המלצה על מערכת Mesh וטופולוגית Backhaul מומלצת

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
yotam777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,
אחרי קריאת אינספור שרשורים שאולי קשורים החלטתי לפתוח דיון בשבילי על מנת לקבל תשובה יותר ממוקדת.

רקע:
מעבר קרוב לבית (~120 מ"ר מפלס 1 וממד כמובן)
בונה על ה-Deco M5\M9, כבלי CAT6 הושחלו לכל החדרים והסלון לכן אשמח להתרכז ב-Backhaul על מנת לקבל מערכת יציבה יותר.
מההבנה שלי הרשת אמורה להיות מחוברת תחת הדקו 1 - הראשי שמנהל את כל העסק והראוטר של הוט על מצב ברידג' כמובן.
2 היחידות הנוספות אמורות להיות מוגדרות כ-AP?
הבעיה עם טופולוגיה 1 שהיא מכריחה אותי למקם צלחת דקו במיקום לא ככ אידיאלי (ממש בכניסה לבית איפה שאמור להיות ממוקם ההוט בוקס) ואילו טופולוגיה 2 מאפשרת לי לפרוס 3 יחידות דקו במיקומים מעולים שזה חדר השינה, הממד והסלון - כל אחד בקצה אחר של הבית.
השאלה היא האם יש אפשרות כלשהי שטופולוגיה 2 תפעל? הבנתי מכמה משתמשים שהיא אכן פועלת עם סוויצ' תומך אבל מהאתר הרשמי של TP-Link זוהי אינה צורת חיבור נתמכת.

* אשמח להמלצה על מערכת מאש אחרת מומלצת בגדול אין הגבלת תקציב אבל הרעיון הוא לא להוציא 3000 שח על מערכת שלמה, לכן אם יש מערכת מומלצת יותר בעלות מעט גבוה יותר כמובן שאשמח לקבל פידבקים.
* אשמח לקבל עוד רעיונות לחיבור הרשת\צלחות אם קיימות כאלה.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #2 

אמור לעבוד בשתי הצורות, כנראה שיש סווצי'ם בעיתיים אבל אצלי אין בעיה.

yotam777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה ירון
אתה בטוח? מבחינת TPLINK אין אפשרות חיבור כזו (הכוונה שיש Star - כמו בטופולוגיה הראשונה כמובן, אבל שיש Deco 1 ראשי שאליו מחוברים השאר או שרשור של כולם יחד שזה בכלל לא אפשרי במקרה שלי)
יש סוויץ' מומלץ שלא יחשיך לי את ה-Packets הספציפיים שלהם?
מערכת אחרת בטווח תקציב דומה\קצת גבוה יותר מומלצת?

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #4 

אצלי m5 עובד בטופולוגיה 2.
ידוע שיש להם בעיה עם סוויטשים שלא תומכים בתקן מסויים (לא זוכר, חפש אצלם באתר), אצלי סוויטשים של netgear (שלושה) עובדים מעולה.
אגב - אצלי אחת היחידות מחוברת מאחורי שני סוויטשים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46364
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #5 

@yotam777
הייתי הולך על HUAWEI WiFi AX3 Wi-Fi 6 Pro, פתרון ה- Mesh מאוד נוח למימוש, יציב, מקבל עדכוני קושחה שמשפרים ביצועים ותקציבי ללא פשרות בתוצאה הסופית.

yotam777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה,
אחפש סוויצ'ים מומלצים באתר שלהם (מניח שאלך על הסוויצ'ים שלהם)
זיו,
תודה על הרעיון אבל מעדיף רשת חכמה עם roaming נורמלי ולא כזו שאצטרך להחליף רשת כל פעם, אם התכוונת לממש את ה-mesh שלהם אז זה גם יכול להיות רעיון אבל מצד שני אני שונא להתעסק עם מוצרים שלא אמורים לצאת מסין ועם ממשקים בסינית שאני צריך לתרגם, מוכן לשים אקסטרא כסף אפילו על מערכת שנחשבת איכותית יותר אבל חייבת לתמוך ב-Backhaul אם קיימת

yotam777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

עוד הצעות במסגרת התקציב +- או שאפשר לסגור על ה-M5?
יש ב- Newegg שלישייה ב 716 ש"ח אחרי מיסים.
ה-M9 די נעלם מהעולם מבחינת מלאים, משהו שווה אצלו את ההשקעה הנוספת\המתנה?

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

yotam777 כתב:תודה ירון
אתה בטוח? מבחינת TPLINK אין אפשרות חיבור כזו (הכוונה שיש Star - כמו בטופולוגיה הראשונה כמובן, אבל שיש Deco 1 ראשי שאליו מחוברים השאר או שרשור של כולם יחד שזה בכלל לא אפשרי במקרה שלי)
יש סוויץ' מומלץ שלא יחשיך לי את ה-Packets הספציפיים שלהם?
מערכת אחרת בטווח תקציב דומה\קצת גבוה יותר מומלצת?
...
·חיבור היחידות במקביל לראוטר של DLINK עבד תקין, חיבור דרך סייוצ' סיני פשוט עבד תקין וחיבור דרך סווצ' של TPLINK שהחליף את הסיני גם עובד תקין.
הסיני:

https://www.ebay.com/itm/5-Port-10-100- ... 2749.l2649

tp-link:

https://www.amazon.com/gp/product/B00A1 ... UTF8&psc=1

yotam777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה ירון
היחידות מוגדרות על AP?

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@yotam777
·כן,AP.
בדקתי גם כראוטר ועבד תקין אבל חזרתי לAP.
נערך לאחרונה על ידי a_yaron ב 26/10/2020 13:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

yotam777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תודה רבה
עזרת מאוד

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #12 

איך ה Deco M5 כראורטר ראשי בבית לעבודה עם ההוט כברידג'?

חושב על הקונפיגורציה הזאת גם אבל אולי עם ראורטר נוסף בין ההוט לסוויץ'

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #13 

במיוחד כשיש לך חיבור קווי לצרכנים הכבדים הייתי ממתין עם רכישת מש.
הארצ'ר C7 מכסה יפה בית של 120 מר לבדו והוא אפילו לא ממוקם במרכז.
זה מאד תלוי במבנה הבית ולכן לא הייתי מחליט ישר שצריך מש במפלס אחד.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #14 

24/10/2020 21:05  
yotam777 כתב:
שלום חברים,
אחרי קריאת אינספור שרשורים שאולי קשורים החלטתי לפתוח דיון בשבילי על מנת לקבל תשובה יותר ממוקדת.

רקע:
בונה על ה-Deco M5\M9, כבלי CAT6 הושחלו לכל החדרים והסלון לכן אשמח להתרכז ב-Backhaul על מנת לקבל מערכת יציבה יותר.
מההבנה שלי הרשת אמורה להיות מחוברת תחת הדקו 1 - הראשי שמנהל את כל העסק והראוטר של הוט על מצב ברידג' כמובן.
הבעיה עם טופולוגיה 1 שהיא מכריחה אותי למקם צלחת דקו במיקום לא ככ אידיאלי (ממש בכניסה לבית איפה שאמור להיות ממוקם ההוט בוקס) ואילו טופולוגיה 2 מאפשרת לי לפרוס 3 יחידות דקו במיקומים מעולים שזה חדר השינה, הממד והסלון - כל אחד בקצה אחר של הבית.
השאלה היא האם יש אפשרות כלשהי שטופולוגיה 2 תפעל? הבנתי מכמה משתמשים שהיא אכן פועלת עם סוויצ' תומך אבל מהאתר הרשמי של TP-Link זוהי אינה צורת חיבור נתמכת.

* אשמח להמלצה על מערכת מאש אחרת מומלצת בגדול אין הגבלת תקציב אבל הרעיון הוא לא להוציא 3000 שח על מערכת שלמה, לכן אם יש מערכת מומלצת יותר בעלות מעט גבוה יותר כמובן שאשמח לקבל פידבקים.
...
שתי הטופולוגיות שתיארת אמורות לעבוד, אבל יש הבדל מהותי ביניהם שלא הוזכר כאן (לא ברור האם אתה מודע לו או לא):

טופולוגיה 1 - הטופולוגיה המומלצת במקרה שההוטבוקס מתפקד כמודם בלבד (bridge) וה-Main Deco הינו הראוטר הראשי. לפי הציור באתר של tplink אני מנחש שאפשר להשתמש בה גם במקרה שההוטבוקס הראוטר הראשי וה-decos במצב של AP mode.

טופולוגיה 2 - הטופוליגה המומלצת במקרה שאתה רוצה להשתמש בהוטבוקס כראוטר וב-decoים במצב של AP mode. במקרה כזה טופולוגיה 2 נותנת לך גמישות מירבית ומאפשר להפריד בין המיקום של הראוטר הראשי (ההוטבוקס במקרה הזה) לבין ה-deco הראשון.

חשוב להבין שאין אופציה להשתמש בהוטבוקס כמודם בלבד בטופולוגיה 2 (בין אם ה-APs שלך הם deco או כל ציוד אחר), שהרי אתה חייב שכל הרשת הביתית שלך תהיה "מאחורי" הראוטר הראשי, ולכן בטופולוגיה זו האופציה היחידה לראוטר הראשי הינה ההוטבוקס. טופולוגיה דומה יחסית שכן עובדת הינה להשתמש בהוטבוקס כמודם בלבד, מיד אחריו ראוטר "קווי" שמשמש כראוטר הראשי (אפשר לדוגמא ER-X או ראוטר רגיל עם או בלי לכבות בו את ה-wifi) וה-decoים כמובן במצב של AP mode.

yotam777 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

06/11/2020 1:08  
eran405 כתב:
24/10/2020 21:05  
yotam777 כתב:
שלום חברים,

רקע:

...
שתי הטופולוגיות שתיארת אמורות לעבוד, אבל יש הבדל מהותי ביניהם שלא הוזכר כאן (לא ברור האם אתה מודע לו או לא):

טופולוגיה 1 - הטופולוגיה המומלצת במקרה שההוטבוקס מתפקד כמודם בלבד (bridge) וה-Main Deco הינו הראוטר הראשי. לפי הציור באתר של tplink אני מנחש שאפשר להשתמש בה גם במקרה שההוטבוקס הראוטר הראשי וה-decos במצב של AP mode.

טופולוגיה 2 - הטופוליגה המומלצת במקרה שאתה רוצה להשתמש בהוטבוקס כראוטר וב-decoים במצב של AP mode. במקרה כזה טופולוגיה 2 נותנת לך גמישות מירבית ומאפשר להפריד בין המיקום של הראוטר הראשי (ההוטבוקס במקרה הזה) לבין ה-deco הראשון.

חשוב להבין שאין אופציה להשתמש בהוטבוקס כמודם בלבד בטופולוגיה 2 (בין אם ה-APs שלך הם deco או כל ציוד אחר), שהרי אתה חייב שכל הרשת הביתית שלך תהיה "מאחורי" הראוטר הראשי, ולכן בטופולוגיה זו האופציה היחידה לראוטר הראשי הינה ההוטבוקס. טופולוגיה דומה יחסית שכן עובדת הינה להשתמש בהוטבוקס כמודם בלבד, מיד אחריו ראוטר "קווי" שמשמש כראוטר הראשי (אפשר לדוגמא ER-X או ראוטר רגיל עם או בלי לכבות בו את ה-wifi) וה-decoים כמובן במצב של AP mode.
...
תודה רבה על ההסבר המפורט,
יש עדיפות לאחד מהמצבים? (מרוויח\מפסיד משהו בהנחה וכולם מוגדרים AP's או שההוט בוקס נשאר ראוטר רק בלי יכולות אלחוטיות)?
הטופולוגיה השניה בהחלט נוחה יותר שכן בארון תקשורת יהיה הוטבוקס וסוויצ' ואת הדקוס יהיה אפשרי לפזר ב-3 פינות של הבית.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”