מסך 65" לסלון מואר
היי לכולם,
אנחנו לקראת רכישה של טלויזיה 65" לסלון ומאוד מתלבטים.
בצד הסלון יש ויטרינה למרפסת מערבית = שמש ישירה מהצהריים והלאה.
המרחק של קצה סוף הספה מהטלויזיה אמור להיות כ-3 מ'
הסלון לא מאוד גדול ובנוסף לספה אנחנו מתכננים להוסיף כורסא - חשוב לנו שזווית הצפיה של הטלויזיה תתאים למיקום זה (כ-62 מעלות).
אנחנו תוהים אם פאנל VA יספק את הזווית הזאת או שעדיף לקחת IPS, בייחוד כשהסלון אמור להיות יחסית מואר באופן טבעי.
לצערנו OLED לא בא בחשבון מפאת התקציב - עד 3,500 ש"ח.
חשבנו על מספר דגמים מומלצים מ-2019 אבל לא הצלחנו למצוא מלאי:
Sony KD-65XG8096BAEP
SAMSUNG UE65RU8000
לפי מה שקראתי, דגמי 2020 של SAMSUNG פחות טובים בסדרה 8000 אבל נשמח לדעת אם SAMSUNG UE65TU8500 אמור לספק את הסחורה בביצועים דומים לשל הדגם הותיק.
כמו כן, אם יש דגמים נוספים באותו סדר גודל שמחיר וביצועים - נשמח לשמוע.
מצ"ב שרטוט של החלל.
תודה!
אנחנו לקראת רכישה של טלויזיה 65" לסלון ומאוד מתלבטים.
בצד הסלון יש ויטרינה למרפסת מערבית = שמש ישירה מהצהריים והלאה.
המרחק של קצה סוף הספה מהטלויזיה אמור להיות כ-3 מ'
הסלון לא מאוד גדול ובנוסף לספה אנחנו מתכננים להוסיף כורסא - חשוב לנו שזווית הצפיה של הטלויזיה תתאים למיקום זה (כ-62 מעלות).
אנחנו תוהים אם פאנל VA יספק את הזווית הזאת או שעדיף לקחת IPS, בייחוד כשהסלון אמור להיות יחסית מואר באופן טבעי.
לצערנו OLED לא בא בחשבון מפאת התקציב - עד 3,500 ש"ח.
חשבנו על מספר דגמים מומלצים מ-2019 אבל לא הצלחנו למצוא מלאי:
Sony KD-65XG8096BAEP
SAMSUNG UE65RU8000
לפי מה שקראתי, דגמי 2020 של SAMSUNG פחות טובים בסדרה 8000 אבל נשמח לדעת אם SAMSUNG UE65TU8500 אמור לספק את הסחורה בביצועים דומים לשל הדגם הותיק.
כמו כן, אם יש דגמים נוספים באותו סדר גודל שמחיר וביצועים - נשמח לשמוע.
מצ"ב שרטוט של החלל.
תודה!
בתור בעלים של tu8500 אני יכול לומר שהיא לא מתאימה לחדר עם אור טבעי חזק וחלון ישיר בכלל.
תבדוק לגבי סוני xh8096, על פי rtings ישנו שיפור משמעותי בדגם הזה על פני הxg משנה שעברה בכל הנוגע לעוצמת ההארה.
מהניסיון שלי עם lg sm8100 היא עדיפה על הסמסונג בחדר מואר, אבל עדיין לא מספיק חזקה לטעמי לאור ישיר.
תבדוק לגבי סוני xh8096, על פי rtings ישנו שיפור משמעותי בדגם הזה על פני הxg משנה שעברה בכל הנוגע לעוצמת ההארה.
מהניסיון שלי עם lg sm8100 היא עדיפה על הסמסונג בחדר מואר, אבל עדיין לא מספיק חזקה לטעמי לאור ישיר.
dol כתב:בתור בעלים של tu8500 אני יכול לומר שהיא לא מתאימה לחדר עם אור טבעי חזק וחלון ישיר בכלל.
מהניסיון שלי עם lg sm8100 היא עדיפה על הסמסונג בחדר מואר, אבל עדיין לא מספיק חזקה לטעמי לאור ישיר....
הבעיה היא ש-Sony KD65XH8096BAEP חורג משמעותית מהתקציב (גם ב-Black Friday היא לא תרד מתחת ל-4,000₪ שגם זה חורג).
אני מאמין שיהיה וילון מתישהו ותמיד אפשר להוריד את תריס הגלילה.
לפי איזה פרמטר בוחנים ביצועי טלויזיה בתנאי תאורה גבוהה?
יש לי בדיוק את אותו סוג של דירה כמו שלך,
המרפסת שלי פונה לדרום ויש אור כל היום,
בכניסה לדירה הייתי עם ku7000 ישנה של סמסונג 55, שבצפייה ישירה לא היה ניתן להבחין בהשתקפויות, רק בצפייה בכורסה/מהפינת אוכל היו השתקפויות רציניות שהקשו על הצפייה, אבל בגלל ריבוי הוצאות בכניסה לדירה חיכיתי עם העניין של קניית טלוויזיה חדשה,
לאחר שנה בדירה התחדשתי בq95t ורק בגלל הבהירות המטורפת שלה והשכבה למניעת השתקפויות,
בתקציב שציינת יהיה לך קשה להשיג משהו שיעמוד בציפיות, אולי שווה לחכות קצת ואז לקנות משהו שיתן תמורה יותר טובה, זה לפחות מה שאני עשיתי עד שעלה בידי לקנות משהו מתאים.
המרפסת שלי פונה לדרום ויש אור כל היום,
בכניסה לדירה הייתי עם ku7000 ישנה של סמסונג 55, שבצפייה ישירה לא היה ניתן להבחין בהשתקפויות, רק בצפייה בכורסה/מהפינת אוכל היו השתקפויות רציניות שהקשו על הצפייה, אבל בגלל ריבוי הוצאות בכניסה לדירה חיכיתי עם העניין של קניית טלוויזיה חדשה,
לאחר שנה בדירה התחדשתי בq95t ורק בגלל הבהירות המטורפת שלה והשכבה למניעת השתקפויות,
בתקציב שציינת יהיה לך קשה להשיג משהו שיעמוד בציפיות, אולי שווה לחכות קצת ואז לקנות משהו שיתן תמורה יותר טובה, זה לפחות מה שאני עשיתי עד שעלה בידי לקנות משהו מתאים.
ביצועי מסך בסביבה מוארת נמדדים לפי עוצמת הארה ולפי מניעת השתקפויות של המסך.
לסביבה חשוכה הtu8500 מעולה לדעתי בתקציב כזה.
טלויזיות מהסדרות הגבוהות יותר נותנות אפשרות לצפייה טובה באור יום ועולות בהתאם. בתקציב שלך תוכל לקנות מסך lg מסדרות נמוכות שיש להם מניעת השתקפויות טובה אבל עוצת ההארה לא טובה במיוחד, וגם הן פחות טובות לצפייה בתנאים חשוכים בגלל פנאל ips בו השחורים נראים אפרוריים.
לסביבה חשוכה הtu8500 מעולה לדעתי בתקציב כזה.
טלויזיות מהסדרות הגבוהות יותר נותנות אפשרות לצפייה טובה באור יום ועולות בהתאם. בתקציב שלך תוכל לקנות מסך lg מסדרות נמוכות שיש להם מניעת השתקפויות טובה אבל עוצת ההארה לא טובה במיוחד, וגם הן פחות טובות לצפייה בתנאים חשוכים בגלל פנאל ips בו השחורים נראים אפרוריים.
@dol
אני קצת חושש מביצועי ה-motion של Q60T. חשוב לי שיהיו לה ביצועים סבירים + (אך בהכרח לא גרועים) עבור צפייה בספורט ופיפא. האם זה משמעותי או שהביצועים של RU8000 היו מאוד טובים בתחום?
אני בעיקר מתלבט, אם כבר חורגים מהתקציב, אם לא עדיף להקריב את השחורים היפים של SAMAUNG QE65Q60T בעיבוד תמונה איכותי של סוני עם Sony KD65XH8096BAEP.
אני קצת חושש מביצועי ה-motion של Q60T. חשוב לי שיהיו לה ביצועים סבירים + (אך בהכרח לא גרועים) עבור צפייה בספורט ופיפא. האם זה משמעותי או שהביצועים של RU8000 היו מאוד טובים בתחום?
אני בעיקר מתלבט, אם כבר חורגים מהתקציב, אם לא עדיף להקריב את השחורים היפים של SAMAUNG QE65Q60T בעיבוד תמונה איכותי של סוני עם Sony KD65XH8096BAEP.
לru8000 יש פאנל 120hz, מאפיין אבנורמלי לרמת המחיר שלה, אם אתה מוצא אותה מיבוא רשמי במחיר טוב לך על זה. מהניסיון שלי לחנויות רבות אין אותה במלאי והפרסום שלה בזאפ זאת מלכודת דבש על מנת למשוך אותך לחנות. גם ל q60r ול q65r משנה שעברה יש פאנל 120hz, אלה מסכים מעולים שיכנסו לך בתקציב אם תמצא אותם במלאי מיבוא רשמי.
Q60t וxh8096 בעלות פאנל 60hz עם עיבוד תמונה שמשפר את התנועה, עדיין פאנל 120hz יהיה עדיף מבחינת הצגת תנועה חלקה.
למסכי סוני יש מעבדי תמונה מעולים עם upscaling טוב במיוחד ועיבוד רווית צבע טוב, אם אתה מרגיש שהתנועה שמוצגת במסכי סוני טובה יותר לך על זה, לדעתי כולם דורשים עיבוד מינימאלי של de-judder על מנת להחליק את התמונה.
לצערנו השנה מסכים תומכי 120hz עולים יותר ומתחילים בq70t, xh9096 ו nano90, מעבר לתקציב שלך. יש לך דרישות מאוד גבוהות ויצרניות המסכים דאגו שהשנה תצטרך לשלם בשביל זה, תחפש איזה דיל על מסך משנה שעברה, אם תמצא אתה תרוויח.
Q60t וxh8096 בעלות פאנל 60hz עם עיבוד תמונה שמשפר את התנועה, עדיין פאנל 120hz יהיה עדיף מבחינת הצגת תנועה חלקה.
למסכי סוני יש מעבדי תמונה מעולים עם upscaling טוב במיוחד ועיבוד רווית צבע טוב, אם אתה מרגיש שהתנועה שמוצגת במסכי סוני טובה יותר לך על זה, לדעתי כולם דורשים עיבוד מינימאלי של de-judder על מנת להחליק את התמונה.
לצערנו השנה מסכים תומכי 120hz עולים יותר ומתחילים בq70t, xh9096 ו nano90, מעבר לתקציב שלך. יש לך דרישות מאוד גבוהות ויצרניות המסכים דאגו שהשנה תצטרך לשלם בשביל זה, תחפש איזה דיל על מסך משנה שעברה, אם תמצא אתה תרוויח.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@0xIDE
·
QLED לא מבטיח עוצמת הארה גבוהה יותר, זה תלוי בדגם.
ועניין הבהירות תלוי בהגדרות שלך.
·
QLED לא מבטיח עוצמת הארה גבוהה יותר, זה תלוי בדגם.
ועניין הבהירות תלוי בהגדרות שלך.
מצטער שאני רוכב על הפוסט אבל אני בדיוק באותו מקום
גם לי יש סלון מואר ובנוסף רוצה לראות גם סרטים בחושך
איכשהו מהחקירה שבצעתי אני מבין שבתקציב הזה (כמו של כותב הפוסט) זה לא כ"כ אפשרי
חשבתי על ה nano80 שאמורה להיות טובה לחללים מוארים אבל נופלת בגדול בצפייה בחושך
וכל פעם שאני חושב על איזשהי טלויזיה של סמסונג אני מפחד מאוד מהשירות
נניח בתקציב של עד 4000 שקל, איזה דגמים כדאי לשקול?
גם לי יש סלון מואר ובנוסף רוצה לראות גם סרטים בחושך
איכשהו מהחקירה שבצעתי אני מבין שבתקציב הזה (כמו של כותב הפוסט) זה לא כ"כ אפשרי
חשבתי על ה nano80 שאמורה להיות טובה לחללים מוארים אבל נופלת בגדול בצפייה בחושך
וכל פעם שאני חושב על איזשהי טלויזיה של סמסונג אני מפחד מאוד מהשירות
נניח בתקציב של עד 4000 שקל, איזה דגמים כדאי לשקול?
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
יש להורים שלי 65Q60R ואחה"צ אין סיכוי לראות טלוויזיה אם התריס לא סגור. הוא בדיוק מול המסך.
אני לא הייתי ממליץ עליו למקום מואר כמו שאתה אומר.
אני לא הייתי ממליץ עליו למקום מואר כמו שאתה אומר.
הצילו!! אני כבר לא יודע מה לעשות.
הסיכוי למצוא Q60R הוא נמוך מאוד.
אחד השימושים שלי בטלויזיה זה פיפא ומשחקי יריות אז אני חושש מה-60 הרץ של Q60T ולצערי Q70T מחוץ לתמונה (מחיר).
כל השרשורים פה על כך שסמליין הציעה את Q60R מתצוגות עוד יותר מורידה לי כי 1) אין מצב שאמצא חדש היבואן רשמי ו-2) חושש מסמליין.
אני מעדיף את ה-AndroidTV של סוני אבל המחיר של ה-XH8096 יקר משמעותית וגם ללא פאנל 120 הרץ.
בהנחה שחשוב לי ביצועי אקסבוקס, האם עיבוד התמונה של סוני ב-XH8096 מפצה על הפאנל האיטי?
איך אני יכול לדעת למי מהן יש ציפוי נגד השתקפויות טוב יותר?
הסיכוי למצוא Q60R הוא נמוך מאוד.
אחד השימושים שלי בטלויזיה זה פיפא ומשחקי יריות אז אני חושש מה-60 הרץ של Q60T ולצערי Q70T מחוץ לתמונה (מחיר).
כל השרשורים פה על כך שסמליין הציעה את Q60R מתצוגות עוד יותר מורידה לי כי 1) אין מצב שאמצא חדש היבואן רשמי ו-2) חושש מסמליין.
אני מעדיף את ה-AndroidTV של סוני אבל המחיר של ה-XH8096 יקר משמעותית וגם ללא פאנל 120 הרץ.
בהנחה שחשוב לי ביצועי אקסבוקס, האם עיבוד התמונה של סוני ב-XH8096 מפצה על הפאנל האיטי?
איך אני יכול לדעת למי מהן יש ציפוי נגד השתקפויות טוב יותר?