המלצות על טלויזיה (מעבר לדירה חדשה)
היי
בשעה טובה עוברים לדירה חדשה וצריכים לקנות טלויזיה חדשה 😃
מחפש טלויזיה לפי דרישות הבאות:
גודל מסך 65-75 מרחק צפייה בין 2.5-3.5 (תלוי בספה)
OLED לא, מפחד מצריבות / שמעתי על צריבות - אולי תוכיחו לי שאין לי ממה לפחד
צבעים מדוייקים במיוחד שחורים
תמיכה ב HDR/HLG וכו
HDMI 2.1
סט שבבים - לא סיני! חחח כמו מדיאטק (שוב אם יש לכם הוכחות שלא אשמח לשמוע)
מחיר - בלי הגבלה אבל בלי להגזים 😉
אשמח לשמוע את ההצעות שלכם או חוות דעת למכשירים ברשותכם
תודה
בשעה טובה עוברים לדירה חדשה וצריכים לקנות טלויזיה חדשה 😃
מחפש טלויזיה לפי דרישות הבאות:
גודל מסך 65-75 מרחק צפייה בין 2.5-3.5 (תלוי בספה)
OLED לא, מפחד מצריבות / שמעתי על צריבות - אולי תוכיחו לי שאין לי ממה לפחד
צבעים מדוייקים במיוחד שחורים
תמיכה ב HDR/HLG וכו
HDMI 2.1
סט שבבים - לא סיני! חחח כמו מדיאטק (שוב אם יש לכם הוכחות שלא אשמח לשמוע)
מחיר - בלי הגבלה אבל בלי להגזים 😉
אשמח לשמוע את ההצעות שלכם או חוות דעת למכשירים ברשותכם
תודה
@yuvalsap
כן, גם אני שמתי לב לזה, באמת מטריד. גורם לך לחשוב שזה לא תמים ושיש פה אולי אינטרסים זרים.
מצד שני, איכשהו כל יום (באמת, כל יום!) אני נתקל בסיפור על איך אלקטרוניקס פרו\סמליין דפקו מישהו.
זה ממש מעצבן אותי כי q80t/q95t עונה על הצרכים שלי יותר מאשר xh90/xh95 וזה הזוי שפחד משירות גרוע מונע ממך לקנות מוצר טוב יותר.
כן, גם אני שמתי לב לזה, באמת מטריד. גורם לך לחשוב שזה לא תמים ושיש פה אולי אינטרסים זרים.
מצד שני, איכשהו כל יום (באמת, כל יום!) אני נתקל בסיפור על איך אלקטרוניקס פרו\סמליין דפקו מישהו.
זה ממש מעצבן אותי כי q80t/q95t עונה על הצרכים שלי יותר מאשר xh90/xh95 וזה הזוי שפחד משירות גרוע מונע ממך לקנות מוצר טוב יותר.
·אני לא הולך להגן על א.פ כי הסיפורים כנראה נכונים, אני רק יכול להגיד שאני נכוויתי פעמיים מברימאג שהם נותני השירות של סוני, ואבא שלי נכווה עם ה OLED שלו מ LG...ככה שלחשוב שהיבואנים האחרים הם מלאכים/אמא תרזה זה בדיחה. אין שירות בארץ, מעניין את כולם רק למכור. אתה נתקל בהרבה יותר סיפורים על סמסונג כי היא היצרנית הגדולה בעולם ומוכרת הרבה יותר מסכים, זה משחק של מספרים אין מה לעשות. אני מאושר עם Q95T 75skinnyq כתב:@yuvalsap
זה ממש מעצבן אותי כי q80t/q95t עונה על הצרכים שלי יותר מאשר xh90/xh95 וזה הזוי שפחד משירות גרוע מונע ממך לקנות מוצר טוב יותר....
אני עם מכל זה שאני fanboy של סוני עם xh95 מודה שעל הנייר ל q95t יש יכולות יותר מרשימות במיוחד אם יש התעקשות על hdmi 2.1.yuvalsap כתב:זה הפך להיות פורום fanboys של sony ככה שאני מניח שכולם יציעו לך לקנות סוני....
עם זאת יש לזכור שמסכים qled של סמסונג נוטים להיות פחות אחידים ויותר מלוכלכים (dse). אצלי מבדיקות שונות עושה רושם שהמסך די נקי.
בנוסף יש לקחת בחשבון שהסמסונג יקרה מה סוני באופן משמעותי.
ודבר אחרון - היות ואין לנו בארץ בתחום ה led אופציה יותר טובה מסוני או סמסונג (אין ויזיו ואין הייסנס) אז תמיד זה בסוף יהיה דו קרב. מה לעשות שבדו קרב דברים כמו סיפורי אימה על שירות סמליין והעדפה לאנדרואיד לדוגמא לפעמים מטות את הכף.
אני בחרתי סוני. עם כמה פרמטרים שונים הייתי בכיף בוחר סמסונג.
·נוטים להיות יותר מלוכלכים? אתה בדקת סטטיסטיקות של היצרנים שאתה יודע לדווח על דבר כזה בכזה ביטחון? או שפשוט אתה רואה בכמה פורומים קצת יותר הודעות על סמסונג ושכחת שהם גם מוכרים הרבה הרבה יותר טלויזיות מסוני אז הגיוני שגם יהיו יותר תלונות?Yuvalfrr כתב:
אני עם מכל זה שאני fanboy של סוני עם xh95 מודה שעל הנייר ל q95t יש יכולות יותר מרשימות במיוחד אם יש התעקשות על hdmi 2.1.......
עם זאת יש לזכור שמסכים qled של סמסונג נוטים להיות פחות אחידים ויותר מלוכלכים (dse). אצלי מבדיקות שונות עושה רושם שהמסך די נקי.
בנוסף יש לקחת בחשבון שהסמסונג יקרה מה סוני באופן משמעותי.
ודבר אחרון - היות ואין לנו בארץ בתחום ה led אופציה יותר טובה מסוני או סמסונג (אין ויזיו ואין הייסנס) אז תמיד זה בסוף יהיה דו קרב. מה לעשות שבדו קרב דברים כמו סיפורי אימה על שירות סמליין והעדפה לאנדרואיד לדוגמא לפעמים מטות את הכף.
אני בחרתי סוני. עם כמה פרמטרים שונים הייתי בכיף בוחר סמסונג....
אני עם מסך כמעט בלי DSE, כמובן לא מושלם לגמריי כי לצערי כנראה זאת המחלה של הטכנולוגיה הנוכחית, אבל במצב מצויין. כשהיו פה כמה הודעות על אנשים שהיו מרוצים מהשירות שקיבלו מסמסונג, או שלא היו תגובות כלל או שכולם פה יצאו עליהם וניסו לשכנע אותם שזה *** שירות - זאת המראה לכך שהפורום פה הפך לפורום של מעריצי סוני שלא יפספסו אף הזדמנות לקטול את סמסונג גם אם זה נגד האינטרסים של מי שמבקש עזרה. אין לי שום מניות בסמסונג ואני לא הולך להגן על נותן השירות שלהם, אני רק תמיד אומר שאנשים מבולבלים פה שסיפורי הזוועה לא קורים גם עם נותני השירות של סוני ואל ג'י. ויש לסמסונג הרבה יתרונות אחרים על הסוני מעבר ל HDMI 2.1 , כמו רמת בהירות מטורפת, שחורים שעומדים באותה שורה עם ה OLED עם כמה שזה היה נשמע מופרך עד עכשיו,רמות הקונטרסט, רמת ה local dimming, זוויות הצפיה, היכולת לתלות צמודת קיר, One conncet box וכו' וכו'.
אין לי שום דבר נגד סוני- באמת! אני אוהב את החברה הזאת ולקוח שבוי של הפלייסטיישן שלהם, אני רק תומך בלהגיד את האמת שנכונה לשני הצדדים ולא להציג רק צד אחד של המשוואה.
אני לא חושב שאני לוקח צד אחד, נראה לי שהייתי פייר.yuvalsap כתב:·נוטים להיות יותר מלוכלכים? אתה בדקת סטטיסטיקות של היצרנים שאתה יודע לדווח על דבר כזה בכזה ביטחון? או שפשוט אתה רואה בכמה פורומים קצת יותר הודעות על סמסונג ושכחת שהם גם מוכרים הרבה הרבה יותר טלויזיות מסוני אז הגיוני שגם יהיו יותר תלונות?......
אני עם מסך כמעט בלי DSE, כמובן לא מושלם לגמריי כי לצערי כנראה זאת המחלה של הטכנולוגיה הנוכחית, אבל במצב מצויין. כשהיו פה כמה הודעות על אנשים שהיו מרוצים מהשירות שקיבלו מסמסונג, או שלא היו תגובות כלל או שכולם פה יצאו עליהם וניסו לשכנע אותם שזה *** שירות - זאת המראה לכך שהפורום פה הפך לפורום של מעריצי סוני שלא יפספסו אף הזדמנות לקטול את סמסונג גם אם זה נגד האינטרסים של מי שמבקש עזרה. אין לי שום מניות בסמסונג ואני לא הולך להגן על נותן השירות שלהם, אני רק תמיד אומר שאנשים מבולבלים פה שסיפורי הזוועה לא קורים גם עם נותני השירות של סוני ואל ג'י. ויש לסמסונג הרבה יתרונות אחרים על הסוני מעבר ל HDMI 2.1 , כמו רמת בהירות מטורפת, שחורים שעומדים באותה שורה עם ה OLED עם כמה שזה היה נשמע מופרך עד עכשיו,רמות הקונטרסט, רמת ה local dimming, זוויות הצפיה, היכולת לתלות צמודת קיר, One conncet box וכו' וכו'.
אין לי שום דבר נגד סוני- באמת! אני אוהב את החברה הזאת ולקוח שבוי של הפלייסטיישן שלהם, אני רק תומך בלהגיד את האמת שנכונה לשני הצדדים ולא להציג רק צד אחד של המשוואה....
לא אמרתי שזה רק hdmi 2.1 אלא שעל הנייר הסמסונג טלויזיה יותר טובה. התכוונתי למה שציינת - בהירות, קונטרסט וכו ששם אין ספק ש סמסונג מנצחת.
לגבי ה dse כן אני מעיד על זה מקריאת אינספור פוסטים וכמה וכמה ביקורות שציינו שהפאנל יחסית מלוכלך וכן גם מצאו שסוני יותר אחיד.
מאיפה אתה קובע שסמסונג מוכרים בחו"ל יותר מסוני? כל העולם ואחותו רכשו x900h בגלל תג מחיר ותכונות גיימינג. הסמסונג היא הכי יקרה שיש, אין צל של ספק שהיא מכרה פחות. אולי ה q80t מכר יותר. שוב זה לא נתונים רשמיים אבל קריאה יומית ב4 פורומים שונים שהודעה עולה כל דקה זה מדד לא רע.
·ההודעה שלי לא הייתה כלפיך אלא כלפיי הנטיה של הפורום הזה.Yuvalfrr כתב:אני לא חושב שאני לוקח צד אחד, נראה לי שהייתי פייר.......
לא אמרתי שזה רק hdmi 2.1 אלא שעל הנייר הסמסונג טלויזיה יותר טובה. התכוונתי למה שציינת - בהירות, קונטרסט וכו ששם אין ספק ש סמסונג מנצחת.
לגבי ה dse כן אני מעיד על זה מקריאת אינספור פוסטים וכמה וכמה ביקורות שציינו שהפאנל יחסית מלוכלך וכן גם מצאו שסוני יותר אחיד.
מאיפה אתה קובע שסמסונג מוכרים בחו"ל יותר מסוני? כל העולם ואחותו רכשו x900h בגלל תג מחיר ותכונות גיימינג. הסמסונג היא הכי יקרה שיש, אין צל של ספק שהיא מכרה פחות. אולי ה q80t מכר יותר. שוב זה לא נתונים רשמיים אבל קריאה יומית ב4 פורומים שונים שהודעה עולה כל דקה זה מדד לא רע....
צר לי , אתה לא יכול להעיד כלום על סמך הודעות שקראת גם ב 10 פורומים. מה לעשות שאנשים שכתובים בפורומים אל מול כמות האנשים שקונה בכללי - היא מיעוט? צר לי לא כך בונים סטטיסטיקה, ככה בונים דעה אישית (מוטה), שאחרי זה מופצת הלאה כאילו מדובר בנתונים רשמיים שמשהו קונקרטי עומד מאחוריהם.
לא אמרתי שסמסמונג מוכרת יותר Q95 מהמתחרה של סוני, אמרתי שסמסונג מוכרת הרבה יותר מסכים בכללי - בכל העולם, מה לעשות היא יצרנית הטלויזיות הגדולה בעולם ובפער. אתה מוזמן לחפש ברשת מספרים כמה טלויזיות מוכרת כל חברה בשנה. כתוצאה מזה יש גם יותר תלונות כלפיי סמסונג- פשוט כי יותר מסכים שלהם נמכרים זה הכל.
@Ergot
·Q95T של סמסונג, 950H של סוני או אולד LG
הנה השוואה בין הסמסונג לסוני (Q90T אמריקאי דומה ל-Q95T האירופאי)
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold=0.1
מימוש אחריות - זה תלוי כמה זמן אחרי שקנית את המסך קרתה התקלה, אבל כאב ראש בדר"כ, לכן רצוי לקחת בשיקולי הקניה, לפי מה שמספרים LG "הכי טובים" בשירות שזה כולל החלפת פאנל OLED במקרה של צריבות ללא בעיות.
אני תמיד ממליץ ללכת לחנויות ולהתרשם, אישית מעדיף גודל על טכנולוגיה.
·Q95T של סמסונג, 950H של סוני או אולד LG
הנה השוואה בין הסמסונג לסוני (Q90T אמריקאי דומה ל-Q95T האירופאי)
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold=0.1
מימוש אחריות - זה תלוי כמה זמן אחרי שקנית את המסך קרתה התקלה, אבל כאב ראש בדר"כ, לכן רצוי לקחת בשיקולי הקניה, לפי מה שמספרים LG "הכי טובים" בשירות שזה כולל החלפת פאנל OLED במקרה של צריבות ללא בעיות.
אני תמיד ממליץ ללכת לחנויות ולהתרשם, אישית מעדיף גודל על טכנולוגיה.
לא הבנתי - זה דיל ברייקר?Ergot כתב:סט שבבים - לא סיני! חחח כמו מדיאטק (שוב אם יש לכם הוכחות שלא אשמח לשמוע)...
אי אפשר לדעת מה סוני או סמסונג שמו בצ'יפ שלהם, יש שם יותר ממעבד אחד. אבל אם זה עובד, זה עובד, מה אכפת לך?
מדיאטק ספציפית היא לא חברה סינית בכלל, אלא טאיוונית, ואחת הגדולות בעולם.
·yuvalsap כתב:זה הפך להיות פורום fanboys של sony ככה שאני מניח שכולם יציעו לך לקנות סוני....
אני חושב שפיספסת פה משהו. זה לא עניין של "סוני פאנבוי" אלא של VFM ומי מוביל בו.
עד לפני חצי שנה המלצתי קבוע על Q70R. זאת היתה, ביי פאר, הBEST VALUE FOR MONEY שיכולת לקנות שנה שעברה, למעט ב-85" (שם בבלק פרידיי סוני נתנו פייט טוב עם ה-XG95 ולכן קניתי אותה. אבל בכל יתר הגדלים הם היו יקרים מאוד וכל החברים שלי קנו Q70R... לפחות ארבעה שקנו בהמלצתי בפחות מחצי שנה).
אבל.... בינתיים קרו שני דברים:
1. סוני הוציא השנה דגם זול יותר ועדיין איכותי מאוד (ה-XH90)
2. סמסונג שחטו את ה-Q70 בדגם T, וה-Q80T יקר יותר משמעותית מה-XH90, בלי להיות טוב יותר.
לכן עבור המשתמש הממוצע, שמחפש VFM אופטימאלי, כרגע פשוט אין תחרות ל-XH90. כן. יש טלוויזיות טובות ממנה, אבל לטעמי (ולא רק לטעמי) נקודת הקפיצה מ"לא FALD" ל-"כן FALD" היא סופר משמעותית וזאת הנקודה שבה כדאי לקנות. שנה שעברה זה היה Q70R. השנה זה XH90.
לגבי יתר הדברים - חייב להודות שאחרי שנים עם סמסונג, גיליתי שהממשק של סוני פשוט לוקח את סמסונג בהליכה. ככה שלמעט לגיימינג, קשה לי להצדיק Q80T בשום צורה. ה-Q95T היא באמת טלוויזיה מצוינת אם מתעלמים מה-TIZEN, כולל העובדה שהיא דקה יותר וכו' - אבל היא גם יקרה מאוד ולא רלוונטית לרוב השואלים.
·בוא נגיד שהייתי מסכים איתך אם לא הייתי רואה לא מעט פוסטים של אנשים שהתלבטו אם לקחת את ה Q95T מול המתחרות שלה מסוני, ופוסטים של אנשים שביקשו מסך בטווח המחיר של הסמסונג, או אנשים שאמרו שאין להם מגבלה תקציבית - ולכל אלה עדיין המליצו לקחת את הסוני היותר חלשות אל מול ה Q95. ככה שאני לא חושב שפספסתי כלום, אני עומד מאחורי מה שאמרתי- הפורום הפך להיות פורום פאנבויס של סוני עם ספורט לאומי של ירידה על סמסונג.slarti כתב:·......
אני חושב שפיספסת פה משהו. זה לא עניין של "סוני פאנבוי" אלא של VFM ומי מוביל בו.
עד לפני חצי שנה המלצתי קבוע על Q70R. זאת היתה, ביי פאר, הBEST VALUE FOR MONEY שיכולת לקנות שנה שעברה, למעט ב-85" (שם בבלק פרידיי סוני נתנו פייט טוב עם ה-XG95 ולכן קניתי אותה. אבל בכל יתר הגדלים הם היו יקרים מאוד וכל החברים שלי קנו Q70R... לפחות ארבעה שקנו בהמלצתי בפחות מחצי שנה).
אבל.... בינתיים קרו שני דברים:
1. סוני הוציא השנה דגם זול יותר ועדיין איכותי מאוד (ה-XH90)
2. סמסונג שחטו את ה-Q70 בדגם T, וה-Q80T יקר יותר משמעותית מה-XH90, בלי להיות טוב יותר.
לכן עבור המשתמש הממוצע, שמחפש VFM אופטימאלי, כרגע פשוט אין תחרות ל-XH90. כן. יש טלוויזיות טובות ממנה, אבל לטעמי (ולא רק לטעמי) נקודת הקפיצה מ"לא FALD" ל-"כן FALD" היא סופר משמעותית וזאת הנקודה שבה כדאי לקנות. שנה שעברה זה היה Q70R. השנה זה XH90.
לגבי יתר הדברים - חייב להודות שאחרי שנים עם סמסונג, גיליתי שהממשק של סוני פשוט לוקח את סמסונג בהליכה. ככה שלמעט לגיימינג, קשה לי להצדיק Q80T בשום צורה. ה-Q95T היא באמת טלוויזיה מצוינת אם מתעלמים מה-TIZEN, כולל העובדה שהיא דקה יותר וכו' - אבל היא גם יקרה מאוד ולא רלוונטית לרוב השואלים....
·dudis כתב:לא ראיתי את הממשק של סוני / אנדרויד אבל מה חסר בTIZEN ממשק מהיר , רוב האפליקציות קיימות ,עוד לא נתקלתי בבעיות / תקלות...
אני צופה היום בערך 40% נטפליקס, 25% סטינג, 25% קודי, ו-10% שונות (קצת מאקו, קצת יוטיוב, וכו').
אני לא יודע באיזה עולם "רוב האפליקציות" קיימות בטיזן. אבל בעולם שלי, 25% סטינג - אין בטיזן. 25% קודי - אין בטיזן.
וחלק מהשונות גם לא ממש עובד טוב בטיזן. מאקו סביר, אבל רשת כאילו יש אפליקציה אבל היא לא ממש עובדת. וכאן11 תומך רק בטיזן הישן יותר או החדש יותר ממה שיש לי או משהו כזה.
זה פשוט עולם אחר.
·yuvalsap כתב:·בוא נגיד שהייתי מסכים איתך אם לא הייתי רואה לא מעט פוסטים של אנשים שהתלבטו אם לקחת את ה Q95T מול המתחרות שלה מסוני, ופוסטים של אנשים שביקשו מסך בטווח המחיר של הסמסונג, או אנשים שאמרו שאין להם מגבלה תקציבית - ולכל אלה עדיין המליצו לקחת את הסוני היותר חלשות אל מול ה Q95. ככה שאני לא חושב שפספסתי כלום, אני עומד מאחורי מה שאמרתי- הפורום הפך להיות פורום פאנבויס של סוני עם ספורט לאומי של ירידה על סמסונג..........
תגיד, מה לדעתך קרה?
ישפאר באו ושטפו את המח לאנשי הפורום?
סמסונג הלכו לשברו לאנשים את המצב רוח?
או שבעצם כל חובבי הסמסונג עזבו את הפורום והגיעו במקומם פול אדיר של חובבי סוני
אם לצטט - "חובבי סוני נוהרים בכמויות עצומות אל פורום HT"
לא...
מה שקרה - זה ש"מאזן הכוחות" הטלוויזיוני השתנה.
בעבר - רוב האנשים בפורום קנו מסכי ביניים. לפני שנתיים כשקניתי פה בקבוצת הרכישה NU8000 זה היה הכי מיינסטרים של הפורום. כי מסכי Q9 עלו אז כמו עוד בית קטן. ובמקביל גם סוני מהסדרות הגבוהות עם ה-FALD וה-VA עלו המון. הדיון על מסכים ברמות האלה היה בשוליים של הפורום מלכתחילה. רוב האנשים קנו מסכי ביניים בלי FALD. חלק קנו את הדבר ה-FALDי הכי בסיסי. (להזכירך, לפני ה-Q70R, ה-Q7 שנמכרה בארץ גם היתה בלי FALD). ומי שכבר היה מוכן לעלות למחוזות הכספים ההזויים - נשלח אחר כבוד לקנות OLED.
ובתוך העולם הזאת, לסמסונג היתה דומיננטיות מוחלטת. כי מי שמחפש איכות קולנועית, יעדיף לעולם פאנל VA, וסמסונג הובילו את השוק הזה ללא עוררין. כשכולם בפורום קנו NU8000, לא היתה לסוני תשובה. וכולנו "ספגנו" בשקט את השירות הגרוע של אלקטרוניקס פרו עם המערכת הפעלה החלשה של טיזן (לא נוראית, אבל חלשה ביחס ל-LG ולסוני). היו לי 5 טלוויזיות סמסונג ברצף, לדעתי... כשהחריגה היחידה היתה טלוויזיה לחדר שינה שקיבלתי מההורים שלי אחרי שהם שדרגו, שהיתה LG 39" מעפנה נורא... ולידה כל הסמסונגים שלי נראו כמו פאר היצירה.
אבל מה לעשות, שהעולם השתנה. פתאום FALD בסיסי נהיה טלוויזיה ברמת ביניים, ולא ברמת פרימיום. ופתאום בעולם הזה סוני מהווה שחקן חזק. מאוד. שנותן פייט חזק מאוד לסמסונג. הפאנל איכותי. עיבוד התמונה נפלא, והיתרונות בדמות השירות ובדמות האנדרויד טיוי משמעותיים, ללפחות לחלק מהאנשים.
אז כן, מפורום שבו כל תשובה היתה תמיד סמסונג, זה נהיה פורום שבו יש מקום של כבוד לסוני, יצרן שכרגע נותן תמורה נהדרת לכסף. גם ברמת הביניים של ה-XH90, וגם ברמה מעל של ה-XH95. לטענתם ה-Q95T טובה בהרבה, אבל אני בכלל לא השתכנעתי בזה. זה שיש לה פחות בלומינג, זה נכון. אבל זה בא על חשבון דברים אחרים. זה שיש לה אינפוט לאג הרבה יותר קצר - זה בוודאי נכון, אבל לא רלוונטי למי שגיימינג זה לא משמעותי אצלו.
לכן אנשים התחילו להמליץ על סוני. לא כי הם נהיו "סוני פאן בויז" - אלא כי בקו המוצרים של 2020, סוני נותנת היצע מצוין, וסמסונג, עם הבחירה שלהם להמשיך ולשנמך כל שנה את קו המוצרים שלהם, כבר לא מובילה כמו בעבר.
·למה זה פורום של פאנבויס? לא מתיימר לדעת, יכולות להיות סיבות רבות בין אם מגיבים מטעם של יצרן, בין אם "ילדים" שקנו סוני ויגבו רק אותם כי זה מה שהם קנו בלי קשר למציאות וכו' וכו'.slarti כתב:·......
תגיד, מה לדעתך קרה?
ישפאר באו ושטפו את המח לאנשי הפורום?
סמסונג הלכו לשברו לאנשים את המצב רוח?
או שבעצם כל חובבי הסמסונג עזבו את הפורום והגיעו במקומם פול אדיר של חובבי סוני
אם לצטט - "חובבי סוני נוהרים בכמויות עצומות אל פורום HT"
לא...
מה שקרה - זה ש"מאזן הכוחות" הטלוויזיוני השתנה.
בעבר - רוב האנשים בפורום קנו מסכי ביניים. לפני שנתיים כשקניתי פה בקבוצת הרכישה NU8000 זה היה הכי מיינסטרים של הפורום. כי מסכי Q9 עלו אז כמו עוד בית קטן. ובמקביל גם סוני מהסדרות הגבוהות עם ה-FALD וה-VA עלו המון. הדיון על מסכים ברמות האלה היה בשוליים של הפורום מלכתחילה. רוב האנשים קנו מסכי ביניים בלי FALD. חלק קנו את הדבר ה-FALDי הכי בסיסי. (להזכירך, לפני ה-Q70R, ה-Q7 שנמכרה בארץ גם היתה בלי FALD). ומי שכבר היה מוכן לעלות למחוזות הכספים ההזויים - נשלח אחר כבוד לקנות OLED.
ובתוך העולם הזאת, לסמסונג היתה דומיננטיות מוחלטת. כי מי שמחפש איכות קולנועית, יעדיף לעולם פאנל VA, וסמסונג הובילו את השוק הזה ללא עוררין. כשכולם בפורום קנו NU8000, לא היתה לסוני תשובה. וכולנו "ספגנו" בשקט את השירות הגרוע של אלקטרוניקס פרו עם המערכת הפעלה החלשה של טיזן (לא נוראית, אבל חלשה ביחס ל-LG ולסוני). היו לי 5 טלוויזיות סמסונג ברצף, לדעתי... כשהחריגה היחידה היתה טלוויזיה לחדר שינה שקיבלתי מההורים שלי אחרי שהם שדרגו, שהיתה LG 39" מעפנה נורא... ולידה כל הסמסונגים שלי נראו כמו פאר היצירה.
אבל מה לעשות, שהעולם השתנה. פתאום FALD בסיסי נהיה טלוויזיה ברמת ביניים, ולא ברמת פרימיום. ופתאום בעולם הזה סוני מהווה שחקן חזק. מאוד. שנותן פייט חזק מאוד לסמסונג. הפאנל איכותי. עיבוד התמונה נפלא, והיתרונות בדמות השירות ובדמות האנדרויד טיוי משמעותיים, ללפחות לחלק מהאנשים.
אז כן, מפורום שבו כל תשובה היתה תמיד סמסונג, זה נהיה פורום שבו יש מקום של כבוד לסוני, יצרן שכרגע נותן תמורה נהדרת לכסף. גם ברמת הביניים של ה-XH90, וגם ברמה מעל של ה-XH95. לטענתם ה-Q95T טובה בהרבה, אבל אני בכלל לא השתכנעתי בזה. זה שיש לה פחות בלומינג, זה נכון. אבל זה בא על חשבון דברים אחרים. זה שיש לה אינפוט לאג הרבה יותר קצר - זה בוודאי נכון, אבל לא רלוונטי למי שגיימינג זה לא משמעותי אצלו.
לכן אנשים התחילו להמליץ על סוני. לא כי הם נהיו "סוני פאן בויז" - אלא כי בקו המוצרים של 2020, סוני נותנת היצע מצוין, וסמסונג, עם הבחירה שלהם להמשיך ולשנמך כל שנה את קו המוצרים שלהם, כבר לא מובילה כמו בעבר....
שוב אתה נותן פה הצהרות לא מבוססות על סמך דעתך כאילו אתה יודע מי מובילה בשוק לפי קו מוצרים ומי לא כשמה לעשות המציאות אומרת אחרת ונתח השוק של סמסונג הוא מעל 20% כשהנתח של סוני הוא באזור ה 7% , זאת אומרת שעל כל טלויזיה אחת של סוני שנמכרת - נמכרות 3-4 טלויזיות של סמסונג. אין לי כוח להתייחס שוב למה שכתבת שוב שלקחת שוב לכיוון האינפוט לאג כששיש לה הרבה יתרונות אחרים. האמת היא שאין אף מסך LED של סוני שהוא מתחרה ישיר של ה Q95, המתחרים ברמה שלה (גם לפי דעת RTINGS) הם מסכי ה OLED של LG ו SONY.
קצת לא קשור אבל מה לגבי רמת כניסה +?
למיטב הבנתי אין אלטרנטיבה ראויה לQ60T. (ניתן היום לקנות 65 ב4000 ש"ח)
ואז אתה מתחיל לשאול את עצמך אם אתה באמת מתכוון לקנות טלוויזיה פחות טובה מהסדרות הנמוכות של סוני כי אתה חושש מהשרות או שאתה סותם את האף, רוכש ומתפלל לטוב..
ואז אתה מתחיל לשאול את עצמך אם אתה באמת מתכוון לקנות טלוויזיה פחות טובה מהסדרות הנמוכות של סוני כי אתה חושש מהשרות או שאתה סותם את האף, רוכש ומתפלל לטוב..
·yondon כתב:קצת לא קשור אבל מה לגבי רמת כניסה +?
ואז אתה מתחיל לשאול את עצמך אם אתה באמת מתכוון לקנות טלוויזיה פחות טובה מהסדרות הנמוכות של סוני כי אתה חושש מהשרות או שאתה סותם את האף, רוכש ומתפלל לטוב.....
מסכים - ברמות האלה אין תחרות לסמסונג. היחידים שנותנים פאנל VA נורמאלי במחיר הזה.
·ברמת הכניסה וברמת הטופ, המסכים של סמסונג לוקחים. ברמות הביניים שהם Q70-Q80 יש תחרות קשה מצד סוני ויתכן שהם עדיפים.yondon כתב:קצת לא קשור אבל מה לגבי רמת כניסה +?
ואז אתה מתחיל לשאול את עצמך אם אתה באמת מתכוון לקנות טלוויזיה פחות טובה מהסדרות הנמוכות של סוני כי אתה חושש מהשרות או שאתה סותם את האף, רוכש ומתפלל לטוב.....