גובה רמקולים אחוריים.......
לא זכור לי אם היה קישור לזה או לא, או אם דובר על כך במאמר כלשהו,
אבל מה הגובה האופטימלי מהריצפה שהרמקולים האחוריים (סראונד, לא Back Surround) צריכים להיות מוצבים.
הכוונה לרמקולים כיווניים רגילים ולא בי-פולריים.
תודה מראש.
אבל מה הגובה האופטימלי מהריצפה שהרמקולים האחוריים (סראונד, לא Back Surround) צריכים להיות מוצבים.
הכוונה לרמקולים כיווניים רגילים ולא בי-פולריים.
תודה מראש.
גיל בכר
60-80 ס"מ מעל הראש.
אני תליתי את הסראונד (ימין ושמאל) בקירות המקבילים לנק' ההאזנה ,אחד מול השני ,בקו של בערך חצי מטר מאחורי הנק' ,בגובה הנ"ל. התכנון הוא להוסיף על הקיר האחורי עוד סראונד סנטר. (יוצר מין "משולש" - שנק' האזנה ממוקמת פחות או יותר על מרכז בסיסו).
אם יש לך אפשרות לתלות על קירות מקבילים, נראה לי זו הצורה הטובה !
אם יש קיר שהוא קצת יותר רחוק, אפשר להגדיר עוצמה והשהייה לכל רמקול בנפרד בהתאם.
אם תדפדף אחורה, יש כאן כמה הודעות בנושא זה.. בחלקם גם, אם אני לא טועה, מצורפים תרשימים ..
בהצלחה..
אני תליתי את הסראונד (ימין ושמאל) בקירות המקבילים לנק' ההאזנה ,אחד מול השני ,בקו של בערך חצי מטר מאחורי הנק' ,בגובה הנ"ל. התכנון הוא להוסיף על הקיר האחורי עוד סראונד סנטר. (יוצר מין "משולש" - שנק' האזנה ממוקמת פחות או יותר על מרכז בסיסו).
אם יש לך אפשרות לתלות על קירות מקבילים, נראה לי זו הצורה הטובה !
אם יש קיר שהוא קצת יותר רחוק, אפשר להגדיר עוצמה והשהייה לכל רמקול בנפרד בהתאם.
אם תדפדף אחורה, יש כאן כמה הודעות בנושא זה.. בחלקם גם, אם אני לא טועה, מצורפים תרשימים ..
בהצלחה..
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
זה דיי תלוי מה אתה מנסה להשיג.
אם המטרה היא ליצור AMBIENT כלומר, שהצלילי יהיה פחות ממוקד אז אכן תליה בגובה של 60-80 ס"מ יעשו את זה.
אם אלו רמקולים רצפתיים/מדפיים ניתן לשים אותם בגובה האוזן כמו שעושים עם רמקולים קידמיים וזאת כדי לקבל אימאג'ינג וסאונד סטייג' גם מאחור (ככה אני עובד).
תצורה זו היא גם מה שצריך לעשות במידה ואתה שומע מוסיקה רב ערוצית (כי ככה עשו לה את המיקס).
תליה בקירות הצדדיים במקביל לאוזנייים עושים לרמקולים די-פולאריים ולא לרמקולים רגילים.
אם המטרה היא ליצור AMBIENT כלומר, שהצלילי יהיה פחות ממוקד אז אכן תליה בגובה של 60-80 ס"מ יעשו את זה.
אם אלו רמקולים רצפתיים/מדפיים ניתן לשים אותם בגובה האוזן כמו שעושים עם רמקולים קידמיים וזאת כדי לקבל אימאג'ינג וסאונד סטייג' גם מאחור (ככה אני עובד).
תצורה זו היא גם מה שצריך לעשות במידה ואתה שומע מוסיקה רב ערוצית (כי ככה עשו לה את המיקס).
תליה בקירות הצדדיים במקביל לאוזנייים עושים לרמקולים די-פולאריים ולא לרמקולים רגילים.
כאשר הספה צמודה לקיר, ומדובר על רמקולים מדפיים
האם רצוי לשים אותם על סטנדים משני צידי הספה?
או לתלות אותם על הקיר משני צידי הספה כאשר הם מוטים כלפי מטה?
(המטרה תהיה לרוב לצפיה בקולנוע ביתי)
ודרך אגב מרטין
יש לך ד"ש משי אקלר....
האם רצוי לשים אותם על סטנדים משני צידי הספה?
או לתלות אותם על הקיר משני צידי הספה כאשר הם מוטים כלפי מטה?
(המטרה תהיה לרוב לצפיה בקולנוע ביתי)
ודרך אגב מרטין
יש לך ד"ש משי אקלר....
גיל בכר
אני תליתי את הרמקולים שלי לפי ההוראות בחוברת של הרסיבר שלי. ישנן כמה תצורות תליה, ולמה כל אחת משמשת. יש שם גם הסבר על גבהים ומרחק מנקודת ההאזנה.
בדפדוף בכמה חוברות של רסיברים שונים הופתעתי לגלות שישנם הבדלים לגבי תליית הרמקולים . אז כדאי שתקדיש כמה דקות עיון בחוברת שלך לפני שתתחיל לחצוב בקירות- כמו שקרה לי:)
בדפדוף בכמה חוברות של רסיברים שונים הופתעתי לגלות שישנם הבדלים לגבי תליית הרמקולים . אז כדאי שתקדיש כמה דקות עיון בחוברת שלך לפני שתתחיל לחצוב בקירות- כמו שקרה לי:)
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
זה נכון גם אם יש עוד זוג רמקולים אחוריים (2 סנטר אחורי)?תליה בקירות הצדדיים במקביל לאוזנייים עושים לרמקולים די-פולאריים ולא לרמקולים רגילים...
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
אז כדאי שתקדיש כמה דקות עיון בחוברת שלך לפני שתתחיל לחצוב בקירות- כמו שקרה לי:)[/quote]
הבעיה היא שאין לי עדיין רסיבר אבל אני מתחיל לשפץ דירה ולכן אני צריך לדעת להיכן להריץ את השרשור של הכבל לרמקולים האחוריים בתוך הקיר.
דרך אגב פיתרון יצירתי למיקום הכבלים בתוך הקיר יתקבלו בברכה.
הבעיה היא שאין לי עדיין רסיבר אבל אני מתחיל לשפץ דירה ולכן אני צריך לדעת להיכן להריץ את השרשור של הכבל לרמקולים האחוריים בתוך הקיר.
דרך אגב פיתרון יצירתי למיקום הכבלים בתוך הקיר יתקבלו בברכה.
גיל בכר
זו הטעות של כולנו.הבעיה היא שאין לי עדיין רסיבר אבל אני מתחיל לשפץ דירה ולכן אני צריך לדעת להיכן להריץ את השרשור של הכבל לרמקולים האחוריים בתוך הקיר.
דרך אגב פיתרון יצירתי למיקום הכבלים בתוך הקיר יתקבלו בברכה....
אם החלטת כבר איזה רסיבר אתה קונה, תוכל להוריד את החוברת שלו מהאתר של אותו יצרן ולעיין בו.
אם מדובר על דירה חדשה, הכי טוב יהיה להעביר את הכבלים בתוך הקירות בדיוק כמו חיווט לחוטי חשמל.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
הכוונה שלי להעביר את החיווט בתוך הקיר אבל מאיזו נקודה בקיר (באיזה גובה/מרחק מהספה) מומלץ להוציא את הכבל והאם יש דרך פחות מכוערת מאשר סתם להוציא אותו מהקיר.זו הטעות של כולנו.
אם החלטת כבר איזה רסיבר אתה קונה, תוכל להוריד את החוברת שלו מהאתר של אותו יצרן ולעיין בו.
אם מדובר על דירה חדשה, הכי טוב יהיה להעביר את הכבלים בתוך הקירות בדיוק כמו חיווט לחוטי חשמל....
גיל בכר
אתמול בידיוק עזרתי לחבר להעביר חיווט בתוך תעלות בקיר .... אז קבל כמה טיפים .. או יותר נכון להגיד: כבל כמה טיפים :
1. אם הוא מעביר לך צינורות שיהיו רחבים מספיק להעביר את הכבל גם בפיתולים .. ולא לשכוח שצריך לעשות קשר טוב - מה שיוצר עובי נוסף בכבל עצמו !!
2. בד"כ מעבירים את הצינורות דרך הריצפה ,והנטייה של השיפוצניקים להמשיך למעלה עד כמעט לתיקרה .. זה מה שהיה אצלו .. ובלית ברירה הרמקולים מוקמו בערך 1.5 מטר מעל הראש בישיבה . פשוט הושארו חורים גדולים שהיו חייבים לכסות ע"י הרמקולים. - אז גם זו נקודה ... כמה שאפשר חורים קטנים מהיציאות בקיר !
3. אם אין לך את הכבלים עדיין .. תוודה שישחילו בתעלות חוט ניילון (בשפה הצבאית "חוט בלאי") למשיכת הכבלים אח"כ.
4. אם אתה מעביר את הכבל בעזרת החוט ניילון.. תוודה שהקשר חזק מספיק. לנו אחד ברח.. ועכשיו חייבים ציוד של חשמלאי ...
5. זה אולי ישמע כברור מאליו.. אבל תוודה שהכבל מספיק ארוך (לא תמיד יודעים איך מתפתל הצינור) עדיף לקחת את כבל ארוך מספיק לשני הרמקולים ולחתוך אותו רק אחרי שהכנסת לראשון .. לא נעים אם מתחילים להכניס ומתברר שהאורך לא הספיק...
1. אם הוא מעביר לך צינורות שיהיו רחבים מספיק להעביר את הכבל גם בפיתולים .. ולא לשכוח שצריך לעשות קשר טוב - מה שיוצר עובי נוסף בכבל עצמו !!
2. בד"כ מעבירים את הצינורות דרך הריצפה ,והנטייה של השיפוצניקים להמשיך למעלה עד כמעט לתיקרה .. זה מה שהיה אצלו .. ובלית ברירה הרמקולים מוקמו בערך 1.5 מטר מעל הראש בישיבה . פשוט הושארו חורים גדולים שהיו חייבים לכסות ע"י הרמקולים. - אז גם זו נקודה ... כמה שאפשר חורים קטנים מהיציאות בקיר !
3. אם אין לך את הכבלים עדיין .. תוודה שישחילו בתעלות חוט ניילון (בשפה הצבאית "חוט בלאי") למשיכת הכבלים אח"כ.
4. אם אתה מעביר את הכבל בעזרת החוט ניילון.. תוודה שהקשר חזק מספיק. לנו אחד ברח.. ועכשיו חייבים ציוד של חשמלאי ...
5. זה אולי ישמע כברור מאליו.. אבל תוודה שהכבל מספיק ארוך (לא תמיד יודעים איך מתפתל הצינור) עדיף לקחת את כבל ארוך מספיק לשני הרמקולים ולחתוך אותו רק אחרי שהכנסת לראשון .. לא נעים אם מתחילים להכניס ומתברר שהאורך לא הספיק...
syntaxix3, תודה רבה על העצות, אני אקח אותן בחשבון.
שאלתי היא אם כך היכן בדיוק להוציא את הכבלים בקיר (אין לי כוונה להריץ את שירשור הכבל כמעט עד התקרה, כך גם מאבדים את האפקט של האחוריים), כלומר באיזה גובה אופטימלי מומלץ להוציא את הכבלים מהקיר והאם יש אופציה ליצור סיומת בקיר במקום להוציא כבלים החוצה, והאם סיומת כזו גורמת לניחות ופגיעה באיכות הסאונד?.
שאלתי היא אם כך היכן בדיוק להוציא את הכבלים בקיר (אין לי כוונה להריץ את שירשור הכבל כמעט עד התקרה, כך גם מאבדים את האפקט של האחוריים), כלומר באיזה גובה אופטימלי מומלץ להוציא את הכבלים מהקיר והאם יש אופציה ליצור סיומת בקיר במקום להוציא כבלים החוצה, והאם סיומת כזו גורמת לניחות ופגיעה באיכות הסאונד?.
גיל בכר
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לדעתי ב-6.1 הסנטר האחורי צריך להיות בקו של האחוריים בדומה למה שקורה מקדימה.
גיל, יש שקעים לקיר שייתנו לך גמישות ואסטטיקה (אגב, הלינק נמצא באינדקס הקישורים שלנו)
http://www.ramelectronics.net/html/home-wiring.html
גיל, יש שקעים לקיר שייתנו לך גמישות ואסטטיקה (אגב, הלינק נמצא באינדקס הקישורים שלנו)
http://www.ramelectronics.net/html/home-wiring.html
מרטין, תודה רבה על הקישור, אני זוכר שראיתי אותו פעם באחד השירשורים.
האם ידוע לך על מישהו בארץ שמוכר את הדברים האלה.
ושאלה נוספת שלא ענו לי עליה כיצד ניתן לדעת באיזה גובה בקיר להוציא את החוטים או למקם את הסימת.
האם ידוע לך על מישהו בארץ שמוכר את הדברים האלה.
ושאלה נוספת שלא ענו לי עליה כיצד ניתן לדעת באיזה גובה בקיר להוציא את החוטים או למקם את הסימת.
גיל בכר
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: