חפרתי לא מעט והגעתי למסקנה, שכרגע ה best value for money בגודל 85" זו הסוני 85HX9096.
זו טלוויזיית FALD עם מספר אזורים מצומצם יחסית (פחות מהאחות הגדולה HX95) אבל זו הטלוויזיה של סוני הכי עדכנית טכנולוגית כרגע (תמיכה בHDMI 2.1 וכו)
קצת חששתי מהביקורות סביב נושא ה banding וכמו כן העובדה שיש מספר איזורים מצומצם של ה FALD.
אבל אני חייב להודות שאני בהלם
זו ביקורת ראשונית אחרי כמה ימים של שימוש..
הטלוויזיה עצומה בגודלה (צופה ממרחק של כ 4.5מ), אפילו גיליתי טעות במפרט של ישפאר לגבי המידות..
איכות התמונה מ ט ו ר פ ת
מבחינת כיול התמונה, ראיתי כמה מדריכים ביוטיוב בגדול הכיול הבסיסי שמגיע מהמפעל (custom) הוא מצויין, דורש אולי כמה שינויים קלים.
בחנתי את ה grey uniformity סהכ נראה טוב מאוד פרט לירידה שרואים בצורה ברורה ב 4 הפינות של הטלוויזיה, משהו שלא מפריע בתכנים
תוכן SDR:
(ערוצים 12,13 וכו) נראה מעולה, יכולת האפסקיילינג ל4K מרשימה. לא ראיתי בעיות\מריחות וכו
נטפליקס:
יש לטלוויזיה כיול תמונה מובנה לתכני נטפליקס .
תוכן HD נראה מעולה, צבעים אמיתיים (ללא סאטורציה), קונטרסט גבוה ללא תופעות מיוחדות
תוכן HDR מדהים, בהירות גבוהה (700 ניטס מקסימום) נותנת הרגשה של צפיה בתוכן כמעט תלת מימדי
סמארט TV:
הטלוויזיה מגיעה עם אנדרויד טיוי 9.0.
החווית ניווט מצוינת, אין תקיעות עיכובים וכו התפריט מגיב במהירות.
כמובן כל האפליקציות הקיימות בgoogle play זמינות, כולל apple TV
בהשוואה ל nvidia shield שברשותי, אין ממש הבדל לא בביצועים ולא ביכולות לכן נראה לי שהוא יעבור לחדר השינה בקרוב
חסרונות:
המסך רפלקטיבי, ז"א יש השתקפות של תאורה\שמש וכו בצורה יותר חזקה מטלוויזיה הקודמת שלי (אבל לא אסון)
בזוית צפיה לא ישירה המסך מאבד בהירות\צבע, לא אסון בגלל שהטלוויזיה ענקית קשה להגיע לזווית שזה ממש מפריע
צירפתי כמה תמונות רק בשביל לשטוף את העיניים, קחו בחשבון שהצילום עושה עוול אמיתי לאיכות התמונה\צבעים\בהירות וכו