של 3 שנים אפשר לקנות ציוד אספרסו איכותי ופולים טריים ולקבל קפה הרבה יותר איכותי ממה שאפשר לקבל עם קפסולות באותו סכום עבור אותה תקופה. הבעיה היא שזה דורש להשלים עם הוצאה כספית יותר גבוהה בתחילת התקופה, או עם קניה ב-36 תשלומי קרדיט. נראה לרוב האנשים יש קושי פסיכולוגי עם שתי האפשרויות האלה, ולכן הם שותים קפה קפסולות.

tito1337
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

נראה לי שאנחנו מדברים על שני דברים שונים.
אני מדבר על להנות מקפה, אתה מדבר על לסובב את חוויית הקפה שלך סביב חיסכון בעלויות.

להגיד שההנחה שרב האנשים שותים כפול היא 'קשקוש מוחלט' היא התעלמות מוחלטת מהמציאות. אני אפילו לא אטרח לחפש לך סרטונים או כתבות בנושא. מי שקורא את ההודעה הזאת ולא מאמין שיחפש בעצמו. זה על גבול האקסיומה.
בכל מקרה אפשר להקצין, למה אתה שם 11 גרם בשוט? שים כמו בנספרסו 5 גרם, מה זה משנה, העיקר טרי וקלוי בארץ?

לגבי בתי הקליה, את חלקם לא הכרתי אבל בוא תשווה לי תפוזים לתפוזים כמו שביקשת בעצמך : נספרסו נותנים משלוח חינם בקניה מעל 220. עד הדלת.
זאת בערך כמות של חודש בצריכה של הבחור. בשביל להגיע למשלוח חינם בקפה אולה או קוצ'אסקו (שאותם לא הכרתי) הוא יצטרך לקנות 4 ק"ג-ים (ולהתעסק עם האחסון והקפאה) של אותו הקפה או לנסוע לאיפה שהם לא יושבים (ניחוש שלי שלא תל אביב).

80 שקלים בלי משלוח בקפה רות (הם לא מוכרים "ברגיל" רק לבתי קפה? אני לא רואה מחירים באתר) או בסאפורה מביא אותך קרוב מאד ל100 שקלים שביססתי את החישוב שלי. אז כן, מצאת לי 2.5 מקומות שבהם אפשר לרדת משמעותית מה100 לקילו ואם תופסים מבצע טוב, אז מצטרפים לזה עוד 2-3 בתי קליה. מתוך המאות שיש בארץ.

כשחשבתי על כדי הקצפה וטמפרים, זה הציוד המפונפן והיוקרתי שהיה לי בראש:
https://www.sapore.co.il/items/748347?g ... UXEALw_wcB
https://www.coffeeman.co.il/product.asp ... bCEALw_wcB
(שני גדלים שונים)

אולי תצליח להוזיל קצת עם אלי אקספרס, אבל זה ממש לא כל הציוד שצריך וכן תגיע ל500 שאמרתי בסוף.

גם עם הסיפא שלך אני לא מסכים. לדעתי מה שמונע מהרבה אנשים לקנות ציוד טוב זאת עקומת הלמידה וההשקעה הדרושה פר כוס, כשאתה מציע לעשות סיקרי שוק ולהתעסק עם נסיעות והקפאות של כמות גדולה (כן, גם 4 קילו זה הרבה) אתה לא תורם למוטיבציה.

להשקיע ברוקט עם E61 ולהגביל את עצמך ל3 סוגים של קפה שבמבצע, זה כמו לקנות פרארי ולהשאיר אותה בחניה כי הדלק יקר..

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #17 

מספר הערות לקלקולציה הנ"ל, במקרה הפרטי שלי: 1. המשפט כגון "מי שרוצה אספרסו איכותי שילך לבית קפה", לדעתי שגוי לחלוטין (במקרה שלי וכנראה גם לגבי רבים מחברי הפורום). אני מוציא קפה הרבה הרבה יותר איכותי מאחת משתי המכונות שברשותי (פרופיטק 700 למשפחה, לה פבוני מנוף עבורי), ביחס לבית קפה ממוצע. אני מעריך שברוב בתי הקפה אם רוצים ניתן לעשות הדגמה של קפה מעולה, אבל מה שמגישים בשגרה, לטעמי זה ברמה פחותה. קורה שבלית ברירה אני קונה קפה בבית קפה, וגם קרה כבר שאני ואשתי השלכנו את הקפה הזה עם הכוסות מנייר ישר לפח אשפה קרוב. יחד עם זאת, ישנם בתי קפה מסויימים ששומרים על איכות טובה בהחלט, אבל עדיין לטעמי הקפה אצלי בדרך כלל עדיף גם מאלה, וזאת לא רק הדיעה שלי. 2. אני משתמש ב14 גרם למנה, אותה אני מכין בסלסלה של נפח 20 גרם (בלה פבוני זה נותן יותר נפח מים). 3.אני קולה את הקפה בעצמי (ג'ין), כ750 גרם בשבוע, ומגיע לדעתי לאכויות טובות מאד. עלות קילו קפה ירוק רובוסטה היא בסביבות 30 שח (בדרך כלל אני שם 10% רובוסטה בתערובת), עלות קילו ירוק קפה ערביקה, זה בערך בין 40 ל80 שח, תלוי מה ומי ומאיפה. אפשר למצוא ערביקה גם במחירים זולים יותר.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

15/11/2020 9:34  
tito1337 כתב:
נראה לי שאנחנו מדברים על שני דברים שונים.
אני מדבר על להנות מקפה, אתה מדבר על לסובב את חוויית הקפה שלך סביב חיסכון בעלויות.
...
אני גם מדבר על להנות מהקפה, אבל זה לא אומר שצריך להוציא 100 ש"ח וצפונה על פולים, וגם לא שצריך להכין אספרסו כפול. אני אעשה את זה פשוט:

1. יש מגוון קפה טרי בקלייה מקומית שעולה כ-80 ש"ח לקילו ושנותן אספרסו מעולה ומהנה שאי אפשר לחלום עליו עם קפסולות.
2. אספרסו בודד עם מכונת אספרסו וקפה טחון טרי נותן כמות כמות קפה מקבילה למה שאפשר לקבל עם קפסולה בודדת, אבל התוצאה בכוס היא, כאמור, אספרסו מעולה ומהנה שאי אפשר לחלום עליו עם קפסולות (אני מרגיש שזה הולך להיות מוטיב חוזר)

הקוראים מוזמנים לעשות עם שתי העובדות האלה מה שהם רוצים. אתה מוזמן לנסות לסתור אותן.

לגבי ההצעה לשים 5 גרם בסלסלת אספרסו, השאלה המתבקשת היא האם יש לך ניסיון עם מכונת אספרסו? אם לא, אז זה מסביר הכל וכנראה שהדיון מיותר. אם כן, אז אתה צריך כנראה הדרכה איך להשתמש בהן. רמז: בסלסלת אספרסו טיפוסית מומלץ לשים את הכמות המקסימלית שנכנסת מבלי שהקפה נוגע ברשת (showerscreen) כשסוגרים את הידית, רצוי חצי גרם פחות כדי ששינויים קלים בעובי הטחינה או בטריות של הפולים לא ייגרמו לקפה לגעת ברשת בשום שלב.

קפה רות נמצא בפ"ת ולא רק שהם שמחים למכור ליחידים, הם שמחים גם לדבר ולייעץ. למרות החזות הלא מזמינה של המקום מבחוץ לבקר שם ולראות את ציוד הקלייה המקצועי בפעולה זו חוויה.

לספורה יש אינספור סניפים בארץ, ואינספור תערובות במחיר של 79 ש"ח לקילו. לא חייבים לחשב משלוח חינם כדי להגיע למחיר אטרקטיבי. אם קונים בקפהאולה או בקוצ'אסקו 2 קילו של פולי החודש ומשלמים על משלוח עדיין המחיר לקילו מאוד אטרקטיבי - קצת פחות מ-80 שקלים עד הדלת. קילו אחד לפריזר, קילו אחד בשימוש, וכשהראשון נגמר מוציאים את הקילו שבפריזר לפני שהולכים לישון ולמחרת הוא מוכן לשימוש. זה לא מסובך, ומה שקובע זה התוצאה בכוס: אספרסו מעולה ומהנה שאי אפשר לחלום עליו עם קפסולות.

גם אם תקנה שני קנקנים וטמפר תהיה הרבה יותר קרוב בסכום ל-100 ש"ח מאשר ל-500 ש"ח, אבל אתה יודע מה? קנה מה שבא לך ותחשב את ההפרש עבור אותן שלוש שנים. מי שיתפרע ויוציא, נניח, 200 ש"ח ייצטרך להוסיף 5 שקלים לעלויות החודשיות שלו (לציוד שאח"כ נשאר איתו הרבה מעבר לאותן 3 שנים). אתה ומי שייקבל ממך המלצות יוציא 14 שקלים נוספים בחודש. אתה רואה כאן game changer בשיקולים האם לבחור בקפסולות או בקפה טרי? אני לא.

המיומנות שנדרשת להוציא קפה טוב ומהנה ממכונה ידנית היא ממש לא בשמיים, אבל אם הצורך לשים שקית פולים בפריזר נראה מסובך לך מדי אז ללא ספק זה לא בשבילך וכדאי שתשאר עם קפסולות.

ולכתוב שיש 3 סוגי פולים במבצע זה פשוט שקר. רק באתרים שציינתי (וזו ממש לא רשימה ממצה) אני ספרתי 14 תערובות ב-80 שקלים או פחות. גם בלי לטעום את כולן אני יכול להבטיח לך שכל אחת מהן שמשתמשת בלפחות 90 אחוז ערביקה, נקלתה החודש ונטחנה בסמוך לחליטה תספק אספרסו מעולה ומהנה שאי אפשר לחלום עליו עם קפסולות.

אגב, אני קולה בבית והמחיר הממוצע שאני משלם כ-50 שקלים לקילו, אבל אני מזמין מדי פעם פולים קלויים כדי שתהיה לי נקודת ייחוס לאיכות. אני מכיר היטב מה אפשר לקבל בסכום של 80 שקלים וצפונה. הקפיצה הגדולה מגיעה כשעוברים מקפסולות או מקפה מיובא לקפה טרי (בקליה מסחרית מקומית או ביתית), לא במעבר מתערובת ב-80 ש"ח לתערובת בסכום כפול מזה.

דור_א
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

אז מה היה לנו שם?
לאחד עולה 80 ₪ לקילו אחרי חקר שוק וטיול לפ"ת (שלא נדע). לאחר עולה 140 ₪ לקילו בחיוג מקוצר והשליח גם מכניס לך את הקפה לפריזר.
אחד ישתמש בטמפר מאבו עלי אקספרס ושני בטמפר מרח' שטמפפר בפתח תקווה (חס ושלום).
אחד ישים 11 גר' לשוט ושני 20 גר' לשוטיים.
תכלס, החישוב צריך להתבצע למחיר לכוס קפה.
לחלק ל 3 שנים? לחלק ל 5? לחלק לפוראברמשין?
לכן, החישוב לא אמור להיות כלכלי. לנו חשוב הטעם. והטעם בא רק עם התעסקות.
אם אתה אוהב את ההתעסקות/תחביב... אז לך על זה בלי קשר למחיר שיכול לנוע מנספרסו מינוס אגורה, לנספרסו פלוס אין סוף.
אם אתה לא אוהב את ההתעסקות, אז תסתפק בנספרסו או לך לבית קפה (רצוי באזור תעשייה בפתח תקווה).
ואם בכל זאת מתעקשים לחשב את הקפה בבית, ואם הסכמנו שהמחיר צריך להיות מחושב פר כוס, אז המחיר גם ירד ככל שתשתה יותר...
You can sleep when you're dead
וזהו עצם העניין.
נערך לאחרונה על ידי דור_א ב 15/11/2020 14:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

tito1337
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

נתחיל מהסוף, אני לא פותח השרשור.
יש לי מכונה ידנית, אני מבין טוב מאד למה 5 גרם לא יעבוד. זאת הייתה הערה צינית כי אתה מסרב לקבל את העובדה שלרב, שוט בודד לא יצא טוב בטח לא למתחילים.
הדבר נחפר, נקדח נדון באין ספור פורומים.

(מעניין לראות בן אדם עם מכונה פשוטה, לא משהו עם לה מרזוקו ב28 אלף שקל שמצליח)
https://www.home-barista.com/tips/singl ... 40468.html

אתה מוזמן לחפש ולראות אינסוף אנשים שלא מצליחים להוציא שוט קוניססטנטי ככה שלאדם שעובר מנספרסו זה כנראה לא פתרון פרקטי.
רב האנשים מוותרים על שוט בודד מראש והסלסה שוכבת איפשהוא זרוקה. רוצה שנעשה סקר בפורום הזה?

לגבי עלות פולים, למה אתה מתעקש להוציא את דמי המשלוח מהמשוואה? נספרסו מביאים עד הבית אז תעשה השוואה כמו שצריך.
באול׳ה יש דיל אחד ובקאוצ׳סקו אני באמת רואה כמה תערובות במחיר זול ככה שעם דמי המשלוח יצא מחיר משמעותית זול מ100.
זה שני בתי קליה שתומכים חזק בטענה שלך. זהו. שאר השוק? לא.

בסאפור׳ה יש ___כרגע__ מבצע על דמי משלוח חינם בקניה מעל 159 ולא ברור לי כמה עולה משלוח מקפה רות׳ ואיך מזמינים מהאתר שלהם בכלל או כמה הם רוצים על משלוח.
אשמח לראות עוד מקומות שכולל דמי משלוח עד הבית, בקניית כמו סבירה (עד שתיים וחצי ק״ג) יצא 80 לקילו ומטה. בלי טיפה של ציניות, הרבה בפורום יודו לך.

לשים שקית אחת בפריזר זאת לא בעיה. לשים 3 קילו או יותר (בשביל משלוח חינם) בפריזר או לנסוע לטיז-אל-אחת׳יק (גם מתל אביב לפ״ת כל חודש- חודש וחצי, זאת טרחה כשנספרסו שמים לך ליד הדלת) בשביל לחסוך דמי משלוח זאת כן בעיה מבחינתי. ה״מודל״ שלך מזניח את זה.

לגבי אביזרים :כדי הקצפה, טמפר, משקל, מעמד לטמפר, נוק בוקס, פילטר עיוור, בוטמלס פילטר (במיוחד למתחילים) חומרי ניקוי לפי הגדרות יצרן יביא אותך בקלות ל500 שקלים במיוחד אם המידה שלך לא סטנדרטית ולא תוכל לקנות בקלות מאלי אקספרס.

https://www.amazon.co.uk/57mm-Coffee-Gr ... B07PV9F6D4

תמצא לי כזה של 57 מ״מ באלי אקספרס.

ובלינד פילטר של 57 מ״מ גם כן.
נערך לאחרונה על ידי tito1337 ב 15/11/2020 18:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”